6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Bydlíme ve čtvrtí kde je 100 podobných bytůjako máme my a zbatek jsou devenloperské domky buď samostatně nebo řadovky kde je cena kolem 4 800 000,- před domem stojí nový ford galaxy nebo podobná velká auta plus getz nebo tak něco pro paní.Znám kolem se be pouze lidi tam odtuď ,právě že kamarádka stejně stará se stejným vzděláním a on u tý policii kde nastoupil loni si kupujou barák za 3,5mega a proto jsem v šoku a ta druhá o které jsem mluvila jezdí v novém Renault espase s plnou výbavou a ona v nové cliu a mají byt 130m a tak y dvě děti a taky na mateřské a on na benzíně mimojiné mají chalupu a dvakrát za rok letecky k moři a dvakrát na lyže a snoxbord a do toho on chodí rád na golf a takových lidí tu jsou mraky a proto si připadám jak největší chudinka i když to tak neni,další příklad další známí jezdí pouze taxíme je to menší starost pro ně ne?Vozí holku do soukromé školky ráno taxím a odpoledne taky,další proč by jezdili tady do bazené jezdí z dětma rovnou do německa oni si to tam děti víc užijí....další proč by kupovali dětem do pokoje malou telku tak když budou investovat tak rovnou LCd ať si nekazí oči.....
Mám pokračovat u nás pod barákem máme garážová stání neohrazená talže tam stojí 2x Hummer ,pak 4y harlej a k tomu ještě audy a BMW a jednou tedy nějaký mercedes,na patře má soused Zafiru novou a manželka tedy jen novou c1 citroena nebo ce je to...prostě my jsme zde vyhráli losáží bydlení a nestačíme se divit a od tuď jsou mé bludy v hlavě jinak když přijedu na sídliště odkud pocházím tak tam na nás koukají zas ty lidi že jsme milionáři...Tal přijeď někdy na procházku a uvidíš jak se tady žije....
Není tady
Jo aještě na ty kurzy ve školce chodí protože by byl jediné dítě které by ve školce zůstávalo já vím že to neni nutné ale prostě chodí za tím to jde další známka našeho luxusu:lol:
Není tady
No jo Keny - vždycky budou bohatší lidi než jste vy!!!
A ten známý od policie - já vím, jaké platy tam jsou - nejsou zas tak velké.
Nenapadlo Tě třeba, že se zadlužili na 30-40 let, jako my?
Budou celý svůj zbytek aktivního života splácet hypotéku.
Fakt si myslíš, že je to takové terno???
Někteří lidi prostě losem nevyhrají státní byt... ale musí si vzít dluhy a platit a platit...
No zvaž, jestli by se vám to taky nevyplatilo. Hypotéka, investovala bys do vlastního...
Není tady
Keny,nezáviď ostatním,protože mnohdy nemáme tušení,ale věř že to tak je,že tito lidé,teda ne všichni,to je jasný,špatně spí a přemýšlí,jak tento měsíc a z čeho zase uhradí všechny náklady a bu´d ráda,že ty takové depresivní starosti nemáš.Ti kteří jezdí na hory atd a do německa mají třeba pronajatou svoji nemovitost,asi bydlíš v praze,takže tady taky není nouze najít si dobře placené místo i když mnohdy za jakou cenu sebeobětování se?Těm lidem to pak ale dělá hodně dobře,když na ně hledíš jako na polobohy.
A 13000 je opravdu moc,ale je to vaše volba.Ten školkový kurs je proti tomu dobročinný spolek.
Není tady
keny, já jsem malému kupovala jednorázové plenky třeba v Penny měli je levněji, ale když jsem s ním šla na delší dobu ven, nebo k doktoru, dávala jsem mu Pampers. Jídlo z lahvičky měl tak jendou do měsíce za odměnu. Je fakt, že na dovolenou do Chorvatska jsem mu jich brala víc. Věci jsem nakupovala pro něj v sekáči, ale i v normálním krámu. Podle mého názoru Vietnamci se ti nevyplatí. V CA mají krásné body pro miminko za 65Kč, to za mě nebylo, pokaždé stálo přes 100Kč.
Já Tě nechci nějak moralizovat, jenom se snatím poradit.
Momentálně si kupuju věci pro sebe na mimibazaru, je tam spousta věcí za super peníze i pro děti, tak se koukni i tam:)
Není tady
Keny, proč se srovnáváš s těmi bohatšími? Proč? Já mám od malička kámošku, která měla všechno. Rodiče měli peníze a bude mít vždy. Byt 3+1 a rekonstrukci za 800 000 v luxusní panelákový byt zaplatil táta. Auto mercedes koupil táta, ma už 2 nový kočárek pro 7mi měsíční mimi. Teď s manželem (ředitelem pobočky banky) kupují barák za 5 000 000. Protože můžou prodat byt který koupil otec za 2 600 000 a zbytek si vzít úvěr. Má značkové věci, super bydlení a manžela furt v tahu, v práci. Kdybych se s ní srovnávala, tak už dávno nežiju, protože se to srovnat nedá. Ale přeju jí to. Zajímá mne jen jak se chová ke mne a že je to fajn ženská, která klidně pomůže a pořašíme spolu všední věci.
Vždy budou bohatší. Co se fakt podívat po těch chudších.
Mě k tomuto pomohlo cestování do velmi chudých zemí. Vždy když jsem stála po příjezdu ve svém bytě ve své sprše,kde tekla teplá voda a spala jsem v teple, tak mi to znovu došlo, že se mám jako prase v žitě
Není tady
Ale jo já to všechno vím jen mě to dostalo a už jsem se omluvila...jo v praze nebydlíme jsme z Plzně a ono je právě fuk vzít si hypoteku a platit za byt to samé 30 let nebo platit tohle s vydinou že to na nás jednou napíšou....
necháme toho mě to ujelo a už zase stojím nohama na zemi a ještě jednou omlouvám se.....
Není tady
Keny, v klidu. Každý má někdy právo zesmutnět a být naštavný na celý svět. Ale ne moc dlouho.
Běž si někam utrhnout ven kousek větvičky a dej do vázy. Máš radost zadarmo:)
Není tady
Keny, nerozčiluj se..... Prostě se nesrovnávej s těmi, co mají víc než vy, řekni si, jak jste na tom krásně oproti dalších 50% obyvatel této země, opravdu si vytáhni ze svého života to lepší. Vždyť je to paráda, že může tvoje dítě chodit na dvoje plavání, já si vždycky přála mít pravidelný plavání a nešlo to, nebo je super, že se syn ve školce učí anglicky a v tom ti rozumím - dcera by zůstávala sama ve třídě ve školce, kde se jednou týdně vyučovalo náboženství a ač jsme nevěřící, tak jsme jí právě z toho důvodu chodit s ostatními nechali - no a angličtina se hodí i později ve škole. Máte určitě krásně zařízený byt a slušný auto, zdravý děti a to je další věc, co není samozřejmá, vidíš jak tě trápí zdraví tatínka. Podívej i ty majetný mají problémy a pokud mají v hlavě všech pět pohromadě, tak pro ně majetek sousedů není priorita k řešení a ostatní tě nemusí zajímat, ty si žiješ svůj život. Uvědom si, že někdy stačí vteřina a ten život může být vzhůru nohama a tohle, co teď okolo peněz řešít, ti bude připadat směsnýa hlavně zbytečný. Já bych na tvém místě opravdu přehodnotila vaše výdaje- např. nižší teplota v bytě je i lepší vůči pozdější odolnosti dětí, nejsou tak choulostivý, no jednorázový pleny bych taky za látkový neměnila, můžu srovnávat obojí a jednorázovky vyhrávají, dětem jsem občas jídlo ve skleničkách kupovala, občas uvařila, jak se to hodilo. S dotováním rodiny mám podobnou zkušenost, taky jednostrané víkendové návštěvy a nic za to, žádné opětovné pozvání nebo solidní dárky - pozor, za solidní dárek bych považovala i dvoje dětský bavlněný ponožky místo plastovýho autíčka - taky u nás v rodině existují rozdíly mezi sourozenci a jejich dětmi, no co zmůžu, vím, že taková nikdy být nechci. Je bezva, že dětem spoříte, zkus v rozpočtu najít ještě rezervu a dávat na stranu něco i pro vás, třeba na ten spořící účet k běžnýmu účtu, budeš mít fajn pocit, že dobře hospodaříš. Keny, fakt se na to zkus podívat z té druhé strany, pomůžu ti, já před 6 lety musela plánovat týdení vaření a nakupování, vše si sepsat a nesměla jsem odbočit ze seznamu,jelikož by chyběla každá dvacka, oblečení pro děti kromě spodního prádla a ponožek jsem kupovala v sekáči, stejně tak pro sebe a rozbitá pračka a zrezlý protékající bojler byl neřešitelný problém, pokud bychom se nechtěji zadlužit. Pak manžel změnil místo a jsme na tom finančně asi tak jako vy, jen máme o jedno dítě víc. A opravdu si nemůžu stěžovat, spíš mám husí kůži, když si vzpomenu na to, jak bylo...
No tak koukám, že než jsem se vymáčkla, tak už to tady bylo řečeno.....
Upravil(a) Iveta X (23. 10. 2008 12:00)
Není tady
Tak ještě jednou já jsem se nerozčílila ani jednou fakt ne a je fakt že si to prostě musím začít psát je mi 27 let a už je na čase začít počítat se zadními vrátky teda pozor já s nima počítám máme dvě děti prosím přejděte to bez reakce to neni náběh:Dprostě si to zkusím zapisovat kam abych pak věděla co kam se rozkutálelo a to je celý byt máme zařízený a nemáme hlad a to je dobrý vždyť já vím...Proboha živého mě už to do rána došlo a tady taková smršť....Ještě jednou na svou obhajobu měla jsem toho dost a tak jsem poustila ventil a moc mě mrzí že Vás to obtěžovalo a rozčílilo....
Takže koukám že je trochu sluníčko tak já jdu něco poklidit a normálně jedeme dál...pardon všem ....Fakt mi to ujelo ....
Není tady
Keny, ber to tak, že ty holky, co tady s tebou plkaj, to mají stejný.
Ty argumenty mají tak dobře zmáknutý proto, že se taky musejí přesvědčovat.
Já jsem si to přečetla proto, že jsem děsně rozhazovačná a věčně nevycházím s výplatou, tak abych se poučila - a všechny názory mi připadly krásný.
Krásně to popsalo Klubko - to co ty považuješ za bídu, je ve většině světa luxus...
Ale to ty víš já taky jen tak plkám...
Není tady
Ale jo Keny, já kdybych tady teď měla vyventilovat, co mě teď trápí, tak to raději spolknu a dusím v sobě, protože si taky dovedu představit ty reakce, ikdyž zase trochu v jiném duchu, tak by se to prostě nečetlo příjemně. Tak měj pěkný den.
Není tady
Nemáš se vůbec za co omlouvat keny,my si rády poplkaly a taky se v tom potřebujem p o ř á d ujiš´tovat.
Není tady
Keny, buď v klidu. Já zrovna na vedlejším tématu řeším, jak ušetřit a kámen úrazu je v tom, že se to budu muset naučit
Hele, ale je fakt, že za ty peníze byste si mohli platit hypošku na něco svého. Vždyť to nemusí být nikde v centru, ale co třeba na okraji města nebo v nejbližší vesnici? My jsme šli taky z města pryč, chtěli jsme si koupit baráček a taky jsme chtěli, aby naše děti vyrůstaly na vesnici.
Upravil(a) potvurkapodivna (23. 10. 2008 12:49)
Májajája napsal(a):
Já stále bojuju se svou nešetrností, vyšla jsem kdysi s 86 Kč na den, a to jsem za ně koupila i papírové pleny a opravovala dům. Teď mám 86 Kč denně pro radost, a na ty moje radosti je to nějak málo, nebyla jsem třeba schopna uušetřit na dovču, prostě jsem utratila cokoliv jsem měla v ruce. Proto jsem si pořídila ING konto - bez poplatků, a tam posílám měsíčně stanovenou částku plus vše, co mi v okamžiku výplaty zbude na spořitelním účtu.
Žasnu jak to funguje, za tři měsíce mám na televizi a radost si dělám tím, kolik "moc" se mi tam podaří poslat.
Výdaje si k tomu eviduju v programu rqmoney, dostala jsem se k němu na nějakém reklamním cd, ale je ke stažení i na internetu. Líbí se mi taky proto, že jej mám uložený na flashce, a dopsat tam můžu klidně i v práci během polendí pauzy že jsem nakupovala ráno rohlíky .)
Kdyby jsi chěla poradit nějaký systém, ve kterém si zapisovat ty výdaje, tak mi napiš SZ.
Dokonce i na manželovu jedůvku, že se mu nevyplatím jsem mu bryskkně spočítala jak "velkým přínosem" jsem ))))
Májo,jak se dozvím více o ING kontě,prostě vůbec nemám páru o co jde.Díky
Není tady
Jitka8 napsal(a):
Májajája napsal(a):
Já stále bojuju se svou nešetrností, vyšla jsem kdysi s 86 Kč na den, a to jsem za ně koupila i papírové pleny a opravovala dům. Teď mám 86 Kč denně pro radost, a na ty moje radosti je to nějak málo, nebyla jsem třeba schopna uušetřit na dovču, prostě jsem utratila cokoliv jsem měla v ruce. Proto jsem si pořídila ING konto - bez poplatků, a tam posílám měsíčně stanovenou částku plus vše, co mi v okamžiku výplaty zbude na spořitelním účtu.
Žasnu jak to funguje, za tři měsíce mám na televizi a radost si dělám tím, kolik "moc" se mi tam podaří poslat.
Výdaje si k tomu eviduju v programu rqmoney, dostala jsem se k němu na nějakém reklamním cd, ale je ke stažení i na internetu. Líbí se mi taky proto, že jej mám uložený na flashce, a dopsat tam můžu klidně i v práci během polendí pauzy že jsem nakupovala ráno rohlíky .)
Kdyby jsi chěla poradit nějaký systém, ve kterém si zapisovat ty výdaje, tak mi napiš SZ.
Dokonce i na manželovu jedůvku, že se mu nevyplatím jsem mu bryskkně spočítala jak "velkým přínosem" jsem ))))Májo,jak se dozvím více o ING kontě,prostě vůbec nemám páru o co jde.Díky
třeba na www.ing.cz a nebo zadáš do vyhledávače "ING konto"
:)Ahojky Keny,ačkoliv trošku opožděně..chci ti jen napsat,že se nemáš zač omlouvat.. Zaco? Zato,že si i ty občas potřebuješ vylít srdce a někomu se možná zdá,že nemáš důvod? Já to rozhodně posuzovat nebudu. Každý člověk je občas dole,občas nahoře,tak proč hned kamenovat? Ono pro každého v dané situaci je ten jeho problém zrovna největší a nejaktuálnější. Spíš by se člověk měl snažit nějak pomoct nebo poradit v rámci možností. Iveta X to píše dobře,že ne vždy je dobré si postěžovat,ale tak o tom je život,že reakce musíš očekávat různé,ale někdo si tohle raději odpustí a nepřispívá..nebo teda spíš si nestěžuje. Chci ti jen napsat,že je nás víc co občas máme splín z toho,že neustále počítáme..,my momentálně také žijeme z jednoho dělnického platu manžela 4 lidi..,ono sytý hladovému nevěří,jak se říká..já tě proto chápu,že to na člověka pořádně někdy dolehne,ještě k tomu,když stojí v cestě nějaké zdrav.problémy,mé,mých dětí (a k tomu starosti o zdrav.stav mé matky..)já bych mohla napsat,jak je to u nás,ale nechci se tu rozepisovat a zatěžovat babinet.. No doufám,že jednou bude o něco líp..já například,až konečně seženu práci. Ale i tak vždy budeme počítat,né každému je souzeno být manažer,ředitel,právník,podnikat..,být Gott,Matragi..nebo co já vím i ty dělnické ruce jsou totiž potřeba,kdy tahle práce bude doceněná,tak,aby člověk mohl aspoň slušně žít nevím.. Bez toho,aby musel dětem říkat na dnešek máš jen jedno jablko,to druhé máš na zítra do školy.. No ono bohatství je relativní pojem,srovnávat se s někým druhým nemá cenu,nemůžeme to mít v životě všichni stejné..,hold člověk musí hledat bohatství v docela obyčejných věcech.
myslím, že ty příjmy nejsou malé.. píšu teda asi 2 roky po dotazu, ale my dneska máme asi tak stejně, takže na tu dobu to bylo velmi slušné, 8tisíc vyjde na bydlení, máme plno splátek, protože jsme bydlení zařizovali a není to ani naše, jen vybavení. Ročně tu protopíme 50 tisíc a to vytápíme jen jednu místnost - to bude největší kámen úrazu. Dluhů máme daleko přes 300 tisíc, manžel bez práce, já na neschopence. Ale snažíme se, občas nevyjdeme, tak vybíráme úvěrový karty, což je hrůza, ale končí stavebko, tak se něco málo poplatí a mohlo by být líp. Jen aby byla trochu práce a manža začal pracovat co nejdřív, jinak můžeme jít rovnou pod most. Radši na to nemyslet, prostě MUSÍ být líp
Není tady
prosím tě a kde bydlíš, že protopíš 50 tis. za jednu místnost? My neprotopíme ani 20tis. v baráku
pokud to rozpočítáš měsíčně a přidáš k tomu těch 8 tis. nebylo by lepší pořídit si za 12 tis.vlastní bydlení?
Upravil(a) lindaB (15. 1. 2009 9:07)
Není tady
To je pravda, my platíme asi 20tis a vytápíme barák 5+1 se dvěma koupelnama, tak na těch 20C.
Je pravda že ještě hodně topíme dřevem v krbu, ale stejně je 50tis za jednu místnost částka přímo šílená.
Není tady
Zase tak šílená není, topí-li elektrickým přímotopem ... ten dokáže sežrat fakt hodně! Tj. nemají-li to na noční proud, jak to lidi, co topí elektrikou mívají. Jinak je to dost nereálné ...
Upravil(a) misulinka21 (15. 1. 2009 13:49)
Není tady
bohužel bychom neměli kde bydlet než by se domek postavil, což je jedna věc, a druhá věc je, že postavit nízkoenergetickou stavbu je minimálně 1,5milionu a to nepočítám pozemek - a to by nám, s našema příjmama nikdo nedal, bohužel nic jiného nezbývá
Máme velký byt, 4m vysoké stropy, místnosti velké, takže než se to vytopí a urdžování tepla taky něco vydá.. máme tarif s celodenním nočním proudem (krom 4h denně, kdy se topení vypíná), ohříváme vodu... Je to opravdu hrůza. Denně nás to vyjde asi na 260Kč.
Stačil by nám nízký domeček, ale na 3+1 se shodneme, to je minimum místností. Jen nevím, jak a kde sehnat pozemek a firmu, která to postaví levně a rychle (např.za 2 měsíce).
Není tady
Dey - a nepřemýšleli jste o výměně vytápění? Ona ta elektřina není nic levného. A navíc ty vysoké stropy...
Nemáte možnost sehnat si dříví a zařídit si krbovky?
Není tady