6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,čeká mě koupě odsávačky mléka a pořad nevím pro jakou se mám rozhodnout,chtěla jsem spíše elektrickou a slyšela jsem že si hodně mamky chválí tu od MEDELI...ale ta cena Ted jsem viděla jeste elektrickou od značky NUK nemáte sním některá skušenost??Nebo jste byli spojené z nějakou jinou značkou??Třeba AVENT ta ruční prej taky není špatná..Jestli máte skušenosti poradte prosím,nerada by jsem si potom zničila bradavky špatným odsáváním,čekáme dvojčátka a myslím že ji budu potřebovat na častější odsávání.. děkuji
Upravil(a) miselinka (25. 10. 2008 20:26)
Není tady
Michi,tak si kup kvalitní minimálně používanou...já mám teda od medely Minï electric a nedám na ni dopustit
Není tady
miselinka napsal(a):
Ahojky,čeká mě koupě odsávačky mléka a pořad nevím pro jakou se mám rozhodnout,chtěla jsem spíše elektrickou a slyšela jsem že si hodně mamky chválí tu od MEDELI...ale ta cena Ted jsem viděla jeste elektrickou od značky NUK nemáte sním některá skušenost??Nebo jste byli spojené z nějakou jinou značkou??Třeba AVENT ta ruční prej taky není špatná..Jestli máte skušenosti poradte prosím,nerada by jsem si potom zničila bradavky špatným odsáváním,čekáme dvojčátka a myslím že ji budu potřebovat na častější odsávání.. děkuji
Ahoj,
určitě bych investovala do elektrické a zn. Medela je dobrá.
Elektrická ušetří mnoho času a je šetrná k bradavkám. Ruční je náročnější na čas a větší námaha.
Ahoj Magdalena Mikulandová, www.studioprozeny.cz soukromá porodní asistentka
Není tady
Ahoj, mám ruční odsávačku Chicco a byla moc užitečná, protože mi pomohla nejdřív s přebytky a uvolněním prsou, později zase když jsme potřebovali zvýšit tvorbu. Nicméně na intenzívnější používání to není a rozhodně bych šla do elektrické, jinak se utrápíš a síly budeš potřebovat pro svá zlatíčka!
Není tady
Ahoj máme od Medely Harmony - manuální (http://www.medela.cz/produkty/harmony.php) a spokojenost. Cenově přijatelná a můžu jí vzít s sebou na cesty...
Není tady
Ahoj, mám osobní zkušenost s Medelou mini eletrick a byla jsem maximálně spokojená, i když už mi ke konci trochu blbl motorek, ale já jsem jí také dala pěkný záhul - odsávala jsem místo kojení mléko pro syna od 3.-11. měsíce, protože z prsa nechtěl pít.
Nepsala jsi, proč odsávačku potřebuješ. Pokud plánuješ odsávat často, určitě kup elektrickou, protože s ruční by sis odrovnala šlachy. Pokud ji potřebuješ jen na občasné odsátí, tak stačí ruční. Pokud mimi ještě nemáš a jen koupi předem plánuješ, možná bych počkala, jestli ji skutečně budeš potřebovat. Moje sestra nikdy neodsála ani kapku, všechno mléko jen ručně odstříkávala a to proudem. S odsávačkou jí to nešlo vůbec a tu samou zkušenost má i kamarádka. možná bych doporučila splašit odsávačku někde na MMB nebo Aukru zalevno, až bude skutečně potřeba,je jich tam fůra. Nejlepší by bylo, kdybys pak měla možnost si ji nejprve od někoho půjčit jen na vyzkoušení.
Není tady
já měla možnost si několik typů vyzkoušet v porodnici, což je super. jako jednoznačně nejpracnější byla manuální Avent od Philipsu, druhý den mě bolela ruka a moc netěsnila u prsu.
Nejlepší mi přišla Medela Mini Electric a proto jsem si ji koupila, i když teda ty peníze jsou hrůza (2700).
Není tady
Já jsem si odsávačku kupovala, až když jsem přišla z porodnice, ale bohužel jsem jí použila jen jednou, přestalo se mi tvořit mlíko a hlavně nebylo co odsát. Takže bych určitě počkala, jestli vůbec budeš mít co odsávat. Jinak zkus Aukro, je jich tam celkem dost a za dobrý ceny, tedy když si nechceš kupovat novou. Já jsem to udělala tak a jsem ráda, protože by mi teď bylo asi líto vyhozenejch peněz.
Není tady
já osobně nedám dopustit na Avent - mám vyzkoušenou i manuální i elektrickou... elektrickou jsem koupila už použitou a byla super... manuální je dobrá na občasné odsátí, ale pokud bys měla odsávat pravidelně, rozhodně elektrickou - já jsem si na manuální skoro odvařila zápěstí
rozhodně bych si nekupovala odsávačku před porodem... můžeš si ji třeba vybrat a v případě, že by to v porodnici vypadalo, že bude potřeba, tak ji manžel/přítel objednal... ale třeba bude kojení úplně bez problémů a vyhodila bys spoustu peněz (a za stejnou cenu už to neprodáš ani když je to úplně nové...)
Není tady
Tak se taky vyjádřím, protože odsávání je u nás denním rituálem... mám avent, canpol babies, medelu swing... jednoznačně používám nejvíc aventku, medelu jsem prodala, i když byla dobrá, ale mě se nejlíp dělá s aventem. I když je růčo. je fakt, že zápěstí můžu vyměnit
Není tady
Ja mam Amedu Lactaline a je Odsavani z obou prsou najednou setri cas a ten pak muzu venovat treba prckovi. Jen ji prilozis a o nic se pak uz nestaras. Navic si muzes regulovat intenzitu a intervaly sani.
Upravil(a) Dita.L (26. 4. 2009 18:45)
Není tady
Zdravím maminky, všude slyším chválu na Medelu, tak určitě bude výborná, ale můžete někdo doporučit nějakou levnější elektrickou ale šetrnou odsávačku? Nebo jsou odsávačky značky Medelu nenahraditelné?
Není tady
Ahojky, také by mne moc zajímala vaše zkušenost s odsávačkami Medela. Je jich více druhů, do oka mi nejvíce padla tato: babycar.cz/3712-medela-elektricka-odsavacka-mini-electric--7612367024198.html#. Máte ji někdo vyzkoušenou? Je levnější než dvoufázová, myslíte, že je ve výkonu velký rozdíl?
Upravil(a) hellen.k (4. 2. 2014 14:39)
Není tady
Já měla tu dvoufázovou a doporučuju!!! Odsávání vůbec nebylo tak nepříjemné jako u mé předešlé odsávačky, která "odešla" asi po půlroce. Sice je dražší než ta klasická, ale určitě se to vyplatí investovat do kavlitní odsávačky, zvlášť pokud plánujete víc dětí…
Není tady
Měla jsem medelu - pákovou ruční a naprosto spokojená. Odsávala jsem 4 měsíce nepřetržitě - malý nechtěl pít z prsu, takže veškeré mléko jsem musela odsát a pak mu dát z flašky - vydržela bez jediného problému...
A to jsem ji koupila z bazaru - paní psala, že použitá asi 2x, za 350 Kč.
V porodnici jsem zkoušela elektrickou, ale ty peníze bych za ni nedala.
Není tady
Opravdu je ta dvoufázová o tolik lepší? Zkoušeli jste je někdo srovnávat? Pravda je, jak píše Market, že pokud chci mít víc dětí, asi se vyplatí zainvestovat do něčeho, co vydrží a dobře funguje. Nevím. I ta základní elektrická vypadá dobře…
Není tady
Dívám se, že na tom babycaru mají medelu i ne-elektrickou, to je tedy asi ta páková ruční.
Není tady
Je potřeba si rozmyslet, zda ušetřit peníze nebo námahu při odsávání. S elektrickou dvoufázovou odsávačkou si klidně sednete k televizi a nic vás neruší, můžete si v klidu odpočinout a nenamáhat se s nějakým pumpováním
Není tady
Brrouk napsal(a):
Zdravím maminky, všude slyším chválu na Medelu, tak určitě bude výborná, ale můžete někdo doporučit nějakou levnější elektrickou ale šetrnou odsávačku? Nebo jsou odsávačky značky Medelu nenahraditelné?
Dobrý večer, já měla možnost v porodnici vyzkoušet Medelu a je opravdu skvělá, ale sama jsem si koupila levnější osávačku od Aventu http://babycar.cz/odsavacky-sterilizato … ural.html# a byla jsem s ní také spokojená, takže za mě nahraditelná je :-)
Není tady
Já jsem s tou ruční bez námahy odsávala u televize, u počítače... chce to trochu cvik. A že jsem skutečně neodsávala jednou za uherský rok, ale několikrát denně.
Ale je to na zvážení každého. A na finančních možnostech.
Není tady
annie napsal(a):
Já jsem s tou ruční bez námahy odsávala u televize, u počítače... chce to trochu cvik. A že jsem skutečně neodsávala jednou za uherský rok, ale několikrát denně.
Ale je to na zvážení každého. A na finančních možnostech.
To tedy smekám :-) A měla jste štěstí, že jste ji koupila za tak nízkou cenu :-) Ale jak říkáte, chce to cvik, kamarádka měla také ruční a říkala, že žádné namáhání to tedy nebylo
Já měla elektrickou Farlin a v pohodě, kupovala jsem novou, stála mě kolem 1500 myslím, ve srovnání s jinými značkami levná.
Není tady
Já měla elektrickou NUK, jinou elektrickou jsme na rychlo cestou z porodky nesehnali a nakonec jsem byla moc spokojená. I mi přišla lepší než Medela v porodnici, ale ta tam asi už zažila svoje...
Není tady
Medela je opravdu výborná, naštěstí jsme ji nepotřebovali, ale švagrová na ni nedá dopustit a viděla jsem ji v akci.
Chce to fakt vyzkoušet, existují i půjčovny.
Není tady
Ahoj miselinko, jako já používám tuhle, a je skvělá: http://www.gigalekarna.cz/produkt/avent … tronicka/. Můj manžel mi předtím přinesl jednu ruční, levnou asi za 799 kč, a ta nebyla moc dobrá. Tahle AVENT je skutečně kvalitní.
Není tady