Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 22. 10. 2008 19:43

Anjika
♥♥♥♥♥--

Keď sa muž urazí

Ako sa mám prosím zachovať, keď nejakému mužovi niečo poviem, myslím to ako žart a on zareaguje urážlivo? Mám na mysli také bežné prekáračky, vtipy proti mužom A NIE  také veci, ktoré naozaj zraňujú. Ja som síce tiež dosť vzťahovačná, ako ste už mnohí zistili na tomto fóre, no mrzí ma, keď na moje vtípky muži reagujú urážlivo. Mám sa ospravedlniť, alebo ešte nejaký žart pridať, alebo čo?

Není tady

#2 22. 10. 2008 19:48

Anjika
♥♥♥♥♥--

Re: Keď sa muž urazí

Napríklad priateľ si zablokoval na svojom PC stránku feminizmus.sk, ale hlavná vec, že  doma mám takisto prístup na internet. :-)

Není tady

#3 22. 10. 2008 19:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Anjika napsal(a):

alebo ešte nejaký žart pridať, alebo čo?

alebo čo

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 22. 10. 2008 19:53

Olympia
Host

Anjika napsal(a):

Ako sa mám prosím zachovať, keď nejakému mužovi niečo poviem, myslím to ako žart a on zareaguje urážlivo? Mám na mysli také bežné prekáračky, vtipy proti mužom A NIE  také veci, ktoré naozaj zraňujú. Ja som síce tiež dosť vzťahovačná, ako ste už mnohí zistili na tomto fóre, no mrzí ma, keď na moje vtípky muži reagujú urážlivo. Mám sa ospravedlniť, alebo ešte nejaký žart pridať, alebo čo?

Zrejme ten dotycny ma jiny nazor na to, co je a neni vtipne.
Je podstatne, jaky vtip toho druheho cloveka zranuje a jaky ne.
Neni podstatne, co si ty myslis, ze by jej zranilo a co jeste ne.
Takze bych radila s vtipkama prestat.
Asi nejste na stejne vlne.

#5 22. 10. 2008 19:54

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Olympia: četla jsi její ostatní vlákna? Hrůza hrůz, tady je všechno marné

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 22. 10. 2008 19:58

Olympia
Host

Bety napsal(a):

Olympia: četla jsi její ostatní vlákna? Hrůza hrůz, tady je všechno marné

necetla.
Ale - podivam se, protoze jsem reagovala jen na prvni prispevek.
A ted ten druhy mi nedava zadny smysl.

#7 22. 10. 2008 20:02

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to si teda přečti všechno, stojí to zato :-((

Strach je malá smrt...

Není tady

#8 22. 10. 2008 20:09

Anjika
♥♥♥♥♥--

Bety moja, prosím reaguj na tento problém, ok? Si určite velice múdra osoba, prosím ťa, ano? :-)

Není tady

#9 22. 10. 2008 20:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Povedať, že to bol len vtip, a ďalej sa tým nezaoberať.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#10 22. 10. 2008 20:31

Anjika
♥♥♥♥♥--

Selima, na teba sa obraciam, lebo ty máš také rozumné názory. Stalo sa toto: Priateľovi som zo žartu povedala, aby mi kúpil vstupenku na Chippendales :-) a on odmietol. No vzal to ako vtip, lebo ma pozná, že dosť často táram. tak som - samozrejme ako žart - poslala sms jednému známemu, kde sa sťažujem kvôli tomu na priateľa. A ešte som dodala, že muži sú sebeckí. :-) Potom som zavolala, aby som vysvetlila, že to bol z mojej strany iba vtip. No o pol hodiny mi od toho známeho prišla sms, že jeho priateľka by ho o peniaze na Chippandales požiadala iba raz! a že som divná. To ja viem, ale to teraz nech sa prosím nerieši. Ide o to, že prečo, keď sa niekomu ospravedlním do telefónu, je ešte stále urazený? Keby som sa ja mala na všetko urážať... Napríklad priateľ vždy sa smeje, keď zapne telku a je tam zrnitý obraz... akože žena-sliepka. Ja sa na tom rehocem.

Není tady

#11 22. 10. 2008 20:37

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Anjiko, víš, asi to bude o tom, že každý se na stejnou věc díváte jinak. Vlivem svých životních zkušenosti. Tobě vyhovuje chovat se jako pubertačka, tak se nediv tomu, když to někdo vezme dospělácky vážně. Je prostě jinde. Otázka je, zda-li ty bys také nechtěla dospět. A věř tomu, že tohle vše píšu s lehkým smutkem v duši a bez ironie a náznaku žertu.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#12 22. 10. 2008 20:40

Anjika
♥♥♥♥♥--

Vieš Pavla, vlastne máš pravdu. Ale ja si tak kompenzujem smútok, že si z druhých ľudí robím srandu. Nebavilo by ma sa správať celé dni vážne. Keď som na pracovnom pohovore, tam musím byť vážna!!!!!! Ale v súkromí? Prečo nemôžem posielať znýmym vtipy?
a začínam veriť horoskopom, toto mám na dnes:
Hádky kvůli úplným prkotinám se vám nepodaří zastavit ani pokusem o smír a rozumnou dohodu.

