Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 10. 2008 14:59

Blossom
Host

Kineziologie-vaše osobní zkušenosti s ní.

Má dcera začla před časem chodit na kineziologii a hrozně jí to pomáhá. Zmizely psychické problémy které mívala (a od kterých jí nepomohla ani mnou vyzkoušená psycholožka), dcera je taková celkově vyrovnanější a optimističtější. Já jsem kineziologii zkoušela v životě celkem 3*, s naprosto opačným výsledkem. Nepomohla mi a mám i pocit, že mi vždycky i ublížila, ještě pár dní po sezení jsem byla psychicky rozhozená a kladné účinky nikde. Také všechny 3 (různé) kinezioložky se v ničem vůbec neshodly, každá z nich tvrdila, že jsem se "zablokovala" v jiném období a paradoxně se trefovaly právě do dob, které já sama vnímám jako radostné a spokojené časy. Měla jsem nepříjemný pocit silné psychické manipulace, ta poslední kinezioložka se mě pokoušela skoro násilím vyvodit vzpomínku, jak jsem se prý jako dvouletá ztratila rodičům (podle mě by mě rodiče o takové situaci řekli, nikdy se o ničem takovém nezmínili). Prostě má opravdová traumata neřešila, ale snažila se mi uměle vecpat další, podle mě vymyšlené, vykonstruované.
Kineziologii proto nezatracuji. Vím, že každému zabírá něco jiného, každý si tu svou cestičku k duševní harmonii musí prošlapat po svém. Jsem ráda, že dcera je víc v pohodě a neodrazuji ji. Jen mě zaráží, jak diametrálně opačně to působí na mě. Proto se chci zeptat vás na vaše osobní zkušenosti s touto metodou. Díky.

#2 21. 10. 2008 15:11

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Kineziologie-vaše osobní zkušenosti s ní.

Jako u každé metody, záleží na osobnosti člověka, který tu metodu provozuje. Možná jsi narazila na "špatnou" kinezioložku, nebo jste si prostě jenom nesedly.
Já jsem před pár lety chodila ke kinezioložce, byla příjemná, někdy mi pomohla a jindy ne. Nebyla tam 100% úspěšnost.
Už tam nechodím, našla jsem (podle mě) účinnější metody/metodu.
Ale určitě bych kineziologii nezatracovala, jako metodu. Akorát bych si dala pozor na to, kdo to dělá.
No a taky, nemusí to být zrovna metoda pro Tebe - proto je tolik metod, abychom si všichni vybrali tu, která nám sedne nejvíc :-)
Tak možná hledej dál a jiná metoda pro Tebe bude přínosnější (já např. miluju konstelace).

Není tady

#3 21. 10. 2008 18:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blossom napsal(a):

Nepomohla mi a mám i pocit, že mi vždycky i ublížila, ještě pár dní po sezení jsem byla psychicky rozhozená a kladné účinky nikde..

A jaké kladné účinky máš na mysli?
Obvzláště pokud jsi (během jak krátké doby?) vystřídala tři kinezioložky...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#4 21. 10. 2008 19:43

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Já byla také u kinezioložky a pocity asi jako bych se vrátila z nákupu sad . Nic. Ani špatné, ani dobré. Žádné.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#5 21. 10. 2008 20:00

Alyssa
♥♥♥♥---

Já jsem u kinezioložky byla dvakrát. Bylo to zajímavý, ale nic mi to nedalo a můj problém mi to nijak nepomohlo vyřešit, i když paní byla moc milá a cítila jsem se tam příjemně. Slyšela jsem názor, se kterým se ztotožňuji, že kineziologie je jako když si vezmeš proti chřipce vitamíny smile

Není tady

#6 21. 10. 2008 20:07

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Alyssa napsal(a):

Já jsem u kinezioložky byla dvakrát. Bylo to zajímavý, ale nic mi to nedalo a můj problém mi to nijak nepomohlo vyřešit, i když paní byla moc milá a cítila jsem se tam příjemně. Slyšela jsem názor, se kterým se ztotožňuji, že kineziologie je jako když si vezmeš proti chřipce vitamíny smile

Ono se totiž chřipka ani jinak léčit nedá, než vyležet, vypotit, a papat vitamínky...lol

Není tady

#7 21. 10. 2008 20:11

Alyssa
♥♥♥♥---

Damila napsal(a):

Alyssa napsal(a):

Ono se totiž chřipka ani jinak léčit nedá, než vyležet, vypotit, a papat vitamínky...lol

Já myslela ptačí chřipku big_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#8 21. 10. 2008 20:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ono je to spíš o tom, že OČEKÁVAT od kinezky (a vlastně i každé jiné metody), že něco za někoho vyřeší, je dost mylný a zcestný názor.
Ono je ti hlavně o tom, že si své problémy každý musí vyřšit sám, musí si na tom SÁM máknout.

Pokud očekáváte nějaké úžasné pocity, pocity úlevy ap. tak to se načekáte.
Kinezka vás může maximálně nasměrovat k uvědomění si, kde je zakopaný pes a co s tím dělat. Pokud to neděláte, tak to prostě nefunguje.

Není tady

#9 21. 10. 2008 20:31

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Blossom- když   si vzpomenu, jakým způsobem se kursy Kineziologie prováděly ( a možná i dosud provádějí)  - třeba  vyhlášené kursy One Brain, je mi jasné, že minimálně  polovina držitelů  certifikátů by měla  dělat úpně něco jiného....  Dostat osvědčení za vysezený ďůlek  a trochu  omáčky ( ale dost draze  zaplacené), to spoustu absolventů hnalo jen za myšlenkou  si  vložené prostředky vrátit do rozpočtu.   Je to smutné, metoda sama o sobě  je  prakticky od 50let min. století úspěšně využívaná v Rusku, studuje se na ni  dost dlouho a  získat osvědčení znamená absolvovat několik semestrů VŠ.....

Není tady

#10 21. 10. 2008 20:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

zuzi777a napsal(a):

Blossom- když   si vzpomenu, jakým způsobem se kursy Kineziologie prováděly ( a možná i dosud provádějí)  - třeba  vyhlášené kursy One Brain, je mi jasné, že minimálně  polovina držitelů  certifikátů by měla  dělat úpně něco jiného....  Dostat osvědčení za vysezený ďůlek  a trochu  omáčky ( ale dost draze  zaplacené), to spoustu absolventů hnalo jen za myšlenkou  si  vložené prostředky vrátit do rozpočtu.   Je to smutné, metoda sama o sobě  je  prakticky od 50let min. století úspěšně využívaná v Rusku, studuje se na ni  dost dlouho a  získat osvědčení znamená absolvovat několik semestrů VŠ.....

Tohle podepíšu.

Není tady

#11 21. 10. 2008 20:48

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mně osobně kinezka  "vyvedla" z nejtemnější noci deprese a  pouhých pár sezení mi  odkrylo můj klíčový problém- zévislost a neschopnost se prosadit a postavit si hranice.
Už to tu píšu pokolikáté, ale ztratila jsem  téměř vlastní identitu. No, a teď je za mnou cca 5 let hledání, poznávání  avém, že je to ndpsmrti, ale o to víc mě to baví. Je tolik  věcí k poznávání!!!!! Sama sobě jsem svým výzkumným materiálem wink .

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#12 21. 10. 2008 21:50

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Kineziologie podle mého pohledu pomůže vyhledat problém. ALe ne, že  ten, kdo to provádí řekne konkrétní události, spíš je pomůže vybavit si je.  A když člověk zná problém a jeho počátek, pak je jen na nem, aby našel cestu k řešení.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#13 21. 10. 2008 21:54

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já tedy nevím, jak kineziologie pomáhá vybavovat si. Vzpomínám si na větu: řekněte mi 3 jména lidí, se kterými máte největší konflikt: ...... ten ne, zkuste někoho jiného .... 3 nejméně oblíbené předměty, 3 nejméně oblíbené učitele.
Myslela jsem, že k tomu bude nějaká technika, která mi pomůže si vybavovat. Kvůli tomu jsem šla na kinezku, protože se mi nedaří nahlédnout sama do podvědomí.

Upravil(a) Tulipánka (21. 10. 2008 21:57)

Není tady

#14 21. 10. 2008 22:05

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánko, zažila jsem jiný přístup, při čtení věty, která spustila příval emocí jsem si vybavila stejný zážiteka větu, kterou jsem nemohla zpracovat. Pak to bylo taky náročné dořešit, ale povedlo se mi. Mé psychické starosti se projevily urputnou alergickou reakcí. Nebylo snadné si vše uvědomit a zapracovat, ale do týdne byly půl roku léčené alergie pryč.

Upravil(a) PavlaH (21. 10. 2008 22:05)

Není tady

#15 21. 10. 2008 22:17

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pavlo,
jak kinezioložka věděla o té větě?

Není tady

#16 21. 10. 2008 22:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Pavlo,
jak kinezioložka věděla o té větě?

K tomu se používá: intuice, nacítění, empatie, napojení a pak taky obyčejný kineziologický  barometr smile
Lze to vytestovat, ale chce to trpělivost, čas a musí se to umět stolt

Není tady

#17 21. 10. 2008 22:29

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánko, bafla mě za ruky a vytestovala tu větu, pak jsem si ji četla pořád do kolečka a cvaklo to asi na podruhé. úžasně rychlé odhalení z podvědomí. Zatloukala bych to sama před sebou asi dlouho. byla jsem zároven u psycholožky, tam by to bylo na mnohem delší lokte.

Není tady

#18 21. 10. 2008 23:06

Alyssa
♥♥♥♥---

Mně dělalo problém vybavování si nebo představování si.. Když se kinezioložka snažila zjistit, kde má můj problém kořeny, dostala se do asi třetí generaci po linii otce k mojí praprapra..babičce a jejímu 35-40 roku.. Měla jsem si vybavit, co se asi mohlo stát, co by mohlo stát u počátků problému, který se dostal až ke mně.. Nepředstavila jsem si nic a všechno, co mě napadalo byly jen domněnky a varianty, co to asi tak mohlo být..ale jak se to může pak tohle odblokovat?

Není tady

#19 21. 10. 2008 23:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Těžko...

Není tady

#20 22. 10. 2008 0:14

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tulipánka, Alyssa - to je právě to, co jsem mínila svým příspěvkem- vy jste  na 99% byly u nějaké  kineziologické rychlokvašky, která toho moc neuměla.....usch  Takový  přístup pak  dělá zbytečně  špatnou pověst metodě, která by mohla  skutečně pomáhat ( a také to umí).

Není tady

#21 22. 10. 2008 6:38

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jak si člověk vybere dobrého kineziologa?
Teď jsem si psala s jednou kinezioložkou maily, chtěla jsem, aby mi napsala, jak to u ní probíhá...no, skutečně je to zcela o něčem jiném, než to co jsem zažila já. sad
Škoda. Takto člověk lehce může zavrhnout metodu, která fakt může pomoci, když je v dobrých rukách...jenže jak najít ty "správné ruce"?
Dvakrát jsem se spálila, beru to jako upozornění, že takhle (možná zatím) pro mně ne.

Není tady

#22 22. 10. 2008 8:37

Blossom
Host

Dík za vaše příspěvky, vidím, že zkušenosti s kineziologií jsou opravdu různé - od kladných po zápo*né.
Já ty 3 kinezioložky vystřídala v průběhu asi 7 let, takže ne rychle za sebou, jak se domnívá Pandorraa. A neočekávala jsem nějaké zázračné účinky, a že by kinezioložka vyřešila něco za mě. Byla jsem té metodě velmi otevřená a přístupná ( v tom jediném se asi ty 3 kinezioložky shodly) a chtěla jsem pod jejich vedením na sobě pracovat. Ale prostě mi to nepřinášelo žádné kladné nebo úlevné pocity, ba právě naopak. Přece bych byla blázen chodit někam, kde mi můj duševní stav spíš jen zhorší a ještě za to platit..?..
Zajímavé je, že z téže kinezioložky je má dcera nadšená a já z té samé upřímně řečeno znechucená. Takže v tom, že by někdo byl špatný a dobrý kineziolog (třeba dle délky studia)to podle mě není, spíš jak to na koho působí. (Zrovna tak psycholožka, která velmi fungovala mě, na dceru naprosto nepůsobila).

Prosím, můžete mi ti z vás, kterým kinezka nepomohla, napsat třeba do SZ, co vám zafungovalo? Jaká metoda? Hledám cestu pro sebe a zatím nenacházím. Potřebuji se především zbavit depresivních a zničujících vzpomínek na minulost, nějak se "očistit" duševně a najít větší duševní harmonii. Po většinu času sice už vyrovnaná jsem, ale někdy mě ty vzpomínky na minulost doženou a dočasně odrovnají. Nemyslím, že bych byla nějaký velký případ, tak to asi má hodně lidí a více duševní harmonie by uvítal podle mě každý.
PavloH, prosím, mohla bys mi třeba v SZ napsat tu větu, která tě tak dostala, která byla klíčem k řešení tvých problémů?

#23 22. 10. 2008 9:04

Alyssa
♥♥♥♥---

zuzi777a napsal(a):

Tulipánka, Alyssa - to je právě to, co jsem mínila svým příspěvkem- vy jste  na 99% byly u nějaké  kineziologické rychlokvašky, která toho moc neuměla.....usch  Takový  přístup pak  dělá zbytečně  špatnou pověst metodě, která by mohla  skutečně pomáhat ( a také to umí).

Vůbec ne!Byla jsem u paní, která se kineziologii věnuje už několik let a jsem přesvědčená, že to není žádná rychlokvaška. Má spoustu případů, kdy lidem pomohla, ale na mě to asi nefunguje. Každý jsme naladěni asi na jinou terapeutickou metodu a na mě je tohle moc mimo realitu..

Není tady

#24 22. 10. 2008 9:36

Nick3594
Host

Byla jsem na kinezce 2x, a moc mi to pomohlo. Jenže časem jsem zjistila, že je to metoda, která už mě neoslovuje. Takže otázkou i je, jestli tahle metoda je pravá taky pro tebe......

#25 22. 10. 2008 9:57

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mě kinezioložku doporučila má kamarádka, která z ní byla naprosto unešená neutral .

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí