6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, uz to mam skoro dva mesice, nevite, co s tim? nejdrive jsem to vystrihl a ono to zahnisalo skoro u luzka, prekonal jsme bolest a nechal to odrust vyse, hnisa to o neco vyse, asi se snazi ten nehet dostat ven a proto se prorezava skrz maso, nahnisany nehtovy val.
Snad nebude nutne strhnout nehet
diky moc
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=s32SAbSuPJ.JPG
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=f1KjHJTLiT.JPG
http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=qnWUt3kr7C.JPG
Není tady
jedine čo s tym mozes urobit je ist k lekarovi a odtial na chirurgiu na strhnutie nechta. sam si s tym z neporadis. mas to v mase a treba to vytihnut a dezinfikovt. strhnutie nechtu neboli, neprijemna je injekcia do prsta na umrtvenie. potom budes mat obviazany prst. taky ofacovany si ho o dva dni premoc alpou a urob to kazdy den az kym pojdes na stiahnutie obvazu. alpa ti to pekne zasusi a opat to vobec neboli.. potom ti bude necht rast nanovo, mne sa nepodarilo dosiahnut aby nezarastal a tak si ho uz roky striham az k lozku. dost mi pomaha jemne pozdlzne "narezanie" ziletkou, to namena ze si jemne porobim slabucke ryhy po dlzke nechtu. tak ci tak musis ist k lekarovi.
Není tady
ja totiz ale na strhnuti nehtu nechci vis ... :-{
je to docela sila ... myslel jsem, ze kdyz nehet necham prorezat, tak ze vyleze nahore ven skrz tu bouli a bude to ok.
Co myslis tim, ze ho mam v mase? kde jinde by mel byt?
Není tady
Lavský - zajdi na chirurgii a to co nejdřív!!!
Moná nebude nutné strhnout celý nehet, moná bude stačit rozříznout maso a přebytečný nehet odstřihnout... Nevím.
Ale co vím jistě - čím víc to bude odkládat, tím to bude horí a pak bude strhnutí nehtu nevyhnutelné...
Není tady
Mému synovi kdy mu bylo asi 15 také zarůstaly nehty. Několikrát mu je strhávali ( bál se e to moc bolí, ale jak píe eset nebylo to tak hrozné).Pak mu poradila dětská doktorka, aby mu na chirurgii udělali plastiku toho nehtového lůka , protoe mu nehty vrtulovitě zarůstaly. Do té doby na chirurgii mu je stále strhávaly. Kdy jsem jim o plastice řekla tak na mě koukali jak z jara a prý co to je? Obrátila jsem se tedy na jinou chirurgii a jiného chirurga a ejhle tam věděli co a jak, provedly pastiku (zase nic moc to nebolelo) a má u 10 let pokoj. Je pravda, e si nestříhá nehet úplně na kraoučko.Tak se zeptej na chirurgii zda by to nebylo pro tebe také vhodné řeení.
Není tady
Jak píe Jitřenka - zarůstaly mi nehty na obou palcích. Nikdy mi je nestrhávali, udělali mi plastiku nehtového lůka a mám taky u víc, ne deset let pokoj. Doporučuju.
Já radím svým zákazníkům kromě vystřiení, také kapat na ono místo 2x denně Lichořeřinicovou tinkturu....zbrání zánětům a po nějaké době dokonce dochází k zastavení zarůstání, jinak pokud je u otok, vystřihnout a dát mezi nehet a val nehtu černou mastičku Ichtyol na kousek vaty a ten tam nastrkat. Jinak stříhat dorovna a v prostřed nehtu spilovat.
Není tady
Káča napsal(a):
Já radím svým zákazníkům kromě vystřiení, také kapat na ono místo 2x denně Lichořeřinicovou tinkturu....zbrání zánětům a po nějaké době dokonce dochází k zastavení zarůstání, jinak pokud je u otok, vystřihnout a dát mezi nehet a val nehtu černou mastičku Ichtyol na kousek vaty a ten tam nastrkat. Jinak stříhat dorovna a v prostřed nehtu spilovat.
Uprostred pilovat?? jak??
Není tady
P.S. Co rikas na toto?
Zarostlé nehty II.: Monosti léčbyPokračujeme druhou částí seriálu způsoby terapie a metodou dlahování nehtové ploténky.
Nejdůleitějí je prevence
K preventivním opatřením řadíme noení dostatečně iroké obuvi, správné stříhání nehtů do roviny, ne kulatě. U problematičtějích nehtů potom ztenčovaní středu nehtové ploténky, nejčastěji pilníkem či podkládání vnořujícího se okraje nehtu např. gázovým kouskem. U opakovaných problémů je doporučováno po koupeli perfektní vysuení a zasypání nehtové kůe antiseptickým pudrem.
U začínajícího problému větinou navtívíme pedikúru, co ne vdy dopadne astně. Podélné zastřiení bočního okraje nehtu v podstatě naslepo pod bolestivý nehtový val vede často k ponechání zarůstající pičky a dokonce i k zavlečení dalí infekce.
Monosti léčby
Zarostlé nehty je moné léčit i nechirurgicky. Terapie spadá do rukou dermatologa, který na místo zánětu doporučí aplikovat nejrůznějí místní antiseptické a desinfekční preparáty nebo nasadí celkovou antibiotickou medikaci.
K chirurgickým metodám, které etří nehtové lůko, patří snaha o zničení zánětlivé tkáně nejrůznějími technikami, klasické strhnutí nehtu nebo redukce zbytnělého valu plastikou. Výe popsané klasické chirurgické zákroky sebou nesou poměrně vysoké procento návratu problému. U nejčastěji pouívaného prostého strhnutí nehtu je to 70%, u plastiky nehtových valů 40%.
I z tohoto pohledu se zdá nová metoda dlahování nehtové ploténky výhodnějí. Zákrok se provádí v místní injekční anestézii a na boční hranu zarůstajícího nehtu je zavedena jako násadka na pero průhledná hadička, která obalí celou zarůstající pičku. Potom se hadička propláchne desinfekčním roztokem a zafixuje se náplastí. Do druhého dne prst přestává bolet, je moné nosit normální obuv, jít do práce, do koly.
V kadodenní domácí péči doporučujeme proplachovat po večerním osprchování hadičku desinfekčním roztokem a překrýt v úvodu lehkým obvazem, po zklidnění zánětu ji ponechat hadičku volně na nehtu jen krytou náplastí. Doba léčení je přiblině 3-5 týdnů, dokud postiený nehet nedoroste svého původního tvaru a délky. Po vytaení hadičky se nehet zastříhne do roviny a pokračuje se v léčebně preventivních opatřeních, viz výe. Riziko opětovného vrácení problému je ale i u této metody, a to kolem 10%.
Oproti klasickým chirurgickým metodám, které vedou mnohdy k trvalému nejen kosmetickému, ale i celkovému funkčnímu pokození se zdá být dlahování nehtové ploténky jednoznačně lepí variantou, která podporuje návrat k původnímu stavu bez zbytečně agresivní devastace nehtového lůka. Dalí po*n výhodou je té mení riziko návratu obtíí. Dlahování by tedy mělo být léčbou volenou na prvním místě u vech dětí a jakkoli rizikovějích pacientů.
Není tady
to je sice velmi pekne, bohuzial da sa to aplikovat len v pripade, ze nemas nech uz zarasteny, kdezto ty uz mas zapal a zrejme aj hnis. na to ti nijaka masticka ani letkvar nepomoze - uz je pozde mily drozde
Není tady
lavský napsal(a):
P.S. Co rikas na toto?
Zarostlé nehty II.: Monosti léčbyPokračujeme druhou částí seriálu způsoby terapie a metodou dlahování nehtové ploténky.
Nejdůleitějí je prevence
K preventivním opatřením řadíme noení dostatečně iroké obuvi, správné stříhání nehtů do roviny, ne kulatě. U problematičtějích nehtů potom ztenčovaní středu nehtové ploténky, nejčastěji pilníkem či podkládání vnořujícího se okraje nehtu např. gázovým kouskem. U opakovaných problémů je doporučováno po koupeli perfektní vysuení a zasypání nehtové kůe antiseptickým pudrem.
U začínajícího problému větinou navtívíme pedikúru, co ne vdy dopadne astně. Podélné zastřiení bočního okraje nehtu v podstatě naslepo pod bolestivý nehtový val vede často k ponechání zarůstající pičky a dokonce i k zavlečení dalí infekce.
Monosti léčby
Zarostlé nehty je moné léčit i nechirurgicky. Terapie spadá do rukou dermatologa, který na místo zánětu doporučí aplikovat nejrůznějí místní antiseptické a desinfekční preparáty nebo nasadí celkovou antibiotickou medikaci.
K chirurgickým metodám, které etří nehtové lůko, patří snaha o zničení zánětlivé tkáně nejrůznějími technikami, klasické strhnutí nehtu nebo redukce zbytnělého valu plastikou. Výe popsané klasické chirurgické zákroky sebou nesou poměrně vysoké procento návratu problému. U nejčastěji pouívaného prostého strhnutí nehtu je to 70%, u plastiky nehtových valů 40%.
I z tohoto pohledu se zdá nová metoda dlahování nehtové ploténky výhodnějí. Zákrok se provádí v místní injekční anestézii a na boční hranu zarůstajícího nehtu je zavedena jako násadka na pero průhledná hadička, která obalí celou zarůstající pičku. Potom se hadička propláchne desinfekčním roztokem a zafixuje se náplastí. Do druhého dne prst přestává bolet, je moné nosit normální obuv, jít do práce, do koly.
V kadodenní domácí péči doporučujeme proplachovat po večerním osprchování hadičku desinfekčním roztokem a překrýt v úvodu lehkým obvazem, po zklidnění zánětu ji ponechat hadičku volně na nehtu jen krytou náplastí. Doba léčení je přiblině 3-5 týdnů, dokud postiený nehet nedoroste svého původního tvaru a délky. Po vytaení hadičky se nehet zastříhne do roviny a pokračuje se v léčebně preventivních opatřeních, viz výe. Riziko opětovného vrácení problému je ale i u této metody, a to kolem 10%.
Oproti klasickým chirurgickým metodám, které vedou mnohdy k trvalému nejen kosmetickému, ale i celkovému funkčnímu pokození se zdá být dlahování nehtové ploténky jednoznačně lepí variantou, která podporuje návrat k původnímu stavu bez zbytečně agresivní devastace nehtového lůka. Dalí po*n výhodou je té mení riziko návratu obtíí. Dlahování by tedy mělo být léčbou volenou na prvním místě u vech dětí a jakkoli rizikovějích pacientů.
Tak samozřejmě, e pedikérka musí být odborník a ikovná, kadý má monost si zjistit, jak dlouho ji pedikúru dělá a podle toho se také řídit. Určitě bych s takovým problémem nela (začátečnice prominou) k někomu, kdo právě dodělal rekvalifikaci-nemá zkuenosti.
Není tady
Ale co si myslis o teto metode???
P.S. Jak ten nehet vybrousit?????????
Není tady
Já ten střed nehtu prostě zpiluji (a tam uvidí mírnou ploku), tím se nehet ,,odlehčí" a jde v ířce více do roviny, ne aby se kroutil do boků. Také podkládám po vystřiení kraj nehtu kouskem vaty, kterou zakapu Lichořeřinicovou tinkturou.
Není tady
Tak jsme nehet nechal dorustat a prorustat skrz onu BOULI, ktera se zvetsovala, jak tam pod ni rostl nehet, zacala ji postupne krajet a bolelo to na dotyk, mel jsme to doslova narizle, lezly mi z toho bile kousky masa a bolelo to. Bylo to ale lepsi, nez to odstrihnout !!!!!!
PaK jsem to ale zvedl a cele vyloupl a byl pod tim smrad ze zhnileho masa a bile podnehti, ktere slo nuzkami odloupnout, nehet byl uplne volny. Nechci byt nechutny ...
Jinak jsem to ustrihl, zapach pominul a je mi jasne, ze budu muset k doktorovi hned, jakmile prijedu ...
Není tady
...to u ti usekne rovnou celý palec
Není tady
nikdy jsem na to netrpěla a u nějakou dobu,kdy jsem lezla do bot ,to pěkně bolelo,,minulej týden,jsem nakopla schod,,hrůza,,Půl hodiny jsem se mordovala s palcem...Vystřihla nehet a vytekl hnis,Dala na to černou mast a zalepila ,,za tři dny byl pokoj..
Upravil(a) sisi21 (23. 11. 2008 22:58)
Není tady
na chirurgii nechodte, nepomůe strhnutí nehtu, u nově rostlého to bude znovu je to deformace nehtového lůka. Já se toho zbavila za dlouho, ale je potřeba ztenčit nehet seshora, pilníkem z elezářství takovým jemným, a pilovat a pilovat jao vlkovi jazyk v pohádce. Nemá pak co zarůstat, jen slabý nehtík, který snadno vyndáte. Je to dlouhodobějí, ale výsledek se dostavil. levý u nezarůstá vůbec, prvý jen vyjímečně a to u nepiluji. Jinak to chce vhodné netlačící boty s kulatou pičkou, aby palec nebyl deformovaný.
Není tady
Tak ja ako prevenciu pouívam nonicami vystrihnuté také maličké Véčko na nechte a najväčí problém mi zarastanie robí keď si nechty ostrihám a oni potom rastú. Odvtedy čo sa to dalo dokopy, nestrihám vežmi veža a zatiaž je to v pohode.
A pri liečení mi pomáhala čierna mas na vate a prst zabalený, ale do topánky to moc nevolo. Ale nikdy som to nemala a také ako ty, preto asi chirurgia a plastika je dobré rieenie a potom u pouíva len prevenciu.
Není tady