Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 10. 2008 11:27

keny
♥♥♥♥♥--

fakt už nevím.....prachy:-(

Dobrý den!
Asi jsem blázen a založena pouze na prachy!!!!!
Už nevíme s manželem co děláme špatně,manžel pracuje  jako elektronik bere 20 000-22 000,- já jsem na mateřské(což je jasný problém),ale stejně stát je poměrně štědrý 7 600,- a my prostě nevycházíme:dumbom:
oblečení máme to nejobyčejní od větnemců nejlacinější po výprodejích džíny za já za 210 manžel 174,- auto splácíme stálo 80 000 a budeme ho splácet 6 let(auto musíme mít nejsou zde obchody)...bla bla bla nebudu dál brečet..
Teď jsem potkala kamarádku byt 130m on prcuje na benzínce a opravdu jejich živ.úroveň nebudu popisovat jen žasnu jak to dělají taky dvě děti a ona taky na mateřské
co dělám špatně...nemáme na šetřeno děsíme se Vánoc,nemocí a různých výdajů

Dál do toho my volá kamárádka taky dvě děti on u policie ona na mateřské že si kupujou domek...
Jo dobrý všem to přeju ale ukrutně mi štve že my nevíme jak přijít k penězům
manžel zkoušel vys.školu,jazyk doučit,kurzy ve svém oboru elektro,zkoušel i přes živnost druhou práci jako makléř(stálo nás to víc než vydělal,a ještě si připadal že okrádá lidi) teď zkouší po odpolednech dělat ještě melouchy v oboru ale to je tak jednou za dva měsíce....

Jak se dá normálně vyžít,nechceme barák,nechceme super auta,ale jen vědět že můžu koupit holce pleny a malýmu bundu a boty a ne že musí chvilku mrznout než na bundu uštřime..

Omlouvám se všem mám nějakou depku a už mi to s..e delší dobu....uschmadgrater

Upravil(a) keny (22. 10. 2008 11:27)

http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

#2 22. 10. 2008 11:30

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: fakt už nevím.....prachy:-(

Keny - zkus nejdřív zmapovat finanční toky vaší rodiny - třeba za měsíc, za dva - napiš si všechno, co utratíte a za co utratíte - a na druhou stranu vaše příjmy - a pak si udělej analýzu. Uvidíš, jestli někde zbytečně utrácíš nebo jestli opravdu nemůžete s těmi penězi, které máte, vyjít...

Není tady

#3 22. 10. 2008 12:35

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Takhle jednoznačně nelze odpovědět.Připomíná mi to jednu býv.příbuznou,která,když jsme si koupili nové auto tak se nás zeptala,kde je ta zlatá žíla,přitom přijmově jsme na tom byly obě rodiny podobně,i s výdajema.ovšem oni musli mít každou bebechu,co se objevila na trhu,v každém pokoji jednu TV,by´t malou,150 různých srandiček z elektroniky,atd.A ono se to potom nasbírá.
Jsem ráda,že jsem měla děti,kdy neexistovaly ty předražené jednorázové pleny,ale látkové se dají pořád koupit,takže kdybych třela bídu s nouzí,peníze bych za tyto jednorázovky nevyhazovala.Hodně mamin taky dělá velké nákupy v DM drogeriích-předražené dětské výživy apod-nemám prachy-tak doma zavařuju a tak by se dalo pokračovat donekonečna.Kolik utratíš za mobil?Při tvé situaci nemáš narok na víc než 200,-/měsíc.
Kolik Vás stojí opravy vašeho starého auta?Většinou tyhle vraky přijdou na mnohem víc peněz než auta nová a že dnes jdou automobilky s cenami opravdu hodně dolů.

Není tady

#4 22. 10. 2008 12:58

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Vycházím-li z tebou uvedených příjmů a že manželovy příjmy dělají tedy asi 17 čistého,tak dáte dohromady každý měsíc kolem 24tis.čistého.Bydlíte asi v RD,takže neplatíte nájem,ne?Takže příjmy máte královské,chyba bude v hospodaření a skutečně s vašimi příjmy byste měli být schopni splácet i ten baráček nebo leasing na nové auto.

Není tady

#5 22. 10. 2008 14:24

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Keny, jestli nemáte hypotéku na byt,ale jen platíte služby a nájem a jedno dítě. Tak máte fakt ještě solidní příjem. Znám rodiny, kde táta nosí 12 ,000 a máma má mateřskou a taky žijí.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#6 22. 10. 2008 15:21

host5522
Host

keny, jak píše martinka, vést si účetnictví minimálně dva měsíce a pak to vyhodnoťte buď sami a nebo s někým, kdo vám poradí.

manželův plat je hrubého nebo čistého? i kdyby hrubého, tak byste němeli mít takovou nouzi, že musíte kupovat kalhoty za 200 u Vietnamců...

kam ty peníze dáváte? platíte hypotéku? kolik platíte měšíčně za bydlení? kolik je splátka auta? kolik utratíte za benzín a pojistku? za plínky a dětské výživy? co s manželem jíte? kouříte nebo pijete alkohol?

#7 22. 10. 2008 15:52

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Mám dojem z příspěvku, že Keny má děti dvě. No příjem 24000 Kč pro čtyřčlenou rodinou není až tak královský jak píše Kuty, ale je pravda, že by mohlo být daleko, daleko hůř. A čím jsou děti starší, tak také víc stojí. Na Keny místě bych si taky nějaký čas vedla všechny výdaje, člověk netuší, co peněz vyhodí za blbosti a věci, který ani nepotřebuje. Potom bych si zavedla k běžnému účtu spořící účet, kam bych si nechala z běžného ztrhávat určitou částku, kterou budete schopný ustát. Víš co, ono to láká utrácet dokud jsou na účtu peníze, tak raději část přesunout a vědět, že je k dispozici jen tolik a tolik. Ke spořícímu účtu se nevážou až tak dlouhý výpovědní lhůty, takže klidně ty peníze můžeš použít za pár dní třeba ná ty Vánoce..... Kuty a chtělo by to aspoň jedno stavebko, nemusíě tam přeci spořit až tak velkou částku.

Iveta X

Není tady

#8 22. 10. 2008 15:57

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Iveto, není to královstký příjem. Ale věř mi, že jsou i lidé, kteří při tomto příjmu mají dvě děti a ještě hypotéku na krku, za 2+1,kde bydlí 4 lidi. Protože buď nepodědili, rodiče nekoupili byt,nebo nedostali státnísmile

Není tady

#9 22. 10. 2008 15:58

host5522
Host

keny má určitě děti dvě - Andělku a Mikuláše, vždyť jsou pod příspěvkem metříky smile

příjem 24 tis čistého (pokud to tak je) pro čtyřčlenou rodinu za královský taky nepovažuju, ale zase to není takový extrém, aby dítě muselo čekat, až mu rodiče našetří na zimní bundu... (jak keny píše)

#10 22. 10. 2008 16:52

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Mně ten příjem nepřijde nízký, nejsme na tom o mnoho lépe a máme dceru na vysoké (ubytování - koleje nedostala, na cestovné jí zaplatíme, na hadříky a parfémky si musí vydělat), máme pidi domeček o dvou místnostech takže nájem neplatíme a máme velkou zahradu. Takže si myslím, že bude třeba zapisovat si ty výdaje - ono když se zapíše opravdu všechno, tak člověk kolikrát nestačí koukat. Ono se to i člověku žinýruje zapsat zmrzlina, oplatky... A až se to zapíše, tak se podívat na ceny a zjistit, jeslti bych to nemohla pořídit levněji - třeba takové šampóny, vložky apod. stojí hodně peněz ale je možné najít jiné, levnější když na to nemám. To samé dětské pleny, a proč kupuješ drahé jednorázové když na o nemáš? Vždyť my a naše děti jsme vyrostli na nejobyčejnějších látkových a nijak nás to nepoznamenalo.
Splátka na auto bude činit tak 1200 asi, žejo, když je to 80 000 na 6 let. To není taková hrůza. Škoda že jste takovou částku neinvestovali do stavebního spoření, mohli jste ji mít zpátky i s úrokem a se státním příspěvkem. Neříkej že byste na to neměli, když na splátku na auto máte.
Musíš zřejmě hledat "maličkosti" a najednou se nestačíš divit, jak podstatnou částku to za měsíc hodí.
A hlavně se neporovnávej se svými známými co mají benzínku, ono tě teď zřejmě mrzí co jsi tam viděla. No, kdybys měla to co oni, za chvíli bys našla někoho kdo má víc a zase bys žasla. Nakonec by ses mohla porovnávat s brunejským sultánem. Vždycky bude na světě někdo,kdo bude mít víc. Jste mladí, zřejmě zdraví a máte jistě krásné zdravé děti, neužírej se jen penězma a užívej si to, už se to nikdy nevrátí.
Nemysli si, že nevím o čem mluvím - dobrou práci jsem hledala skoro 10 let, dokonce jsem pracovala i v obchodě na půl úvazku rozděleného na ráno i na odpoledne za polovinu minimální mzdy, takže jsme si nemohli vyskakovat.

Strach je malá smrt...

Není tady

#11 22. 10. 2008 17:09

x52658
Host

Bety, ten známý asi jen pracuje na benzínce, já jsem pochopila, že to nepatří jim...

Na druhou stranu, pokud manžel bere 20 - 22 000, tak to jsem zas pochopila, že to už je zdaněné. Ale ať je, jak je, tak to, Keny, není málo peněz. Já měla na mateřské dohromady méně a přesto jsme spláceli dům a zvládla jsem kupovat i ty plenky. A žádné nejobyčejnější, Pampersky. Je pravda, že jsem to měla většinou nakoupené v akci, tak, abych nějak do další akce vydržela.
Mylsím, že každý bojuje s penězi, ale ať budeš mít příjem 10 000 nebo 50 000, tak to vždycky bude málo. Mám mezi svýmu známými výrazně bohatší i o něco chudší lidi a pak to je prostě vidět v sortimentu, co kdo nakupuje. Někdo nedá do pusy nic jiného než výběrovou šunku a někdo má "jen" gothaj...
Jediná rada a východisko je, jak ti psaly holky, psát si výdaje. Svého času jsem to taky dělala. Psala jsem částky, schovávala účtenky... Pak se vždycky nějaká rezerva ukáže...

#12 22. 10. 2008 17:31

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Já stále bojuju se svou nešetrností, vyšla jsem kdysi s 86 Kč na den, a to  jsem za ně koupila i papírové pleny a opravovala dům. Teď mám 86 Kč denně pro radost, a na ty moje radosti je to nějak málo, nebyla jsem třeba schopna uušetřit na dovču, prostě jsem utratila cokoliv jsem měla v ruce. Proto jsem si pořídila ING konto - bez poplatků, a tam posílám měsíčně stanovenou částku plus vše, co mi v okamžiku výplaty zbude na spořitelním účtu.
Žasnu jak to funguje, za tři měsíce mám na televizi a radost si dělám tím, kolik  "moc" se mi tam podaří poslat.
Výdaje si k tomu eviduju v programu rqmoney, dostala jsem se k němu na nějakém reklamním cd, ale je ke stažení i  na  internetu. Líbí se mi taky proto, že jej mám uložený na flashce, a dopsat tam můžu klidně i v práci během polendí pauzy že jsem nakupovala ráno rohlíky .)
Kdyby jsi chěla poradit nějaký systém, ve kterém si zapisovat ty výdaje, tak mi napiš SZ.
Dokonce i na manželovu jedůvku, že se mu nevyplatím jsem mu bryskkně spočítala jak "velkým přínosem" jsem smile))))

Mája

Není tady

#13 22. 10. 2008 17:36

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Mája

Není tady

#14 22. 10. 2008 21:42

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Iveto, není to královstký příjem. Ale věř mi, že jsou i lidé, kteří při tomto příjmu mají dvě děti a ještě hypotéku na krku, za 2+1,kde bydlí 4 lidi. Protože buď nepodědili, rodiče nekoupili byt,nebo nedostali státnísmile

No vždyť to výše píšu - není to královský příjem, ale může být daleko hůř. Vidíme to stejně....

Iveta X

Není tady

#15 23. 10. 2008 10:00

keny
♥♥♥♥♥--

Tak baráček nemáme nájem máme protože bydlíme ve městském bytě 3+kk se státní dotací a platíme i se službami cca 13000,-(tím jakoby splácí úvěr který si vzalo město na výstavbu)pl elektrika ob měsíc 1790,-do toho splátka na auto je 2200,- do toho spoříme dětem 1500,- plus manželovo důch.spoření 500,- telefon vyjde na nás oba 400-500měsíčně máme zvýhodněný tarif od podniku,malýho školka 600,-a jídlo taky tak nějak,Andělky skleničky 1000,- pak pleny ubrousky a kaše+/-další 1000,- do toho cca ob měsíc psíkovo žrádlo cca 1200,-benzín 1000,- teď telefon a benzín víc mám otce v nemocnici takže volám 5-6x denně s lékaři a ještě s matkou je po vážně operaci mozku...
do toho malýho plavání,2 kurzy jeden ve školce a druhý doma ,pak angličtina ve školce a ještě solná jeskyně to je vše cca po tisícovce ale samo že ne každý měsíc,no a ještě 1500,- manželovo jídlo v práci ale zas nevařím doma takže to je výhoda...
No a pak u nás se kupují hoodně jogurty denně mají děti tak každý 2 takže 4 a pak jen veěeře to většinou uvařím omáčku nebo polévku a pak jinak pečivo a co dům dá.....
Jediný náš jakoby luxus jsou andělky skleničky a sem tam si koupíme pepsi kolu,jinak nepijeme ani jeden alkohol a nekouříme nechodíme se ani nikam bavit jako že na víno nebo na pivko to ne...

Pozor já neříkám že dřeme bídu uplně jen mě zaráží že musím vše počítat otáčet a rozmýšlet a pak jsou lidi v podobné živ.situaci kteří to neřeší a já bych jen chtěla taky někdy neřešit....

Ale musím zdůraznit že včera to na mě dolehlo a tímto se omlouvám!!!!!!!Otec se zhoršil po operaci opět byl zmatený a nevěděl ani jak se jmenuje do toho mu dělali lumbálku která se nepovedla,měl vys.horečku a já jen volala a volala azjišťovala a řešila zhroucenou mámu a tak. Do toho ty telefonáty a doma vymetená lednice a ani koruna protože manžel na 12-náctce za kolegu a bankomat tu nemáme a já musela nakoupit avůbec nic extra ale na mě to dolehlo tak se všem omlouvám nezlobte se !!!!Nějak mi jen došla š'táva.
Hlavně chcí říct že zavařovat skleničky nebudu a pleny hadrový taky prát nebudu,kupuju tesco a nepřijde mi že by levnější jít nakoupit hadrový a pak je prát...a skleničky považuju za luxus naší rodiny.....

Tak děkuji všem za zájem a opravdu vím že jsou na tom lidi hůř a klobouk dolů....jen mě to dostalo:godlike:

Upravil(a) keny (23. 10. 2008 10:11)

http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

#16 23. 10. 2008 10:13

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

No Keny,žijete si hooodně nad poměry a promiň,ale vůbec ještě nevíš,co to je šetřit.
13 tisíc za bydlení i se slubami?Buď máte hodně  velké režie a např. se u vás koupe 3x denně i samotný mahardža s ansámblem,a topíte na 24C nejmíň,ne?Jinak 13000 nevydáme zdaleka měsíčně ani my,kteří splácíme 3 úvěry na novostavbu+energie pro 4 dospělé lidi.Podotýkám že také proto,že se jen sprchujeme a topíme na 20C.
AJ ve školce - naprostá zbytečnost zrovna jako solná jeskyně a 2 jogurty denně je taky nad poměry.U nás je limit 1 jogurt denně.Naprosto to stačí.
2 kuzy plavání pro dítě - proč hned 2x? A víš že to proplácí zdrav.poj?
5x - 6x denně si volat s lékaři taky není nezbytně nutné a nezapomeň,že kdyby jim tak volali i ost.příbuzní jejich pacientů,tak by doktoři místo ordinování mohli provozovat jen call centrum.

Není tady

#17 23. 10. 2008 10:17

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty, ale když začínáš od ničeho a vezmeš si hypotéku na novostavbu bytu 3+1,což je tak s garážovým stáním např. v Parudbicích 2, 600 000 a více. tak na těch 13 000 měsíčně na úvěru klidně jsi. Ty služby to je iná,ale můj bývalý si vzal úvěr ze stavebního spoření ,kde měl 50 000 vklad na 2+1  a platil měsíčně jen za úvěr 9,000:)

Není tady

#18 23. 10. 2008 10:17

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

keny napsal(a):

Pozor já neříkám že dřeme bídu uplně jen mě zaráží že musím vše počítat otáčet a rozmýšlet a pak jsou lidi v podobné živ.situaci kteří to neřeší a já bych jen chtěla taky někdy neřešit....

Myslím, že všichni - i ti "bohatí" (ale hlavně ti bohatí) musí počítat, rozmýšlet a otáčet!!!

A lidi, kteří to "neřeší" - už prostě mají vyřešeno. Mají srovnané hodnoty (tolik peněz do bydlení, tolik na jídlo a benzín, tolik na to a to...) a jedou podle toho.

A jestli chceš neřešit - buď nech rozhodování o financích manželovi, nebo to vyřeš teď - udělej si analýzu a plán - a pak už nemusíš řešit, ale jenom se podle toho budeš řídit.

Lidi řeší víc nebo míň... ale vždycky by se měli vejít do svých příjmů. Když to nejde, tak musíš buď víc vydělávat nebo míň utrácet.

Ale myslím, že peníze jsou u Tebe jenom zástupný problém... máš problém se zdravotním stavem rodičů, je toho na Tebe moc, a aspoň ty peníze bys nechtěla řešit... Spíš si potřebuješ odpočinout a nasbírat síly, abys ustála zdravotní stav otce a všechno co k tomu patří...

Není tady

#19 23. 10. 2008 10:43

keny
♥♥♥♥♥--

Tak jelikož už jsem se vyspala,nejdla,odpočla dítě jedno ve školce druhý spinká na balkoně a už i tátovi se podařilo udělat alespoň tu lumbálku a mohlo by mu být lépe je ten svět nějak hezčí....Tak opravdu opravdu na to že žijem z jednoho platu se máme relativně dobře jen já to moc řeším...fakt včera nějaká depka a je pravda že bych ani barák kupovat nechtěla kdo by to uklízel...ne....ale je pravda že místo aby nás třeba ještě dotovali rodiče dotujeme je my a to na obě strany..oslavy se konají (co se tchýně týká) u nás doma,takže já nakupuju,když jednoou nebo dvakrát hlídali syna dala jsem mu dvě stovky kdyby jako něco a když mi ho večer vraceli tak tak nebyly s tím že tramvaj,lístek a tamhleto a tánhleto nevím nemohl stihnout utratit za odpoledne tolik peněz a zeptat jsem se musela protože jsem se bálajjestli je neztratil...tchýně chce odvest na chalupu věci a jedeme my a na benzín...ha ha a když už mi došlo a manželovi taky a řekli jsme něco z lehka tak jen slyšíme jak je vše drahé a že mají tři děti a ty mají už každý děti a že mají 6 vnoučat a ti velcí vnoučata že už jim nestačí jen autíčka že už to víc vnímají a tak chtí pořádný dary(podotýkám že malej ke třetím natozkám nedostak nic,byli v lázních a pak už by to prý nemělo význam a ke čtvrtým teď dostal vrtulníčka jkde byla cenovka 94,- korun,dobrý malej byl nadšený,ale další vnučka šla do první třídy a tak se kupovala aktovka za 1200 a to se prý od babička očekává..no dobrý malýmu je to fakt jedno byl nedšený i z vrtulníku...)

Bla bla bla už toho nechám se tady sebelitovat konec všichni máme svý trable a mě jen došlo,máme se normálně,mám zdraví skvělí děti a úžasnýho chlapa takže jedeme dál a konec výmluv hospodařit neumím a tečka začnu si to psát a uvidíme!!!!!!!!!
Díky všem a prosím omluvte můj úlet.....godlike

Není tady

#20 23. 10. 2008 10:44

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Kuty, ale když začínáš od ničeho a vezmeš si hypotéku na novostavbu bytu 3+1,což je tak s garážovým stáním např. v Parudbicích 2, 600 000 a více. tak na těch 13 000 měsíčně na úvěru klidně jsi. Ty služby to je iná,ale můj bývalý si vzal úvěr ze stavebního spoření ,kde měl 50 000 vklad na 2+1  a platil měsíčně jen za úvěr 9,000:)

Ale Keny bydlí v městském bytě se st.dotací,takže asi žádná hypo.

Není tady

#21 23. 10. 2008 10:49

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

keny napsal(a):

Myslím, že všichni - i ti "bohatí" (ale hlavně ti bohatí) musí počítat, rozmýšlet a otáčet!!!

A lidi, kteří to "neřeší" - už prostě mají vyřešeno. Mají srovnané hodnoty (tolik peněz do bydlení, tolik na jídlo a benzín, tolik na to a to...) a jedou podle toho.

A jestli chceš neřešit - buď nech rozhodování o financích manželovi, nebo to vyřeš teď - udělej si analýzu a plán - a pak už nemusíš řešit, ale jenom se podle toho budeš řídit.

Lidi řeší víc nebo míň... ale vždycky by se měli vejít do svých příjmů. Když to nejde, tak musíš buď víc vydělávat nebo míň utrácet.

Ale myslím, že peníze jsou u Tebe jenom zástupný problém... máš problém se zdravotním stavem rodičů, je toho na Tebe moc, a aspoň ty peníze bys nechtěla řešit... Spíš si potřebuješ odpočinout a nasbírat síly, abys ustála zdravotní stav otce a všechno co k tomu patří...

Přesně tak,hlavně lidé co nemají zrovna bídu počítat právě musí a pořád,jinak by se k ní rychle dopracovali!A že vím,o čem píšu.
A lidi,kteří tohle už neřeší - to myslíš ty homeless,ne?Protože normální člověk pořád něco řeší,bohužel.

Není tady

#22 23. 10. 2008 11:01

keny
♥♥♥♥♥--

:Kuty těch 13 000 je složeno s pevného nájmu,pak služba jako popelnice ,výtah a kdoví co ještě je to jedno z nejlacinějších bydlení u nás ve městě,plavání ma malej jedno ve školce a druhé už pořádné kam chodí už od loni a bude v tom pokračovat má vadu chůze špatné držení těla a stejně jsme plavci a chceme aby chodil do plavecké školy,angličtinu chci aby alespoň formou hry zaregistroval že existuje, a co dál jo jogurty ráno ho snídá a odpoledne místo sladkostí tipu čokoláda a bonbon které se u nás nekupují ma jako mlsek jogurt,a malá ho taky snídá a pak někdy místo odpo svačinky taky protože ovoce se zde koupit nedá takže je jen chvilku po velkém nákupu a pak už ne...

Lékaři mi výslovně řekli ať jim vždy v tu dobu zavolám takže si myslím že pokud zavolám ráno po vizitě co je s tátou,protože jeho stav je opravdu vážný a je to pouze ročník 1950 a oni mi řeknou zavolejte po vititě tak zavolám a oni mi řeknou jede na lumbálku zavolejte si za hodinu zdali se to povedlo  tak zavolám a oni miřeknoou že se zhoršil stav at zavolám odpoledne tak zavolám a když mi odpoledne řeknou ať na návštěvu raději nechodím a zavolámsi večer tak prostě zavolám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A Kuty já neříkala že chci poznat co je hlad a rvát se tu o jogurt já jen říkala,že nevím co děláme špatně že nemůžu přemýšlet nad barákenm za 3,5 mega a jezdit v autě za 800 000,- a že bych chtěla dětem kupovat aktimel apod chápeš já nevím jak to přesně popsat prostě bych chtěla mít ten pocit že si můžu koupit i když to nepotřebuju,jako že ne že uspokojuji celý měsíc nutné věci ale jako něco jako že bonus,chápeš...
Jsem asi romazlený fracek a fakt nevím co je bída já vím že jsou na tom lidi hůř jen mě to včera dostalo.....

a koukám že čím víc se snažím obhájit tím víc to zhoršuju...ANO jsem rozmzlený,marnotratný fracek a nevím co je to šetřit....godlikelol

Není tady

#23 23. 10. 2008 11:02

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

Přesně tak,hlavně lidé co nemají zrovna bídu počítat právě musí a pořád,jinak by se k ní rychle dopracovali!A že vím,o čem píšu.
A lidi,kteří tohle už neřeší - to myslíš ty homeless,ne?Protože normální člověk pořád něco řeší,bohužel.

tummenupp

Není tady

#24 23. 10. 2008 11:06

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

keny napsal(a):

A Kuty já neříkala že chci poznat co je hlad a rvát se tu o jogurt já jen říkala,že nevím co děláme špatně že nemůžu přemýšlet nad barákenm za 3,5 mega a jezdit v autě za 800 000,- a že bych chtěla dětem kupovat aktimel apod chápeš já nevím jak to přesně popsat prostě bych chtěla mít ten pocit že si můžu koupit i když to nepotřebuju,jako že ne že uspokojuji celý měsíc nutné věci ale jako něco jako že bonus,chápeš...
Jsem asi romazlený fracek a fakt nevím co je bída já vím že jsou na tom lidi hůř jen mě to včera dostalo.....

a koukám že čím víc se snažím obhájit tím víc to zhoršuju...ANO jsem rozmzlený,marnotratný fracek a nevím co je to šetřit....godlikelol

Co? va va va
Že nevíš, co děláš špatně, že nemůžeš přemýšlet nad barákem za 3,5 mega a jezdit v autě za 800 000,-???
Já snad padnu... dumbom

Tvoje pochyby jsou jenom ve Tvé hlavě, nikde jinde (no a možná ještě ve výši příjmů) :-)

To co píšeš není normální... tohle si moc lidí dovolit nemůže!!! Schválně, kdo má auto za 800 tis.? A barák za 3,5 mega???

Ano, někteří lidi to mají, ale např. my s přítelem máme 2!!! hypotéky, jednu na 30 let a jednu na 40 let... Většinu peněz splácíme bance... A ano, máme 2 byty - jednu garsonku a jedno 3+kk (70 m2) - hele, řekni mi, co děláme špatně, že budeme muset oba do důchodu splácet a nebudeme si moct pořídit jen tak to, co chceme???

Rada: dej si stranou nějakou částku z výplaty, která bude jenom pro Tebe na útratu.

Upravil(a) Martinka1 (23. 10. 2008 11:07)

Není tady

#25 23. 10. 2008 11:20

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Těch 13000 je ale strašně moc,za tím si  stojím.Buď mátevelikananásnkou spotřebu energií anebo tak drahý nájem,že už by ve vašem případě fakt stálo za úvahu začít přemýšlet o vlastním bydlení a nepodporovat chytré zloděje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí