Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 15. 4. 2009 23:19

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Re: fakt už nevím.....prachy:-(

helena napsal(a):

jsou to hnusné bronxy a doba myšlení většiny těch obyvatel se zastavila ještě před revolucí
Myslíš tím, že jako se té nemovitosti v bronxu nezbavili a jsou "jenom" rádi, že vůbec bydlí?
Obecně se divím,když 30letý člověk nemá našetřeno ještě nic pro svou budoucnost.Co dělal dejme tomu od těch 20 let?
No - někteří třeba chodili na brigády, aby na každou 3,14čovinu nepotřebovali škemrat prachy od rodičů, jiní mají zaměstnání, které je sice uspokojuje, nicméně není honorované tak, aby ve třiceti měli před sebou zajištěnou růžovou budoucnost.

a jsou "jenom" rádi, že vůbec bydlí? - ano.Ale zároveň chápu,že nemůžeme být všichni stejní,jít si např.stejně důsledně za svými sny a pracovat na sobě tak,aby se nám postupem doby tyto sny stávaly skutečností.Ono to totiž je dost nepohodlné pracovat hlavou a je určitě snažší a pohodlnější být "stádní typ",tak proto ta obrovská sídliště.Ale taky chápu,že společnost potřebuje obojí typ lidí, i já nebo spíš my smanželem osobně k tomu,abychom se mohli posunout zase o něco dál.A taky bychom např. bez těchto lidiček asi brzy pošli hladem,když by nebyl nikdo kdo by upekl třeba chleba apod.

aby ve třiceti měli před sebou zajištěnou růžovou budoucnost
- no ve 30 mít zajištěnou budoucnost to se povede málokomu,ale po 40 by už ta zajištěná budoucnost měla dostávat jasné kontury a to díky neustálé přičinlivosti právě v těch 30 a později.Ještě tu je také otázka co každý považuje za zajištěnou budoucnost.

Není tady

#127 16. 4. 2009 7:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ono to totiž je dost nepohodlné pracovat hlavou a je určitě snažší a pohodlnější být "stádní typ",tak proto ta obrovská sídliště.
Ty si SKUTEČNĚ myslíš, že všichni obyvatelé sídlišť jsou "stádní typy"? Že si to bydlení vybrali dobrovolně a rádi?
Děvenko, sídliště byl nejjednodušší a nejlevnější způsob, jak vůbec nějaké byty lidem poskytnout - a krom toho bylo kdysi velmi vhodné, míti je jaksi "pod kontrolou", což v individuálním bydlení dost dobře nešlo.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#128 16. 4. 2009 10:48

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Ono to totiž je dost nepohodlné pracovat hlavou a je určitě snažší a pohodlnější být "stádní typ",tak proto ta obrovská sídliště.
Ty si SKUTEČNĚ myslíš, že všichni obyvatelé sídlišť jsou "stádní typy"? Že si to bydlení vybrali dobrovolně a rádi?
Děvenko, sídliště byl nejjednodušší a nejlevnější způsob, jak vůbec nějaké byty lidem poskytnout - a krom toho bylo kdysi velmi vhodné, míti je jaksi "pod kontrolou", což v individuálním bydlení dost dobře nešlo.

- v tom máš naprostou pravdu.Sama jsem vyrůstala na sídlišti a díky za to,bylo to moc fajn a nedalo se to tenkrát srovnávat s úrovní bydlení v RD,třeba viz mnou zděděný dům-ten pro mě představoval strašidelný hrad s nekončící lopotou ve srovnání s bydleníčkem v paneláku a jistotou teplé vody apod.O to víc jsme si těchto vymožeností pak vážili ve starém RD,když vůbec tekla voda.No časy se mění.
A víš že jsem dnes ráno si tak říkala,že jestli napíšeš,tak to bude určitě kolem 7.ráno - a fakt.

Není tady

#129 16. 4. 2009 11:30

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Myslím, že na šedivém sídlišti jsme vyrůstali skoro všichni smile Naštěstí se časy mění.

Není tady

#130 16. 4. 2009 13:12

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

Myslím, že na šedivém sídlišti jsme vyrůstali skoro všichni smile Naštěstí se časy mění.

A hráli jste si taky třeba na četníky a zloděje apod? Ať odlehčime trochu tématu,ne?

Není tady

#131 16. 4. 2009 13:26

javena
♥♥♥♥♥♥-

Já teda nevyrostla na sídlišti, ale že by mě oslovila satelitní městečka- barák jako barák - tak to taky nee... sad

Není tady

#132 16. 4. 2009 13:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

javeno, satelity jsou taky jenom "králíkárny". Akorát v mrňavějším a "dekorativnějším" (Bože chraň nás před podnikatelským barokem!) provedení a téměř bez vybavenosti. Na sídlištích byl alespoň nějaký obchod, hospoda, pamatuju, že třeba zajížděla i knihovna - kdežto v těch nových zástavbách se víceméně počítá s tím, že každý má vlastní auto nebo dvě a kam potřebuje, dojede si. A to jsem kdesi četla, že tamější obyvatelé mají různě zablokované vjezdy, takže cizí auto (návštěva) neprojede a když chceš projít pěšky, musíš obejít bůhvíkolik bloků - s chodci se tam taky nepočítá...

Není tady

#133 16. 4. 2009 14:07

javena
♥♥♥♥♥♥-

No, právě, Heleno. Akorát, že ti, co si tyhle "větší výběhy" kupují, mají většinou pocit, že jsou něco víc. Z mého pohledu je to jako to sídliště. Taky obraz doby.

Není tady

#134 16. 4. 2009 17:49

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Přesně tak,každý extrém je špatný.Někteří jedinci dlouhou dobu omezování panelákovými m2 to holt pojali po svém-jako když vypustíš divoké koně.Satelity se mi taky nelíbí a jsou to pouhé noclehárny s mnohdy deprimujícím okolím.

Není tady

#135 16. 4. 2009 20:28

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Bydlela jsem jak v RD, tak v bytě. Vím, co oboje obnáší. Teď bydlím v paneláku, v malém městě, blízko lesa. Barák je zateplený, po rekonstrukci, není to až tak špatný bydlení. Ale toužím po domečku, DOMEČKU, na po hradu. Konckonců, vytápět velký místnosti stojí dost peněz, brala bych domeče tak 2+1 a malý pokojík v podkroví. Ne o moc větší, než můj byt. Takže v tom to asi nebude. Byt mi vyhovoval, dokud byli kluci malí a manžel na montážích. Teď jsem rozvedená, ale bydlet v domečku bych chtěla, sama nebo s přítelem. Jen na to nemám finance a hypotéku neutáhnu. Takže je to jen sen.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#136 17. 4. 2009 9:20

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Satelity jsou sice druhý extrém, ale pořád lepší než paneláky. Neslyšíte sousedy splachovat a máte pěknej baráček (pokud to nepřeženete se zmíněným "barokem"). Největší neštěstí satelitů jsou (kromě nevkusu) malé parcely a sousedi koukající vám na zahradu. Ale jinak absence infrastruktury nijak nevadí - auto má každej a když je to třeba do Tesca autem pět minut, tak není co řešit.

Kuty: na četníky ani nevím, spíš na doktory smile

Není tady

#137 17. 4. 2009 14:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

absence infrastruktury nijak nevadí - auto má každej
To si myslíš... vyprávěla mi kámoška, jak její tchýně bez řidičáku hlídala u dcery vnoučata a byla nešťastná, protože byla uvázaná u baráku jak pes u boudy a nemohla s nima ani na zmrzlinu.

Není tady

#138 17. 4. 2009 17:33

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Mrs. Helene zacnu rikat "zvyraznovac" lol

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#139 20. 4. 2009 8:59

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

PetrV napsal(a):

Satelity jsou sice druhý extrém, ale pořád lepší než paneláky. Neslyšíte sousedy splachovat a máte pěknej baráček (pokud to nepřeženete se zmíněným "barokem"). Největší neštěstí satelitů jsou (kromě nevkusu) malé parcely a sousedi koukající vám na zahradu. Ale jinak absence infrastruktury nijak nevadí - auto má každej a když je to třeba do Tesca autem pět minut, tak není co řešit.

Kuty: na četníky ani nevím, spíš na doktory smile

big_smile   To mě taky napadlo,ale bylo mě blbý to tam takhle hned napsat!

Jinak petřeV k tomu,že když máš auto....tak si všude za 5min.Bydlíme v novém baráčku v krásné klidné čtvrti,jsme mimo město,je tu supr klid,blízko voda,park a přitom pěšky do centra na na busy 5min,na vlak 15min.Máme to už snad bydlení i na důchod a já osobně ani manžel nechceme být do budoucna odkázáni jen na auto,to je hnusná představa;navíc stačí úraz,nemoc nebo mrtvička a s ježděním může být konec.

Není tady

#140 20. 4. 2009 9:01

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

morpheus napsal(a):

Mrs. Helene zacnu rikat "zvyraznovac" lol

Tak to nemá chybu!

Není tady

#141 14. 5. 2009 17:04

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

K penězům mám pouze jednu poznámku....protože jsem se rozhodla konečně bydlet ve svém, většina příjmu jde na bydlení a musím vyžít z naprostého minima. Na auto nepomýšlím. I tak si nestýskám - našla jsem si druhé zaměstnání a mám snad to štěstí, že je mým koníčkem. Účelné strávení volného času, které je placené nevysoko, ale každá kačka dobrá. I tak jsem ještě stihla vybudovat na zahradě, co jsem potřebovala a koupit dětem k svátkům a narozkám, co jsem chtěla. Není důležité, kolik člověk vydělá...ale jak s tím naloží. Znám lidi, kteří dovedli skuhrat nad svojí třikrát větší výplatou před mou matkou, že nevyjdou. Matka mlčela...brala nesrovnatelně míň, ale vyšla. Nemůžu říct, že bychom byly nějaké držgrešle. Vždycky bylo co jíst a co na sebe.  Je asi těžké a finančně náročné mít v dnešní době malé děti, ale ono to bylo asi těžké vždycky...mé děti odrůstaly plenkám za totality a finančně mi do skoku zrovna nebylo...Kdo to má lehké...Nikdo. Ani dřív, ani teď....

Není tady

#142 14. 5. 2009 22:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak ja si myslím, že darovanému koňovi sa na zuby nemá pozerať. Keď človek príde zadara k bytu(aspoň iluzórne zdara, t.j. od štátu), má byť rád, že vôbec niečo dostal. Toľko k sídlištným bytom. Mňa by bol svojho času veľmi potešil aj sídliskový byt, len keby mi ho niekto bol daroval... A ja teda mám smolu, že moji rodičia mi nedali žiadnu nehnuteľnosť a budem rada, ak raz (čo najneskôr) zdedíme napoly s brachom ich trojizbák, aj keď je v tehláku a hoden pár miliónov...
Domček ma neláka, momentálne nemám veľmi čas starať sa ani o byt, ale ktovie... možno to raz na mňa príde a odsťahujem sa z hlavného mesta niekam na vidiek do domčeka. Už som prehodnotila pripútanosť k štyrom stenám a som za väčšiu flexibilitu.
Inak, mne stavebko nikdy na žiaden byt nevyšlo, lebo ceny šli hore rýchlejšie ako cieľové sumy. hmm Navyše mi vyšlo, že by som platila úroky aj zo sumy, ktorú som sama vložila, a to sa mi zdá dosť veľká nehoráznosť. Pri hypotéke platím úroky len z naozaj požičanej sumy. Ale to je bezpredmetné, pre mňa proste stavebko nebolo, musela som si hypotečnúť a časť ceny bytu(dosť veľkú, aspoň mi pripadalo) zložiť v hotovosti. No čo už, život je krutý. stolt

Upravil(a) Selima (18. 5. 2009 18:01)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#143 14. 5. 2009 22:32

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

kalupinka napsal(a):

K penězům mám pouze jednu poznámku....protože jsem se rozhodla konečně bydlet ve svém, většina příjmu jde na bydlení a musím vyžít z naprostého minima. Na auto nepomýšlím. I tak si nestýskám - našla jsem si druhé zaměstnání a mám snad to štěstí, že je mým koníčkem. Účelné strávení volného času, které je placené nevysoko, ale každá kačka dobrá. I tak jsem ještě stihla vybudovat na zahradě, co jsem potřebovala a koupit dětem k svátkům a narozkám, co jsem chtěla. Není důležité, kolik člověk vydělá...ale jak s tím naloží. Znám lidi, kteří dovedli skuhrat nad svojí třikrát větší výplatou před mou matkou, že nevyjdou. Matka mlčela...brala nesrovnatelně míň, ale vyšla. Nemůžu říct, že bychom byly nějaké držgrešle. Vždycky bylo co jíst a co na sebe.  Je asi těžké a finančně náročné mít v dnešní době malé děti, ale ono to bylo asi těžké vždycky...mé děti odrůstaly plenkám za totality a finančně mi do skoku zrovna nebylo...Kdo to má lehké...Nikdo. Ani dřív, ani teď....

Souhlas.A ještě to máš perfektní,když je ti práce koníčkem.Já to taky tak cítím a  tady z diskusí z babinetu to taky vyplývá-někomu je dáno shůry umět naložit s penězi tak,že i něco zbyde,někdo je schopný utratit jakoukoli částku,má nesmyslné fin.produkty apod.
K těm malým dětem-když byly děti malé,přes základku i sš,po fin.stránce jsme nevěděli že je máme a to přitom navštěvovali kroužky,hudebku,atd.Záhul je to až nyní,když jsou na vš a už se těšíme,až to bude za náma.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí