Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 10. 2008 17:49

Maya.82
Host

Realitní makléř dělá to tu někdo??

Ahoj budu nastupovat na místo realitního makléře na živnostenský list. Dělá to tu někdo?? Nechcete si o této práci popovídat?? Dát třeba nějaké rady a tipy??

#2 30. 10. 2008 9:28

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Re: Realitní makléř dělá to tu někdo??

Na tohle téma tu bylo už dřív několik příspěvků,tak zkus pohledat.Jinak ŽL potřebovat budeš a mě osobně tato práce byla varováním a hloupou ztrátou času,peníze nikde.Realitka už nikdy více.

Není tady

#3 17. 4. 2010 18:55

opportunity
♥♥♥----

Dělám makléřinu pár let. Je třeba si vybrat, pro koho ji budeš dělat. Např.:
- někdo ti zaplatí mobil, někdo ne
- někdo ti dá notebook
- někdo ti vyhradí místo v kanceláři u počítače, v některých společnostech jsou stoly jako v kavárně - kdo přijde, tak si sedne, kam ho napadne
- někdy ti dají fix, ale většinou jen provize

Nábor zakázek:
- někdo má asistentky na nábor nemovitostí a ty dostaneš přidělené zakázky
- jinde mají databázi a ty si obvoláváš sama
- ještě hůř - třikrát týdně koupíš inzertní časopis *** a obvoláváš inzeráty
- nebo je vůbec nezajímá, odkud ty zakázky bereš

atd......roll

Není tady

#4 17. 4. 2010 18:55

opportunity
♥♥♥----

Jo, a právě přijímáme tongue

Není tady

#5 18. 4. 2010 11:47

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Přijímají stále a pořád skoro všechny realitky.tongue

Není tady

#6 18. 4. 2010 17:43

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Makléřovi (nebo tedy firmě) za jeden současný odkup nemovitosti kupující právě zaplatil 50 tisíc... Hezké.

Není tady

#7 18. 4. 2010 19:30

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Pokud jde ta 50tka do vaší firmy,tak je to určitě pro vás hezké,ehm.Mnohdy ale makléři dělají nemovitosti neprodejnými,viz třeba ostravské byty.Je to většinou prachsprostá zlodějina z jejich strany.A to se ještě chlubí,že nejlépe placené a nejmíň práce je,když prodávají dr.byty,kdy se nemusí dávat žádný vklad do katastru apod,ale pouze se podepíše převod čl.práv a povinností.A za to si rk vyinkasují mnoho desítek tisíc.
Podařil se nám teď supr kousek-při prodeji bytu (my kupovali) byla krom makléře i majitelka a po rozloučení před domem jsme se za chvilinku s ní opět sešli,tentokrát už bez makléře a byt byl pro nás o 40táců hned lacinější - i když jsme si v něm následně na nutných úpravách hodně mákli a nutné dokoupení opravovaných věcí nás přišlo víc než na 10tisíc.Paní majitelce jsme na oplátku poskytli max.součinnost při vytváření kupní smlouvy atd,aby s tím měla co nejméně práce.A spokojenost byla na obou stranách,protože tato paní potřebovala už moc peníze na úhradu svého současného bytu a stále se jí tento starý nedařil s předraženýma rk prodat.Dobře jim tak,vydřiduchů makléřským!

Není tady

#8 18. 4. 2010 20:30

amely
♥♥♥♥♥--

Kuty napsal(a):

Pokud jde ta 50tka do vaší firmy,tak je to určitě pro vás hezké,ehm.Mnohdy ale makléři dělají nemovitosti neprodejnými,viz třeba ostravské byty.Je to většinou prachsprostá zlodějina z jejich strany.A to se ještě chlubí,že nejlépe placené a nejmíň práce je,když prodávají dr.byty,kdy se nemusí dávat žádný vklad do katastru apod,ale pouze se podepíše převod čl.práv a povinností.A za to si rk vyinkasují mnoho desítek tisíc.
Podařil se nám teď supr kousek-při prodeji bytu (my kupovali) byla krom makléře i majitelka a po rozloučení před domem jsme se za chvilinku s ní opět sešli,tentokrát už bez makléře a byt byl pro nás o 40táců hned lacinější - i když jsme si v něm následně na nutných úpravách hodně mákli a nutné dokoupení opravovaných věcí nás přišlo víc než na 10tisíc.Paní majitelce jsme na oplátku poskytli max.součinnost při vytváření kupní smlouvy atd,aby s tím měla co nejméně práce.A spokojenost byla na obou stranách,protože tato paní potřebovala už moc peníze na úhradu svého současného bytu a stále se jí tento starý nedařil s předraženýma rk prodat.Dobře jim tak,vydřiduchů makléřským!

No jo, Kuty, ten makléř do toho vrazil svoje peníze - za benzín, za telefony, čas - a nic z toho nemá. Když to tak udělá většina kupců, tak je makléř ve ztrátě. Z toho jednoho uskutečněného obchodu si pak kompenzuje těch dalších 50 neúspěšných prohlídek.

Opportunity - kolik tak měsíčně uděláš prohlídek a kolik bytů prodáš?
Kolik si tak makléři v současné době vydělají?
Co krize v oboru?

Není tady

#9 18. 4. 2010 21:03

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty - nejsem makléř ani nemám realitní firmu! Jen jsem něco prodávala a upřímně litovala toho kupce, který na nás šel přes realitku big_smile. Za 50 táců mohl mít obývák!
Přídavné jméno "hezké" bylo myšleno mírně (až dost) ironicky. smile

Není tady

#10 19. 4. 2010 18:50

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Tak rodiče prodávají dům a když ho má v péči realitka, tak i kdyby dům prodali sami, musí realitce zaplatit její provizi skurt

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#11 19. 4. 2010 21:35

opportunity
♥♥♥----

Tulipánka napsal(a):

Tak rodiče prodávají dům a když ho má v péči realitka, tak i kdyby dům prodali sami, musí realitce zaplatit její provizi skurt

Mají špatně uzavřenou smlouvu. Zkuste ji vypovědět - pokud nemáte pokutu za výpověď. Je to prasárna.

Není tady

#12 19. 4. 2010 21:37

opportunity
♥♥♥----

Tercila napsal(a):

Kuty - nejsem makléř ani nemám realitní firmu! Jen jsem něco prodávala a upřímně litovala toho kupce, který na nás šel přes realitku big_smile. Za 50 táců mohl mít obývák!
Přídavné jméno "hezké" bylo myšleno mírně (až dost) ironicky. smile

Šel k vám přes realitku, to znamená, že realitka udělala kus práce. Taky si můžeš nasbírat borůvky a nekupovat je v zelenině. Nebo si můžeš sama ostříhat vlasy. Pokud ale "dá" ty dva dohromady makléř, vykonal svou práci. Ne celou - ještě k tomu patří smlouvy. V celém světě tohle povolání existuje, tak asi není zbytečné. To jenom čeští vyčůránci se snaží něco dostat zadarmo.

Není tady

#13 19. 4. 2010 21:40

opportunity
♥♥♥----

Amely:
Opportunity - kolik tak měsíčně uděláš prohlídek a kolik bytů prodáš? Kolik si tak makléři v současné době vydělají?
Co krize v oboru?

No záleží jak kdo. Já dělám vedoucí pronájmů. Normálně by měl makléř udělat 1 pronájem týdně, aby se uživil. Někdy se nedaří vůbec, někdy dá člověk ránu (třeba prodejní nebo restaurační prostory). Dneska jsem na klienta čekala přes hodinu a pak jsem šla v lodičkách přes zaschlé rygoly. Je to o komunikaci a štěstí.

