|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Kaštanka napsal(a):
.......... přemýšlet (?) VIDET , co je za hranicí projekci
Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.
Upravil(a) hirondel (19. 2. 2010 9:28)
Není tady

hirondel napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.
každý má tedy svůj způsob rozpomínání si? Velmi obecná odpoved. Dalo by se psát různě, co je příčinou utrpení, co je uvědomění. 
Proč tak přemýšlíš Ty, Hir
co je za hranicí projekce? Proč jsi to sem vůbec dala jako vlákno, zřejmě Tě to zajímá, ale proč? Co to Tobě přináší ? 
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Už tomu rozumím!!!
Každý, kdo mi nadává, se v té chvíli stává hubujícím rodičem. A pak brečím lítostí, že jsem špatná, protože jsem nesplnila jeho očekávání.
Jo - přesně - CHYTRÁ HOLKA
To je přesně ta tématická projekce
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Pandorro,
tak přesně v této chvíli už je i pro mně knížka Temná stránka hledačů světla vhodná. Je to přesně můj problém!Díky za tip, začínám druhou kapitolu
.
Já tu knížku NIKDE nenašla..a to pátrám tak rok.. 
Není tady
hirondel napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Hirondel,
mohla bys prosím přiblížit tuto myšlenku? Hlavně o dát emoci jiný energetický potenciál. Jiný směr. Zaměření do své mysli.
Neustále řeším problém, že když mi někdo řekne něco, čím mi dá najevo mou nedokonalost (na něco nemám, něco jsem zapomněla, udělala špatně, nesplnila jsem dohodu), tak okamžitě začnu brečet. Prostě mě to emočně zasáhne, protože si uvědomím, že jsem "špatná", protože vím, že na to opravdu nemám, zapomněla jsem, udělalal špatně, .... Pořád si říkám: nezačnu brečet, nezačnu brečet a pak už to přesáhne mez a já se prostě rozbrečím. Nejde s tím nic udělat, i když si to uvědomuji a jsem při tom bdělá (vím, že si to nemám brát osobně).
DíkyTulipanko,
Nejdriv reknu,ze souhlasim s tvrzenim Racice= pokud si rikas- 'nebrec',spustis tim emocionalni blokadu. Stane se, ze to co odmitas,to se Ti bude vnucovat. Je tedy nutny,nepotlacovat a neignorovat sve pocity ale dat jim pruchod.Vzapeti se na ne zamerit.Jak jsem psala vcera. Venovat jim pozornost.Sledovat je.
Protoze casem to cemu se venujes svou vuli a pranim zpracovat to,to pak odchazi bez nasilneho boje.
Samo o sobe tohle nestaci.Jsou potreba dalsi kroky ke zmenam.Tim se dostavame k tomu o cem pisu=zamerit se do sve mysli.Mam tim namysli,prani se poznat,poznat svuj vnitrni psychicky svet.
Souhlasim i s Pan do jiste miry,protoze v nasi psychice jsou uchovany stiny v podobe vlastnosti ktere k nam patri (nasbirali jsme je na ceste zivotem) a ktere se snazime odstrcit,neprijimat. Hodim do placu napr. zarlivost,spatne naldy,vztek,nenavist k necemu k nekomu, lhani,nedochvilnost atd. atd.
Jde tedy o to neodmitat je,nezavrhovat ,ale napravit je.Tim ze sve vlastnosti,pokud si je sami uvedomujem(predevsim my sami),hodnotime je podle sebe jako neprijatelne pro sve stesti,tim je zarucen prvni krok k naprave.
Ale je totiz dost dobre mozny ze to co Ti nakukal nekdo,to k Tobe proste nepatri. Kdyz Ti nekdo dava najevo napriklad Tvou nedokonalost,predstav si ze Ty vlastne ne -vedome prijimas a privlastnujes si jeho nazor.
Neni mozne nechavat se definovat druhymi.Protoze nazory, ze to co musi platit "vzdy" a "pro kazdeho" jako takove ci makove,jsou pomylena.
Nevim jestli me rozumis. Proste prave z toho duvodu je nutne znat sam sebe,svuj vnitrni svet a potencial.Svou pravdu o sobe,nikoli tu kterou nam nekdo predklada.
Priklad: nekdo rekne- "udelalas to spatne". Mas volbu a to takovou ze pochopis ze "spatne" to muze byt jen pro nej a Ty se tim nechas pohltit(uveris),nebo si proveris sve kvality,sve hodnoceni sebe sama a reknes si- 'delam co dokazu'. Udelala jsem to co jsem povazovala za spravne, ackoli on nekdo to vidi jako spatne.
Jsou to propleteni mezi lidmi.Kazdyzodpovida za svuj vnitrni potencial. No a ego je tim co stale naseptava mnoho bludu.
Skutecnost neni slovo ani myslenka,je to to ,co vlastnim bytim prozivame. Je rec o duchapritomnosti.
Tulipku,chapes me trosku?
ano s tím souhlasím. Veškeré informace z okolí mají takovou hodnotu - plus nebo mínus podle toho co máme zažito, co jsme uložili do paměti a jak jsme tu info přijali.
Je třeba zajímavé, jak zážitky např. z dětství reprodukují sourozenci. Podají i dost odlišnou verzi, podle svého zpracování. Vždycky si při projekci vzpomenu na Toltécké "snění"
Není tady

DaiTerr napsal(a):
Lúthien napsal(a):
hirondel napsal(a):
Za hranici prejekci zjistujeme,ze veskere prozitky prichazeji a zase odchazeji.
Vsechny ty ruznobarevne reakce a vsechno co probiha nasi mysli se nas nedotykaji,neztotoznujeme se s tim.
Spozorujem ze vsechno co se odehrava je jen projev na ktery lze koukat stejne jako na sen,fantazii.
Vnejsi prostredi ani nic co je v nem nad nami uz nema zadny vliv.Nojo, ale byl by to potom ještě život? Nebyla by to trochu nuda?
To není rýpanec, jen mě to tak napadloOna ta projekce ani není tak zas špatná věc, pokud na tohle člověk má "náladu" a "podmínky+výši určitého stupně vývoje", ale ne nadarmo jsme nyní tady a teď v této naší 3D realitě, takže jsme nuceni chtě-nechtě se zabývat více "přízemními" věcmi. Ovšem toto vše byl náš záměr. Pokud se budeme extrémně moc zabývat duchovnem, pak se nám, bohužel, dost "pokaňhá" právě tato 3D realita.. Ne nadarmo je toto "zóna" neutrality. Vše by mělo spět k neutrálu.. Většina z nás něco zkouší, pokouší se dostat někam, ovšem pracovat s vlastní energií většinou neumíme vůbec. No a pak - projekce neprojekce - ať děláme co děláme, nic se nedaří a vše se začíná "destabilizovat"..
Pokud byste náhodou měl někdo pocit, že "zas plácám", tak o tomto už mluvil i pan Minařík - "člověk si musí vybrat - zda půjde duchovními cestami, ale zničí mu to soukromý život a nebo naopak to vše bude držet v neutrálu a může těžit z obojího".. On to totiž poznal na sobě..
vždyt pochopením těch přízemních věcí poznáme pravou podstatu. Duchovní neznamená "povznášeti se nad pozemským světem"
Co myslíš tím :"Ovšem toto vše byl náš záměr" 
Upravil(a) Kaštanka (19. 2. 2010 13:19)
Není tady

Wiki napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Pandorro,
tak přesně v této chvíli už je i pro mně knížka Temná stránka hledačů světla vhodná. Je to přesně můj problém!Díky za tip, začínám druhou kapitolu
.
Wiki, toto je staré vlákno, ale zkus "knihkupectví Hledající" 
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Wiki napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Pandorro,
.
Wiki, toto je staré vlákno, ale zkus "knihkupectví Hledající"
Tam jezdím i osobně - dlouho už ji neměli...
Není tady

Kaštanka napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Lúthien napsal(a):
Nojo, ale byl by to potom ještě život? Nebyla by to trochu nuda?
To není rýpanec, jen mě to tak napadloOna ta projekce ani není tak zas špatná věc, pokud na tohle člověk má "náladu" a "podmínky+výši určitého stupně vývoje", ale ne nadarmo jsme nyní tady a teď v této naší 3D realitě, takže jsme nuceni chtě-nechtě se zabývat více "přízemními" věcmi. Ovšem toto vše byl náš záměr. Pokud se budeme extrémně moc zabývat duchovnem, pak se nám, bohužel, dost "pokaňhá" právě tato 3D realita.. Ne nadarmo je toto "zóna" neutrality. Vše by mělo spět k neutrálu.. Většina z nás něco zkouší, pokouší se dostat někam, ovšem pracovat s vlastní energií většinou neumíme vůbec. No a pak - projekce neprojekce - ať děláme co děláme, nic se nedaří a vše se začíná "destabilizovat"..
Pokud byste náhodou měl někdo pocit, že "zas plácám", tak o tomto už mluvil i pan Minařík - "člověk si musí vybrat - zda půjde duchovními cestami, ale zničí mu to soukromý život a nebo naopak to vše bude držet v neutrálu a může těžit z obojího".. On to totiž poznal na sobě..vždyt pochopením těch přízemních věcí poznáme pravou podstatu. Duchovní neznamená "povznášeti se nad pozemským světem"
Co myslíš tím :"Ovšem toto vše byl náš záměr"
Tak momentálně tady a teď zastávám názor, že "spoustu věcí si plánujeme, než se tady narodíme", tak proto jsem psal, že ůtoto vše byl náš záměr".. Ovšem Je to jen můj názor. Nic více.
Není tady
Kaštanka napsal(a):
hirondel napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.každý má tedy svůj způsob rozpomínání si? Velmi obecná odpoved. Dalo by se psát různě, co je příčinou utrpení, co je uvědomění.
Proč tak přemýšlíš Ty, Hirco je za hranicí projekce? Proč jsi to sem vůbec dala jako vlákno, zřejmě Tě to zajímá, ale proč? Co to Tobě přináší ?
Kastanko mas SZ
Není tady
Nerozumím peosím označení "za hranicí projekce". Je tím myšlen motiv dotazu-tématu? Nebo co vlastně?
Není tady
Dai terr - přesně tak jak píšeš, ani osvícený člověk na tého planetě nemůže zapomenout na karmu. Proč a jak si zvolil reálné tělo, nemůže jít za jeho hranice. Stále je jimi ovlivnován.
Není tady
Wiki napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Pandorro,
.
Mas SZ.
Upravil(a) Olympia (19. 2. 2010 22:56)

hirondel napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
hirondel napsal(a):
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.každý má tedy svůj způsob rozpomínání si? Velmi obecná odpoved. Dalo by se psát různě, co je příčinou utrpení, co je uvědomění.
Proč tak přemýšlíš Ty, Hirco je za hranicí projekce? Proč jsi to sem vůbec dala jako vlákno, zřejmě Tě to zajímá, ale proč? Co to Tobě přináší ?
Kastanko mas SZ
Hlásí mi to, že máš plnou schránku na SZ, takže se to ode mne nedoručí? Mno.. jinak mám porouchané PC, snad ve středu bude OK. 
Není tady
Prosím abyste se v rámci možností držely tématu - pokud si chcete něco vysvětlit nebo vyřešit, používejte SZ nebo vlákna s označením CHAT. Poslední dva příspěvky mimo téma jsem na žádost autorky vlákna přesunula na vlákno CHAT: Duchovní, kde jde najdete a můžete se k nim vyjádřit. Děláme to proto, aby se téma tohoto vlákna neutopilo v mnoha a mnoha odbočkách a osobních diskuzí, děkuju za pochopení.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Wiki,
mně už se tu knížku bohužel taky nepovedlo koupit, je vyprodná... a k mání jen v knihovně.
mám tuhle knížku v pédéefku od Martinky .... můžu poslat ... 
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Projekce - jednoduše:
co se nám nelíbí na druhých, to máme sami nezpracovaný u sebe.
a taky se zamilovavame do nekoho pro jeho vlastnosti ktere bychom meli/chteli mit a nemame..
Není tady
konstance napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Projekce - jednoduše:
![]()
a taky se zamilovavame do nekoho pro jeho vlastnosti ktere bychom meli/chteli mit a nemame..
o tomto jsem uva¨žovala - Konstance - já bych spíš jako sympatizovala - s tím, kdo má ty vlastnosti, které nemám a chtěla bych mít. Zamilovat? ..to nevím... Přitahuje- to spíš.
S Martinkou souhlasím, pokud to není míněno tak, že tu samou vlastnost (která se nám nelíbí u druhých) máme také. Takto přesně - s tím bych nesouhlasila..
Nezpracováno - to ano
Není tady
Martinka: co se nám nelíbí na druhých, to máme sami nezpracovaný u sebe.
Takže když se mi nelíbí, že známá není schopná se pozdravit se sousedy, že kolega mluví sprostě, že manželův příbuzný si přivydělal nefér způsobem a obalamutil další příbuzné, tak JÁ mám nezpracováno? Hmmmmm 
Wiki:
o tomto jsem uvažovala - Konstance - já bych spíš jako sympatizovala - s tím, kdo má ty vlastnosti, které nemám a chtěla bych mít. Zamilovat? ..to nevím... Přitahuje- to spíš.
Tak přesně takhle jsem zauvažovala. 
Není tady
Terci - on je tam trochu rozdíl v přístupu. Pokud to beru jako info - kolega mluví sprostě, známá nezdraví - takoví lidé prostě jsou, tak zřejmě je vše OK. ALe pokud jsem schopná hodinu rozebírat to, že ta známá fakt nezdraví sousedy a jak to vypadá v jejím věku a je dospělá a nevychovaná, a mě neskutečně štve, že nepozdraví ani mě, no to by se jeden... tak to naprosto jistě svědčí o problému, nějaké nezpracované věci.
Není tady
Tercila napsal(a):
Martinka: co se nám nelíbí na druhých, to máme sami nezpracovaný u sebe.
Takže když se mi nelíbí, že známá není schopná se pozdravit se sousedy, že kolega mluví sprostě, že manželův příbuzný si přivydělal nefér způsobem a obalamutil další příbuzné, tak JÁ mám nezpracováno? Hmmmmm
myslim ze jo, jinak by ti to totiz bylo uplne jedno
me napriklad nechava uplne klidnou kdyz napr nekdo mluvi sproste nebo nezdravi, a lidi co si privydelaji nefer taky poznam, i v rodine se vyskytli ale to me nevytaci.
naopak me zase dokazou vytacet jiny veci, ktery jsou pro ostatni banality a nechapou proc mi to neco vadi..
Upravil(a) konstance (26. 2. 2010 23:52)
Není tady
Wiki napsal(a):
konstance napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Projekce - jednoduše:
![]()
a taky se zamilovavame do nekoho pro jeho vlastnosti ktere bychom meli/chteli mit a nemame..o tomto jsem uva¨žovala - Konstance - já bych spíš jako sympatizovala - s tím, kdo má ty vlastnosti, které nemám a chtěla bych mít. Zamilovat? ..to nevím... Přitahuje- to spíš.
S Martinkou souhlasím, pokud to není míněno tak, že tu samou vlastnost (která se nám nelíbí u druhých) máme také. Takto přesně - s tím bych nesouhlasila..
Nezpracováno - to ano
nevim tak me to napadlo...ze kdyz jsem se s nekym rozesla, a pretrpela obdobi kdyz to bolelo tak jsem zjistila, ze se najednou v leccems chovam a myslim jako on, proste jsem se to od nej naucila, to co jsem potrebovala, prispevek do integrity, ktery jsem nenachazela v sobe, tak jsem si ho nasla venku. a to byl asi ucel toho vztahu..
"pritahuje" me to ci ono u chlapu, u kamaradek, nebo dalsich osob, ale vzdycky zjistim ze to ma duvod (nekdy po dlooouhym case). proste jako kdyz si nekdy sama uvedomis ze nevis proc se vlastne s tou nebo onou kamaradkou-osobou-chlapem vubec stykas, ale nejak si nemuzes pomoct... a teprv po case zjistis ze se treba dostanes do podobne situace kterou ona kdysi resila, a najednou ti pomuze vedet to jak to prekonala, atd... napriklad..
Není tady
....ale to me nevytaci....
Tak mě v žádném případě nevytáčí to, co jsem uvedla
. Tyto záležitosti beru poměrně bezemocionálně, jako že (bohužel?) do života patří. Měla jsem na mysli to, že pokud člověk postřehne a uvědomí si, že někdo holt nezdraví sousedku, tak to ještě není nutné vnímat tak, že "nemám zpracováno" - je to jen postřeh něčeho, o čem se třeba mluví...
A ještě jinak řečeno - jak asi bych měla "zpracovat" to, že moje známá nezdraví svoji sousedku?

Není tady
Kdyby tě to štvalo a hodně a chtěla bys s tím něco dělat - pak si vybavit situace, kdy jsem já byla svědkem podobného chování. zamyslet se, jestli totéž "náhodou", ze svých "určitých" důvodů nedělám taky, nebo mi to nedělá někdo jiný. Prostě se ptát proč a ono to naskočí, o to se neboj Tercilo.
Není tady