3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Bydlíme ve čtvrtí kde je 100 podobných bytůjako máme my a zbatek jsou devenloperské domky buď samostatně nebo řadovky kde je cena kolem 4 800 000,- před domem stojí nový ford galaxy nebo podobná velká auta plus getz nebo tak něco pro paní.Znám kolem se be pouze lidi tam odtuď ,právě e kamarádka stejně stará se stejným vzděláním a on u tý policii kde nastoupil loni si kupujou barák za 3,5mega a proto jsem v oku a ta druhá o které jsem mluvila jezdí v novém Renault espase s plnou výbavou a ona v nové cliu a mají byt 130m a tak y dvě děti a taky na mateřské a on na benzíně mimojiné mají chalupu a dvakrát za rok letecky k moři a dvakrát na lye a snoxbord a do toho on chodí rád na golf a takových lidí tu jsou mraky a proto si připadám jak největí chudinka i kdy to tak neni,dalí příklad dalí známí jezdí pouze taxíme je to mení starost pro ně ne?Vozí holku do soukromé kolky ráno taxím a odpoledne taky,dalí proč by jezdili tady do bazené jezdí z dětma rovnou do německa oni si to tam děti víc uijí....dalí proč by kupovali dětem do pokoje malou telku tak kdy budou investovat tak rovnou LCd a si nekazí oči.....
Mám pokračovat u nás pod barákem máme garáová stání neohrazená tale tam stojí 2x Hummer ,pak 4y harlej a k tomu jetě audy a BMW a jednou tedy nějaký mercedes,na patře má soused Zafiru novou a manelka tedy jen novou c1 citroena nebo ce je to...prostě my jsme zde vyhráli losáí bydlení a nestačíme se divit a od tuď jsou mé bludy v hlavě jinak kdy přijedu na sídlitě odkud pocházím tak tam na nás koukají zas ty lidi e jsme milionáři...Tal přijeď někdy na procházku a uvidí jak se tady ije....
Není tady
Jo ajetě na ty kurzy ve kolce chodí protoe by byl jediné dítě které by ve kolce zůstávalo já vím e to neni nutné ale prostě chodí za tím to jde dalí známka naeho luxusu:lol:
Není tady
No jo Keny - vdycky budou bohatí lidi ne jste vy!!!
A ten známý od policie - já vím, jaké platy tam jsou - nejsou zas tak velké.
Nenapadlo Tě třeba, e se zadluili na 30-40 let, jako my?
Budou celý svůj zbytek aktivního ivota splácet hypotéku.
Fakt si myslí, e je to takové terno???
Někteří lidi prostě losem nevyhrají státní byt... ale musí si vzít dluhy a platit a platit...
No zva, jestli by se vám to taky nevyplatilo. Hypotéka, investovala bys do vlastního...
Není tady
Keny,nezáviď ostatním,protoe mnohdy nemáme tuení,ale věř e to tak je,e tito lidé,teda ne vichni,to je jasný,patně spí a přemýlí,jak tento měsíc a z čeho zase uhradí vechny náklady a bu´d ráda,e ty takové depresivní starosti nemá.Ti kteří jezdí na hory atd a do německa mají třeba pronajatou svoji nemovitost,asi bydlí v praze,take tady taky není nouze najít si dobře placené místo i kdy mnohdy za jakou cenu sebeobětování se?Těm lidem to pak ale dělá hodně dobře,kdy na ně hledí jako na polobohy.
A 13000 je opravdu moc,ale je to vae volba.Ten kolkový kurs je proti tomu dobročinný spolek.
Není tady
keny, já jsem malému kupovala jednorázové plenky třeba v Penny měli je levněji, ale kdy jsem s ním la na delí dobu ven, nebo k doktoru, dávala jsem mu Pampers. Jídlo z lahvičky měl tak jendou do měsíce za odměnu. Je fakt, e na dovolenou do Chorvatska jsem mu jich brala víc. Věci jsem nakupovala pro něj v sekáči, ale i v normálním krámu. Podle mého názoru Vietnamci se ti nevyplatí. V CA mají krásné body pro miminko za 65Kč, to za mě nebylo, pokadé stálo přes 100Kč.
Já Tě nechci nějak moralizovat, jenom se snatím poradit.
Momentálně si kupuju věci pro sebe na mimibazaru, je tam spousta věcí za super peníze i pro děti, tak se koukni i tam:)
Není tady
Keny, proč se srovnává s těmi bohatími? Proč? Já mám od malička kámoku, která měla vechno. Rodiče měli peníze a bude mít vdy. Byt 3+1 a rekonstrukci za 800 000 v luxusní panelákový byt zaplatil táta. Auto mercedes koupil táta, ma u 2 nový kočárek pro 7mi měsíční mimi. Teď s manelem (ředitelem pobočky banky) kupují barák za 5 000 000. Protoe můou prodat byt který koupil otec za 2 600 000 a zbytek si vzít úvěr. Má značkové věci, super bydlení a manela furt v tahu, v práci. Kdybych se s ní srovnávala, tak u dávno neiju, protoe se to srovnat nedá. Ale přeju jí to. Zajímá mne jen jak se chová ke mne a e je to fajn enská, která klidně pomůe a pořaíme spolu vední věci.
Vdy budou bohatí. Co se fakt podívat po těch chudích.
Mě k tomuto pomohlo cestování do velmi chudých zemí. Vdy kdy jsem stála po příjezdu ve svém bytě ve své spre,kde tekla teplá voda a spala jsem v teple, tak mi to znovu dolo, e se mám jako prase v itě
Není tady
Ale jo já to vechno vím jen mě to dostalo a u jsem se omluvila...jo v praze nebydlíme jsme z Plzně a ono je právě fuk vzít si hypoteku a platit za byt to samé 30 let nebo platit tohle s vydinou e to na nás jednou napíou....
necháme toho mě to ujelo a u zase stojím nohama na zemi a jetě jednou omlouvám se.....
Není tady
Keny, v klidu. Kadý má někdy právo zesmutnět a být natavný na celý svět. Ale ne moc dlouho.
Bě si někam utrhnout ven kousek větvičky a dej do vázy. Má radost zadarmo:)
Není tady
Keny, nerozčiluj se..... Prostě se nesrovnávej s těmi, co mají víc ne vy, řekni si, jak jste na tom krásně oproti dalích 50% obyvatel této země, opravdu si vytáhni ze svého ivota to lepí. Vdy je to paráda, e můe tvoje dítě chodit na dvoje plavání, já si vdycky přála mít pravidelný plavání a nelo to, nebo je super, e se syn ve kolce učí anglicky a v tom ti rozumím - dcera by zůstávala sama ve třídě ve kolce, kde se jednou týdně vyučovalo náboenství a ač jsme nevěřící, tak jsme jí právě z toho důvodu chodit s ostatními nechali - no a angličtina se hodí i později ve kole. Máte určitě krásně zařízený byt a sluný auto, zdravý děti a to je dalí věc, co není samozřejmá, vidí jak tě trápí zdraví tatínka. Podívej i ty majetný mají problémy a pokud mají v hlavě vech pět pohromadě, tak pro ně majetek sousedů není priorita k řeení a ostatní tě nemusí zajímat, ty si ije svůj ivot. Uvědom si, e někdy stačí vteřina a ten ivot můe být vzhůru nohama a tohle, co teď okolo peněz řeít, ti bude připadat směsnýa hlavně zbytečný. Já bych na tvém místě opravdu přehodnotila vae výdaje- např. nií teplota v bytě je i lepí vůči pozdějí odolnosti dětí, nejsou tak choulostivý, no jednorázový pleny bych taky za látkový neměnila, můu srovnávat obojí a jednorázovky vyhrávají, dětem jsem občas jídlo ve skleničkách kupovala, občas uvařila, jak se to hodilo. S dotováním rodiny mám podobnou zkuenost, taky jednostrané víkendové návtěvy a nic za to, ádné opětovné pozvání nebo solidní dárky - pozor, za solidní dárek bych povaovala i dvoje dětský bavlněný ponoky místo plastovýho autíčka - taky u nás v rodině existují rozdíly mezi sourozenci a jejich dětmi, no co zmůu, vím, e taková nikdy být nechci. Je bezva, e dětem spoříte, zkus v rozpočtu najít jetě rezervu a dávat na stranu něco i pro vás, třeba na ten spořící účet k běnýmu účtu, bude mít fajn pocit, e dobře hospodaří. Keny, fakt se na to zkus podívat z té druhé strany, pomůu ti, já před 6 lety musela plánovat týdení vaření a nakupování, ve si sepsat a nesměla jsem odbočit ze seznamu,jeliko by chyběla kadá dvacka, oblečení pro děti kromě spodního prádla a ponoek jsem kupovala v sekáči, stejně tak pro sebe a rozbitá pračka a zrezlý protékající bojler byl neřeitelný problém, pokud bychom se nechtěji zadluit. Pak manel změnil místo a jsme na tom finančně asi tak jako vy, jen máme o jedno dítě víc. A opravdu si nemůu stěovat, spí mám husí kůi, kdy si vzpomenu na to, jak bylo...
No tak koukám, e ne jsem se vymáčkla, tak u to tady bylo řečeno.....
Upravil(a) Iveta X (23. 10. 2008 12:00)
Není tady
Tak jetě jednou já jsem se nerozčílila ani jednou fakt ne a je fakt e si to prostě musím začít psát je mi 27 let a u je na čase začít počítat se zadními vrátky teda pozor já s nima počítám máme dvě děti prosím přejděte to bez reakce to neni náběh:Dprostě si to zkusím zapisovat kam abych pak věděla co kam se rozkutálelo a to je celý byt máme zařízený a nemáme hlad a to je dobrý vdy já vím...Proboha ivého mě u to do rána dolo a tady taková smr....Jetě jednou na svou obhajobu měla jsem toho dost a tak jsem poustila ventil a moc mě mrzí e Vás to obtěovalo a rozčílilo....
Take koukám e je trochu sluníčko tak já jdu něco poklidit a normálně jedeme dál...pardon vem ....Fakt mi to ujelo ....
Není tady
Keny, ber to tak, e ty holky, co tady s tebou plkaj, to mají stejný.
Ty argumenty mají tak dobře zmáknutý proto, e se taky musejí přesvědčovat.
Já jsem si to přečetla proto, e jsem děsně rozhazovačná a věčně nevycházím s výplatou, tak abych se poučila - a vechny názory mi připadly krásný.
Krásně to popsalo Klubko - to co ty povauje za bídu, je ve větině světa luxus...
Ale to ty ví já taky jen tak plkám...
Není tady
Ale jo Keny, já kdybych tady teď měla vyventilovat, co mě teď trápí, tak to raději spolknu a dusím v sobě, protoe si taky dovedu představit ty reakce, ikdy zase trochu v jiném duchu, tak by se to prostě nečetlo příjemně. Tak měj pěkný den.
Není tady
Nemá se vůbec za co omlouvat keny,my si rády poplkaly a taky se v tom potřebujem p o ř á d uji´tovat.
Není tady
Keny, buď v klidu. Já zrovna na vedlejím tématu řeím, jak uetřit a kámen úrazu je v tom, e se to budu muset naučit
Hele, ale je fakt, e za ty peníze byste si mohli platit hypoku na něco svého. Vdy to nemusí být nikde v centru, ale co třeba na okraji města nebo v nejblií vesnici? My jsme li taky z města pryč, chtěli jsme si koupit baráček a taky jsme chtěli, aby nae děti vyrůstaly na vesnici.
Upravil(a) potvurkapodivna (23. 10. 2008 12:49)
Májajája napsal(a):
Já stále bojuju se svou neetrností, vyla jsem kdysi s 86 Kč na den, a to jsem za ně koupila i papírové pleny a opravovala dům. Teď mám 86 Kč denně pro radost, a na ty moje radosti je to nějak málo, nebyla jsem třeba schopna uuetřit na dovču, prostě jsem utratila cokoliv jsem měla v ruce. Proto jsem si pořídila ING konto - bez poplatků, a tam posílám měsíčně stanovenou částku plus ve, co mi v okamiku výplaty zbude na spořitelním účtu.
asnu jak to funguje, za tři měsíce mám na televizi a radost si dělám tím, kolik "moc" se mi tam podaří poslat.
Výdaje si k tomu eviduju v programu rqmoney, dostala jsem se k němu na nějakém reklamním cd, ale je ke staení i na internetu. Líbí se mi taky proto, e jej mám uloený na flashce, a dopsat tam můu klidně i v práci během polendí pauzy e jsem nakupovala ráno rohlíky .)
Kdyby jsi chěla poradit nějaký systém, ve kterém si zapisovat ty výdaje, tak mi napi SZ.
Dokonce i na manelovu jedůvku, e se mu nevyplatím jsem mu bryskkně spočítala jak "velkým přínosem" jsem))))
Májo,jak se dozvím více o ING kontě,prostě vůbec nemám páru o co jde.Díky
Není tady
Jitka8 napsal(a):
Májajája napsal(a):
Já stále bojuju se svou neetrností, vyla jsem kdysi s 86 Kč na den, a to jsem za ně koupila i papírové pleny a opravovala dům. Teď mám 86 Kč denně pro radost, a na ty moje radosti je to nějak málo, nebyla jsem třeba schopna uuetřit na dovču, prostě jsem utratila cokoliv jsem měla v ruce. Proto jsem si pořídila ING konto - bez poplatků, a tam posílám měsíčně stanovenou částku plus ve, co mi v okamiku výplaty zbude na spořitelním účtu.
asnu jak to funguje, za tři měsíce mám na televizi a radost si dělám tím, kolik "moc" se mi tam podaří poslat.
Výdaje si k tomu eviduju v programu rqmoney, dostala jsem se k němu na nějakém reklamním cd, ale je ke staení i na internetu. Líbí se mi taky proto, e jej mám uloený na flashce, a dopsat tam můu klidně i v práci během polendí pauzy e jsem nakupovala ráno rohlíky .)
Kdyby jsi chěla poradit nějaký systém, ve kterém si zapisovat ty výdaje, tak mi napi SZ.
Dokonce i na manelovu jedůvku, e se mu nevyplatím jsem mu bryskkně spočítala jak "velkým přínosem" jsem))))
Májo,jak se dozvím více o ING kontě,prostě vůbec nemám páru o co jde.Díky
třeba na www.ing.cz a nebo zadá do vyhledávače "ING konto"
:)Ahojky Keny,ačkoliv troku opoděně..chci ti jen napsat,e se nemá zač omlouvat.. Zaco? Zato,e si i ty občas potřebuje vylít srdce a někomu se moná zdá,e nemá důvod? Já to rozhodně posuzovat nebudu. Kadý člověk je občas dole,občas nahoře,tak proč hned kamenovat? Ono pro kadého v dané situaci je ten jeho problém zrovna největí a nejaktuálnějí. Spí by se člověk měl snait nějak pomoct nebo poradit v rámci moností. Iveta X to píe dobře,e ne vdy je dobré si postěovat,ale tak o tom je ivot,e reakce musí očekávat různé,ale někdo si tohle raději odpustí a nepřispívá..nebo teda spí si nestěuje. Chci ti jen napsat,e je nás víc co občas máme splín z toho,e neustále počítáme..,my momentálně také ijeme z jednoho dělnického platu manela 4 lidi..,ono sytý hladovému nevěří,jak se říká..já tě proto chápu,e to na člověka pořádně někdy dolehne,jetě k tomu,kdy stojí v cestě nějaké zdrav.problémy,mé,mých dětí (a k tomu starosti o zdrav.stav mé matky..)já bych mohla napsat,jak je to u nás,ale nechci se tu rozepisovat a zatěovat babinet.. No doufám,e jednou bude o něco líp..já například,a konečně seenu práci. Ale i tak vdy budeme počítat,né kadému je souzeno být manaer,ředitel,právník,podnikat..,být Gott,Matragi..nebo co já vím i ty dělnické ruce jsou toti potřeba,kdy tahle práce bude doceněná,tak,aby člověk mohl aspoň sluně ít nevím.. Bez toho,aby musel dětem říkat na dneek má jen jedno jablko,to druhé má na zítra do koly.. No ono bohatství je relativní pojem,srovnávat se s někým druhým nemá cenu,nemůeme to mít v ivotě vichni stejné..,hold člověk musí hledat bohatství v docela obyčejných věcech.
myslím, e ty příjmy nejsou malé.. píu teda asi 2 roky po dotazu, ale my dneska máme asi tak stejně, take na tu dobu to bylo velmi sluné, 8tisíc vyjde na bydlení, máme plno splátek, protoe jsme bydlení zařizovali a není to ani nae, jen vybavení. Ročně tu protopíme 50 tisíc a to vytápíme jen jednu místnost - to bude největí kámen úrazu. Dluhů máme daleko přes 300 tisíc, manel bez práce, já na neschopence. Ale snaíme se, občas nevyjdeme, tak vybíráme úvěrový karty, co je hrůza, ale končí stavebko, tak se něco málo poplatí a mohlo by být líp. Jen aby byla trochu práce a mana začal pracovat co nejdřív, jinak můeme jít rovnou pod most. Radi na to nemyslet, prostě MUSÍ být líp
Není tady
prosím tě a kde bydlí, e protopí 50 tis. za jednu místnost? My neprotopíme ani 20tis. v baráku
pokud to rozpočítá měsíčně a přidá k tomu těch 8 tis. nebylo by lepí pořídit si za 12 tis.vlastní bydlení?
Upravil(a) lindaB (15. 1. 2009 9:07)
Není tady
To je pravda, my platíme asi 20tis a vytápíme barák 5+1 se dvěma koupelnama, tak na těch 20C.
Je pravda e jetě hodně topíme dřevem v krbu, ale stejně je 50tis za jednu místnost částka přímo ílená.
Není tady
Zase tak ílená není, topí-li elektrickým přímotopem ... ten dokáe serat fakt hodně! Tj. nemají-li to na noční proud, jak to lidi, co topí elektrikou mívají. Jinak je to dost nereálné ...
Upravil(a) misulinka21 (15. 1. 2009 13:49)
Není tady
bohuel bychom neměli kde bydlet ne by se domek postavil, co je jedna věc, a druhá věc je, e postavit nízkoenergetickou stavbu je minimálně 1,5milionu a to nepočítám pozemek - a to by nám, s naema příjmama nikdo nedal, bohuel nic jiného nezbývá
Máme velký byt, 4m vysoké stropy, místnosti velké, take ne se to vytopí a urdování tepla taky něco vydá.. máme tarif s celodenním nočním proudem (krom 4h denně, kdy se topení vypíná), ohříváme vodu... Je to opravdu hrůza. Denně nás to vyjde asi na 260Kč.
Stačil by nám nízký domeček, ale na 3+1 se shodneme, to je minimum místností. Jen nevím, jak a kde sehnat pozemek a firmu, která to postaví levně a rychle (např.za 2 měsíce).
Není tady
Dey - a nepřemýleli jste o výměně vytápění? Ona ta elektřina není nic levného. A navíc ty vysoké stropy...
Nemáte monost sehnat si dříví a zařídit si krbovky?
Není tady