Není tady

#14 19. 4. 2010 21:49

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Opportunity, nemám vůbec nic proti realitním makléřům. Stejně jako Ty je vnímám jen coby pracovníky a hodlám mezi ně jednou vstoupit (BI). Mně by to totiž bavilo.
Ale zase na rozdíl od Tebe nenazývala bych lidi vyčůránky, když si seženou v inzerátu bydlení sami. Mají pro to svoje důvody. Já jsem třeba typ, který opravdu v práci toho makléře nevidí zas až takový úkon, který by musel být hodnocen cenou 50 tisíc. Pro mě by to byla brnkačka.
Běž někam na brigádu na noční směny a zkus, za jakou dobu poměrně vysílena vyděláš 50 táců big_smile.
Fakt nic proti - jen někdy vidím (obecně v různých profesích) jakýsi nepoměr mezi objemem práce a odměnou. Ale to je jen poznámka na okraj. Nic ve zlém.

Není tady

#15 20. 4. 2010 9:48

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

opportunity napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Mají špatně uzavřenou smlouvu. Zkuste ji vypovědět - pokud nemáte pokutu za výpověď. Je to prasárna.

Vypovědět musí jít všechno,u exkluzivních smluv bývá výpověď kolem 2 měsíců.Musíš jít do rk a tam dát výpoěď.

Není tady

#16 20. 4. 2010 9:59

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Opportunity, nemám vůbec nic proti realitním makléřům. Stejně jako Ty je vnímám jen coby pracovníky a hodlám mezi ně jednou vstoupit (BI). Mně by to totiž bavilo.
Ale zase na rozdíl od Tebe nenazývala bych lidi vyčůránky, když si seženou v inzerátu bydlení sami. Mají pro to svoje důvody. Já jsem třeba typ, který opravdu v práci toho makléře nevidí zas až takový úkon, který by musel být hodnocen cenou 50 tisíc. Pro mě by to byla brnkačka.
Běž někam na brigádu na noční směny a zkus, za jakou dobu poměrně vysílena vyděláš 50 táců big_smile.
Fakt nic proti - jen někdy vidím (obecně v různých profesích) jakýsi nepoměr mezi objemem práce a odměnou. Ale to je jen poznámka na okraj. Nic ve zlém.

Máš naprotou pravdu.Mě by ta práce taky bavila,nějakou dobu jsem jí dělala,ale se člověkem,bohužel,který pral špinavé peníze,jinak totálně neschopným a tak jsme díky němu přicházeli o obchody a tak jsem toho radši nechala.

Smlouvy od realitek - prodádali jsme už a kupovali několik bytů i našich pozemků,to co bylo přes rk a byly nám dány jejich mlouvy na prostudování,to byly bláboly a byla tam absence,podtoýkám znovu naprostá absence nějakých práv té druhé strany než je rk.Vše jsme to museli pracně změnit atd.Rk chce vždy rezerv.zálohu a mají výborně ošetřeno,kdy zálohu zpět kupujícímu nevrací.Totéž ale pro kupujícího tam chybí a takových jiných formulací a "nepřesností" nakteré pak obyč.smrtelník dojede je tam nepřeberně.Proto nechápu,za co by mělo být těch 50tis.

A ještě něco:prodáváme pozemek a rk,která ho chce prodávat chce po mě,abych já zjistila,jak je to s přípojkama  podobně.Oni jakože už by milostivě vytiskli tu tzv.smlouvu,kterou pořád oprašují jednu a tu samou,která je jedním velkým právnickým bludem.A navrch za tuhle těžkou dřinu zinkasují kolem 100táců.No jsou to fakt velcí
chudáci.

Není tady

#17 20. 4. 2010 10:02

amely
♥♥♥♥♥--

Tercila napsal(a):

Ano - pokud si prodávající dá sám inzerát a kupující na něj reaguje, tak je to v pořádku.

Ale když někdo zadá prodej realitce, realitka za své peníze inzeruje ať už na netu, nebo v inzertních novinách, domlouvá zájemcům prohlídky a vodí je tam, tak jde o něco jiného. Reklama je drahá.