Není tady

#13 22. 10. 2008 20:45

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Zkus si na tu otázku odpovědět sama a to myslím opět vážně. V9š ono vlatně nic nemusíš, ale pak se nediv následkům svého chování. Žiješ v určitém prostředí v určité věkové skupině a tam těžko zapadává člověk s pubrtálními výkyvy. Co tě nutí být vtipná? předestřu ti několik možností  - touha , aby s tebou někdo mluvil, vnímal tě a bavil se
touha zpestřit si fádní život
touha zapomenout na tu nudu a nespokojenost
touha být nějak výjimečná
touha mít se aspon chvíli fajn.

Divila bych se, kdybych se z 90% netrefila. Pátrej, co za všemi těmi pocity je. A až ti to začne skutečně vadit, což myslím, že to hlavní teprve přijde, tak zkus přijít na to, jak by sis svůj život představovala dál a pak, jak si představuješ, že toho dosáhneš. Jaké chování a vlastnosti k tomu potřebuješ.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#14 22. 10. 2008 21:01

Anjika
♥♥♥♥♥--

Pavla, ja s tebou súhlasím. Ja vlastne kompenzujem takto svoje starosti, Vieš, teraz chodím po pracovných pohovoroch, takže musím si nejak zlepšiť náladu. Ten známy mi poslal ďalšiu sms, že mu je to veľmi ľúto, že mi nechcel ublížiť... ale ja nemám chuť s ním telefonovať a už vôbec nie sa stretávať. Ja som mu odpísala, že sa možno niekedy ozvem a že mu v živote prajem iba všetko dobré. A nesmiem plakať, aby som zase nedostala migrénu.

Není tady

#15 22. 10. 2008 23:41

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Anjika napsal(a):

Omluvit se.

Anjiko, jak víš, že vtipy proti mužům muže nezraňují?

Copak Tebe by se nedotkly vtipy proti ženským? A pokud ne Tebe, tak ostatní určitě.

A Ty nemůžeš posoudit, co koho zraní.

Není tady

#16 22. 10. 2008 23:45

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Anjika napsal(a):

Selima, na teba sa obraciam, lebo ty máš také rozumné názory. Stalo sa toto: Priateľovi som zo žartu povedala, aby mi kúpil vstupenku na Chippendales :-) a on odmietol. No vzal to ako vtip, lebo ma pozná, že dosť často táram. tak som - samozrejme ako žart - poslala sms jednému známemu, kde sa sťažujem kvôli tomu na priateľa. A ešte som dodala, že muži sú sebeckí. :-) Potom som zavolala, aby som vysvetlila, že to bol z mojej strany iba vtip. No o pol hodiny mi od toho známeho prišla sms, že jeho priateľka by ho o peniaze na Chippandales požiadala iba raz! a že som divná. To ja viem, ale to teraz nech sa prosím nerieši. Ide o to, že prečo, keď sa niekomu ospravedlním do telefónu, je ešte stále urazený? Keby som sa ja mala na všetko urážať... Napríklad priateľ vždy sa smeje, keď zapne telku a je tam zrnitý obraz... akože žena-sliepka. Ja sa na tom rehocem.

Anjiko:
- prosím Tě, jak můžeš psát známému a stěžovat si na svého přítele a ještě psát, že muži jsou sobečtí?
To neznáš lepší zábavu, jak být vtipná?

Jak by se Tobě líbilo, kdyby si Tvůj přítel na Tvoje chování stěžoval svojí kamarádce??? A bylo by úplně jedno, jestli to bylo v legraci nebo ne.

Tohle prostě legrační není.

To co se stalo je, že Ty srážíš svého přítele před známýma, a to se nedělá.

No a na otázku jednoduchá odpověď:
pokud někoho urazíš, tak se mu sice můžeš omluvit (a měla bys), ale neumůžeš čekat, že on je povinen Ti odpustit... to už je na něm.

Mám dojem že máš roupy nebo fakt nevíš co sama se sebou, když si děláš vtípky na adresu svých nejbližších... a pak se ještě divíš, že jim to ubližuje!!!

Už jsi zašla za tím psychologem?

Není tady

#17 22. 10. 2008 23:47

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Anjiko, Tebe bych mít za kamarádku opravdu nechtěla... lidi, které mám ráda, vědomě nezraňuju a nedělám si z nich legraci!!!
Nezlob se, ale musím napsat, že od lidí, kteří se chovají jako Ty, ruce pryč, a to hodně daleko...

Dělat si legraci z druhých lidí vůbec není legrační a je to vůči nim pěkně hnusný.

Není tady

#18 23. 10. 2008 0:41

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

PavlaH napsal(a):

Zkus si na tu otázku odpovědět sama a to myslím opět vážně. V9š ono vlatně nic nemusíš, ale pak se nediv následkům svého chování. Žiješ v určitém prostředí v určité věkové skupině a tam těžko zapadává člověk s pubrtálními výkyvy. Co tě nutí být vtipná?

Ja se chci spise zeptat - co te nuti byt trapna?
Protoze opravdu trapna jsi.

Není tady

#19 23. 10. 2008 8:37

Anjika
♥♥♥♥♥--

A že sa zo mňa priateľ smeje, keď je na obrazovke zrnitý obraz je v poriadku? Alebo keď sa mi potia ruky a nohy a náhodou sa ho dotknem, tak sa zatvári, ako keby bol koniec sveta a pritom som už všeličo vyskúšala na vyliečenie. Alebo keď ma bolí chrbát a poprosím ho o masáž, tak frfle - teraz už nie, ale v minulosti to bola hrôza. Takže on môže na mňa frflať a ja nesmiem poslať o ňom sms, ktorú myslím ako vtip. To je nejaké zvláštne, nemyslíte?
Ja mám dojem, že celkovo sú muži viac  hákliví na seba ako ženy. Mám kamarátku blondínu, tej keď pošlem alebo poviem vtip o blondínach, tak sa na tom smeje. Ďalšia pracuje ako vyšetrovateľka, tá sa tiež vždy zabaví, keď jej pošlem vtip o policajtoch. A okrem toho, mne by nevadilo, keby priateľ povedal zo žartu napríklad v práci, že som mu nekúpila Playboy. Lebo ja by som to brala s humorom a humor je to, čo vám chýba. To, že sa na niekoho "sťažujem," že mi nekúpil niečo, ešte nie je drzé. Sranda sa  nemá robiť napríklad z chorôb. Tak by ma zaujímalo, koľkí z vás to dodržujete.

Není tady

#20 23. 10. 2008 9:59

katafyge
♥♥♥♥♥--

nečítala som moc iné tvoje témy, len som nakukla,  môj dojem je, že riešiš všetko a nič, skús sa trošku ukľudniť, viac si všímať druhých-a aj seba, pozorovať,  nekomentovať, NERIEŠIŤ, ja sa rada pozerám a počúvam ľudí,  málokedy sa stane, že stretnem človeka, ktorý má rovnaký názor, alebo skúsenosť ako ja, a pod tým nánosom slóv / tvoja zbraň argumenty - ideš hneď do slovnej prestrelky, žiadna účasť na rozhovore a už akosi sa ti stratí komunikácia zostáva boj za názor, politika by bola pre teba smile / možno sem tam zahliadneš aj človeka a jeho pocity aj tvoje, , potom už nemusíš riešiť čo kto kedy a či to pochopil správne, čo mal pochopiť, čo on, čo ty, či môžeš, čo si to dovolil....konečne môžeš začať chápať problém a hľadať riešenie,vycítiš to a zariadiš sa podľa toho

Upravil(a) katafyge (23. 10. 2008 10:03)

Není tady

#21 23. 10. 2008 10:32

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Anjiko, někdo vtipný je, někdo to neumí. Pokud platí varianta A, lidé se většinou po  pokusu o vtip zasmějí a dál nic neřeší. Pokud platí B, nesměje se většinou nikdo, naopak, spíš se většina aktérů urazí. Z Tvého psaní mi vychází jasné B, takže radím se na pokusy o získání titulu "Vtipálek roku" vy...t  než být jak slon v porcelánu.

Není tady

#22 23. 10. 2008 19:22

Anjika
♥♥♥♥♥--

Prípadne to treba vyskúšať a pokiaľ sa človek nechytí, tak sa treba pred ním správať vážne.

Není tady

#23 23. 10. 2008 20:20

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

"Spravaj sa" jak chces, nikdo ti nic nemuze naridit. Ale aspon si pripust, ze mas jakesi mezery v lidskem chovani a komunikaci obecne a nekde ti to vazne.

Není tady

#24 23. 10. 2008 20:49

Anjika
♥♥♥♥♥--

V hlave. Ja priznám, že som veľmi svojrázna osoba.

Není tady

#25 23. 10. 2008 21:08

bloncka
♥♥♥♥---

Anjika napsal(a):

Selima, na teba sa obraciam, lebo ty máš také rozumné názory. Stalo sa toto: Priateľovi som zo žartu povedala, aby mi kúpil vstupenku na Chippendales :-) a on odmietol. No vzal to ako vtip, lebo ma pozná, že dosť často táram. tak som - samozrejme ako žart - poslala sms jednému známemu, kde sa sťažujem kvôli tomu na priateľa. A ešte som dodala, že muži sú sebeckí. :-) Potom som zavolala, aby som vysvetlila, že to bol z mojej strany iba vtip. No o pol hodiny mi od toho známeho prišla sms, že jeho priateľka by ho o peniaze na Chippandales požiadala iba raz! a že som divná....

Ta jeho odpověď je úplně přesně na úrovni Tvé esemesky. Třeba to taky myslel jako vtip. To Tě nenapadlo?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí