6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Podle me 4 clenna rodina s prijmem cca 28000 vyjde jen tak...tak.
Dá se vyjít i s nižším, jen se holt musíš smířit s tím, že není nutno mít to, co mají sousedi a známí a totéž se snažit vysvětlit dětem.
Není tady
helena napsal(a):
Podle me 4 clenna rodina s prijmem cca 28000 vyjde jen tak...tak.
Dá se vyjít i s nižším, jen se holt musíš smířit s tím, že není nutno mít to, co mají sousedi a známí a totéž se snažit vysvětlit dětem.
Draha Pani Heleno, aby jste VY nevedela vsechno nejlepe, ze ? Ja to taky VIM, ze se DA VYJIT I S MENE penezma, ale zapremyslejte trosku, jak potom ti lide ziji ( nebo spis zivori ... ? ) Prijde mi to, jako by jste sama dokazala vyjit se 7-mi tisici...Ale OK
Není tady
amely: jasně, že je to velký rozdíl, když rodiče fin. přispívají mladým...
Já jsem nedostala nic... takže 100%-ní hypo na garsonku do důchodu, ve 30-ti... (předtím kolej, podnájmy, ubytovna atd.)... v podstatě cca 8 let "bezdomovec"... (tak jsem se cítila).
Pak jsem se seznámila s přítelem a s částečnou pomocí jeho rodičů bydlíme ve větším, máme auto... Jsem za to vděčná :-) Ale je mi jasný, že bez nich bysme v té garsonce ještě bydleli :-))) Nebo bysme ji "vyměnili" časem třeba za 2+kk...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Já jsem nedostala nic... takže 100%-ní hypo na garsonku do důchodu, ve 30-ti... (předtím kolej, podnájmy, ubytovna atd.)... v podstatě cca 8 let "bezdomovec"... (tak jsem se cítila).
Pak jsem se seznámila s přítelem a s částečnou pomocí jeho rodičů bydlíme ve větším, máme auto... Jsem za to vděčná :-) Ale je mi jasný, že bez nich bysme v té garsonce ještě bydleli :-))) Nebo bysme ji "vyměnili" časem třeba za 2+kk...
Martinko,neříkej,že si od rodičů n i c nedostala.A co vzdělání,tuším že si vš,ne?Nás to teda tohle vš studium obou dětí stojí měsíčně těžký peníze,studují náročně tech.obory a tak téměř nemají čas během šk.roku si přivydělat,až v létě.A to je mám potom k tomu,ať si pošlou pěkně podstatnou část těchto penízků na stavebko a oni se tomu mají tendenci divit.A to čekají že od nás až vystudují dostanou další milionek na bydlení?Kdepak,my jim platíme vzdělání a ne ledajaké a dál už to bude v jejich rukou.
Nechápu kam mladí tvého věku,navíc vš,když jsou svobodní,dávají peníze když už tolik let vyděláváte.A to ještě napíšeš,že jinak bys byla bezdomovec.
Každý je strůjcem svého štěstí a rodiče nejsou žádné dojné krávy!
Není tady
Kuty napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Pak jsem se seznámila s přítelem a s částečnou pomocí jeho rodičů bydlíme ve větším, máme auto... Jsem za to vděčná :-) Ale je mi jasný, že bez nich bysme v té garsonce ještě bydleli :-))) Nebo bysme ji "vyměnili" časem třeba za 2+kk...Martinko,neříkej,že si od rodičů n i c nedostala.A co vzdělání,tuším že si vš,ne?Nás to teda tohle vš studium obou dětí stojí měsíčně těžký peníze,studují náročně tech.obory a tak téměř nemají čas během šk.roku si přivydělat,až v létě.A to je mám potom k tomu,ať si pošlou pěkně podstatnou část těchto penízků na stavebko a oni se tomu mají tendenci divit.A to čekají že od nás až vystudují dostanou další milionek na bydlení?Kdepak,my jim platíme vzdělání a ne ledajaké a dál už to bude v jejich rukou.
Nechápu kam mladí tvého věku,navíc vš,když jsou svobodní,dávají peníze když už tolik let vyděláváte.A to ještě napíšeš,že jinak bys byla bezdomovec.
Každý je strůjcem svého štěstí a rodiče nejsou žádné dojné krávy!
Špatně jsem se vyjádřila - resp. jsi to pochopila.
Dostala jsem život, výchovu, vzdělání, oblečení, jídlo atd.
Tím jsem myslela, že jsem nedostala peníze, byt, auto atd. - prostě hmotné statky. Pouze to, co jsem měla na sobě, oblečení, boty atd., nějaké knížky... :-)
Jinak klid... Psala jsem to proto, že znám, jaké rozdílné přístupy mají rodiče k dospělým dětem.
Někdo odejde s taškou oblečení... a jiný dostane byt, auto (nebo peníze).
Prostě každý má jinou startovní pozici.
(Píšu o případě, kdy oba mají VŠ... takže oba něco dostali... ale ne oba stejně).
Ne ne, psala jsem, že jsem se CÍTILA jako bezdomovec, v době, kdy jsem jako studentka bydlela na koleji a pak už jako pracující v podnájmech a na ubytovně.
No a kam dáváme peníze - do hypotéky ne? To neznáš?
Já jsem na rozdíl od Tebe barák od rodičů nedostala
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
morpheus napsal(a):
Podle me 4 clenna rodina s prijmem cca 28000 vyjde jen tak...tak. Spocti si,kolik Ti sezere barak, kolik auto, kolik jidlo, kolik deti a jejich potreby a jsi skoro v minusu, popr. na hranici. Po materske se to zlepsi, uvidisPro 4-clenou rodinu je ziv.minimum 10400 kc.A s tim se ma podle nasi vlady vyjit
To je částka živobytí ( jídlo, ošacení) , bydlení se počítá zvlášť!
To urcite ne,alespon to tak nebyvalo tak pred 12 lety,kdy me doplaceli do minima.Ohled brali na zaplaceni bytu,a energii,ale pridali tak 500 kc nic vic.
Není tady
PetrV napsal(a):
eremuruss napsal(a):
morpheus napsal(a):
Podle me 4 clenna rodina s prijmem cca 28000 vyjde jen tak...tak. Spocti si,kolik Ti sezere barak, kolik auto, kolik jidlo, kolik deti a jejich potreby a jsi skoro v minusu, popr. na hranici. Po materske se to zlepsi, uvidisPro 4-clenou rodinu je ziv.minimum 10400 kc.A s tim se ma podle nasi vlady vyjit
Ještě jsem neviděl, aby tady někdo kvůli nízkým sociálním dávkám umřel. Ale zato naopak znám spoustu lidí, kteří jen ze sociálních dávek pohodě žijí a nic je nenutí pracovat. Stát by neměl být dojná kráva. U nás bohužel je. Takhle štědrou sociální síť má snad jen Skandinávie.
Takze ty by si v pohode uzivil s techto penez svou 4-clenou rodinu jo?
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Pro 4-clenou rodinu je ziv.minimum 10400 kc.A s tim se ma podle nasi vlady vyjitTo je částka živobytí ( jídlo, ošacení) , bydlení se počítá zvlášť!
To urcite ne,alespon to tak nebyvalo tak pred 12 lety,kdy me doplaceli do minima.Ohled brali na zaplaceni bytu,a energii,ale pridali tak 500 kc nic vic.
Od ledna 2007 platí nový zákon o hmotné nouzi !
Není tady
eremuruss napsal(a):
PetrV napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Pro 4-clenou rodinu je ziv.minimum 10400 kc.A s tim se ma podle nasi vlady vyjitJeště jsem neviděl, aby tady někdo kvůli nízkým sociálním dávkám umřel. Ale zato naopak znám spoustu lidí, kteří jen ze sociálních dávek pohodě žijí a nic je nenutí pracovat. Stát by neměl být dojná kráva. U nás bohužel je. Takhle štědrou sociální síť má snad jen Skandinávie.
Takze ty by si v pohode uzivil s techto penez svou 4-clenou rodinu jo?
Asi ne, ale já nemám problém s tím vydělat víc peněz, abych neživořil. Nikdy jsem nelitoval investic do vzdělání. Když bývalí spolužáci vyšli učňák a slavně vydělávali 15-20 tisíc měsíčně a utráceli v hospodách, tak já jsem sušil hubu a učil jsem se. Nosil jsem holt hadry od Vietnamců a bydlel díkybohu u našich. Po pěti letech se situace otočila. Práci si vybírám já a oproti klukům z učňáku mám příjmy jinde. A finanční krize pro mě znamená jen příležitost skvěle vydělat na akciovém trhu.
A koneckonců peníze se dají vydělat, i když nemáš vzdělání. Ale to je na dlouhé povídání.
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
To je částka živobytí ( jídlo, ošacení) , bydlení se počítá zvlášť!To urcite ne,alespon to tak nebyvalo tak pred 12 lety,kdy me doplaceli do minima.Ohled brali na zaplaceni bytu,a energii,ale pridali tak 500 kc nic vic.
Od ledna 2007 platí nový zákon o hmotné nouzi !
A nevis nahodou o nejakych strankach,kde bych se o tom docetla vice?
Není tady
Martinka napsala:"Já jsem na rozdíl od Tebe barák od rodičů nedostala" - barák k bydlení rodiny s malými dětmi jak už jsem tu mnohokrát zmiňovala,jsme z té nouzovky museli pracně několik let vlastními silami a s vynaložením jen a jen našich prostředků teprve vybudovat.Do té doby to byla jen těžko obyvatelná kuča s "místnostmi " bez stropů,kde v zimě normálně mrzlo stejně jako venku.Takže nyní je to opravdu barák,ale starej s typickými vadami.
Jinak seš trapná s tím neustálým opakováním se.A hypotéku fakt neznám,protože myslím hlavou! a takhle nešetrně bychse k vlastním penězům nikdy nechovala.
Není tady
Draha Pani Heleno, aby jste VY nevedela vsechno nejlepe,ze? Ja to taky VIM, ze se DA VYJIT I S MENE penezma, ale zapremyslejte trosku, jak potom ti lide ziji ( nebo spis zivori ... ? ) Prijde mi to, jako by jste sama dokazala vyjit se 7-mi tisici...
Milý morphee, stále netuším, proč vás moje příspěvky tolik iritují
Nemusím zapřemýšlet, protože mám vlastní zkušenost. Bez auta se ve městě žít dá, bez každoroční zahraniční dovolené rovněž. Stejně tak není potřeba měnit např. domácí elektroniku jen proto, že se objevila nová vychytávka, mít kuchyň zaplněnou skoro zbytečnýma "mašinkama" a skříně značkovým oblečením. Ještě před cca 8 lety jsem pro pětičlennou rodinu se třemi studujícími dětmi měla něco kolem 25 tisíc a nejen já, ale ani haranti neměli dojem, že "živoříme". Dokonce i na "nadstandard" zbylo, či se přivydělalo.
Není tady
eremuruss napsal(a):
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
To urcite ne,alespon to tak nebyvalo tak pred 12 lety,kdy me doplaceli do minima.Ohled brali na zaplaceni bytu,a energii,ale pridali tak 500 kc nic vic.Od ledna 2007 platí nový zákon o hmotné nouzi !
A nevis nahodou o nejakych strankach,kde bych se o tom docetla vice?
Zkus stránky Ministerstva práce a sociálních věcí www.mpsv.cz , měli by tam něco o tom mít
Není tady
Kuty napsal(a):
Martinka napsala:"Já jsem na rozdíl od Tebe barák od rodičů nedostala" - barák k bydlení rodiny s malými dětmi jak už jsem tu mnohokrát zmiňovala,jsme z té nouzovky museli pracně několik let vlastními silami a s vynaložením jen a jen našich prostředků teprve vybudovat.Do té doby to byla jen těžko obyvatelná kuča s "místnostmi " bez stropů,kde v zimě normálně mrzlo stejně jako venku.Takže nyní je to opravdu barák,ale starej s typickými vadami.
Jinak seš trapná s tím neustálým opakováním se.A hypotéku fakt neznám,protože myslím hlavou! a takhle nešetrně bychse k vlastním penězům nikdy nechovala.
Kuty, tímhle jsi mě fakt ranila. Nejsi moc citlivá, viď... Já jsem pyšná na to, že jsem si sama pořídila byt, bez hypotéky bych to nezvládla.
Ale Ty jsi dokonalá, takže hypo mít nemusíš...
Bolí to... myslela jsem že jsi fajn ženská, ale tohle fakt bolí!!!
Když máš barák - i když Ti padá na hlavu, tak si ho možná můžeš opravit postupně z platu... ale byt v Praze z platu nezískáš... Ani státní, když tam nemáš trv. bydliště (a to na ubytovně nedostaneš).
Doufám, že jsi šťastná, že ses trefila tam, co to nejvíc bolí... Díky.
Jinak za ten barák se omlouvám, ale fakt to působí jako pěst na oko, když píšeš, že se každý má postarat sám a přitom píšeš, že barák Ti daroval otec (trochu si protiřečíš). Jinak to nebylo mířeno proti Tobě, jako že Ti ten barák neměl dát... Já beru že je v pořádku, když rodiče dětem dají, pokud chtějí a mají... a nedají, pokud nechtějí a nemají.
Mně nedali (hmotné statky) a pro samotnou ženskou z platu státního zaměstnance ušetřit i byť jenom na malou garsonku v Praze prostě NEJDE. Tečka. Hypotéka je v tomhle případě nutná. Fakt mě mrzí že si myslíš, že myslím nevím čím a že by ses takhle k penězům nechovala... NECHOVALA - PROTOŽE JSI NEMUSELA!!!
No nic. Na Tebe už reagovat nechci, nechci si nechat víc ubližovat... ale mrzí mě to... některé názory máš fajn.
Není tady
Kuty, s tou hypotékou jsi to trochu přehnala. Hypotéce se člověk bez vlastního bydlení na 95% nevyhne. Mluvíme o částkách třeba mezi 2-5 milióny a to nemá na účtě zas tak moc lidí. Ty víš, že naprosto odmítám dluhy, spotřebitelské úvěry si podle mě bere jen idiot, ale hypotéka je dluh, který je ve většině případů nevyhnutelný a nutný. Myslím, že v tomhle má Martinka1 pravdu.
Není tady
Martinko1, je naprosto NORMÁLNÍ, že sis pořídila bydlení na hypotéku.
Není tady
PetrV napsal(a):
Kuty, s tou hypotékou jsi to trochu přehnala. Hypotéce se člověk bez vlastního bydlení na 95% nevyhne. Mluvíme o částkách třeba mezi 2-5 milióny a to nemá na účtě zas tak moc lidí. Ty víš, že naprosto odmítám dluhy, spotřebitelské úvěry si podle mě bere jen idiot, ale hypotéka je dluh, který je ve většině případů nevyhnutelný a nutný. Myslím, že v tomhle má Martinka1 pravdu.
Petře,protože ve finančnictví pracuji a také s makléřskými firmami tak moc dobře vím,že hypotéka je narozdíl.od úvěru ze stavebka strašně drahá věc.O čemž spousta lidí nemá ani tušení a štve mě tady ta zaslepenost.U hypoték jsou obrovské vedlejší rež.náklady,ale když se člověk po tom nepídí,tak ti to samozřejmě v bance na nos nevěší a ještě se tam snaží oblbnout klienta,a když už se na to zeptá,tak mu sdělí,kolik zaplatí na úrocích a víc nic.To je ale naprosto nedostatečná info a ty se slavnou hypotékou přeplatíš desítky ne-li rovnou statisíce.A další věc je,že mě štve,že takhle hoblujou hlavně lidi,kteří musit chodit poctivě do práce každý den a stresují se,aby měli vlastně na placení své slušně řečeno neznalosti.Takže to je ten důvod proč nemám hypotéku,ale jiný produkt.
A doufám,že to tu nepíšu jen jako obranu sama sebe,ale že Vy,co sem chodíte,si z toho vezmete i něco pro sebe a vzpomenete si tady na tyhle řádky,než půjdete žádat o hypotéku a budete se ptát,ptát a ptát.
Martince - ano,schválně jsem ti to takhle naservírovala a přitom jsem se divila,že zrovna ty tady budeš vytahovat staré věci;taky jsem si o tobě myslela něco jiného.Těžko můžeš psát o tom,co jsem od koho "dostala",když nevíš,jak se ve skutečnosti věci mají.Tys taky měla možnost místo předražené garsonky si koupit nějakou zříceninu,takovou,jakou já jsem "dostala",a začít na tom makat.Jenže to je mnohem těžší a mnohdy nereálné,takže je jednodušší platit,jako v tvém případě.Já volila tu druhou možnost,ale dnes vím,že všechno zlé je pro něco dobré.
Není tady
Mám dojem, že se Kuty občas nevidí do pusy... Mám totiž takový pocit, že jsem někde četla, že Kuty má taky hypotéku - tím myslím jakoukoliv půjčku na bydlení (i když za to bych pravda ruku do ohně nedala, takže možná je to fakt jen pocit ) Stejně tak jako se na některých vláknech chlubí, jak má samostatné děti a pak zakládá "na Dětech" vlákno, co má dělat, že její dvacetileté děti po ní o prázdninách vyžadují obědy..........
Marti, klíííd. Já jsem taky pyšná na to, že jsem se o vlastní bydlení dokázala postarat sama. Byť to znamená úvěr na 27 let (no ale předpokládám, že to mimořádnými vklady srazím na 16-20). Divím se, že tě Kuty rozhodí
Upravil(a) yellow108 (9. 4. 2009 12:17)
No Kuty to nevím teda... Úvěr ze stavebka mám a taky přeplatím statisíce
yellow108 napsal(a):
Mám dojem, že se Kuty občas nevidí do pusy... Mám totiž takový pocit, že jsem někde četla, že Kuty má taky hypotéku - tím myslím jakoukoliv půjčku na bydlení (i když za to bych pravda ruku do ohně nedala, takže možná je to fakt jen pocit ) Stejně tak jako se na některých vláknech chlubí, jak má samostatné děti a pak zakládá "na Dětech" vlákno, co má dělat, že její dvacetileté děti po ní o prázdninách vyžadují obědy..........
Marti, klíííd. Já jsem taky pyšná na to, že jsem se o vlastní bydlení dokázala postarat sama. Byť to znamená úvěr na 27 let (no ale předpokládám, že to mimořádnými vklady srazím na 16-20). Divím se, že tě Kuty rozhodí
Tak ten pocit že já mám hypo máš fakt blbej.
Děti samostatné mám,ale s vařením se neskamarádily a fakt mě štve,že když jsou doma,tak že po mě 20 letí klacci vyžadují,abych jim něco uvařila-každý holt nemůže být ve všem 100% a ani já ne.A ty nemáš žádný problém,který si tady nevytáhla?A jinak mám fakt děti supr a s tím se každá správná máma ráda pochlubí!
Uvěr ze stavebka taky není samozřejmě zadara,nejde o charitu,ale klasickou hypo přeplatíš mnohem a mnohem víc.Takže fakt můžeš Martinku už jen utěšovat,duševní podpora taky není z zahození.
Není tady
Kuty, tak to ano. Já jsem pod pojmem "hypotéka" rozuměl prostě nějakou obecnou půjčku na financování koupi nemovitosti. Nemusí to být nutně hypotéka jako taková. Stejně jako když říkáme, že spoříme, tak to ještě nutně nemusí být spořící účet
Není tady
PetrV napsal(a):
Kuty, tak to ano. Já jsem pod pojmem "hypotéka" rozuměl prostě nějakou obecnou půjčku na financování koupi nemovitosti. Nemusí to být nutně hypotéka jako taková. Stejně jako když říkáme, že spoříme, tak to ještě nutně nemusí být spořící účet
No jsem ráda,že to tu alespoň někdo chápe.I mě je jasný,že dnes nikdo byt nezaplatí tak,že hmátně do portmonky a vytáhne několik milionků.Ani já ne a než otevřu tu abstraktní peněženku,ze které začnu pouštět každý měsíc po mnoho let několik tisíc a těch let bude hodně moc,tak musím změnit svoje myšlení adekvátně dnešní době - jednak ať na to splácení mám a druhak ať zbytečně neplatím to co nemusím.Ale takových lidí s "kapitalistickým"uvažováním mezi námi a zvláště tady moc neni,škoda,mohly by ty diskuse být i přínosnější.
Upravil(a) Kuty (9. 4. 2009 13:30)
Není tady
No nevím, jestli je levnější hypotéka a nebo platit dlouhou dobu překlenovací úvěr z vysoké částky....
Jinak jsem taky brala "hypotéku" jako jakýkoliv úvěr na bydlení.