A těch 50 táců není čistá mzda, za to se platí pronájem prostor, auto, telefony, reklama, sociální a zdravoní pojištění a kde co jiného.

Každý, kdo dělá ty noční směny má šanci zkusit jít dělat makléře. Nabídky jsou pořád. Ale ten makléř udělá spousty práce vlastně zadarmo a ještě do toho vráží vlastní peníze. Na té noční mají lidé jistou hodinovou mzdu.

Není tady

#18 20. 4. 2010 10:07

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Tercila napsal(a):

Nic proti tomu, pokud si pronájem seženeš sama - od soukromníka. proč ne. To je jedině dobře. Pokud si ovšem seženeš nájem přes realitku a pak se za jejími zády domluvíš s pronajímatelem, tak vlastně oba podvádíte a taky bych to nazvala vyčůraností. Viz případ Kuty - takový lidi mám vážně ráda. Makléř se nadře se zveřejňováním inzerátů, mnohde i za poplatek, nadře se s rpohlídkou bytu (dojet tam, fotit, napsat popis, zjistit stav, atd.) a Kuty se mu pak za zády vysměje. proč mu platit, že, blbečkovi?
Tohle mě tak zvedá ze židle, to se fakt snad jinde než v Čechách nevidí usch
Je to klasický zprostředkování. Pokud by nebyl makléř, nebyl by byt v inzerci. Takže nevidím důvod, proč by si makléř svoje peníze nezasloužil.
Pracuju na podobným principu a ve smlouvě mám velmi dobře ošetřeny případné podobné vyčůránky usch

Upravil(a) Definitiv (20. 4. 2010 10:10)

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#19 20. 4. 2010 10:07

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Na té noční mají lidé jistou hodinovou mzdu.
Amely a dovedeš si představit,jak by to asi vypadalo,kdyby všichni chtěli jen něco prodávat a ještě s takovým ziskem?
Buˇme rádi,že jsou mezi námi itací,kteří to oddřou,aby je pak makléř sedřel z vl.kůže.

Není tady

#20 20. 4. 2010 10:09

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Definitiv napsal(a):

Tercila napsal(a):

Nic proti tomu, pokud si pronájem seženeš sama - od soukromníka. proč ne. To je jedině dobře. Pokud si ovšem seženeš nájem přes realitku a pak se za jejími zády domluvíš s pronajímatelem, tak vlastně oba podvádíte a taky bych to nazvala vyčůraností. Viz případ Kuty - takový lidi mám vážně ráda. Makléř se nadře se zveřejňováním inzerátů, mnohde i za poplatek, nadře se s rpohlídkou bytu (dojet tam, fotit, napsat popis, zjistit stav, atd.) a Kuty se mu pak za zády vysměje. proč mu platit, že blbečkovi?
Tohle mě tak zvedá ze židle, to se fakt snad jinde než v Čechách nevidí usch
Je to klasický zprostředkování. Pokud by nebyl makléř, nebyl by byl v inzerci. Takže mevidím důvod, proč by sio makléř svoje peníze nezasloužil.
Pracuju na podobným principu a ve sm,louvě mám velmi dobře ošetřeny případné vyčůránky.

- vidíš,sama jsi ho právně ohodnotila a kdo chce kam,pomozme mu tam.Navíc ten sám byt nabízelo dalších asi 5 realitek - těch peněz za tu jejich reklamu:D

Není tady

#21 20. 4. 2010 10:12

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kuty - zapoměla jsem, že nepoznáš ironii, pardon, příště ti to lépe vysvětlím wink
A nezapomeň dneska v krámě odstrčit prodavačku od kasy - kldyž si to namarkuješ sama, určitě tě to vyjde levněji wink Takovou práci přece taky zvládneš, ne? Tak proč platit nějakou prodovačku lol

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA

Není tady

#22 20. 4. 2010 10:19

amely
♥♥♥♥♥--

Kuty napsal(a):

Amely a dovedeš si představit,jak by to asi vypadalo,kdyby všichni chtěli jen něco prodávat a ještě s takovým ziskem?
Buˇme rádi,že jsou mezi námi itací,kteří to oddřou,aby je pak makléř sedřel z vl.kůže.

Kuty, ale Ty taky něco prodáváš a taky s velmi slušným ziskem, ne?

Není tady

#23 20. 4. 2010 10:21

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Definitiv napsal(a):

Kuty - zapoměla jsem, že nepoznáš ironii, pardon, příště ti to lépe vysvětlím wink
A nezapomeň dneska v krámě odstrčit prodavačku od kasy - kldyž si to namarkuješ sama, určitě tě to vyjde levněji wink Takovou práci přece taky zvládneš, ne? Tak proč platit nějakou prodovačku lol

Tak zrovna tady to není příliš chytrá a oduševnělá námitka Definitiv!Něco podobného mají snahu zavádět v Tescu,pokud to  uniklo tvému ostrozraku a je to věc,kterou absolutně nechápu,jakože oni budou šetřit vlastní náklady na prodavačky a já se ještě budu zabývat ťukáním něčeho do pokladny a řešit,když něco nepůjde?

Nevím,co máš a jak ošetřeno ve svých smlouvách,já říkámže papír snese všechno,ale mě jako majitelce např.bytu by nikdo nemohl zakazovat prodat byt i mimo rk.Naštěstí se s makléři roztrhl pytel atak jsou víceméně rádi,když je nechám pronajímt svůj byt bez jakýchkoli závazků,jo,když ho pronajmou,je mi jedno,koliksi za to vezmou,ale když za mnou tentýž člověk přijde 2.den,že se chce dohodnout jaksi mimo,byla bych sama proti sobě,kdybych s tím nesouhlasila.

Ostatně taky pracuju na sebe,mám u toho spousta výdajů a kolikrát jedu za obchodem,který se ne vždy uskuteční,ale to je naše práce.

Není tady

#24 20. 4. 2010 10:23

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

amely napsal(a):

Kuty napsal(a):

Kuty, ale Ty taky něco prodáváš a taky s velmi slušným ziskem, ne?

Živím se jako tisíce jiných.tonguedumbom

Není tady

#25 20. 4. 2010 11:58

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kuty napsal(a):

Definitiv napsal(a):

Tak zrovna tady to není příliš chytrá a oduševnělá námitka Definitiv!Něco podobného mají snahu zavádět v Tescu,pokud to  uniklo tvému ostrozraku a je to věc,kterou absolutně nechápu,jakože oni budou šetřit vlastní náklady na prodavačky a já se ještě budu zabývat ťukáním něčeho do pokladny a řešit,když něco nepůjde?

Nevím,co máš a jak ošetřeno ve svých smlouvách,já říkámže papír snese všechno,ale mě jako majitelce např.bytu by nikdo nemohl zakazovat prodat byt i mimo rk.Naštěstí se s makléři roztrhl pytel atak jsou víceméně rádi,když je nechám pronajímt svůj byt bez jakýchkoli závazků,jo,když ho pronajmou,je mi jedno,koliksi za to vezmou,ale když za mnou tentýž člověk přijde 2.den,že se chce dohodnout jaksi mimo,byla bych sama proti sobě,kdybych s tím nesouhlasila.

Ostatně taky pracuju na sebe,mám u toho spousta výdajů a kolikrát jedu za obchodem,který se ne vždy uskuteční,ale to je naše práce.

Chytrá o oduševnělá? lol Mám sto chutí něco pěknýho peprnýho k tomu napsat reta

Neuniklo mi to, považuji to za dobrý nápad a sama tuto službu využívám. Díky zkostnatělým čechům tam téměř nikdy není fronta tummenupp
Fajn, že si za prodavačku klidně zaplatíš, ale stejně tak by sis měla zaplatit za makléře, který za tebe obstaral to "ťukání něčeho".

MATYLDA
ALŽBĚTA

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí