29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Alyssa napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
Tulipánka, Alyssa - to je právě to, co jsem mínila svým příspěvkem- vy jste na 99% byly u nějaké kineziologické rychlokvašky, která toho moc neuměla.....
Takový přístup pak dělá zbytečně špatnou pověst metodě, která by mohla skutečně pomáhat ( a také to umí).
Vůbec ne!Byla jsem u paní, která se kineziologii věnuje už několik let a jsem přesvědčená, že to není žádná rychlokvaška. Má spoustu případů, kdy lidem pomohla, ale na mě to asi nefunguje. Každý jsme naladěni asi na jinou terapeutickou metodu a na mě je tohle moc mimo realitu..
Alyssa- to že se věnuje této práci několik let pro mě nic neznamená. Respektive neznamená to, že opravdu požívá kineziologii, tak jak je to správné.
Kineziologie jako taková je obecně platná- prostě základ MUSÍ fungovat u každého. Snad jen extrémně silní jedinci dokáží přemoci hlas svého podvědomí a svalovou reakci, možná. Je to podobné, jako když někdo "ukecá" detektor lži. Ale kolik lidiček tohle zvládá a zvlášť v případě , kdy si přejí aby jim bylo pomoženo?
To že tvoje dcera zareagovala a je spokojená může stejně docela dobře znamenat, že paní je docela dobrý amatérský psycholog a proto dcera " zabrala". S vlastní kineziologií to nemusí mít nic společného.
Homeopatů je také hafo a jen malé procento z nich něco opravdu umí.....
Myslím, že buď bys měla vyzkoušet ještě nějaké jiné ( pro srovnání), nebo zkusit metody, kdy kineziologii nepotřebuješ. Dostat se k řešení vlastních problémů nemusíš jen na základě kineziologie. Je to jen jedna z pomocných paciček. Není nad pochopení sama sebe vlastní silou......
Není tady
Blossom napsal(a):
Já ty 3 kinezioložky vystřídala v průběhu asi 7 let, takže ne rychle za sebou, jak se domnívá Pandorraa.
Pandorraa se nedomnívá, Pandorraa se ptala.
Ovšem co se z tvého psaní Pandorraa opravdu domnívá je to, že ty svůj stav opravdu řešit vlastně nechceš.
Z nějakého důvodu ti to vlastně vyhovuje.
Jasně, že začneš říkat, že to není pravda. I to je možné.
I Pandorraa se může zmýlit.
Ale být tebou, zamyslím se nad tím. Protože jestli se Pandorraa nemýlí, máš právě tady klíč ke svým problémům. A ten na rozdíl od věty,která pomohla právě jen Pavle, zafunguje, to si piš
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ovšem co se z tvého psaní Pandorraa opravdu domnívá je to, že ty svůj stav opravdu řešit vlastně nechceš.
Z nějakého důvodu ti to vlastně vyhovuje.
Tak je to přece s každým problémem, každou nemocí, že ji z nějakého důvodu "potřebujeme".
Jinak bychom ji neměli.
A kinezka určitě není univerzální metoda pro všechny a na všechno. Myslím, že 3x a dost - to je správně. Dál je třeba hledat jinak a jinde.
Není tady
Já také byla na kinezce a s paní jsme si asi nesedly. Ona mi řekla, že vlastně nevím, co chci odblokovat. Jestli špatné sny, nebo svůj vztah (tehdy ještě s manželem), pořád mi nabádala, aŤ jsem se synem, co nejdéle doma.
Na druhou stranu jsem byla na dovolené a tam mi vytestovali, že mám strach o sebe a o druhé a potom přeně částku, kterou měsíčně potřebuju k životu. Bohužel víc se nestihlo, bylo nás tam moc a za druhé ta paní zná trošku mé soukromí a myslím si, že by to nedělalo dobrotu:)
Není tady
Damila napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Z nějakého důvodu ti to vlastně vyhovuje.Tak je to přece s každým problémem, každou nemocí, že ji z nějakého důvodu "potřebujeme".
Jinak bychom ji neměli.
A kinezka určitě není univerzální metoda pro všechny a na všechno. Myslím, že 3x a dost - to je správně. Dál je třeba hledat jinak a jinde.
Tak o tom žádná, souhlas.
Není tady
Ja som bola na kinezke práve minulú stredu. Musím povedať, že sa nachádzam v dosť zložitom, stresovom období a bola som dosť na dne a v depke. Jedenkrát som musela preložiť sedenie, ale aspoň som si uvedomila, čo na seba chcem zmeniť a k nej som išla s jasnou predstavou.
Pani bola neuveriteľne vyrovnaná, plná energie a hlavne moje prvopočiatočné obavy rozplynula konverzáciou. Nielenže mi zistila, kedy som sa zablokovala, hneď sa mi to aj vybavilo.....presne ten môj najhorší deň v detstve. Dokonca mi zistila, že mám pravo-ľavú, resp. ľavo-pravú dyslexiu. Ukázala mi cvičenie, ktorým by sa táto dyslexia dala odstrániť a ešte zlepší chápanie, ľahké učenie....(ani nevedela, že som sa dala na výšku a to naozaj potrebujem). Odchádzala som od nej v pohode, uvoľnená, vyrovnaná, bez známky strachu, stresu a pochybností o samej sebe. Musím povedať, že som spokojná, šťastnejšia s pozitívnym pohľadom na svet a hľavne silnejšia. Jediné, čo naozaj ľutujem, že som nevedela o tej pani skôr a skôr si nepomohla.
Určite sa jej ozvem, lebo viem, že aj ja chcem byť tak pozitívne a energicky naladená, ako ona vo svojich 70-tich rokoch.
Upravil(a) Emma (22. 10. 2008 11:31)
Není tady
Blossom - vidíš a já si tu větu vůbec nepamatuju. Nebyla totiž důležitá, důležité bylo to, co mi po ní naběhlo. Jaký vzorec chování jsem si vytvořila. V podstatě to bylo něco o tom, že i já jsem nahraditelná A jestli si myslíš, že jsem se po tom cítila báječně, tak to ani náhodou. Byla jsem jak spráskaná, protože jsem dostala pecku mezi oči a bylo potřeba "jen" z toho najít cestu ven. Ale povedlo se.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Já ty 3 kinezioložky vystřídala v průběhu asi 7 let, takže ne rychle za sebou, jak se domnívá Pandorraa.
Z nějakého důvodu ti to vlastně vyhovuje.Jasně, že začneš říkat, že to není pravda. I to je možné.
Ale být tebou, zamyslím se nad tím. Protože jestli se Pandorraa nemýlí, máš právě tady klíč ke svým problémům. A ten na rozdíl od věty,která pomohla právě jen Pavle, zafunguje, to si piš
Pandorro, z tvých slov je mi blbě. Já 8 let hledám cestu jak po velkých traumatech žít dobře dál ( a po většinu času se mi to daří, taky jsem pro to udělala co se dalo), a ty mi, aniž bys mě vůbec znala, tak mě zhodnotíš že tedy vlastně řešit nic nechci, že mě to vyhovuje. Opravdu myslíš, že někomu vyhovuje se minulostí trápit a po nocích se občas budit hrůzou?
Kdo jsi, že tak "dobře" a hlavně šmahem člověka zhodnotíš?
Blossom napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Z nějakého důvodu ti to vlastně vyhovuje.Jasně, že začneš říkat, že to není pravda. I to je možné.
Ale být tebou, zamyslím se nad tím. Protože jestli se Pandorraa nemýlí, máš právě tady klíč ke svým problémům. A ten na rozdíl od věty,která pomohla právě jen Pavle, zafunguje, to si pišPandorro, z tvých slov je mi blbě. Já 8 let hledám cestu jak po velkých traumatech žít dobře dál ( a po většinu času se mi to daří, taky jsem pro to udělala co se dalo), a ty mi, aniž bys mě vůbec znala, tak mě zhodnotíš že tedy vlastně řešit nic nechci, že mě to vyhovuje. Opravdu myslíš, že někomu vyhovuje se minulostí trápit a po nocích se občas budit hrůzou?
Kdo jsi, že tak "dobře" a hlavně šmahem člověka zhodnotíš?
Za prvé ti nejspíš uniklo, že jsem napsala, že se JISTĚ MOHU MÝLIT.
To samo o sobě, že jsi právě téhle mé poznámce NEVĚNOVALA POZORNOST, je docela zajímavá indicie, která MNĚ OSOBNĚ říká, že se MOŽNÁ nemýlím.
Za druhé: víš, kolik já znám lidí, kteří "hledají" ne 8, ale 10, 15, 20 let? HLedají CELÝ svůj život?
Tedy hledají podle nich smotných. Obíhají odborníky i šarlatány, běhají po regresích, psychiatrech, střídají metody i terapeuty?
Ve skutečnosti jen stojí na místě a po nocích se dál budí hrůzou. Chodí i za mnou a já je posílám pryč. Není jim pomoci, tedy já to neumím. A i za to mne pak obviňují.
Nu jako ty teď.
Hledají pořád vně to, co mají uvnitř. Protože uvnitř se nahlednout ve skutečnosti bojí.
A jelikož je ti z mých vět blbě, tak bys se nad tím vším měla zamyslet. Ono je to móóóć hezký litovat sama sebe. Ale nikam to nevede. Teda vede, ale tam asi skončit nechceš, že?
Ty první bys měla vědět, že si nesmíš nechat ubližovat a to ani sama sebou.
Já se budit hrůzou byť jen jeden pouhý týden, už jsem na terapii a hledám,kde jsem zase JÁ co prošvihla, co jsem kde JÁ přehlédla a nedocenila. Čeho JÁ se to bojím, že tomu dovolím, aby mne to strašilo.
No ale každý jsme holt jiný.
Není tady
Pandorro, já první už dávno vím (i bez tvé rady), že si nesmím nechat ubližovat.
A taky že nenechám. Ani sama TEBOU.
Blossom napsal(a):
Pandorro, já první už dávno vím (i bez tvé rady), že si nesmím nechat ubližovat.
A taky že nenechám. Ani sama TEBOU.
No vidíš
To ti chválím
Tak teď se pusť i do toho ostatnícho
Není tady
Ja som išla ku kamoške - alebo známej - a to bola asi tá chyba. "Nepustila" som ju ďalej ako po istú hranicu. Nechcela som, aby vedela viac, alebo som sa nevedela uvoľniť. Ale mala som pocit, že by to mohlo fungovať, len nájsť toho pravého človeka PRE SEBA.
Není tady
Ja jsem kineziologii zkousela dvakrat. Poprve asi ve 14 (bylo to jedno sezeni) a musim rict, ze mi to nacas ohromne pomohlo.
A ted jsem sla na doporuceni a to me naprosto nadchlo. Kdykoliv jedu domu (jsem ted v zahranici), tak se u ni vzdycky stavim. Ted mam ale problem, protoze se tady v Irsku snazim najit nekoho, kdo dela kineziologii a nejak si mi nedari. Nechce se mi jit k nikomu koho tu neznam a neznam tu ani moc lidi, takze neni nikdo, kdo by mi doporucil.
Není tady
Blossom,
ve tvých větách vidím sama sebe před časem, ještě dříve, než jsem si přečetla 4 dohody, konkrétně dohodu 2. - neberte si nic osobně.
Také jsem na každou i dobře míněnou radu vyskakovala jak čertík z krabičky a "kopala kolem sebe zuřivě nohama". A už jsem si to uvědomila a je to o moc lepší.
Ublížil ti můj příspěvek? Pokud ano, mrkni sem http://karolinaloskotova.blog.cz/rubriky/ctyri-dohody . Věř mi, není to útok, jen vím, jak je to těžké a ráda bych ti také pomohla jako před časem tady holky pomohly mně.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Blossom,
ve tvých větách vidím sama sebe před časem, ještě dříve, než jsem si přečetla 4 dohody, konkrétně dohodu 2. - neberte si nic osobně.
Také jsem na každou i dobře míněnou radu vyskakovala jak čertík z krabičky a "kopala kolem sebe zuřivě nohama". A už jsem si to uvědomila a je to o moc lepší.
Ublížil ti můj příspěvek? Pokud ano, mrkni sem http://karolinaloskotova.blog.cz/rubriky/ctyri-dohody . Věř mi, není to útok, jen vím, jak je to těžké a ráda bych ti také pomohla jako před časem tady holky pomohly mně.
Tulipánko, teď tomu nerozumím. Já reagovala na příspěvek Pandorry. A nemám pocit, že bych "kopala kolem sebe zuřivě nohama".
Prošla jsem si celou diskusi znovu, snad jsem nic nepřehlédla, a nenašla jsem žádný tvůj příspěvek, který by mi měl ublížit.
Teď fakt nechápu která bije. Jediné řešení - je snad Tulipánka a Pandorra tatáž osoba, vystupující tu pod 2 různými nicky?
Ne, Blossom,
tak to jsi na tom dobře, já na tom byla mnohem hůře. Mě by docela dost rozhodila už jen věta: Také jsem na každou i dobře míněnou radu vyskakovala jak čertík z krabičky a "kopala kolem sebe zuřivě nohama"adresovaná mé osobě. A už jsem si to uvědomila a je to o moc lepší.
Ale i tak se na odkaz mrkni, třeba tam najdeš něco zajímavého
Není tady
zuzi777a napsal(a):
Taurus- kde konkrétně jsi v Irsku? U Dublinu občas přebývá moje kamarádka( CZ)- kineziologii dělá vcelku obstojně už 14 let.
mas SZ
Není tady
Blossom napsal(a):
Jediné řešení - je snad Tulipánka a Pandorra tatáž osoba, vystupující tu pod 2 různými nicky?
Ne, tak to rozhodně není
"Naštvat" lidi umí jen Pandora, má to v popisu práce.
Pravda, semo tamo se někomu i povede naštvat Pandoru. Naštěstí. Jinak by se nehla dopředu a nic by se o sobě už nedozvěděla.
Osobně si myslím, že Tulipánka měla na mysli právě ten svůj vlastní příspěvek, kde nejdříve mluví o svém prožívání věcí a pak jen kontrluje, zda ti to neublížilo. Neměla na mysli nic předchozího.
Tulipánko, je tak?
Není tady
Pandorro, Blossom,
přesně tak. Tím svým příspěvkem ve 20:26 jsem testovala, jestli Blossom tu 2. dohodu potřebuje nebo nikoliv. Nějak jsem to málo vysvětlila, Davídek měl dnes špatný den a nenechal mě moc přemýšlet.
A ač bych ráda byla Pandorra a byla na své cestě o mnoho dál (dle mého dojmu), tak jí bohužel nejsem
Upravil(a) Tulipánka (23. 10. 2008 18:45)
Není tady
Neporadíte mi prosím dobrou kinezioložku v Plzni? Díky.
Není tady
Já chodila se synem před lety k p.Františku Strnadovi v Plzni. Ale už na něj nemám kontakt,
jen vím, že pak dělal i masáže atd v Husově ulici, jak byla Komerční banka.
Není tady
Díky a jaký byl. Mám docela strach jít k chlapovi.
Není tady
Barusja napsal(a):
Mám docela strach jít k chlapovi.
Fákt? Tak to já mám zas asi víc problém se ženskou-terapeutkou, než s chlapem.
Upravil(a) Damila (24. 10. 2008 11:30)
Není tady
P.Strnad úplně v pohodě, moc příjemný. Byl mi víc sympatický, než kinezioložka z Mánesovy ul. (nepamatuji si jméno). Mému synovi pomohl, přestaly ho bolet záda (v té době mu bylo asi 9-10 let), měl bolest prý ze stresu (problémy ve škole). Já jsem na sobě nepozorovala žádné zlepšení, tak nevím
Není tady