Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 20. 10. 2008 18:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Kartářka

mashanka napsal(a):

U lékaře mají alespoň nějakou záruku, že je alespoň lékař, ikdyž špatný.

Tahle věta je ale hodně absurdní, že?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#77 20. 10. 2008 18:15

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Pandorraa napsal(a):

mashanka napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Pan, víš co se mi na babinetu strašně líbí?
Když píšu svoje názory do vláken o dětech - tak jsem vyhozená s tím, že děti nemám, tak nemůžu vědět.
Ale o kartách si napíše každý - hlavně ten, kdo žádné karty nemá/nezná/nevykládá...

No není to zajímavý? :-)

offtopic

na kartách není co znát nebo neznat - to není věda. Je to jen pocitová věc.

Jejda mashanko, teď jsi na to kápla.
Jenže víš ty vůbec, jaký je to pro někoho kumšt dostat se k vlastním POCITŮM?
Být zase POCITOVÝ  a nezbláznit se z toho?

A pro kartáře, souhlasím s Martínkou, to není JEN pocitová věc.
Je to také on sám, jeho schopnosti a především jeho ZODPOVĚDNOST a pokora. Jeho schopnost odečítat a PROPOPJOVAT.

Vím, že je kumšt, dostat se k vlastním pocitům, jen tvrdím, že karty k tomu nepomohou. Přece nechceš tvrdit, že můj život je ovlivněn tím, že jsem vytáhla z balíčku kus papíru, na kterém je nakresleno zrovna....... to a to

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#78 20. 10. 2008 18:17

mashanka
Zablokovaný

Pandorraa napsal(a):

mashanka napsal(a):

U lékaře mají alespoň nějakou záruku, že je alespoň lékař, ikdyž špatný.

Tahle věta je ale hodně absurdní, že?

Jasně, ale, osobně, si to přece nemyslím. Jen reprodukuji jejich vnitřní pocity - prostě jim ten diplom dodává alespoň nějakou "záruku" - nesouhlasím s nimi, felčary nemusím, ale umím je pochopit

Není tady

#79 20. 10. 2008 18:59

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Promiňte,
nečetla jsem všechny příspěvky, tak možná budu "mimo mísu". Ale já si nechala vykládat karty od Martinky1 a ta mě hned upozornila, že bez souhlasu nevykládá na nikoho dalšího.
Řekla mi jen možnosti, které se mi nabízejí, jaké mají pro a proti a to fakt do punítku sedlo.
Kdyby mi bývala byla řekla, že si založím firmu a budu vydělávat velké peníze, tak jí za výklad nezaplatím mad big_smile .
Budoucnost chtějí znát jen lidé, kteří nevědí, co je podstatou výkladu karet. Podle čeho karty "mluví" a jakým jazykem mluví.

Takže jestli někdo chcete znát varianty řešení a která z nich má největší šanci na úspěch, nechte si vyložit karty od Martinky. Já byla spokojená.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#80 20. 10. 2008 19:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mashanka napsal(a):

Jasně, ale, osobně, si to přece nemyslím. Jen reprodukuji jejich vnitřní pocity - prostě jim ten diplom dodává alespoň nějakou "záruku" - nesouhlasím s nimi, felčary nemusím, ale umím je pochopit

Já taky chápu lidskou hloupost smile
Ale jde mi to ztuha.

Není tady

#81 20. 10. 2008 19:27

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Martinko, mám dotaz .
Z hlediska numerky má každý z nás nějaké tarotové číslo.
Někde jsem odchytila info, že pokud má klient vyšší toto číslo,než kartář(ka) ,nemá  tento povolení k výkladu.
Možná jsem ty souvislosti napsala nepřesně, právě proto to tu ťukám, neboť mě zajímá, jestli tam vůbec nějaké souvislosti jsou a jaké.
Určitě se někdy stane, že to povolení nemá a záleží na charaktru, zda to přizná klientovi, nebo ne.
Napíšeš mi k tomu něco?

Byla mi doporučena kartářka, šla jsem za ní, nevím, ale její přístup mě neohromil , jen věci, které vím, nebo tuším, vlastně bych to ani nedovedla reprodukovat. Takový dojem: neublíží, ale ani nepomůže.
Nebo už neměla moc času a jednoduše to odflákla, protože jsem opravdu přišla v bobě, kdy už svůj"krám s básněmi" balila. Chybělo tam soukromí mně a dost možná i jí.

Taky mám doma karty, ale žádné propojení necítím, tak to ráda přenechám těm, co ho mají.
Nedá se to omakat ani nafilmovat, takže pro některé je takové napojení jen výmysl.
To, že jsem nebyla spokojená  ve mně vůbec nevyvolává dojem , že výklad z karet je vždy nějaká habaďura a tahání peněz z kapsy.

Občas se mi i připravená práce vymkne z ruky a jde to jiným směrem.
Jsme lidé a i kartářka se k tomu dostala třeba tak, že začala řešit svůj život a toto její cesta sebepoznávání, na které se omylům nevyhne.
Jejda, jsem se rozkecala- sorry

Není tady

#82 20. 10. 2008 19:29

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mashanka napsal(a):

Vím, že je kumšt, dostat se k vlastním pocitům, jen tvrdím, že karty k tomu nepomohou. Přece nechceš tvrdit, že můj život je ovlivněn tím, že jsem vytáhla z balíčku kus papíru, na kterém je nakresleno zrovna....... to a to

Tak to nechci, ani náhodou.
To je totiž velmi rozšířený blud mezi těmi, kteří pak chodí a naříkají, že se stali obětí nějakého podvodníka/ce.

Není tady

#83 20. 10. 2008 20:40

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Mashanko, ted ti budu odporovat, i karty jsou způsob, jak se propracovat k vlastním pocitům, ale musí se to umět. Když připustíš fakt, že nic se neděje náhodně, pak....

Nakresli motýla a každý člověk ze sta v něm uvidí něco jiného. Proč? Protože do něj bude projikovat sebe, svoje zkušenosti, postoje a názory.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#84 20. 10. 2008 20:59

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

Ronja napsal(a):

Ajaj Ivano, to radši smázni než tu dostaneš hrubě přes ústa lol

lollolloltummenupp

Není tady

#85 20. 10. 2008 21:15

mashanka
Zablokovaný

PavlaH napsal(a):

Mashanko, ted ti budu odporovat, i karty jsou způsob, jak se propracovat k vlastním pocitům, ale musí se to umět. Když připustíš fakt, že nic se neděje náhodně, pak....

Nakresli motýla a každý člověk ze sta v něm uvidí něco jiného. Proč? Protože do něj bude projikovat sebe, svoje zkušenosti, postoje a názory.

.... pak právě nemá cenu tahat nějaké karty, protože co se má stát, to se stane.

Jinak, já ti to neberu - prostě, vykládání karet je jen pro určitý druh lidí. Já mezi ně nepatřím

Není tady

#86 20. 10. 2008 21:52

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

...protože, co se má stát se stane...

hm holka ono je to ještě trochu jinak. To by všek bylo na jinou debatu s jiným názvem.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#87 20. 10. 2008 21:52

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Heluška napsal(a):

Martinko, mám dotaz .
Někde jsem odchytila info, že pokud má klient vyšší toto číslo,než kartář(ka) ,nemá  tento povolení k výkladu.
Možná jsem ty souvislosti napsala nepřesně, právě proto to tu ťukám, neboť mě zajímá, jestli tam vůbec nějaké souvislosti jsou a jaké.
Určitě se někdy stane, že to povolení nemá a záleží na charaktru, zda to přizná klientovi, nebo ne.
Napíšeš mi k tomu něco?

Ráda bych Ti k tomu něco napsala - ale to co píšeš, slyším poprvé...
Nejsem odborník na numerologii, i když u Baka jsem na kurzu byla (kdysi), ale nic takového si nepamatuju.
Chceš říct, že každý kartář by měl být taky numerolog a před výkladem si spočítat svoje číslo a číslo klienta a pak by mu měl říct "ten a ten řekl, že pokud máte vyšší číslo, tak vám karty vyložit nemůžu?" big_smile
Mně to přijde zvláštní. Ale nepopírám, že to kdosi kdesi a kdysi řekl/napsal, jenom se to ke mně (zatím) nedoneslo - teda doneslo až Tvojí zprávou :-)

Není tady

#88 20. 10. 2008 21:57

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Heluška napsal(a):

Byla mi doporučena kartářka, šla jsem za ní, nevím, ale její přístup mě neohromil , jen věci, které vím, nebo tuším, vlastně bych to ani nedovedla reprodukovat. Takový dojem: neublíží, ale ani nepomůže.
Nebo už neměla moc času a jednoduše to odflákla, protože jsem opravdu přišla v bobě, kdy už svůj"krám s básněmi" balila. Chybělo tam soukromí mně a dost možná i jí.

Taky mám doma karty, ale žádné propojení necítím, tak to ráda přenechám těm, co ho mají.
Nedá se to omakat ani nafilmovat, takže pro některé je takové napojení jen výmysl.
To, že jsem nebyla spokojená  ve mně vůbec nevyvolává dojem , že výklad z karet je vždy nějaká habaďura a tahání peněz z kapsy.

Občas se mi i připravená práce vymkne z ruky a jde to jiným směrem.
Jsme lidé a i kartářka se k tomu dostala třeba tak, že začala řešit svůj život a toto její cesta sebepoznávání, na které se omylům nevyhne.
Jejda, jsem se rozkecala- sorry

Podle mě, přístup kartářky Tě nemá ohromit - ale jenom Ti pomoct uvědomit si to, co si nechceš přiznat... vytáhnout některé aspekty tvého podvědomí do vědomí.
Vnímám, že většina lidí to, co jim z karet řeknu stejně ví - ví, ale nechce si to přiznat... nechce vidět.

Potřebují někoho, kdo jim to řekne zvenku - a třeba je i utvrdí v tom, co už ví, ale nebyli si jistí...

A ani bych si nemyslela, že lidi dělají různé alternativní směry kvůli nečemu jinému, než svému vlastnímu rozvoji :-) Minimálně zpočátku určitě.

Není tady

#89 21. 10. 2008 0:54

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Martinko, možná jsem čekala závan mystiky a vono nic, jen pocit že ji zdržuji od něčeho jiného.
Proto jsem očekávala  něco vyjímečného, , co mě možná i ohromí. S různými pocity se chodí ke kartářce.
Co se té další věci týče,
už nevím, kde jsem tu info zaslechla, asi i popletla, proto jsem se koneckonců ptala.
Dokonce bych řekla, že to bylo v době, kdy několik žen z mého okolí prošlo kurzy pana Baka, když už jsi ho vzpoměla. A to už je nejméně 10 let. Ale do souvislosti s ním to samozřejmě nedávám, aby tady nedošlo k nedorozumění. To bych nerada.
Mimo to jsem slyšela na jeho adresu jen chválu.
Takže nic, budu pátrat dál v okolí i ve své paměti, kdo mi to tam zasel. stolt dumbom

Není tady

#90 21. 10. 2008 7:09

Belle
♥------

Včera jsem tu rozpoutala diskuzi, děkuji moc za ni. A zároveň vám dlužím napsat, jak to dopadlo. Kartářka (nebo kamarádka) se sekla a netrvalo to ani tak dlouho... Včera jsme měli s přítelem dlouhý, nepříjemný a dost upřímný rozhovor. grater Bavili jsme se o tom, proč ještě u něj nebydlím, když mi to naznačoval už v létě. Napsal, že neví, zda by nám to klapalo. Já že k sobě potřebuju nějakýho romantika a to že on není. Že má často protivné nálady a bojí se, že by mi jimi ublížil. Proto se toho společnýho bydlení bojí. Ale to už by bylo  jiné vlákno gratergratergrater . Děkuju všem za podporu, pravděpodobně budu ve 30ti zase začínat znovu.gratergratergrater

Není tady

#91 21. 10. 2008 8:58

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Každým koncem něco nového začíná smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#92 21. 10. 2008 9:15

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Dají se karty vykládat na dálku, aniž by u toho člověk musel být přítomen?

Není tady

#93 21. 10. 2008 9:38

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Belle napsal(a):

Včera jsem tu rozpoutala diskuzi, děkuji moc za ni. A zároveň vám dlužím napsat, jak to dopadlo. Kartářka (nebo kamarádka) se sekla a netrvalo to ani tak dlouho... Včera jsme měli s přítelem dlouhý, nepříjemný a dost upřímný rozhovor. grater Bavili jsme se o tom, proč ještě u něj nebydlím, když mi to naznačoval už v létě. Napsal, že neví, zda by nám to klapalo. Já že k sobě potřebuju nějakýho romantika a to že on není. Že má často protivné nálady a bojí se, že by mi jimi ublížil. Proto se toho společnýho bydlení bojí. Ale to už by bylo  jiné vlákno gratergratergrater . Děkuju všem za podporu, pravděpodobně budu ve 30ti zase začínat znovu.gratergratergrater

Nebul, vždyť to dopadá docela dobře. V úvodním příspěvku sis stěžovala , že si nemůžeš zvyknout na tu rozdílnost povah. No a přítel Ti v podstatě vychází vstříc tím, že netrvá na společném bydlení. O konečném rozchodu to asi nebylo a vztah může pokračovat dál, avšak s bezpečným odstupem, což je dobré hlavně pro Tebe. Trvalá blízkost tak pragmatického chlapa by Tě pravděpodobně zraňovala a nakonec možná úplně otrávila. Takto máš možnost se pokaždé trochu usebrat a získat jasnější náhled. Čas tedy pracuje pro Tebe wink

Není tady

#94 21. 10. 2008 10:08

Belle
♥------

Haiel - ja skončila u rodičů a už bych strašně ráda taky svoji rodinu a děti a tak..

Není tady

#95 21. 10. 2008 10:13

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Sandro,
myslím, že se karty na dálku vykládat dají. Ale uřčitě ti odpoví nějaký "odborník" smile

Není tady

#96 21. 10. 2008 10:14

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Heluška napsal(a):

Martinko, mám dotaz .
Napíšeš mi k tomu něco?

Ráda bych Ti k tomu něco napsala - ale to co píšeš, slyším poprvé...
Nejsem odborník na numerologii, i když u Baka jsem na kurzu byla (kdysi), ale nic takového si nepamatuju.
Chceš říct, že každý kartář by měl být taky numerolog a před výkladem si spočítat svoje číslo a číslo klienta a pak by mu měl říct "ten a ten řekl, že pokud máte vyšší číslo, tak vám karty vyložit nemůžu?" big_smile
Mně to přijde zvláštní. Ale nepopírám, že to kdosi kdesi a kdysi řekl/napsal, jenom se to ke mně (zatím) nedoneslo - teda doneslo až Tvojí zprávou :-)

Ahoj, myslím, že Martinka dělá dobře, když to pomíjí, jedná se o jakési podivné pravidlo, které skutečného opodstatnění nemá. Někteří numerologové se zdráhají radit lidem s tzv. mistrovskými čísly (11 a 22), pokud sami toto životní číslo nemají. Oni vychází zřejmě z toho, že člověk s takovým číslem má odžitou jakousi pomyslnou "vyšší třídu" a tedy jim připadá jaksi nepatřičné takovým lidem radit. Není to ale namístě, mistrovská čísla jsou v podstatě jen zesílením energie čísel 1 a 2 a je na konkrétním člověku, jak s tímto zesílením dokáže naložit. Neznamená to automaticky nějaké vyšší duchovní nebo morální kvality. (ohledně 11 jsem chtěla uvést příklad, ale byla jsem upozorněná na chybu,prameny se rozchází, takže s jistotou neuvedu,zkrátka je na vůli jedince jak s tou zesílenou energií naloží) O souvislostech čísel z hladiska numerologie a Tarotu se nedá napsat stručně, podrobně se tím zabývá např. Angeles Arrien ve Velké knize Crowleyho Tarotu. Při výkladu karet však může kartář postupovat stejně jako většina numerologů - tedy nemusí brát zřetel na tzv. vyšší čísla a držet se zpátky, když se to od něj nežádá. Obecně platí, že pokud je člověk, tedy klient, zralý na otázku, je zralý i na odpověď a je zhola jedno, jaký je poměr životních čísel jeho a člověka, od kterého tu odpověď očekává. Každý si to nakonec přebere po svém a zařídí se taky po svém.

Upravil(a) haiel (21. 10. 2008 15:48)

Není tady

#97 21. 10. 2008 10:27

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Belle napsal(a):

Haiel - ja skončila u rodičů a už bych strašně ráda taky svoji rodinu a děti a tak..

Belle, netlač na pilu a nepropadej smutku. Co Ty víš, co Ti přinesou další dny.... Nenech se touhou po dětech vmanévrovat do trvalého žití s člověkem, jehož blízkost Tě zraňuje, jste dospělí a ani jeden z vás už se asi nezmění.  A dítě by nebylo šťastné, kdybys nebyla šťastná Ty.... Nesmutni a věř tomu, že v nejhlubší tmě se skrývá zárodek budoucího světla. smile

Není tady

#98 21. 10. 2008 10:41

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Haiel,
jak se vypočítá mistrovské číslo?

Není tady

#99 21. 10. 2008 10:45

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ke kartářce bych v životě nešla. Už jenom z toho, že by mi mohla něco říct, co by se mi pak pořád honilo hlavou a bůhví jak by to ovlinilo můj život, příkladem budiž moje kamarádka, měla celkem spokojený vztah, pak šla ke kartářce a ta jí řekla, že její přítel není ten pravý, že bude trvat ještě čtyři roky než najde toho pravého...a jí to od té doby pořád zní v hlavě, na příteli hledá chyby, řeší věci, které jí před tím nevadily..atd. Takže tohle nikdy...

Není tady

#100 21. 10. 2008 10:48

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Haiel,
jak se vypočítá mistrovské číslo?

Když je konečný součet čísel z data narození 11 nebo 22, dále se nesčítá. Někteří numerologové k tomu nepřihlíží a sčítají na 2 a 4.  Je, myslím, úplně jedno, který způsob sčítání numerolog použije, záleží na tom, co s tím dokáže udělat a jak uspokojivě odpoví klientovi na to, co od něj čeká. Je to nakonec vždycky jenom o lidech smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí