29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky,
ještě jedna věc, nad kterou teď koumám. Bojím se, že kdyby se nám to později opravdu znovu podařilo (jakože se to prostě PODAŘÍ - vidíte, už ten váš pozitivní náboj zase funguje!), že budu až přehnaně opatrná, ustrašená, ba přímo hysterická. Už teď to se mnou nebylo zrovna lehké, jančila jsem, že mám nízké HCG, pak že mám vysoké HCG, že ještě nebleju, že bleju už moc dlouho, že mi ještě neroste břicho a naopak, že už mi neroste břicho atd...
Co když pak příště svou psychikou a starostlivostí, úzkostí atd. ublížím?
Není tady
Verí však ty to zvládneš asi ten strach bude po tom co sis prožila, ale zvládneš to. Budeš myslet na miminko a na hezké věci a ani se nenaděješ a budeš mít
v náruči
Není tady
Hele Veri, teď se tím prosím nestresuj,.........
Až to přijde, tak to budeš řešit tady s náma, pokud budeš chtít , fakt se nestresuj dopředu, každé těhu je jiné a určitě bude ok
Není tady
já z toho mám taky strach, že budu stresovat a přhnaně se hlídat
ale asi to bude taky chodit řešit tady
Není tady
To je fakt, plašim dopředu, co?
No to jsem přesně já.
OK, jdu zas něco dělat a občas hodím očko na Snažilky.
HOLKY, DĚKUJU!
Není tady
Veranna napsal(a):
Ahoj Beruško :-) Díky za další informace, mco to pomáhá.
Btw. dostala jsi mou SZ?
Verannko - nedostala! nechápu - to se asi musela někde seknout, jinak bych určo odpověděla...
Není tady
Veranno,já nedělala vůbec nic,akorát mi doktorka po 6 tejdnech píchla vyvolávačku a naskočil mi normální cyklus.Zá půlroku jsem byla těhotná .
Není tady
Verannko - přesně - plašíme fakt všechny - z toho si nic nedělej! ale když už si jednou "přičichneme" k podobnému problému, toho strachu už se nezbavíme... Ale ona o to pak je větší ta úcta k tomu malinkému a proto nás to těhotenství tak těší a prcek bude ten "nejrozmazlenější"!!!
Já musím říct - i když to možná zní blbě - že nejhorší pro mě byl ten první potrat ve 13 tt.. to jsem prostě vůbec nečekala!! a nesla nejhůř... Pak jsem už do snažení šla s tím, že se to prostě bohužel děje... že se mi to stane podruhé, potřetí a do čtvrtice to bude mimoděložní - mě ani ve snu nenapadlo!!! Ale jak říkám - manžel, rodina a kamarádi, vy tady a čas pomůže!!! a touha po miminku Ti dá ten elán znovu jít dál a zkusit to!!! Já teda se ale nikdy neobviňovala, mrzelo mě to - nevěděla jsem, kde je problém. Ale brala jsem to tak, že něco nebylo v pořádku a manžel mi nikdy ani slovem nenaznačil, že by to snad byla moje vina - obdivoval, jak jsem to snášela já (v nemocnicích, po těch pomalu nesčetných narkozách atd.) - já zas obdivovala jeho, jak byl "normální" kvůli mě, abych se z toho dostala co nejdřív. Za což mu patří velkej dík!!
Mně letos v únoru po mimoděložním řekli - dejte si min půl roku, radši rok pauzu, už jsem si zařizovala lázně.... 4 měsíce po operaci jsme to jen tak zkusili - asi dvakrát nebo třikrát- nic jsem neplánovala, nepočítala.... a ono to zrovna vyšlo!!! Bylo to nečekané, hrozně jsem byla vystrašená a na ty // koukala jak z jara - až po týdenní vynechané ms!! Dr. z toho nebyl nadšenej a koukej na metřík... což teda musím zaklepat... ale když tam pak vidím toho broučínka, jak nám mává ručičkou, nebo jak mě denně několikrát nakopne - tak si říkám, že to všechno stálo za to a i když mě i manžela to stálo spoustu starostí a vrásek - tak se snad toho malého uzlíčku na jaře dočkáme!!!
a to vytoužený miminko čeká na každou z nás... jen to někdy prostě není hned a napoprvé....
Všem s podobným trápením přeju hodně síly, vydržet a nebát se jít dál!!!
Není tady
Ale jinak je to teda síla, co se Ti všechno přihodilo. a ono, když se to tak nakupí, tak to je asi těžký všechno zvládnout! Ale fakt se neobviňuj, zkus myslet na něco hezkého, co přijde!!! :-)
možná Tě to nakonec překvapí tak, jako mě!
A ještě něco: ty problémy mi daly spoustu kámošek - ať už tady virtuálních Babinetek nebo dvě různé Katky, co jsem je postupně poznala při pobytech v nemocnicích s podobnýma problémama revizí, potratů atd..... pořád jsme v kontaktu, vídáme se, píšem si...
... a co víc - jedna má už ročního chlapečka a momentálně už je ve 22 tt znovu - vůbec nevěděla, že je těhotná -snad do 17 tt, protože kojila... a druhá bude rodit v listopadu....
takže to jsou další pozitivní příběhy a reálné - takže snad jsem vám dodala nějakou motivaci!!
Není tady
Cauky Veru, já měla taky zamlklé těhu ve 12 t.t. kdy jsem si šla šťastně a nic netušíc pro svou první těhotenskou průkazku. Fyzicky jsem to zvládla už za pár dnů, nějak zvlášť sem se nešetřila, chodila jsem hodně na procházky, menses jsem pak dostala normálně asi po 28 dnech. Horší to bylo s psychikou, ještě teďka když nějaká kámoška otěhotní, mě to vezme. Bohužel se mi zatím nedaří znovu otěhotnět. Začali jsme to zkoušet po těch třech měsících, teď už to bude rok. A to mi všichni říkali, že to bude hned. Vůbec ten celý příběh je mi povědomý, psala jsi o dalších věcech, které se přihodily i mně Myslím, že dost chápu, co prožíváš. Bude líp, i když teď se tomu těžko věří ... Přeju ti, aby se vám pak co nejdřív podařilo mimi, ale teď je důležitá hlavně podpora partnera, kterou ty máš, takže držím palečky
Není tady
Ahoj holky,
tak hlásím, že se pomalu, ale jistě z toho šoku vzpamatovávám. moc mi pomáhá číst všechny diskuze na netu a příběhy, většinou naštěstí se šťastným koncem, což mi dodává naději.
Ale mám ještě 2 dotazy:
1. Rozhodla jsem se dlabat dál Mamavit. byli jsme připraveni za screening na vlastní žádost zaplatí 1000,-, tak mne těch 136,- Kč na měsíc za Mamavit fakt nevytrhne. Ale - můžu ho kombinovat s kontryhelovým čajem? A co si vůbec myslíte o téhle bylince? Docela jsem bylinková, na spoustu věcí mi zabírá můj všelék řepík n. heřmánek, tak jsme si říkala, že bych zkusila přidat tohle...
2. Občas mne nepříjemně píchne v podbřišku a trvá to asi 3 vteřiny. Co to je? děje se mi to tak 1 za hodinu. Bolestí se to úplně nazvat nedá, jen takové píchnutí, jako když vás třeba píchá pod žebry po nějakém běhu atd. Mám se děsit?
Není tady
Ahoj Veru,
to jsem ráda, že už je Ti líp!!
k tomu kontryhelu, taky jsem ho občas pila - ale on se nějak pije na etapy - a přesně si to bohužel nepamatuju... je to nějak, že začneš s ms, pak do ovulace piješ a pak zas přestaneš do ms nebo tak nějak. Ale písni třeba Lence B - myslím, že mi s tím radila... nebo zkus mrknout, jestli tu k tomu něco nenajdeš v diskuzích...
jinak si myslím, že to určo pomáhá... a spousta i jiných čajů... já mám i recept na MIMI čaj - tak kdybys měla zájem, pošlu Ti ho
k těm vitamínům - určo si neuškodíš, spíš naopak, a kdybys nechtěla tolik investovat, tak stačí třeba samotná listovka!
no, k těm bolestem - těžko říct, co to může být...určo se neděs! Pokud to není nijak zásadní, tak bych nestresovala, ale pokud to bude další den dva trvat, tak bych vyrazila ke gyndr - pro jistotu. Bohužel ta bolest zánětu dělohy mi taky začínala trochu bolestí, ale pak se to stupňovalo, bolest při malé a když jsem sedala třeba na postel - tak to bylo úplně s hrůzou - takové jako bolestivé zatlačení, možná podobné problémům s močákem... Ale nešpinila jsem ani nekrvácela.
Takže kdyby to bylo podobné, tak radši ke gyndr jdi hned.
Držím pěsti, ať to píchnutí vždy je jen stahování se dělohy po zákroku!
Není tady
Čau Beruško :-)
Díky za odpověď. raději jsem i teď volala doktorce ohledně toho píchání, tak mne taky ujistila, že se jen stahuje děloha. nicméně, když bych začala špinit víc (což se naštěstí neděje) nebo přišly teploty, tak mám hned nastoupit k nim.
Taky říkala, že to bylo opravdu maličké, takže mi vlila trochu naděje do žil, že bychom snad nemusely s dalším snažením čekat třeba půl roku (z toho mám fakt hrůzu, i když co bych s tím nadělala, že jo).
Chválila mne, že už zním klidněji, tak jsem zase torchu veselejší.
koukám, že tě za dva 2 dny čeká kontrola a v půlce listopadu 3D - pání, to to fakt frčí :-)
Koukej pak dát fotky na Rajče, ať se inspirujeme :-)
Není tady
Veru - tak to jsem ráda, ale je fajn, že jsi jí radši zavolala. No, oni říkají čekat 6 měs, my čekali vždy max 3 měs a šli na to.. a ono se nezadařilo stejně nikdy hned - ale až do dalších 3- 5 měsíců... až teĎ naposledy to bylo 4 měs od operace.
ale to je na vás, jak se budete cítit!
jo jo, hodně to letí - jinak nějaké nové fotečky z min týdne z utz a bříška jsem už na rajče dala, tak mrkni .
pa a drž se!!!
Není tady
Není tady
ahojky, nekoukala jsem na ty stránky, posílám ten, co mám doma
MIMI čaj:
1x kopřiva
2x kontryhel
1x měsíček květ
0,5 x řebříček
1x hluchavka květ
tak ať pomůže
Není tady
Ahoj holky moje,
tak se zase po pár dnech hlásím. Už je zase o trošku líp.
Překvapivě lépe snáším večery. Pouštíme si s manžou filmy, občas si něco nalijeme dobrýho (sklenku vína apod.) a jmne se daří smutný vzpomínky na chvíli vytěsnit z hlavy.
Ale zjišťuju, že mé obavy z toho, že se mi nebude chtít do sexu, které mne napadaly ještě v nemocnici, vzaly neskutečně rychle za své.
Samozřejmě styk není, ale musím se přiznat, že jinak jsme po sobě jak litý, takže to holt řešíme jinak
Je to normální??? Takovýhle "apetýt" jsem snad nikdy neměla...
Jo, piju kontryhel a baštím listovku. Antibiotika jsme už naštěstí dobrala, tak snad vpoho.
Není tady
Ahojky Verranko,
na Internet jsem se dostala až dnes a pročetla příspěvky, jsem ráda, že už se cítíš trošičku lépe... to je hodně povzbuzující...prvotní šok je doufám za tebou...
Jinak mě také ještě lehce sem tam píchlo v podbřšku, trvalo to do první MS...byla jsem na UTZ a na kontrole asi čtvrtý nebo pátý týden po revizi, protože jsem začla lehce špinit, ale bylo naštěstí vše v pořádku...špinění zase po týdnu přešlo, Dr. mi říkal, že se tělo může dočišťovat..
Z hrůzou jsem si přečetla, jak ti řekli, že když to zjistili pozdě, tak by ti mohli vzít část dělohy... já to též nosila tři týdny mrtvé, pak se to začlo samo vylučovat, ale nikdo mě ničím takovým nestrašil, všichni mě ujišťovali, že to dobře dopadne.....po tom, co se mi to stalo, jsem si začla na netu hledat různé informace a zjistila jsem, že je to běžné, že to může klidně pár týdnů trvat, než se na to přijde....
Dr. mi říkal, že snaženíčko o nové mimi se doporučuje až za 6 m., ale když otěhotním dříve, tak se nic neděje...že klidně za 3 měsíce můžem jít znovu do boje...
Ještě jednu povzbuzující informaci...moji sestru bohužel potkalo zamlké těhu loni na podzim, i když byla asi jen v 6 tt, srdíčko nenaskočilo...přes to ji to také pěkně vzalo...no a teď v neděli porodila krásnou holčičku... sice je to druhé miminko, ale čekali na něj 6 let.....
zadařilo se jí znovu 4 měsíce po revizi...
Není tady
Verry, ty máš velkou oporu v manželovi...to je super !! Můj manža je takový "kůň, prostě není moc cíťa, i když se snažil...ale prostě vybrečet na rameni se mu bohužel nemůžu...
My sice měli sexík se vším všudy až po 4 týdnech, ale též apetýt byl... a řešili jsme to podobně jako vy...teď bych do toho praštila taky dřív, ale určo bych počkala tak těch 14 dní než se to přece jen zahojí...já byla na první kontrole u Dr. asi po 5 dnech a docela to bylo ještě citlivé...
Není tady
Keks,
díky za krásný zprávy. Tohle teď čtu nejraději - že se to také děje ostatním a že nakonec otěhotní a porodí zdravé mimi. Beru to jako motivaci a nejradšio bych už "s výrobou" začala hned
Není tady
Verry, tak to máme stejné... Pro mě je to taky obrovská motivace do dalšího boje, jinak bych se opravdu zbláznila...S tím snaženíčkem jsem to měla podobné, nejraději jsem chtěla hned...ale i tak ty 3 měsíce uběhly jako voda, nechtělo se mi tomu věřit, myslela jsem, že to snad nepřežiju...ale už je to za náma a jedeme dál ....
mezi tím jsem měla svatbu, byli jsme na dovolené, koupila jsem si pejska...prostě užívala si drobných radostí....
Není tady
Jojo, to s tou svatbou jsem četla, to je parádní!!! Moc gratuluji, i když vím, že to muselo být strašně těžký psychicky i fyzicky.
A zvířata jsou lék. Máme dva dospělý hafany a bez nich bych tu umřela na samotu - pracuju doma. Což má své výhody anevýhody. teď spíš výhody, protože bych byla nejspíš na neschopence, ale já vlastně můžu pracovat, takže zaháním chmury prací (když tedy nějaká je, což je u mne nárazové).
Hele a 19 DC a vy už se snažíte - to je nadějný, ne? ;-) Kéž by ti to vyšlo... byla by to pro nás pro všechny další vzpruha (a pro tebe samozřejmě obrovská raodst).
Není tady