Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 10. 2008 12:27

lavský
♥♥♥♥♥--

ZAROSTLE NEHTY

Ahoj, uz to mam skoro dva mesice, nevite, co s tim? nejdrive jsem to vystrihl a ono to zahnisalo skoro u luzka, prekonal jsme bolest a nechal to odrust vyse, hnisa to o neco vyse, asi se snazi ten nehet dostat ven a proto se prorezava skrz maso, nahnisany nehtovy val.
Snad nebude nutne strhnout nehet

diky moc

http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=s32SAbSuPJ.JPG

http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=f1KjHJTLiT.JPG

http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=qnWUt3kr7C.JPG

Není tady

#2 21. 10. 2008 22:39

eset
♥♥♥♥---

Re: ZAROSTLE NEHTY

jedine čo s tym mozes urobit je ist k lekarovi a odtial na chirurgiu na strhnutie nechta. sam si s tym z neporadis. mas to v mase a treba to vytihnut a dezinfikovt. strhnutie nechtu neboli, neprijemna je injekcia do prsta na umrtvenie. potom budes mat obviazany prst. taky ofacovany si ho o dva dni premoc alpou a urob to kazdy den az kym pojdes na stiahnutie obvazu. alpa ti to pekne zasusi a opat to vobec neboli.. potom ti bude necht rast nanovo, mne sa nepodarilo dosiahnut aby nezarastal a tak si ho uz roky striham az k lozku. dost mi pomaha jemne pozdlzne "narezanie"  ziletkou, to namena ze si jemne porobim slabucke ryhy po dlzke nechtu. tak ci tak musis ist k lekarovi.

Ak ťa opantala jeho pokojná sila alebo jej čaro, ak sa očarený oddáš, to nie je láska, ale porážka.

Není tady

#3 22. 10. 2008 15:03

lavský
♥♥♥♥♥--

ja totiz ale na strhnuti nehtu nechci vis ... :-{

je to docela sila ... myslel jsem, ze kdyz nehet necham prorezat, tak ze vyleze nahore ven skrz tu bouli a bude to ok.
Co myslis tim, ze ho mam v mase? kde jinde by mel byt?

Není tady

#4 22. 10. 2008 15:10

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Lavský - zajdi na chirurgii a to co nejdřív!!!
Možná nebude nutné strhnout celý nehet, možná bude stačit rozříznout maso a přebytečný nehet odstřihnout... Nevím.
Ale co vím jistě - čím víc to budeš odkládat, tím to bude horší a pak bude strhnutí nehtu nevyhnutelné...

Není tady

#5 23. 10. 2008 11:11

jitřenka
♥♥-----

Mému synovi když mu bylo asi 15 také zarůstaly nehty. Několikrát mu je strhávali ( bál se že to moc bolí, ale jak píše eset nebylo to tak hrozné).Pak mu poradila dětská doktorka, aby mu na chirurgii udělali plastiku toho nehtového lůžka , protože mu nehty vrtulovitě zarůstaly. Do té doby na chirurgii mu je stále strhávaly. Když jsem jim o plastice řekla tak na mě koukali jak z jara a prý co to je? Obrátila jsem se tedy na jinou chirurgii a jiného chirurga a ejhle tam věděli co a jak, provedly pastiku (zase nic moc to nebolelo) a má už 10 let pokoj. Je pravda, že si nestříhá nehet úplně na kraťoučko.Tak se zeptej na chirurgii zda by to nebylo pro tebe také vhodné řešení.

Není tady

#6 23. 10. 2008 14:57

Alosek
Host

Jak píše Jitřenka - zarůstaly mi nehty na obou palcích. Nikdy mi je nestrhávali, udělali mi plastiku nehtového lůžka a mám taky už víc, než deset let pokoj. Doporučuju.

#7 25. 10. 2008 13:38

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Já radím svým zákazníkům kromě vystřižení, také kapat na ono místo 2x denně Lichořeřišnicovou tinkturu....zbrání zánětům a po nějaké době dokonce dochází k zastavení zarůstání, jinak pokud je už otok, vystřihnout a dát mezi nehet a val nehtu černou mastičku Ichtyol na kousek vaty a ten tam nastrkat. Jinak stříhat dorovna a v prostřed nehtu spilovat.

Není tady

#8 2. 11. 2008 20:12

lavský
♥♥♥♥♥--

Káča napsal(a):

Já radím svým zákazníkům kromě vystřižení, také kapat na ono místo 2x denně Lichořeřišnicovou tinkturu....zbrání zánětům a po nějaké době dokonce dochází k zastavení zarůstání, jinak pokud je už otok, vystřihnout a dát mezi nehet a val nehtu černou mastičku Ichtyol na kousek vaty a ten tam nastrkat. Jinak stříhat dorovna a v prostřed nehtu spilovat.

Uprostred pilovat?? jak?? va

Není tady

#9 2. 11. 2008 20:56

lavský
♥♥♥♥♥--

P.S. Co rikas na toto?

Zarostlé nehty II.: Možnosti léčbyPokračujeme druhou částí seriálu – způsoby terapie a metodou dlahování nehtové ploténky.

Nejdůležitější je prevence
K preventivním opatřením řadíme nošení dostatečně široké obuvi, správné stříhání nehtů do roviny, ne kulatě. U problematičtějších nehtů potom ztenčovaní středu nehtové ploténky, nejčastěji pilníkem či podkládání vnořujícího se okraje nehtu např. gázovým kouskem. U opakovaných problémů je doporučováno po koupeli perfektní vysušení a zasypání nehtové kůže antiseptickým pudrem.
U začínajícího problému většinou navštívíme pedikúru, což ne vždy dopadne šťastně. Podélné zastřižení bočního okraje nehtu v podstatě naslepo pod bolestivý nehtový val vede často k ponechání zarůstající špičky a dokonce i k zavlečení další infekce.

Možnosti léčby
Zarostlé nehty je možné léčit i nechirurgicky. Terapie spadá do rukou dermatologa, který na místo zánětu doporučí aplikovat nejrůznější místní antiseptické a desinfekční preparáty nebo nasadí celkovou antibiotickou medikaci.
K chirurgickým metodám, které šetří nehtové lůžko, patří snaha o zničení zánětlivé tkáně nejrůznějšími technikami, klasické strhnutí nehtu nebo redukce zbytnělého valu plastikou. Výše popsané klasické chirurgické zákroky sebou nesou poměrně vysoké procento návratu problému. U nejčastěji používaného prostého strhnutí nehtu je to 70%, u plastiky nehtových valů 40%.
I z tohoto pohledu se zdá nová metoda dlahování nehtové ploténky výhodnější. Zákrok se provádí v místní injekční anestézii a na boční hranu zarůstajícího nehtu je zavedena jako násadka na pero průhledná hadička, která obalí celou zarůstající špičku. Potom se hadička propláchne desinfekčním roztokem a zafixuje se náplastí. Do druhého dne prst přestává bolet, je možné nosit normální obuv, jít do práce, do školy.
V každodenní domácí péči doporučujeme proplachovat po večerním osprchování hadičku desinfekčním roztokem a překrýt v úvodu lehkým obvazem, po zklidnění zánětu již ponechat hadičku volně na nehtu jen krytou náplastí. Doba léčení je přibližně 3-5 týdnů, dokud postižený nehet nedoroste svého původního tvaru a délky. Po vytažení hadičky se nehet zastříhne do roviny a pokračuje se v léčebně preventivních opatřeních, viz výše. Riziko opětovného vrácení problému je ale i u této metody, a to kolem 10%.
Oproti klasickým chirurgickým metodám, které vedou mnohdy k trvalému nejen kosmetickému, ale i celkovému funkčnímu poškození se zdá být dlahování nehtové ploténky jednoznačně lepší variantou, která podporuje návrat k původnímu stavu bez zbytečně agresivní devastace nehtového lůžka. Další po*n výhodou je též menší riziko návratu obtíží. Dlahování by tedy mělo být léčbou volenou na prvním místě u všech dětí a jakkoli rizikovějších pacientů.

Není tady

#10 3. 11. 2008 12:51

eset
♥♥♥♥---

to je sice velmi pekne, bohuzial da sa to aplikovat len v pripade, ze nemas nech uz zarasteny, kdezto ty uz mas zapal a zrejme aj hnis. na to ti nijaka masticka ani letkvar nepomoze - uz je pozde mily drozde

Ak ťa opantala jeho pokojná sila alebo jej čaro, ak sa očarený oddáš, to nie je láska, ale porážka.

Není tady

#11 3. 11. 2008 19:33

Káča
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

P.S. Co rikas na toto?

Zarostlé nehty II.: Možnosti léčbyPokračujeme druhou částí seriálu – způsoby terapie a metodou dlahování nehtové ploténky.

Nejdůležitější je prevence
K preventivním opatřením řadíme nošení dostatečně široké obuvi, správné stříhání nehtů do roviny, ne kulatě. U problematičtějších nehtů potom ztenčovaní středu nehtové ploténky, nejčastěji pilníkem či podkládání vnořujícího se okraje nehtu např. gázovým kouskem. U opakovaných problémů je doporučováno po koupeli perfektní vysušení a zasypání nehtové kůže antiseptickým pudrem.
U začínajícího problému většinou navštívíme pedikúru, což ne vždy dopadne šťastně. Podélné zastřižení bočního okraje nehtu v podstatě naslepo pod bolestivý nehtový val vede často k ponechání zarůstající špičky a dokonce i k zavlečení další infekce.

Možnosti léčby
Zarostlé nehty je možné léčit i nechirurgicky. Terapie spadá do rukou dermatologa, který na místo zánětu doporučí aplikovat nejrůznější místní antiseptické a desinfekční preparáty nebo nasadí celkovou antibiotickou medikaci.
K chirurgickým metodám, které šetří nehtové lůžko, patří snaha o zničení zánětlivé tkáně nejrůznějšími technikami, klasické strhnutí nehtu nebo redukce zbytnělého valu plastikou. Výše popsané klasické chirurgické zákroky sebou nesou poměrně vysoké procento návratu problému. U nejčastěji používaného prostého strhnutí nehtu je to 70%, u plastiky nehtových valů 40%.
I z tohoto pohledu se zdá nová metoda dlahování nehtové ploténky výhodnější. Zákrok se provádí v místní injekční anestézii a na boční hranu zarůstajícího nehtu je zavedena jako násadka na pero průhledná hadička, která obalí celou zarůstající špičku. Potom se hadička propláchne desinfekčním roztokem a zafixuje se náplastí. Do druhého dne prst přestává bolet, je možné nosit normální obuv, jít do práce, do školy.
V každodenní domácí péči doporučujeme proplachovat po večerním osprchování hadičku desinfekčním roztokem a překrýt v úvodu lehkým obvazem, po zklidnění zánětu již ponechat hadičku volně na nehtu jen krytou náplastí. Doba léčení je přibližně 3-5 týdnů, dokud postižený nehet nedoroste svého původního tvaru a délky. Po vytažení hadičky se nehet zastříhne do roviny a pokračuje se v léčebně preventivních opatřeních, viz výše. Riziko opětovného vrácení problému je ale i u této metody, a to kolem 10%.
Oproti klasickým chirurgickým metodám, které vedou mnohdy k trvalému nejen kosmetickému, ale i celkovému funkčnímu poškození se zdá být dlahování nehtové ploténky jednoznačně lepší variantou, která podporuje návrat k původnímu stavu bez zbytečně agresivní devastace nehtového lůžka. Další po*n výhodou je též menší riziko návratu obtíží. Dlahování by tedy mělo být léčbou volenou na prvním místě u všech dětí a jakkoli rizikovějších pacientů.

Tak samozřejmě, že pedikérka musí být odborník a šikovná, každý má možnost si zjistit, jak dlouho již pedikúru dělá a podle toho se také řídit. Určitě bych s takovým problémem nešla (začátečnice prominou) k někomu, kdo právě dodělal rekvalifikaci-nemá zkušenosti.

Není tady

#12 3. 11. 2008 20:38

lavský
♥♥♥♥♥--

Ale co si myslis o teto metode???
P.S. Jak ten nehet vybrousit?????????

Není tady

#13 7. 11. 2008 19:49

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Já ten střed nehtu prostě zpiluji (až tam uvidíš mírnou plošku), tím se nehet ,,odlehčí" a jde v šířce více do roviny, než aby se kroutil do boků. Také podkládám po vystřižení kraj nehtu kouskem vaty, kterou zakapu Lichořeřišnicovou tinkturou.

Není tady

#14 23. 11. 2008 16:35

lavský
♥♥♥♥♥--

Tak jsme nehet nechal dorustat a prorustat skrz onu BOULI, ktera se zvetsovala, jak tam pod ni rostl nehet, zacala ji postupne krajet a bolelo to na dotyk, mel jsme to doslova narizle, lezly mi z toho bile kousky masa a bolelo to. Bylo to ale lepsi, nez to odstrihnout !!!!!!
PaK jsem to ale zvedl a cele vyloupl a byl pod tim smrad ze zhnileho masa a bile podnehti, ktere slo nuzkami odloupnout, nehet byl uplne volny. Nechci byt nechutny ...
Jinak jsem to ustrihl, zapach pominul a je mi jasne, ze budu muset k doktorovi hned, jakmile prijedu ...

Není tady

#15 23. 11. 2008 19:25

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

...to už ti usekne rovnou celý palec

Strach je malá smrt...

Není tady

#16 23. 11. 2008 22:57

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

nikdy jsem na to netrpěla a už nějakou dobu,když jsem lezla do bot ,to pěkně bolelo,,minulej týden,jsem nakopla schod,,hrůza,,Půl hodiny jsem se mordovala s palcem...Vystřihla nehet až vytekl hnis,Dala na to černou mast a zalepila ,,za tři dny byl pokoj..

Upravil(a) sisi21 (23. 11. 2008 22:58)

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#17 8. 12. 2008 19:38

ester0
♥------

na chirurgii nechodte, nepomůže strhnutí nehtu, u nově rostlého to bude znovu je to deformace nehtového lůžka. Já se toho zbavila za dlouho, ale je potřeba ztenčit nehet seshora, pilníkem z železářství takovým jemným, a pilovat a pilovat jao vlkovi jazyk v pohádce. Nemá pak co zarůstat, jen slabý nehtík, který snadno vyndáte. Je to dlouhodobější, ale výsledek se dostavil. levý už nezarůstá vůbec, prvý jen vyjímečně a to už nepiluji. Jinak to chce vhodné netlačící boty s kulatou špičkou, aby palec nebyl deformovaný.

Není tady

#18 30. 12. 2008 7:52

Angelicek1
♥♥-----

Tak ja ako prevenciu používam nožnicami vystrihnuté také maličké Véčko na nechte a najväčší problém mi zarastanie robí keď si nechty ostrihám a oni potom rastú. Odvtedy čo sa to dalo dokopy, nestrihám veľmi veľa a zatiaľ je to v pohode.
A pri liečení mi pomáhala čierna masť na vate a prst zabalený, ale do topánky to moc nevošlo. Ale nikdy som to nemala až také ako ty, preto asi chirurgia a plastika je dobré riešenie a potom už používať len prevenciu.

„Otázka, trápí mě nocí dnem, zda lidstvo či mé já blázen je.“ Albert Einstein
„Dům nestojí na zemi, ale na ženě.“ mexické přísloví

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí