29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Ahojte Maminky,
mám dotaz, jaký máte názor na plavání kojenců? Kristince je skoro 5 měsíců a na plavání jsem slyšela jen samou chválu (teda až na finanční ), tak jsem byla rozhodnutá, určitě chodit plavat. Ale dneska jsem slyšela opačný názor, který mě docela překvapil....
Bylo to od jedné provozní v hotelu, kde chodí taky maminky plavat s dětmi, říká, že podle směrnic by děti do 2 let vůbec neměli chodit do velkého bazénu a kde se chodí, je to přes zákaz, navíc prý ani nevíme, jaké všechny bakterie a nákazy na nás nejen v bazénu, ale prostorách bazénu číhají...že i všelijaké kožní infekce můžou pocházet tamodtud. Je fakt, že já jsem se bazénu vždycky bála kvůli bradavicím a pak jsem od mala náchylná na výtoky. No a nakonec řekla, že je to teď prostě móda a kdo nechodí plavat není in...
Tak nevím, na jednu stranu jsem plavat s malou moc chtěla, na druhou stranu mě stále ty bakterie a plísně a bradavice pořád straší...
Co vy na to? Děkuju
Není tady
Tutu ja to doporucuji, mala chodi od 1 mesice na vanicky, pak na normalni bazen, je to super neboji se vody sama se potapi, a myslim si ze uz by se ani neutopila kdyby spadla nedej boze do bazenu ona pod vodou plave jak ryba
a taky ti chci rict ze mala ma takovu pevnou chuzi je takova cela pevna, a hodne to prospiva na organismus tim myslim ze se otuzuje ja jsem vsema 10!!!!! jo a my chodime brzy rano jeste pred verejnosti.
Není tady
Upravil(a) madlička (9. 2. 2010 10:26)
Není tady
Tutule plavání s nejmenšími dětmi bývá v bazénech k tomu určených. Například u nás je bazén, který ani není chlorovaný, aby to miminka nedráždilo a dospělí tam vůbec nechodí. Pokud se tedy bojíš hygieny, vybrala bych si takový bazén a ne veřejný.
Já jsem s Filípkem plavat chodila, celkem ho to bavilo, jen potápět se nechtěl. Stálo nás to opravdu velké peníze (300 na hodinu) Pak jsem otěhotněla a narodilo se druhé mimi, takže jsme chodit plavat přestali. Když jsem s ním pak byla po pár měsících znovu v bazénu, zjistila jsem, že všechno zapomněl a že se do hluboké vody bojí
Takže pokud se rozhodneš chodit plavat, tak radím bez přerušení, jinak to je k ničemu. Já už teď s Kačenkou plavat chodit nebudu, až bude větší, začnu s ní chodit do normálního bazénu, aby si na vodu zvykla, to myslím úplně stačí.
Jo a na plavání chodily děti i s ekzémem a nevadilo to.
Upravil(a) Souris (22. 10. 2008 10:40)
Není tady
Tutu ja bych ti rekla toto, kdyz je leto taky chodim s malou do bazenu i normlaniho nekdo proste je vice nachylny na nejake ty mykozy bradavicky a nekdo ne , kdyby se nejaky problem ukazal tak bych nechodila, trebas znam maminku ktera nemuze chodit protoze mala i pokazde onemocni dr ji to zakazala ale my chodime fakt dlouho a tuk tuk zaitm nic
Není tady
Tutulko já chodím s Ondrou plavat od jeho 6. měsíců. Už jsme v polovině 3. kurzu. Na ten první jsme jezdili do Dvora Králové nad Labem. Tam to bylo pro takhle maličké děti a přitom mi to tam nepřipadalo moc "čisté". Tak hned jak to šlo, jsme přešli do Nového Města nad Metují. Tam předělali sprchy a šatny a hygiena jim to schválila pro děti od 6. měsíců. Je to bazén, kam chodí plavat školky, těhotné, malé dětičky a asi 2x týdně je tam veřejné plavání. Vždycky je tam čisto, nikdy se nám nestalo, že by jsme měli nějaká kožní či jiný problém, že by měl Ondra rudá očička a to je můj "japonský lovec perel". Každou chvilku je pod vodou, skáče, loví balonky. Plave s pomůckama a teď díky pomůckám už plave bez mého držení. Vždycky si tam užijeme spoustu legrace, protáhneme si těla,....prostě si to tam užíváme!!!! Vodu mají teploučkou, takže nemám strach, že by nastydnul. Po ustrojení jdeme do herničky, kde mu dám jídlo a pak si hraje, aby se trošku aklimatizoval než půjdeme ven.
Takže my plavání jen a jen doporučujeme!!!!!!!!!!!!!!!!! Jo a cenově nás to stojí 10 lekcí 1100Kč + 1x ročně nějaký členský poplatek 300Kč. A 1x ročně si to nechám proplatit pjišťovnou.
Upravil(a) Hofmanka (22. 10. 2008 10:43)
Není tady
Tulí plavat běž, dneska už desinfekce bazénů na vysoké úrovni, my budeme chodit plavat už v prosinci a už se na to moc těšíme. A nevím jakou máš pojišťovnu. My jsme u VZP a bylo mi řečeno, že když absolvuji celý kurz, tak nám pojišťovna přispěje 1000 kč.
VZP dává ten příspěvek každému miminku.
Upravil(a) topazio (22. 10. 2008 10:41)
Není tady
tak my chodily taky od 5 měs. ale nebyl to velký bazén, byl speciální v Juklíkovi pro děti do roku, kde teda hlídali stav vody jako čert. Takže prý do velkých typu Podolí je možná riziko, ale stejně to má tolik kladů, že zápor typu bakterie, na které se stejně musí připravit a najít protilátky sama Kristinka, by pro mě neměl žádný význam. Důležité je, jak se jí to bude líbit. Před bakteriemi ji nikdyn neuchráníš
Není tady
Misha napsal(a):
tak my chodily taky od 5 měs. ale nebyl to velký bazén, byl speciální v Juklíkovi pro děti do roku, kde teda hlídali stav vody jako čert. Takže prý do velkých typu Podolí je možná riziko, ale stejně to má tolik kladů, že zápor typu bakterie, na které se stejně musí připravit a najít protilátky sama Kristinka, by pro mě neměl žádný význam. Důležité je, jak se jí to bude líbit. Před bakteriemi ji nikdyn neuchráníš
To je taky fakt...
Jinak koukám, že jste všechyn pro, mám teď hlavu jak pátrací balón....
Není tady
kety Samantka je krásná, jdu Vám tady jukat na miminka už jsem na tu dobu skoro zapomněla
Není tady
Tatu, Kristinka je slovensky viď? s měkkým i ?
Není tady
Však se všichni musí řádně umýt bez plavek a třeba já když mám MS, tak plavat chodí s Ondrou manža. A jak psala Misha, před všema bakteriema jí stejně neuchráníš! Já být tebou bych to zkusila a uvidíš, že to bude v pohodě. A jestli máš opravdu strach, tak bych vybrala nějaký bazén, kde se nekonná to plavání pro veřejnost.
Tam co chodíme my je stále stejná parta mamin s dětičkama a nikomu to nedělá problém. Je vidět, jak děti vodu milují a užívají si to. Takže já s Ondrou budu chodit plavat i nadále a až bude větší, tak pak už chodí sami a trénují jednotlivé styly.
Není tady
a Matýsek asi na ty oči bude mít tady všechny babinetky omotané kolem prstu
je naprosto srdíčkový
Není tady
Misha napsal(a):
Tatu, Kristinka je slovensky viď? s měkkým i ?
Nevím jestli na slovensku mají Kristinku, ale my nechtěly ty tvrdý y, přišlo nám to takový tvrdší a pak, doba je teď taková, že může jít studovat do zahraničí, pracovat nebo se tam vdát, tak s variantou Kristinka nebude mít problémy při psaní nikdo. A já pak znám osobně jen 1 Kristýnu a 2 Kristiny.
Není tady
Tutulko, nám Dr. plavání doporučila a to má Jiřík ekzém. Je tedy pravda, že do veřejného bazénu bych minimálně do 1 roku nešla ale měli by jsme chodit sem http://www.delfinek.wz.cz/new/index.php … p;Itemid=1 (snad to nebude bráno jako reklama )
Není tady
Tuli, plavání jenom doporučuji všechny bazény, které provozují plavání pro miminka musí splnňovat velmi drsná kritéria, takže bych se toho nebála a souhlasím s Mishou
Plavat chodí mraky dětí a ještě jsem neslyšela, že by z toho některé onemocnělo...
Není tady
Ahoj, taky můžu doporučit cachtání ve vodě, náš malý to miluje. Když mu byly 4 měsíce, zkoušeli jsme tu vaničku, ale úplně jsme narazili. Hrozně se bál a navíc měl problémy se svaly na krku, tak nedokázal ani splývat. No po třech lekcích jsme to vzdali. V létě jsme byli u moře, to byla paráda, vodu si nádherně užil a dodnes ji velmi miluje. Prostě jen potřeboval, aby tam ve vodě s ním někdo byl.
Nedávno jsme byli v bazénu se slanou vodou, bylo tam dost dětí v jeho věku, i děti z organizovaného plavání, ale Honzík byl oproti nim hotový plavec. Takže záleží na nátuře, můžeš klidně počkat až na ten roček, nic neuteče..
Není tady
Tutule,tak jsem byla z plavani Matyaska nadsena,ale jen chvili, na ctvrte hodine se tak nachladil a pritom to nebyla moje chyba,ze jsme 10 dni bojovali s rymou, od te doby ho nechavame cachtat ve vane. Krome toho co ted radi zloutenka,tak se bazeny vubec nedoporucuji,protoze se prenasi moci a kdo Ti zaruci,ze v danem bazene se nejake jine dite nevymoci a Tvoje si toho trosku nelekne? Ja vim,je to malo pravdepodobne,ale to riziko tu hrozi vzdy. Kamaradka takto nadsene chodila se synkem od pul roku a kazde druhe plavani odnesl antibiotiky,takze uz take prestala a misto toho se s nim koupou ve vane. Je to samozrejme na Tobe,ale v zimnich mesicich je to vzdy vsechno nachylnejsi a horsi nez v lete.
Upravil(a) Slniečko (22. 10. 2008 11:42)
Není tady
Tutu, ja te nejdu presvedcovat, jen napisu, jak to bylo s nami.
My zacali plavat od 9 mesicu - to bylo do te doby porad nejake ockovani, zima, takze sme zacali az na "jare" - koncem unora. Proc? ne proto, ze je plavani IN, ale proto, ze jsem ve meste nikoho neznala a Tomi potreboval kontakt s druhymi lidmi a zvlast s detma. Presto, ze sme byli pozadu (obvzkle se zacina driv), Tomi vse rychle dobehl a predbehl Nechytili sme zadne nemoci, plave se v bazenku pro kojence (cca 4x4m), snad 2x mel slabou rymu, ale kdovi, jestli v souvislosti s plavanim. Vodu miluje, neboji se...
Takze z me strany pro, jestli je dite zdrave, netrpi koznimi nemocemi, na zanety ousek a podobne, nevidim duvod proc ve specializovanych bazenench s kojencem neplavat. Do velkeho verejneho bych teda nesla, to se priznam. Over si, jake moznosti mate ve meste, ne vsechny bazeny maji dobrou povest.
Bohuzel, musime plavani omezit, kvuli memu nynejsimu tehotenstvi, ale je mi to moc lito.
Není tady
na plavání jsme jako prťata taky chodili a bylo to fajn!!chodili jsme celkem na 3 turnusy,ale myslím že 2 by byli až až.. bylo to pak furt stejný a už mě to nebavilo,ted už s ním chodíme do norlmálního bazénu!!
jinak k té hygieně- ano před vstupem do bazénu se musíš ty i dítě osprchovat,ale bohužel se našli ženský který na to kašlaly..ale touž je o lidech..
u nás se plavalo ve výřivkách-a napouštěli na to ráno čistou vodu a v poledne po kurzech se výřivky zase čistili.. proto je to tak drahý..
Není tady
tak já přidávám negativní zkušenost, né svoji, ale mojí kamarádky.....2x v bazénu, hned rýma 2x píchaný ucho, takže konec s plaváním. Já s Fildou nechodím, protože odmalička miluje vodu a nemá s ní problém, v létě jsme se koupali v bazénu na zahradě dost často....studený, teplý, bylo mu to jedno, odmítal vylézt....a to, že se neumí potápět? To brzy dožene....
Není tady
Stránky: 1 2