29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pandorraa napsal(a):
Ty někoho TOTÁLNĚ šťastného znáš? Sem s ním
Pan, víš co se mi na babinetu strašně líbí?
Když píšu svoje názory do vláken o dětech - tak jsem vyhozená s tím, že děti nemám, tak nemůžu vědět.
Ale o kartách si napíše každý - hlavně ten, kdo žádné karty nemá/nezná/nevykládá...
No není to zajímavý? :-)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Alyssa napsal(a):
Podle mě každá kartářka je hlavně dobrej psycholog. Většinou za ní jde člověk, když je v nějaké životní krizi, neví, jak dál. Stačí znát věk a rodinné zázemí a není tak těžké se trefit-problémy v práci, ve vztahu..do toho pasuje většinou každý.
Moje známá byla po těžkém rozchodu u kartářky. Přišla od ní celá nadšená a uklidněná, že prý si nemusí dělat starosti, protože sama nebude. Uteklo několik let, příští rok jí bude 40 a pořád je sama. Sedí doma a čeká, že si pro ní princ přijede, ale je v klidu, vždyť jí přece kartářka řekla, že sama nebude...A nebude to taky chyba té známé - sedět doma a nic pro to nedělat, aby nebyla sama? :-)
No to je právě ta pointa..
Není tady
Alyssa napsal(a):
To ale není chyba kartářky ale s prominutím hloupost té ženské...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mashanka napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Mně se z tohohle tématu popravdě už začíná dělat špatně... z toho, jak některé kartářky nadělají víc škody než užitku :-(
Já vykládám karty, možná že jinak než všichni ostatní - ale vždycky vykládám přítomnost, to, co se děje a co si třeba neuvědomujeme.
NIKDY bych si nedovolila VĚŠTIT co bude a co ne!!!
Vždyť přece osud člověka není v rukou kartářky, ale toho člověka samotného... ach jo :-(
Asi budu dělat "osobní poradenství" aby se lidi nelekli, že jim chci vyložit karty...Ale všechny kartářky a osobní poradkyně by měly být totálně šťastné a spokojené, když mají ty osudy tak dobře v rukou, že si troufnou radit druhým. To ty jsi ?
Být šťastný, to se musí umět. Ale nic na tom není - stačí chtít být šťastný. Jenže hodně lidí "chce" být nešťastných, hledají, co je všechno špatně a rochní se v tom. A co je super, toho si nevšímají
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Když píšu svoje názory do vláken o dětech - tak jsem vyhozená s tím, že děti nemám, tak nemůžu vědět.
Ale o kartách si napíše každý - hlavně ten, kdo žádné karty nemá/nezná/nevykládá...
na kartách není co znát nebo neznat - to není věda. Je to jen pocitová věc.
Není tady
mashanka napsal(a):
Být šťastný, to se musí umět. Ale nic na tom není - stačí chtít být šťastný. Jenže hodně lidí "chce" být nešťastných, hledají, co je všechno špatně a co je super, toho si nevšímají
Takže předpokládám, že Ty jsi totálně šťastná?
Hm, souhlasím s Tvými slovy s jednou podstatnou výjimkou - hodně lidí chce být VĚDOMĚ šťastných, ale PODVĚDOMĚ si to nedovolí... Takže šťastní nejsou.
Myslíš, že všichni nešťastní lidí chtějí být VĚDOMĚ nešťastní?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
mashanka napsal(a):
Být šťastný, to se musí umět. Ale nic na tom není - stačí chtít být šťastný. Jenže hodně lidí "chce" být nešťastných, hledají, co je všechno špatně a co je super, toho si nevšímají
Takže předpokládám, že Ty jsi totálně šťastná?
Hm, souhlasím s Tvými slovy s jednou podstatnou výjimkou - hodně lidí chce být VĚDOMĚ šťastných, ale PODVĚDOMĚ si to nedovolí... Takže šťastní nejsou.
Myslíš, že všichni nešťastní lidí chtějí být VĚDOMĚ nešťastní?
Samozřejmě, že ne vědomě - všimni si, že slovo chtějí je v uvozovkách - znamená to, že si to samozřejmě neuvědomují.
Oni hledají něco, co si z nějakého důvodu nechtějí vnitřně dopřát.
Odpověď na otázku. Ano, já jsem šťastná. Už kdysi jsem se to naučila a je to příjemnější, než se stále něčím trápit - vřele doporučuji
Štěstí je jen stav mysli - žádné okolnosti na něj dlouhodobě nemají vliv
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Alyssa napsal(a):
Právě tím chci říct, že tak to dopadá, když někdo podlehne a věří bezmezně tomu, co mu někdo řekne, že se v budoucnosti stane, aniž by se sám jakkoliv snažil..
Není tady
mashanka napsal(a):
Ano, je to hodně pocitová věc - ale za sebe nesouhlasím s tím slovem "JEN".
... ale připouštím, že je možné, že Ty ses na karty podívala a bez jakéhokoliv učení je "cítila" :-)
Já jsem tak dobrá nebyla, přiznávám, potřebovala jsem se to "učit"... (A svým způsobem se učím stále).
Upravil(a) Martinka1 (20. 10. 2008 15:55)
Není tady
Alyssa napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Alyssa napsal(a):
Právě tím chci říct, že tak to dopadá, když někdo podlehne a věří bezmezně tomu, co mu někdo řekne, že se v budoucnosti stane, aniž by se sám jakkoliv snažil..
Jo to souhlasím - postoj člověka "vyřeš to za mě a já se nebudu snažit"...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Alyssa napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
To ale není chyba kartářky ale s prominutím hloupost té ženské...Právě tím chci říct, že tak to dopadá, když někdo podlehne a věří bezmezně tomu, co mu někdo řekne, že se v budoucnosti stane, aniž by se sám jakkoliv snažil..
Jo to souhlasím - postoj člověka "vyřeš to za mě a já se nebudu snažit"...
Jestli vám do toho mohu vstoupit -
ano, to je přesně ono - ten člověk vkládá svůj osud do cizích rukou a potom má pocit, že za jeho neštěstí mohou ostatní - je to pro něj do určité míry alibi - takové pro něj očistné - "já za nic nemůžu, jsem jen oběť"
Není tady
Martinka1 napsal(a):
mashanka napsal(a):
Ano, je to hodně pocitová věc - ale za sebe nesouhlasím s tím slovem "JEN".
... ale připouštím, že je možné, že Ty ses na karty podívala a bez jakéhokoliv učení je "cítila" :-)
Já jsem tak dobrá nebyla, přiznávám, potřebovala jsem se to "učit"... (A svým způsobem se učím stále).
Já cítím ledacos, to už je prostě člověku dáno. Ale je pravda, že cítit může skoro každý. Jen jde o to, umět si ty své pocity převést do reality, pojmenovat je a pochopit souvislosti - ale hlavně, VĚŘIT JIM
- karty, stejně jako kávová sedlina nebo cokoli, jsou v podstatě takové nějaké zhmotnění nebo jak to říct - katalyzátor........ který k tomu převedení do reality napomáhá.
Já karty nepotřebuju, ale kdyby, vyložila bych si je sama - jen já sama přece můžu v nich vidět to, co potřebuji řešit
Není tady
mashanka napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Mně se z tohohle tématu popravdě už začíná dělat špatně... z toho, jak některé kartářky nadělají víc škody než užitku :-(
Já vykládám karty, možná že jinak než všichni ostatní - ale vždycky vykládám přítomnost, to, co se děje a co si třeba neuvědomujeme.
Vždyť přece osud člověka není v rukou kartářky, ale toho člověka samotného... ach jo :-(
Asi budu dělat "osobní poradenství" aby se lidi nelekli, že jim chci vyložit karty...Ale všechny kartářky a osobní poradkyně by měly být totálně šťastné a spokojené, když mají ty osudy tak dobře v rukou, že si troufnou radit druhým. To ty jsi ?
Čo ťa na tom tak s.rie? Myslíš, že neexistuje ejdiný psychológ alebo sexuológ, ktorý by si nevedel ardy so osvjimi vzťahmi? Pozri sa len na Plzáka...
A myslíš, že lekár sa nikdy neporaní alebo neochorie...?
Není tady
Ja si zasa sama nemôžem karty vykladať, lebo ich ovplyvňujem. Neviem byť čírym médiom a často tam vkladám sovju VOĽU. Takže potrebujem niekoho nezúčastneného, kto mi povie pravdu neprikrášlenú, ale tak, aby som to vedela pochopiť a prijať. Inak, ja si nevykladám na budúcnosť, ale skôr na svoje rozhodovanie o budúcnosti, keď mám pocit, že nemám dosť VEDOMÝCH informácií, resp. že nie sú dostatočné na rozhodovanie.
Není tady
Selima napsal(a):
mashanka napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Čo ťa na tom tak s.rie?
Myslíš, že neexistuje ejdiný psychológ alebo sexuológ, ktorý by si nevedel ardy so osvjimi vzťahmi? Pozri sa len na Plzáka...
A myslíš, že lekár sa nikdy neporaní alebo neochorie...?
Ano - myslím, že si všichni rady ví. Přesně vědí, co by měli dělat. Potom je ale otázka, jestli mají dost síly na to, opravdu to udělat
Není tady
mashanka napsal(a):
Ano - myslím, že si všichni rady ví. Přesně vědí, co by měli dělat. Potom je ale otázka, jestli mají dost síly na to, opravdu to udělat
Možná podvědomě, ale vědomě určitě ne
Dost lidí potřebuje nadhled druhého člověka, protože právě proto, že jsou ve své situaci zahrabaní, "to jasné" nevidí... i když to vidí všichni okolo.
Lidi jako psychologové, psychiatři, kartáři, guru-ové atd. jsou potřeba :-)
Kdyby nebyli, kdyby si všichni lidi dokázali pomoct sami, tak ani neexistujou - neměli by klienty.
Není tady
mashanka napsal(a):
To ma ako klientku nemusí zaujímať; mňa má zaujímať, či mám JA dosť sily. Kartárkin sexuálny život mi je šumafuk.
Není tady
Ahoj Belle, byla jsem jednou v zivote u kartarky a rekla mi naprosto vsechno z minulosti a predpovedela budoucnost, ktere jsem se smala.... A vse se vyplnilo.
Pokud se tyka tve kamaradky - kartarky nekdy vykladaji na dotazane osoby. Jde vsak o to, zda tva kamaradka je tou pravou kamaradkou. Kdybych vedela o sve pritelkyni, ze mela 12 let vztah, ktery nedopadl a ze je ted konecne alespon trochu stastna, tak proc bych ji to kazila? Proc bych ti predem rikala neco negativniho. Vim, ze to v cloveku zacne hlodat a zacnes videt i to co neni. Takze pokud jsi stastna a alespon trochu spokojena, tak to vypust z hlavy a uzivej si sve zamilovanosti. Zivot je prilis kratky.
Není tady
Belle a co kdyby si sla k te kartarce ty sama.Tvoje kamaradka te vztah nemusi prat a mohla te lhat.Jsou kamaradky a kamaradky.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
No zajímavé je hlavně pozorovat, jak lidé žijí podle svých iluzí a zaběhlých stereotypu.
Takový šaman někde v Africe je naprostý bůh. Nic jiného tam neznají a on je nositelem tisíciletého vědění.
Pochopitelně, že není šaman jako šaman.
U nás je do role božstva povýšen STUDOVANÝ odborník a vědec. Ovšem i zde platí, že není odborník jako odborník. Škola nám dá diplom, ale už nám nedá patent na rozum.
Někteří lidé opovrhují léčiteli, kartáři a dalšími "podvodníky", ale klidně půjdou k panu doktorovi, protože je studovaný a on přece jistě ví. Je jim šumák, že pan doktor má třeba rakovinu, protože sám nedodržuje to, co ostatním radí, sám nežije to, co by podle něho měli žít jeho pacienti.
Stejně tak mnozí poběží k psychiatrovi, protože spolknout tabletku je bez práce. POběží i k psychologovi a je jim fuk, že pan psycholog, který jim radí, jak řešit jejich život, třebas před hodinou zmlátil svou ženu a nebo se právě rozvádí...
Tihle jsou "hájení", protože jsou STUDOVANÝ a přeci ví..... No a konec konců v našem světě to takhle má bejt
TOHLE mně zase hlava nebere.
Jako je spousta úžasných lékařů, kteří nejsou zaslepení vlastní pýchou a titulem a k lidem dovedou přistupovat jako k CELISTVÝM lidským bytostem, tak je ale i mnoho léčitelů a dalších lidí, pracujících s různými pomůckami, kteří vědí. Nestudovali, ale VĚDÍ - mají odžito a mají NAPOJENÍ.
Napojení na stejné "vlny", které tu od pradávna existovaly a existují, jen pračlověk a dokonce ani člověk takového 17. století je neuměl využívat, takže nemohl například telefonovat nebo se dívat na televizi.
Mně moc fascinuje, jak se tu zahazuje moudrost tisíciletí, moudrost starých civilizací a žije se jen z poznání několilka posledních století...
Někteří lidé jsou prostě tak pyšní a tak tupí, že si nevidí na špičku nosu.
Je to jejich volba Martinko a ty, ani já s tím nic nenaděláme
Upravil(a) Pandorraa (20. 10. 2008 18:08)
Není tady
mashanka napsal(a):
Být šťastný, to se musí umět. Ale nic na tom není - stačí chtít být šťastný. Jenže hodně lidí "chce" být nešťastných, hledají, co je všechno špatně a rochní se v tom. A co je super, toho si nevšímají
Tak to máš naprostou pravdu.
Problém je, že někteří se to "být šťastný" prostě právě teď přišli naučit. Ono chtít vždycky přece jen nestačí.
Taky bych chtěla lítat.
A vono sakriš porád nic....
A přesto vím, že to umím a že je to možné.
Tak snad příště
Není tady
mashanka napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
No není to zajímavý? :-)na kartách není co znát nebo neznat - to není věda. Je to jen pocitová věc.
Jejda mashanko, teď jsi na to kápla.
Jenže víš ty vůbec, jaký je to pro někoho kumšt dostat se k vlastním POCITŮM?
Být zase POCITOVÝ a nezbláznit se z toho?
A pro kartáře, souhlasím s Martínkou, to není JEN pocitová věc.
Je to také on sám, jeho schopnosti a především jeho ZODPOVĚDNOST a pokora. Jeho schopnost odečítat a PROPOPJOVAT.
Není tady
mashanka napsal(a):
Já cítím ledacos, to už je prostě člověku dáno. Ale je pravda, že cítit může skoro každý. Jen jde o to, umět si ty své pocity převést do reality, pojmenovat je a pochopit souvislosti - ale hlavně, VĚŘIT JIM
- karty, stejně jako kávová sedlina nebo cokoli, jsou v podstatě takové nějaké zhmotnění nebo jak to říct - katalyzátor........ který k tomu převedení do reality napomáhá.
Já karty nepotřebuju, ale kdyby, vyložila bych si je sama - jen já sama přece můžu v nich vidět to, co potřebuji řešit
Souhlas.
Blbý jen je, že každý to tak nemá....
Já osobně byla dlouho naštvaná, že nic nevidím, neumím žádnou techniku, nedovedu automaticky malovat a věštit z křišťálové koule...moje ego chtělo být vyjímečné.
Nedávno jsem si uvědomila, že tyhle věci prostě nepotřebuju.
Já i bez nich VÍM.
No a to je teprve PRŮŠVIH....
Není tady
Někteří lidé opovrhují léčiteli, kartáři a dalšími "podvodníky", ale klidně půjdou k panu doktorovi, protože je studovaný a on přece jistě ví.
Oni asi neopovrhují léčiteli, ale podvodníky, kteří mezi nimi jsou. Oni prostě předem nepoznají, kdo je podvodník, takže se bojí - v tom si myslím, že je ten problém. U lékaře mají alespoň nějakou záruku, že je alespoň lékař, ikdyž špatný.
Já, osobně, mám léčitele léty vyzkoušeného a od jiného bych si na sebe nenechala sáhnout. Jedině snad na doporučení někoho, z mého pohledu,hodně spolehlivého.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mashanka napsal(a):
Já karty nepotřebuju, ale kdyby, vyložila bych si je sama - jen já sama přece můžu v nich vidět to, co potřebuji řešitSouhlas.
Blbý jen je, že každý to tak nemá....
Já osobně byla dlouho naštvaná, že nic nevidím, neumím žádnou techniku, nedovedu automaticky malovat a věštit z křišťálové koule...moje ego chtělo být vyjímečné.
Nedávno jsem si uvědomila, že tyhle věci prostě nepotřebuju.
Já i bez nich VÍM.
No a to je teprve PRŮŠVIH....
No, to jo
Není tady