Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 19. 2. 2010 9:28

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Projekce

Kaštanka napsal(a):

.......... přemýšlet (?) VIDET , co je za hranicí projekci

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Upravil(a) hirondel (19. 2. 2010 9:28)

Není tady

#77 19. 2. 2010 11:07

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

hirondel napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

každý má tedy  svůj způsob rozpomínání si? Velmi obecná odpoved. Dalo by se psát různě, co je příčinou utrpení, co je uvědomění. smile
Proč tak přemýšlíš Ty, Hir smile  co je za hranicí projekce? Proč jsi to sem vůbec dala jako vlákno, zřejmě Tě to zajímá, ale proč? Co to Tobě přináší ? godlike

Není tady

#78 19. 2. 2010 12:27

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Už tomu rozumím!!!
Každý, kdo mi nadává, se v té chvíli stává hubujícím rodičem. A pak brečím lítostí, že jsem špatná, protože jsem nesplnila jeho očekávání smile .

Jo - přesně - CHYTRÁ HOLKA stolt

To je přesně ta tématická projekce

Není tady

#79 19. 2. 2010 12:31

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Pandorro,
tak přesně v této chvíli už je i pro mně knížka Temná stránka hledačů světla vhodná. Je to přesně můj problém! dumbom Díky za tip, začínám druhou kapitolu smile .

Já tu knížku NIKDE nenašla..a to pátrám tak rok.. sad

Není tady

#80 19. 2. 2010 12:44

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Hirondel,
mohla bys prosím přiblížit tuto myšlenku? Hlavně o dát emoci jiný energetický potenciál. Jiný směr. Zaměření do své mysli.
Neustále řeším problém, že když mi někdo řekne něco, čím mi dá najevo mou nedokonalost (na něco nemám, něco jsem zapomněla, udělala špatně, nesplnila jsem dohodu), tak okamžitě začnu brečet. Prostě mě to emočně zasáhne, protože si uvědomím, že jsem "špatná", protože vím, že na to opravdu nemám, zapomněla jsem, udělalal špatně, .... Pořád si říkám: nezačnu brečet, nezačnu brečet a pak už to přesáhne mez a já se prostě rozbrečím sad . Nejde s tím nic udělat, i když si to uvědomuji a jsem při tom bdělá (vím, že si to nemám brát osobně).

Díky

Tulipanko,
Nejdriv reknu,ze souhlasim s tvrzenim Racice= pokud si rikas- 'nebrec',spustis tim emocionalni blokadu. Stane se, ze to co odmitas,to se Ti bude vnucovat. Je tedy nutny,nepotlacovat a neignorovat sve pocity ale dat jim pruchod.Vzapeti se na ne zamerit.Jak jsem psala vcera. Venovat jim pozornost.Sledovat je.
Protoze casem to cemu se venujes svou vuli a pranim zpracovat to,to pak odchazi bez nasilneho boje.
Samo o sobe tohle nestaci.Jsou potreba dalsi kroky ke zmenam.Tim se dostavame k tomu o cem pisu=zamerit se do sve mysli.Mam tim namysli,prani se poznat,poznat svuj vnitrni psychicky svet.

Souhlasim i s Pan do jiste miry,protoze v nasi psychice jsou uchovany stiny v podobe vlastnosti ktere k nam patri (nasbirali jsme je na ceste zivotem) a ktere se snazime odstrcit,neprijimat. Hodim do placu napr. zarlivost,spatne naldy,vztek,nenavist k necemu k nekomu, lhani,nedochvilnost atd. atd.
Jde tedy o to neodmitat je,nezavrhovat ,ale napravit je.Tim ze sve vlastnosti,pokud si je sami uvedomujem(predevsim my sami),hodnotime je podle sebe jako neprijatelne pro sve stesti,tim je zarucen prvni krok k naprave.

Ale je totiz dost dobre mozny ze to co Ti nakukal nekdo,to k Tobe proste nepatri. Kdyz Ti nekdo dava najevo napriklad Tvou nedokonalost,predstav si ze Ty vlastne ne -vedome prijimas a privlastnujes si jeho nazor.
Neni mozne nechavat se definovat druhymi.Protoze nazory, ze to co musi platit "vzdy" a "pro kazdeho" jako takove ci makove,jsou pomylena.
Nevim jestli me rozumis. Proste prave z toho duvodu je nutne znat sam sebe,svuj vnitrni svet a potencial.Svou pravdu o sobe,nikoli tu kterou nam nekdo predklada.
Priklad: nekdo rekne- "udelalas to spatne".  Mas volbu a to takovou ze pochopis ze "spatne" to muze byt jen pro nej a Ty se tim nechas pohltit(uveris),nebo si proveris sve kvality,sve hodnoceni sebe sama a reknes si- 'delam co dokazu'. Udelala jsem to co jsem povazovala za spravne, ackoli on nekdo to vidi jako spatne.

Jsou to propleteni mezi lidmi.Kazdyzodpovida za svuj vnitrni potencial. No a ego je tim co stale naseptava mnoho bludu.

Skutecnost neni slovo ani myslenka,je to to ,co vlastnim bytim prozivame.  Je rec o duchapritomnosti.

Tulipku,chapes me trosku?

ano s tím souhlasím. Veškeré informace z okolí mají takovou hodnotu - plus nebo mínus podle toho co máme zažito, co jsme uložili do paměti a jak jsme tu info přijali.
Je třeba zajímavé, jak zážitky např. z dětství reprodukují sourozenci. Podají i dost odlišnou verzi, podle svého zpracování. Vždycky si při projekci vzpomenu na Toltécké "snění"

Není tady

#81 19. 2. 2010 12:53

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

DaiTerr napsal(a):

Lúthien napsal(a):

hirondel napsal(a):

Za hranici prejekci zjistujeme,ze veskere prozitky prichazeji a zase odchazeji.
Vsechny ty ruznobarevne reakce a vsechno co probiha nasi mysli se nas nedotykaji,neztotoznujeme se s tim.
Spozorujem ze vsechno co se odehrava je jen projev na ktery lze koukat stejne jako na sen,fantazii.
Vnejsi prostredi ani nic co je v nem nad nami uz nema zadny vliv.

Nojo, ale byl by to potom ještě život? Nebyla by to trochu nuda?
To není rýpanec, jen mě to tak napadlo storstark

Ona ta projekce ani není tak zas špatná věc, pokud na tohle člověk má "náladu" a "podmínky+výši určitého stupně vývoje", ale ne nadarmo jsme nyní tady a teď  v této naší 3D realitě, takže jsme nuceni chtě-nechtě se zabývat více "přízemními" věcmi. Ovšem toto vše byl náš záměr. Pokud se budeme extrémně moc zabývat duchovnem, pak se nám, bohužel, dost "pokaňhá" právě tato 3D realita.. Ne nadarmo je toto "zóna" neutrality. Vše by mělo spět k neutrálu.. Většina z nás něco zkouší, pokouší se dostat někam, ovšem pracovat s vlastní energií většinou neumíme vůbec. No a pak - projekce neprojekce - ať děláme co děláme, nic se nedaří a vše se začíná "destabilizovat"..

Pokud byste náhodou měl někdo pocit, že "zas plácám", tak o tomto už mluvil i pan Minařík - "člověk si musí vybrat - zda půjde duchovními cestami, ale zničí mu to soukromý život a nebo naopak to vše bude držet v neutrálu a může těžit z obojího".. On to totiž poznal na sobě..

vždyt pochopením těch přízemních věcí  poznáme pravou podstatu. Duchovní neznamená "povznášeti se nad pozemským světem" smile Co myslíš tím :"Ovšem toto vše byl náš záměr" smile

Upravil(a) Kaštanka (19. 2. 2010 13:19)

Není tady

#82 19. 2. 2010 12:54

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Wiki napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Pandorro,
tak přesně v této chvíli už je i pro mně knížka Temná stránka hledačů světla vhodná. Je to přesně můj problém! dumbom Díky za tip, začínám druhou kapitolu smile .

Wiki, toto je staré vlákno, ale zkus "knihkupectví Hledající" smile

Není tady

#83 19. 2. 2010 12:58

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

Wiki napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Pandorro,

Wiki, toto je staré vlákno, ale zkus "knihkupectví Hledající" smile

Tam jezdím i osobně - dlouho už ji neměli...sad

Není tady

#84 19. 2. 2010 13:44

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Kaštanka napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Nojo, ale byl by to potom ještě život? Nebyla by to trochu nuda?
To není rýpanec, jen mě to tak napadlo storstark

Ona ta projekce ani není tak zas špatná věc, pokud na tohle člověk má "náladu" a "podmínky+výši určitého stupně vývoje", ale ne nadarmo jsme nyní tady a teď  v této naší 3D realitě, takže jsme nuceni chtě-nechtě se zabývat více "přízemními" věcmi. Ovšem toto vše byl náš záměr. Pokud se budeme extrémně moc zabývat duchovnem, pak se nám, bohužel, dost "pokaňhá" právě tato 3D realita.. Ne nadarmo je toto "zóna" neutrality. Vše by mělo spět k neutrálu.. Většina z nás něco zkouší, pokouší se dostat někam, ovšem pracovat s vlastní energií většinou neumíme vůbec. No a pak - projekce neprojekce - ať děláme co děláme, nic se nedaří a vše se začíná "destabilizovat"..

Pokud byste náhodou měl někdo pocit, že "zas plácám", tak o tomto už mluvil i pan Minařík - "člověk si musí vybrat - zda půjde duchovními cestami, ale zničí mu to soukromý život a nebo naopak to vše bude držet v neutrálu a může těžit z obojího".. On to totiž poznal na sobě..

vždyt pochopením těch přízemních věcí  poznáme pravou podstatu. Duchovní neznamená "povznášeti se nad pozemským světem" smile Co myslíš tím :"Ovšem toto vše byl náš záměr" smile

Tak momentálně tady a teď zastávám názor, že "spoustu věcí si plánujeme, než se tady narodíme", tak proto jsem psal, že ůtoto vše byl náš záměr".. Ovšem Je to jen můj názor. Nic více.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#85 19. 2. 2010 15:01

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Kaštanka napsal(a):

hirondel napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

každý má tedy  svůj způsob rozpomínání si? Velmi obecná odpoved. Dalo by se psát různě, co je příčinou utrpení, co je uvědomění. smile
Proč tak přemýšlíš Ty, Hir smile  co je za hranicí projekce? Proč jsi to sem vůbec dala jako vlákno, zřejmě Tě to zajímá, ale proč? Co to Tobě přináší ? godlike

Kastanko mas SZ

Není tady

#86 19. 2. 2010 17:10

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Nerozumím peosím označení "za hranicí projekce". Je tím myšlen motiv dotazu-tématu? Nebo co vlastně?

Není tady

#87 19. 2. 2010 17:42

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Dai terr - přesně tak jak píšeš, ani osvícený člověk na tého planetě nemůže zapomenout na karmu. Proč a jak si zvolil reálné tělo, nemůže jít za jeho hranice. Stále je jimi ovlivnován.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#88 19. 2. 2010 19:19

Olympia
Host

Wiki napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Pandorro,

Mas SZ.

Upravil(a) Olympia (19. 2. 2010 22:56)

#89 20. 2. 2010 22:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Wiki,
mně už se tu knížku bohužel taky nepovedlo koupit, je vyprodná... a k mání jen v knihovně.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#90 22. 2. 2010 16:49

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

hirondel napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

hirondel napsal(a):

Kastanko mas SZ

Hlásí mi to, že máš plnou schránku na SZ, takže se to ode mne nedoručí? Mno.. jinak mám porouchané PC, snad ve středu bude OK. smile

Není tady

#91 23. 2. 2010 12:00

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Prosím abyste se v rámci možností držely tématu - pokud si chcete něco vysvětlit nebo vyřešit, používejte SZ nebo vlákna s označením CHAT. Poslední dva příspěvky mimo téma jsem na žádost autorky vlákna přesunula na vlákno CHAT: Duchovní, kde jde najdete a můžete se k nim vyjádřit. Děláme to proto, aby se téma tohoto vlákna neutopilo v mnoha a mnoha odbočkách a osobních diskuzí, děkuju za pochopení.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#92 23. 2. 2010 14:15

BB
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Wiki,
mně už se tu knížku bohužel taky nepovedlo koupit, je vyprodná... a k mání jen v knihovně.

mám tuhle knížku v pédéefku od Martinky .... můžu poslat ... smile

BB

Není tady

#93 25. 2. 2010 22:02

konstance
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

Projekce - jednoduše:
co se nám nelíbí na druhých, to máme sami nezpracovaný u sebe.

tummenupp
a taky se zamilovavame do nekoho pro jeho vlastnosti ktere bychom meli/chteli mit a nemame..

Není tady

#94 26. 2. 2010 15:16

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

konstance napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Projekce - jednoduše:

tummenupp
a taky se zamilovavame do nekoho pro jeho vlastnosti ktere bychom meli/chteli mit a nemame..

o tomto jsem uva¨žovala - Konstance - já bych spíš jako sympatizovala - s tím, kdo má ty vlastnosti, které nemám a chtěla bych mít. Zamilovat? ..to nevím... Přitahuje- to spíš.

S Martinkou souhlasím, pokud to není míněno tak, že tu samou vlastnost (která se nám nelíbí u druhých) máme také. Takto přesně - s tím bych nesouhlasila..
Nezpracováno - to ano

Není tady

#95 26. 2. 2010 21:08

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka: co se nám nelíbí na druhých, to máme sami nezpracovaný u sebe.

Takže když se mi nelíbí, že známá není schopná se pozdravit se sousedy, že kolega mluví sprostě, že manželův příbuzný si přivydělal nefér způsobem a obalamutil další příbuzné, tak JÁ mám nezpracováno? Hmmmmm wink

Wiki:
o tomto jsem uvažovala - Konstance - já bych spíš jako sympatizovala - s tím, kdo má ty vlastnosti, které nemám a chtěla bych mít. Zamilovat? ..to nevím... Přitahuje- to spíš.

Tak přesně takhle jsem zauvažovala. smile

Není tady

#96 26. 2. 2010 21:15

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Terci - on je tam trochu rozdíl v přístupu. Pokud to beru jako info - kolega mluví sprostě, známá nezdraví - takoví lidé prostě jsou, tak zřejmě je vše OK. ALe pokud jsem schopná hodinu rozebírat to, že ta známá fakt nezdraví sousedy a jak to vypadá v jejím věku a je dospělá a nevychovaná, a mě neskutečně štve, že nepozdraví ani mě, no to by se jeden... tak to naprosto jistě svědčí o problému, nějaké nezpracované věci.

Není tady

#97 26. 2. 2010 23:35

konstance
♥♥♥♥♥--

Tercila napsal(a):

Martinka: co se nám nelíbí na druhých, to máme sami nezpracovaný u sebe.

Takže když se mi nelíbí, že známá není schopná se pozdravit se sousedy, že kolega mluví sprostě, že manželův příbuzný si přivydělal nefér způsobem a obalamutil další příbuzné, tak JÁ mám nezpracováno? Hmmmmm wink

myslim ze jo, jinak by ti to totiz bylo uplne jedno wink
me napriklad nechava uplne klidnou kdyz napr nekdo mluvi sproste nebo nezdravi, a lidi co si privydelaji nefer taky poznam, i v rodine se vyskytli ale to me nevytaci.
naopak me zase dokazou vytacet jiny veci, ktery jsou pro ostatni banality a nechapou proc mi to neco vadi..

Upravil(a) konstance (26. 2. 2010 23:52)

Není tady

#98 26. 2. 2010 23:43

konstance
♥♥♥♥♥--

Wiki napsal(a):

konstance napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Projekce - jednoduše:

tummenupp

o tomto jsem uva¨žovala - Konstance - já bych spíš jako sympatizovala - s tím, kdo má ty vlastnosti, které nemám a chtěla bych mít. Zamilovat? ..to nevím... Přitahuje- to spíš.

S Martinkou souhlasím, pokud to není míněno tak, že tu samou vlastnost (která se nám nelíbí u druhých) máme také. Takto přesně - s tím bych nesouhlasila..
Nezpracováno - to ano

nevim tak me to napadlo...ze kdyz jsem se s nekym rozesla, a pretrpela obdobi kdyz to bolelo tak jsem zjistila, ze se najednou v leccems chovam a myslim jako on, proste jsem se to od nej naucila, to co jsem potrebovala, prispevek do integrity, ktery jsem nenachazela v sobe, tak jsem si ho nasla venku. a to byl asi ucel toho vztahu..
"pritahuje" me to ci ono u chlapu, u kamaradek, nebo dalsich osob, ale vzdycky zjistim ze to ma duvod (nekdy po dlooouhym case). proste jako kdyz si nekdy sama uvedomis ze nevis proc se vlastne s tou nebo onou kamaradkou-osobou-chlapem vubec stykas, ale nejak si nemuzes pomoct... a teprv po case zjistis ze se treba dostanes do podobne situace kterou ona kdysi resila, a najednou ti pomuze vedet to jak to prekonala, atd... napriklad..

Není tady

#99 27. 2. 2010 0:43

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

....ale to me nevytaci....

Tak mě v žádném případě nevytáčí to, co jsem uvedla smile. Tyto záležitosti beru poměrně bezemocionálně, jako že (bohužel?) do života patří. Měla jsem na mysli to, že pokud člověk postřehne a uvědomí si, že někdo holt nezdraví sousedku, tak to ještě není nutné vnímat tak, že "nemám zpracováno" - je to jen postřeh něčeho, o čem se třeba mluví...
A ještě jinak řečeno - jak asi bych měla "zpracovat" to, že moje známá nezdraví svoji sousedku? big_smile big_smile

Není tady

#100 27. 2. 2010 10:53

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Kdyby tě to štvalo a hodně a chtěla bys s tím něco dělat - pak si vybavit situace, kdy jsem já byla svědkem podobného chování. zamyslet se, jestli totéž "náhodou", ze svých "určitých" důvodů nedělám taky, nebo mi to nedělá někdo jiný. Prostě se ptát proč a ono to naskočí, o to se neboj Tercilo.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí