6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
důleité je sníit stropy a nacpat do sádrokartonu tepelnou izolaci.
Není tady
lindaB napsal(a):
důleité je sníit stropy a nacpat do sádrokartonu tepelnou izolaci.
Ano, to je řeení, sastra to taky tak udělala v celém bytě a navíc v chodbě ten sníený strop vyuila jako úloný prostor. Místnosti získaly na útulnosti a za topení hodně uetří.
Není tady
my neměli stropy nijak vysoké, asi 2,7, ale sníili jsme je taky,asi na 2.40. Proč to zbytečně vytápět.
Není tady
Ahoj, tohle je zajímavé téma.
Nejdřív k tomu vytápění: Dey, určitě bych taky stropy sníila, dělá se to běně, otázka je, jestli rodina, která jede od výplaty k výplatě, má extra peníze na takovou úpravu.
Já se Keny tvojí otázce a povzdechu vůbec nedivím, ba naopak.
I mě by zajímalo, jak někdo dokáe vyít a ivit dvě děti (se vemi nároky okolo) za průměrný plat + mateřskou, a naetřit k tomu na něco navíc povauju úplně za mission impossible. A myslím to bez ironie, vechny páry, které umí takhle hospodařit, mají můj obdiv. A u vůbec nechápu, kde jetě berou na dalí mimořádné výdaje jako pojistky za byt, auto, vánoce, dovolené atp.
My doma zatím utratíme asi dvojnásobek. Nijak se neuskromňujem, ale na druhou stranu ani neplýtváme, protoe trpím, kdy vyhazuju peníze z okna a zbytečně přicházím o peníze, je mi líto dát za dovozová rajčata 80 kč, nebo si kupovat zbytečně časopisy (na druhou stranu dřív jsem dávala obden 72 kaček za lehký davidoffky ), i výbavu na miminko jsem pořizovala z 90% 2hand, doma vařím, drahé polotovary nekupujem, take určitě nemám dojem e bych mrhala penězi a přitom jsem dneska byla na nákupu v Hypernově a nechala tam 2947,60.
A to jsme jen dva, u teď se "těím" a budem ivit dvě děti ve vývinu.
(kdo si myslí e jsem to utratila na nějakých delikateskách apod., tak nakoupila jsem "běný velký nákup" - z potravin - maso, zeleninu, sýry, jogurty, zakysaná mléka, obyč mléko (bio na pití a krabicové levné do kaí a pudinků), pak věci na pečení jako skořicový cukr, práky do pečiva, pudinkové práky, chleba a balenou vodu, a pak z kosmetiky Lenor, Ariel, papírové utěrky, wc papír a kapesníky, Mr. Muscle na okna a balík plen. Tyhle pleny a tři láhve vína po 120.- byly jediné nepotřebné nadbytečné poloky v tomhle nákupu, resp. asi jen ta vína, protoe plenky byly výhodné, jsem natrefila na akci kde byly zlevněny z 489 na 369, a stejně bych je musela za chvíli kupovat a hlídat dalí akce a někam kvůli tomu jezdit.)
Není tady
Take Fidorko,jsme 4 dospěláci,děti studenti, a bio nekupuju,mlíka kupujem po několika baleních a jen tehdy,jsou-li v akci za zajímavou cenu,toté mléka zakysaná.Slavné bio poraviny,se kterýma se v posl.době roztrhl pytel mi připadají jako prostý obch.trik,nic víc.Jogurty kupuju taky mnostevně a taky jen,jsou-li za velmi zajímavou cenu v akci.Mr.Muscle nemusím,mám u spoustu let tzv.védskou utěrku,za ca 20 Kč,stačí ji jen namočit do vody,vykroutit a okna jsou jeden lesk.Okna myju tak 1x ročně,nemám je jako srdeční záleitost.
Není tady
Já bio potraviny jako koníčka taky nemám, ale bio mléko a bio jogurty si teď v těhotenství kupuju, u pro ten dobrej pocit
Mr Muscle je u nás v permanenci, máme hodně skla, skříně se zrcadly, ploné zrcadlo v koupelně přímo nad umyvadlem (blbej nápad) a sklokeramickou desku a obklady nad linkou, take furt jedu Trvá mi to mnohem míň ne tou védskou utěrkou, která se mi a tak neosvědčila. Jinak u bytovou chemii taky neeru, ocet je vynikající a antibakteriální a doby kdy jsem měla speciální přípravky na dlabu i dřevo a mazlila se s tím, jsou pryč, ocet je nejlepí.
Jinak má pravdu, na 4 dospěláky kdy se vechno spotřebovává ve velkém, se dá uetřit mnostevně na kartonech v akcích hodně. Hlídat akce by mi vůbec nevadilo, ale vadilo by mi uchylovat se z fin. důvodů například ke koupi levných jogurtů s éčkama (nechci jmenovat) a aby děti nevěděly jak chutná dobrej smetanovej jogurt s pořádnou ovocnou slokou a nejen sloganem a obrázkem na kelímku.
Není tady
Bio mi vic chutna, je poznat rozdil napriklad mezi obyc a bio zeleninou, mlecnymi vyrobky apod.
Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 17:34)
já bio u některých potravin vůbec chutově nepoznám (a některé bio mi dokonce moc nechutnají, rozdíl poznám třeba u kuskusu a červené čočky, ví mi chutnají "nebio"), a na sobě taky nic nepoznám... ale někteří lidé můou odpřísáhnout, e se po biopotravinách cítí výrazně lépe. A u to je placebo nebo ne, určitě se tím nic nezkazí, take si teď v těhotenství něco z toho dopřávám a dítěti budu vařit první příkrmy taky raději jen z biosurovin.
Vaření mi nevadí, příkrmy se dají zamrazit do zásoby a jako plus (a k tématu) je to, e celkem to vyjde určitě levněji ne tzv. skleničky.
Není tady
.
Upravil(a) Olympia (14. 4. 2010 17:32)
Sorry e jsem off topic, ale zde je kdytak odkaz na počtení o BIO
http://www.babyweb.cz/Rubriky/s376-zari … -proc.aspx
Není tady
Fidorka:I mě by zajímalo, jak někdo dokáe vyít a ivit dvě děti (se vemi nároky okolo) za průměrný plat + mateřskou, a naetřit k tomu na něco navíc povauju úplně za mission impossible. A myslím to bez ironie, vechny páry, které umí takhle hospodařit, mají můj obdiv. A u vůbec nechápu, kde jetě berou na dalí mimořádné výdaje jako pojistky za byt, auto, vánoce, dovolené atp.
Děkuju za pochvalu Fidorko a omlouvám se, e jsem si to vztáhla na sebe. Nemám sice mateřskou a malé děti,ale u dva skoro puberáky,nicméně dohromady s manelem máme stejně jak je výe uvedeno. A jde to. Věř,e jsou na tom mnozí lidé daleko, daleko hůř. Je pravda, e jsme nebyli nikdy u moře ani jako rodina na horách, nicméně máme spoustu "místních" koníčků a aktivit, buď kadý sám, nebo společně - aerobic,( já, dcera) ,sálový badminton, ( manel,syn, já) bowling (vichni), rybaření (manel, syn), kadý rok v tuzemsku na dovolené- letos to opět bude ranč, děti jezdí se kolou na lyák, dcera letos na výměnný pobyt do Anglie a do toho jak píe pojistky, auto atd. Ale jde to.
Paradoxně nejvíc jsme uetřili, kdy jsem byla na mateřské.
To ví, e mě občas chytne "vzdychací nálada a penění nostalgie" asi jako kadého, ale pak si řeknu, má dvě zdravé děti, bezva chlapa, co chce víc.
Jak říkávala jedna moje zákaznice - na co mám, to si koupím,na co nemám, to si nekoupím.
mmch. - nehrajete někdo begbajs? potřebujeme čtvrtýho do mixu.
Není tady
kosatka napsal(a):
Fidorka:I mě by zajímalo, jak někdo dokáe vyít a ivit dvě děti (se vemi nároky okolo) za průměrný plat + mateřskou, a naetřit k tomu na něco navíc povauju úplně za mission impossible. A myslím to bez ironie, vechny páry, které umí takhle hospodařit, mají můj obdiv. A u vůbec nechápu, kde jetě berou na dalí mimořádné výdaje jako pojistky za byt, auto, vánoce, dovolené atp.
Děkuju za pochvalu Fidorko a omlouvám se, e jsem si to vztáhla na sebe. Nemám sice mateřskou a malé děti,ale u dva skoro puberáky,nicméně dohromady s manelem máme stejně jak je výe uvedeno. A jde to. Věř,e jsou na tom mnozí lidé daleko, daleko hůř. Je pravda, e jsme nebyli nikdy u moře ani jako rodina na horách, nicméně máme spoustu "místních" koníčků a aktivit, buď kadý sám, nebo společně - aerobic,( já, dcera) ,sálový badminton, ( manel,syn, já) bowling (vichni), rybaření (manel, syn), kadý rok v tuzemsku na dovolené- letos to opět bude ranč, děti jezdí se kolou na lyák, dcera letos na výměnný pobyt do Anglie a do toho jak píe pojistky, auto atd. Ale jde to.
Paradoxně nejvíc jsme uetřili, kdy jsem byla na mateřské.
To ví, e mě občas chytne "vzdychací nálada a penění nostalgie" asi jako kadého, ale pak si řeknu, má dvě zdravé děti, bezva chlapa, co chce víc.
Jak říkávala jedna moje zákaznice - na co mám, to si koupím,na co nemám, to si nekoupím.
mmch. - nehrajete někdo begbajs? potřebujeme čtvrtýho do mixu.
Nám se beďas s manelem moc líbí,li bychom do toho,ale jsme z Moravy,odkud ste Vy?
Není tady
No dy! My taky. Holomócký kraj.
Není tady
kosatka napsal(a):
No dy! My taky. Holomócký kraj.
Tak to je můj rodný kraj,přímo Olomouc,teď bydlíme asi 80 km na východ.
Není tady
Annie: stropy máme 3,5 metru a topení je tu 2 roky nové, take monost není, navíc jsme v památkově chráněném domě a v podnájmu, take nehrozí abychom si tu dělali co chceme.. ale bydlíme a jsme rádi, e u nemusíme být ve tmavém studeném sklepě. Holt mana musí najít práci a začnem se poohlíet po pozemku a pomalu stavět, jinak to nepůjde. Dneska mladá rodina fakt aby la bydlet asi pod most, podmínky hrozné.
Není tady
Jsme na tom finančně podobně jako Keny. taky nekupuji podle mého hlouposti a stejně je někdy problém vyjít. Ale nájem máme i s energiemi necelých 6 tisíc. Máme kolem 6 tis splátky a sloenky. Přes léto manel po práci jetě přivydělává jako zedník. Skleničky taky kupuji, ale začínám to omezovat, dceři je 13 měsíců tak u začíná jíst s námi. Vařím jídla vhodná i pro ní, take myslím e je to otázka max 3 měsíců kdy je přstanu kupovat úplně. Na plenách etřit neumím a ani nechci. Mám 9 letou dceru z 1. manelství a jetě jsem zaila éru látkových plen, a nevím jestli jsem to neuměla, ale bylo to hrozné, pořád jsem prala a po kadém přebalení jsem dceru musela převléknou a to jsem měla takové kalhotky s igelitem a stejně to pročůrala. Take v tom etření nevidím kdy se pere pořád. Pleny se obyčejné bojím kupovat, protoe se mi po nich pokadé osypala, take mám osvědčenou značku. Ale chci na doma vyzkouet ty obyčejné za 38,- z Tety. Nebudou to vyhozené peníze kdy se osype a budu je muset vyhodit. Jinak starí dcera je ve vývinu a nechápu kdy tady někdo napíe jeden jogurt a dost, kdy má hlad tak jí přeci neomezím jedním jogurtem. nechci dopadnout jako dceri kamarádka, které rodiče moc nedopřejí a holka u nás jí jak otesánek. to pak je vidět co je hlad, mám z ní pokadé radost e jí chutnají i nejobyčejnějí jídla. V tom je nač´e dcera rozmazlená , to uznávám. Hodně peněz nechávám i v zelenině. A jete k tomu kamarádovi co dělá na benzínce a má 20 tisíc, on kdy v tom čerpadlář umí chodit tak si bokem můe vidělat hezkých pár tisíc navíc Ale straně jsem se tady vaemi radami poučila, opravdu
Není tady
Jsme na tom podobne jako Keny, neplatime teda najem, byt mame vlastni, ale pidi, takze to, co jsme driv platili jako splatky bytu, se snazime setrit, abychom si mohli jednou poridit vetsi bydleni. Ale krome toho taky moc neusetrime.
Mne neprislo, ze si Keny stezuje, ze maji tak strasne malo penez, ze nemaji co jist a tak, ale spis, ze se snazila napsat, ze i kdyz si moc nevyskakuji, tak si za to stejne nemuzou moc doprat ve srovnani se znamymi a kolegy, kteri delaji podobnou praci... spis si rikala, kde dela chybu, ze nemuze usetrit a ostatni jo...
Keny, ale treba policajti, mame kamarada, fakt se tam nepredre a zakladni plat ma 35 TCZK brutto...navic dostane treba 10 TCZK na dovcu+na leky, mesic marodeni v plne vysi platu... dostal sluzebni byt, nekdy mu neco daji rodice (ale ne pravidelne, takze to nebere do svych prijmu a zmini se o tom jen, kdyz se zeptas...)
Není tady
keny napsal(a):
Dobrý den!
Asi jsem blázen a zaloena pouze na prachy!!!!!
U nevíme s manelem co děláme patně,manel pracuje jako elektronik bere 20 000-22 000,- já jsem na mateřské(co je jasný problém),ale stejně stát je poměrně tědrý 7 600,- a my prostě nevycházíme:dumbom:
oblečení máme to nejobyčejní od větnemců nejlacinějí po výprodejích díny za já za 210 manel 174,- auto splácíme stálo 80 000 a budeme ho splácet 6 let(auto musíme mít nejsou zde obchody)...bla bla bla nebudu dál brečet..
Teď jsem potkala kamarádku byt 130m on prcuje na benzínce a opravdu jejich iv.úroveň nebudu popisovat jen asnu jak to dělají taky dvě děti a ona taky na mateřské
co dělám patně...nemáme na etřeno děsíme se Vánoc,nemocí a různých výdajů
Dál do toho my volá kamárádka taky dvě děti on u policie ona na mateřské e si kupujou domek...
Jo dobrý vem to přeju ale ukrutně mi tve e my nevíme jak přijít k penězům
manel zkouel vys.kolu,jazyk doučit,kurzy ve svém oboru elektro,zkouel i přes ivnost druhou práci jako makléř(stálo nás to víc ne vydělal,a jetě si připadal e okrádá lidi) teď zkouí po odpolednech dělat jetě melouchy v oboru ale to je tak jednou za dva měsíce....
Jak se dá normálně vyít,nechceme barák,nechceme super auta,ale jen vědět e můu koupit holce pleny a malýmu bundu a boty a ne e musí chvilku mrznout ne na bundu utřime..
Omlouvám se vem mám nějakou depku a u mi to s..e delí dobu....
Podle me 4 clenna rodina s prijmem cca 28000 vyjde jen tak...tak. Spocti si,kolik Ti sezere barak, kolik auto, kolik jidlo, kolik deti a jejich potreby a jsi skoro v minusu, popr. na hranici. Po materske se to zlepsi, uvidis
Není tady
morpheus napsal(a):
keny napsal(a):
Dobrý den!
U nevíme s manelem co děláme patně,manel pracuje jako elektronik bere 20 000-22 000,- já jsem na mateřské(co je jasný problém),ale stejně stát je poměrně tědrý 7 600,- a my prostě nevycházíme:dumbom:
oblečení máme to nejobyčejní od větnemců nejlacinějí po výprodejích díny za já za 210 manel 174,- auto splácíme stálo 80 000 a budeme ho splácet 6 let(auto musíme mít nejsou zde obchody)...bla bla bla nebudu dál brečet..
Teď jsem potkala kamarádku byt 130m on prcuje na benzínce a opravdu jejich iv.úroveň nebudu popisovat jen asnu jak to dělají taky dvě děti a ona taky na mateřské
Dál do toho my volá kamárádka taky dvě děti on u policie ona na mateřské e si kupujou domek...
manel zkouel vys.kolu,jazyk doučit,kurzy ve svém oboru elektro,zkouel i přes ivnost druhou práci jako makléř(stálo nás to víc ne vydělal,a jetě si připadal e okrádá lidi) teď zkouí po odpolednech dělat jetě melouchy v oboru ale to je tak jednou za dva měsíce....
Jak se dá normálně vyít,nechceme barák,nechceme super auta,ale jen vědět e můu koupit holce pleny a malýmu bundu a boty a ne e musí chvilku mrznout ne na bundu utřime..
Omlouvám se vem mám nějakou depku a u mi to s..e delí dobu....Podle me 4 clenna rodina s prijmem cca 28000 vyjde jen tak...tak. Spocti si,kolik Ti sezere barak, kolik auto, kolik jidlo, kolik deti a jejich potreby a jsi skoro v minusu, popr. na hranici. Po materske se to zlepsi, uvidis
Pro 4-clenou rodinu je ziv.minimum 10400 kc.A s tim se ma podle nasi vlady vyjit
Není tady
eremuruss napsal(a):
morpheus napsal(a):
keny napsal(a):
Dobrý den!
Omlouvám se vem mám nějakou depku a u mi to s..e delí dobu....Podle me 4 clenna rodina s prijmem cca 28000 vyjde jen tak...tak. Spocti si,kolik Ti sezere barak, kolik auto, kolik jidlo, kolik deti a jejich potreby a jsi skoro v minusu, popr. na hranici. Po materske se to zlepsi, uvidis
Pro 4-clenou rodinu je ziv.minimum 10400 kc.A s tim se ma podle nasi vlady vyjit
Jetě jsem neviděl, aby tady někdo kvůli nízkým sociálním dávkám umřel. Ale zato naopak znám spoustu lidí, kteří jen ze sociálních dávek pohodě ijí a nic je nenutí pracovat. Stát by neměl být dojná kráva. U nás bohuel je. Takhle tědrou sociální sí má snad jen Skandinávie.
Není tady
morpheus napsal(a):
keny napsal(a):
Dobrý den!
Ale dá se vyjít,sice někdy je to o "hubu",my jsme taky,čtyři 2+2děti,kolního věku a máme daleko míň,na měsíc. A určitě,nejsme jediní. Ani,po pravdě, nevím,jak to děláme. Jíme,oblékáme se,myslím,e celkem,moderně a nechodím,moc k Vietnamcům,vychytávám,akce,slevy,občas objednám dceři,něco přes net,ve platíme,něco stojí léky pro děti,jsou astmatici-alergici,dluhy nemáme. Toho se snaíme vyvarovat. Ale auto nemáme,nepotřebujeme ho,no zase vude musíme se dopravit,to taky něco stojí.. Ale k nám do centra města,to máme cca 12 min..pěky,v pohodě. Raději investujem do krouků dětí a hlavně dceři platíme dva obory v ZU..(to klidně i na splátky,vidím v tom anci pro její budoucnost,navíc,kdy má prý talent) Podporu rodičů,nemáme,manelovi rodiče,u neijí ani můj otec a ani by mě to nenapadlo,něco chtít od mé mámy,s jejím,ubohým směným důchodem..má sama.co dělat. A ádné soc.dávky,jak píe Petr o některých nepobíráme! To jdu já raději na brigádu,cca 500-1000,-./měsíc. Přesto se přiznám,není to vdy jednoduché a musí se počítat a trochu si to hlídat,no doufám,e je to jen dočasné,ne najdu,nějakou normální práci. Pro ZPS,je to těí s dvěma astmatiky..jetě tady,v tomhle regionu. Ale,nevzdávám,to.
eremuruss napsal(a):
morpheus napsal(a):
keny napsal(a):
Dobrý den!
To je částka ivobytí ( jídlo, oacení) , bydlení se počítá zvlá!
Není tady
REŇAS napsal(a):
morpheus napsal(a):
keny napsal(a):
Dobrý den!
Ale dá se vyjít,sice někdy je to o "hubu",my jsme taky,čtyři 2+2děti,kolního věku a máme daleko míň,na měsíc. A určitě,nejsme jediní. Ani,po pravdě, nevím,jak to děláme. Jíme,oblékáme se,myslím,e celkem,moderně a nechodím,moc k Vietnamcům,vychytávám,akce,slevy,občas objednám dceři,něco přes net,ve platíme,něco stojí léky pro děti,jsou astmatici-alergici,dluhy nemáme. Toho se snaíme vyvarovat. Ale auto nemáme,nepotřebujeme ho,no zase vude musíme se dopravit,to taky něco stojí.. Ale k nám do centra města,to máme cca 12 min..pěky,v pohodě. Raději investujem do krouků dětí a hlavně dceři platíme dva obory v ZU..(to klidně i na splátky,vidím v tom anci pro její budoucnost,navíc,kdy má prý talent) Podporu rodičů,nemáme,manelovi rodiče,u neijí ani můj otec a ani by mě to nenapadlo,něco chtít od mé mámy,s jejím,ubohým směným důchodem..má sama.co dělat. A ádné soc.dávky,jak píe Petr o některých nepobíráme! To jdu já raději na brigádu,cca 500-1000,-./měsíc. Přesto se přiznám,není to vdy jednoduché a musí se počítat a trochu si to hlídat,no doufám,e je to jen dočasné,ne najdu,nějakou normální práci. Pro ZPS,je to těí s dvěma astmatiky..jetě tady,v tomhle regionu. Ale,nevzdávám,to.
Taky tě chválím! Je vidět, e to nějak jde. A hlavně e se nezadluujete a e investujete do dětí. Třeba to jednou docení
Není tady
morpheus napsal(a):
keny napsal(a):
Dobrý den!
Ono to můe být i tím, e u nás je mnoho mladých rodin podporovaných rodiči a stát s tím počítá. Byla vypracována i nějaká Národní zpráva o rodině, je i na stránkách MPSV, kde se uvádí, e prarodiče finančně podporují mladé a obstarávají jim i bydlení, jako by to byla samozřejmost. Kdy jsem byla kdysi v nouzi a la jsem do jedné poradny, tak mi poradkyně dala radu, e mi musejí finančně pomáhat rodiče a straně se divila, e jsem od nich nedostala ani korunu. Znám tu mladé rodiny, co dostávají pravidelně od rodičů velké částky - na auto, na novou kuchyni, na dovolenou -a to se pak ta jejich ivotní úroveň dohnat nedá.
Není tady
amely napsal(a):
morpheus napsal(a):
keny napsal(a):
Dobrý den!
Nějak jsem to zvrtala, tak to napravuji
Ono to můe být i tím, e u nás je mnoho mladých rodin podporovaných rodiči a stát s tím počítá. Byla vypracována i nějaká Národní zpráva o rodině, je i na stránkách MPSV, kde se uvádí, e prarodiče finančně podporují mladé a obstarávají jim i bydlení, jako by to byla samozřejmost. Kdy jsem byla kdysi v nouzi a la jsem do jedné poradny, tak mi poradkyně dala radu, e mi musejí finančně pomáhat rodiče a straně se divila, e jsem od nich nedostala ani korunu. Znám tu mladé rodiny, co dostávají pravidelně od rodičů velké částky - na auto, na novou kuchyni, na dovolenou -a to se pak ta jejich ivotní úroveň dohnat nedá.
Mně se třeba stalo, e jsme se přátelili s rodinou, která měla stejně staré holky. Zvali nás na společnou dovolenou do Chorvatska, ale jim dával kadý rok dědeček na dovolenou 60 000 a to by bylo pro mne nereálné naetřit. Taky kdy rozbili auto, tak dědeček okamitě vytáhl 150 000 na nové.
Není tady