Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 22. 10. 2008 11:34

Račice dračice
♥♥♥♥♥♥-

Re: Projekce

Pisatel napsal(a):

Račice dračice napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tulipánko
a znovu připomínám knihu Debie Fordové smile
Člověk je celistvý, to jest "dobrý" i "špatný" A to naprosto KAŽDÝ na téhle planetě. Pokud se nesmíříš ty sama se svou "temnou stránkou" se svou "Temnou bohyní", vždycky tě něčí nepříjemná slova dostanou.

EFT používá větu: Má se ráda a přijímám se přesto, že...... bla bla.
Funguje to smile

Tak já si myslím, že slovo špatný, by se mělo ze slovníku/myšlenek vypustit smile
Já mám vsugerováno, že lidé jsou dobří a taky na druhou stranu dělají mnoho chyb (to
si nahrazuji za slovem špatný, nebo jak ty říkáš "temná stránka").
Mě osobně slovo špatný nevyhovuje.
Protože co je opravdu špatné? Každý jsme přišli na svět celiství v naší lidskosti, takže je vlastně všechno správné...Vidím tedy za vším jen lidské chyby...které nás mají učit...a je mi pak v situacích, kdy mě někdo kritizuje, nebo říká, jak jsem "špatná" líp - protože moje "nastavení"  říká - on jen chybuje, že mě osočuje, a já chybuji, kvůli čemu mě kritizuje,protože to je přirozeně lidské....  slovo špatné se snažím v mysli vůbec nepoužívat.....  (pro mě je to důležité, ikdyž pro někoho je to možná jen o slovíčkaření...)

Myslíš, že je špatné říci ti "ne"(dneska nemohu) "ne"(tohle pro tebe neudělám).

Bože Pistaeli big_smile  Čteš mě vůbec očima smile  Mluvíš o koze a já o voze.....psala jsem, že bych vypustila slovo "špatný", jsme špatní, ty jsi špatná, my jsme špatní.......chápeš big_smile 
Já jsem nepsala, že je špatné říct ne, dneska nemohu, ne, to pro tebe neudělám - to je správné. Já psala čistě o slovu ŠPATNÉ, jako o označení něčeho v nás..../a že ho nahrazuji slovem chyby, což je naší součástí/

Upravil(a) Račice dračice (22. 10. 2008 11:45)

18.12.2009 přišel na svět náš Ondrášek dudlik hjarta

"Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky,
  chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit
  o pochopení"   MAUROIS

Není tady

#52 22. 10. 2008 12:24

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Račice dračice napsal(a):

Bože Pistaeli big_smile  Čteš mě vůbec očima smile  Mluvíš o koze a já o voze.....psala jsem, že bych vypustila slovo "špatný", jsme špatní, ty jsi špatná, my jsme špatní.......chápeš big_smile 
Já jsem nepsala, že je špatné říct ne, dneska nemohu, ne, to pro tebe neudělám - to je správné. Já psala čistě o slovu ŠPATNÉ, jako o označení něčeho v nás..../a že ho nahrazuji slovem chyby, což je naší součástí/

No jaksi Breilovo písmo na obrazovce nemám lol
Ale tak my nejsme špatní, my chybujem. Ale proto, že chybuji ještě (ne)jsem špatní. Víš dráčku jde o to jak ono slovo chápeš. Pokud máš špatný=chyba je to v pohodě, pokud tomu dáš i tí "chybě" jiný význam je to pak matoucí.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#53 22. 10. 2008 12:26

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Ano, máte pravdu, člověk není špatný, ale naše ego nás nutí dělat věci, které nejsou v souladu s harmonií.

Marti,
nechci být dobrá pro maminku ani pro tatínka, spíš chci být dobrá pro toho, kdo o mě trvdí opak.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#54 22. 10. 2008 12:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Hirondel,
mohla bys prosím přiblížit tuto myšlenku? Hlavně o dát emoci jiný energetický potenciál. Jiný směr. Zaměření do své mysli.
Neustále řeším problém, že když mi někdo řekne něco, čím mi dá najevo mou nedokonalost (na něco nemám, něco jsem zapomněla, udělala špatně, nesplnila jsem dohodu), tak okamžitě začnu brečet. Prostě mě to emočně zasáhne, protože si uvědomím, že jsem "špatná", protože vím, že na to opravdu nemám, zapomněla jsem, udělalal špatně, .... Pořád si říkám: nezačnu brečet, nezačnu brečet a pak už to přesáhne mez a já se prostě rozbrečím sad . Nejde s tím nic udělat, i když si to uvědomuji a jsem při tom bdělá (vím, že si to nemám brát osobně).

Díky

Tulipanko,
Nejdriv reknu,ze souhlasim s tvrzenim Racice= pokud si rikas- 'nebrec',spustis tim emocionalni blokadu. Stane se, ze to co odmitas,to se Ti bude vnucovat. Je tedy nutny,nepotlacovat a neignorovat sve pocity ale dat jim pruchod.Vzapeti se na ne zamerit.Jak jsem psala vcera. Venovat jim pozornost.Sledovat je.
Protoze casem to cemu se venujes svou vuli a pranim zpracovat to,to pak odchazi bez nasilneho boje.
Samo o sobe tohle nestaci.Jsou potreba dalsi kroky ke zmenam.Tim se dostavame k tomu o cem pisu=zamerit se do sve mysli.Mam tim namysli,prani se poznat,poznat svuj vnitrni psychicky svet.

Souhlasim i s Pan do jiste miry,protoze v nasi psychice jsou uchovany stiny v podobe vlastnosti ktere k nam patri (nasbirali jsme je na ceste zivotem) a ktere se snazime odstrcit,neprijimat. Hodim do placu napr. zarlivost,spatne naldy,vztek,nenavist k necemu k nekomu, lhani,nedochvilnost atd. atd.
Jde tedy o to neodmitat je,nezavrhovat ,ale napravit je.Tim ze sve vlastnosti,pokud si je sami uvedomujem(predevsim my sami),hodnotime je podle sebe jako neprijatelne pro sve stesti,tim je zarucen prvni krok k naprave.

Ale je totiz dost dobre mozny ze to co Ti nakukal nekdo,to k Tobe proste nepatri. Kdyz Ti nekdo dava najevo napriklad Tvou nedokonalost,predstav si ze Ty vlastne ne -vedome prijimas a privlastnujes si jeho nazor.
Neni mozne nechavat se definovat druhymi.Protoze nazory, ze to co musi platit "vzdy" a "pro kazdeho" jako takove ci makove,jsou pomylena.
Nevim jestli me rozumis. Proste prave z toho duvodu je nutne znat sam sebe,svuj vnitrni svet a potencial.Svou pravdu o sobe,nikoli tu kterou nam nekdo predklada.
Priklad: nekdo rekne- "udelalas to spatne".  Mas volbu a to takovou ze pochopis ze "spatne" to muze byt jen pro nej a Ty se tim nechas pohltit(uveris),nebo si proveris sve kvality,sve hodnoceni sebe sama a reknes si- 'delam co dokazu'. Udelala jsem to co jsem povazovala za spravne, ackoli on nekdo to vidi jako spatne.

Jsou to propleteni mezi lidmi.Kazdyzodpovida za svuj vnitrni potencial. No a ego je tim co stale naseptava mnoho bludu.

Skutecnost neni slovo ani myslenka,je to to ,co vlastnim bytim prozivame.  Je rec o duchapritomnosti.

Tulipku,chapes me trosku?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#55 22. 10. 2008 13:10

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Ano, máte pravdu, člověk není špatný, ale naše ego nás nutí dělat věci, které nejsou v souladu s harmonií.

Ale on ani nechybuje, nebo chybuje pro své EGO

Není tady

#56 22. 10. 2008 13:29

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hir,
myslím, že tě chápu.
Když někdo řekne, že jsem držgrešle, tak mi to vůbec nic neudělá. Já vím, že nejsem, takže mu akorát maximálně řeknu, že to není pravda, že dávám každý měsíc na .... a na ....
Problém spíš spočívá v tom, když mi řekne: hele, já myslela, že jsme se dohodly, že bla, bla, bla... a tys to udělala úplně jinak! A já pak vím, že má pravdu, že jsem v chápání a zapamatovávání trošku tupější, je mi to líto a asi to cítím jako výtku rodičů, abych se změnila, že tak nejsem "hodná holčička". Že je moje chyba, že jsem to neudělala správně (i když jsem to udělalal nejlépe, jak jsem mohla) a jsem proto špatná. A nebo mi vadí, že si ten člověk o mě myslí, že jsem ho podvedla, protože jsem to udělala jinak.
Nebo když mi na výšce řekla vyučující, že na Němčinu nemám, že mi ten test dát nemůže, já tušila, že mám v Němčině slabinu, obrovskou a ubližovalo mi, že je fakt tak veliká, že je to na vyhození ze školy.
Je to asi pořád trošku o projekci: nevadí nám útoky, o kterých víme, že jsou vynešené neprávem, ale ty, o kterých tušíme, že jsou vynešené právem.

Upravil(a) Tulipánka (22. 10. 2008 13:36)

Není tady

#57 22. 10. 2008 13:38

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

jů Tulipánko, ty taky potřebuješ být ta dokonalá lol

jsem si dneska zas uvědomila, jak si nedovoluju dělat chyby - dostala jsem poslat 4 poukázky, bez upozornění, že jsou rozdílné a hned jsem si to vztáhla, že je moje chyba, že jsem je neposlala správně lol jenže jak už tohle u sebe znám, tak si holt prožiju tu chvilku, jak jsem nemožná sad a pak si řeknu, no a co lol

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#58 22. 10. 2008 13:39

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pisateli,
ano, člověk "chybuje" pro své ego, ale jeho úkolem je přeci to ego nemít. A pokud ten úkol nesplnil, je špatný. Takhle nějak to cítím i když vím, že každý má právo na své "chyby" a nikdo nemusí dělat vůbec nic a už vůbec ne rušit své ego. A pokud to někomu vadí, že i já mám špatné stránky, tak je to jeho problém a ne můj. Ale v konkrétní situaci je to ale vždy o moc složitější.

Není tady

#59 22. 10. 2008 13:41

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

tak já si myslim, že tady na zemi je i ego potřebné - stejně jako všechny "dobré i špatné" vlastnosti... jen vše v rovnováze

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#60 22. 10. 2008 13:45

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Pisateli,
ano, člověk "chybuje" pro své ego, ale jeho úkolem je přeci to ego nemít. A pokud ten úkol nesplnil, je špatný. Takhle nějak to cítím i když vím, že každý má právo na své "chyby" a nikdo nemusí dělat vůbec nic a už vůbec ne rušit své ego. A pokud to někomu vadí, že i já mám špatné stránky, tak je to jeho problém a ne můj. Ale v konkrétní situaci je to ale vždy o moc složitější.

Ale ego musíš mít, bez něj fyzicky nepřežiješ. Ono egem emoci "rozchodíš", ale pořád dokud jí nepro a neodžiješ tak se ti nebude žít dobře pořád budeš mít slepé oči v bludišti života. Navíc emoce =nemoc. Takže emoce ke svému životu potřebuješ, stejně jako to ego. Jen je třeba krotit ego a naslouchat duši.
Pro Hir a to jak na vědomé tak i nevědomé rovině bytí.

Není tady

#61 22. 10. 2008 13:46

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jájo,
ano, tohle je i můj názor, že vše je tak, jak má být. Ano, i ego je v pořádku, má tady být. Ale když nebude, tak to bude přeci také v pořádku. A tobě to pomůže dostat se dál ve tvém duchovním růstu.

Není tady

#62 22. 10. 2008 14:08

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Tulipánka napsal(a):

Marti,
nechci být dobrá pro maminku ani pro tatínka, spíš chci být dobrá pro toho, kdo o mě trvdí opak.

No právě, v tom je ten problém. Když se hlouběji zamyslíš, prapůvod stejně najdeš ve vztahu k rodičům...

Protože, kdo je v pohodě, nemá potřebu ostatním dokazovat, že má pravdu... je mu to jedno - protože sám VÍ, že má pravdu :-)

Já to mám taky - a já vím, že to dělám kvůli tátovi... no je dobré si to uvědomit :-) Pak se s tím líp pracuje.

Není tady

#63 22. 10. 2008 14:13

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Jájo,
ano, tohle je i můj názor, že vše je tak, jak má být. Ano, i ego je v pořádku, má tady být. Ale když nebude, tak to bude přeci také v pořádku. A tobě to pomůže dostat se dál ve tvém duchovním růstu.

jsem to teda špatně pochopila, takže to myslíme stejně

Není tady

#64 22. 10. 2008 14:17

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Marti,
ano, nebyla jsem pro své rodiče nikdy dost dobrá, vždy jsem měla nějaké průšvihy. Stačilo rozbitý hrníček. Možná ten hrníček je prapůvodem všeho. Byla to má chyba, že jsem hrníček rozbila, protože jsem nebyla dost šikovná. A já přeci musím být šikovná! Když ne, tak jsem špatná.
Nikomu nezáleželo na tom, že jsem se snažila s hrníčkem manipulovat jak nejlépe to šlo. Nikoho nezajímalo, že já sama svoji šikovnost neovlivním.
Tohle je společenský zákon, který se musí dodržovat. A když ne, tak jsi ve společnosti hendikepovaná sad .

Není tady

#65 22. 10. 2008 14:29

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Marti,
ano, nebyla jsem pro své rodiče nikdy dost dobrá, vždy jsem měla nějaké průšvihy. Stačilo rozbitý hrníček. Možná ten hrníček je prapůvodem všeho. Byla to má chyba, že jsem hrníček rozbila, protože jsem nebyla dost šikovná. A já přeci musím být šikovná! Když ne, tak jsem špatná.
Nikomu nezáleželo na tom, že jsem se snažila s hrníčkem manipulovat jak nejlépe to šlo. Nikoho nezajímalo, že já sama svoji šikovnost neovlivním.
Tohle je společenský zákon, který se musí dodržovat. A když ne, tak jsi ve společnosti hendikepovaná sad .

No jo, TENKRÁT to tak bylo, ale teď už jsi dospělá a můžeš to změnit :-)
Teď už se nemusíš snažit rodičům zavděčit.
Teď už si klidně můžeš dovolit ten hrníček rozbít a nenadávat si za to :-)

Společenský zákon... to nechápu... jaký společenský zákon? dumbom
To je TVŮJ zákon ve TVÉ hlavě. Společnost žádný takový zákon nemá kapitulation

Upravil(a) Martinka1 (22. 10. 2008 14:30)

Není tady

#66 22. 10. 2008 14:36

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Už tomu rozumím!!!
Každý, kdo mi nadává, se v té chvíli stává hubujícím rodičem. A pak brečím lítostí, že jsem špatná, protože jsem nesplnila jeho očekávání smile .
Teď mám další větu: už nikdy se nenechat hodnotit rodiči ani nikým jiným, co jsem udělala nesprávně.

Upravil(a) Tulipánka (22. 10. 2008 14:39)

Není tady

#67 22. 10. 2008 14:38

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Už tomu rozumím!!!
Každý, kdo mi nadává, se v té chvíli stává hubujícím rodičem. A pak brečím lítostí, že jsem špatná, protože jsem nesplnila jeho očekávání smile .

Jo - přesně - CHYTRÁ HOLKA stolt

Není tady

#68 22. 10. 2008 16:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

A nebo mi vadí, že si ten člověk o mě myslí, že jsem ho podvedla, protože jsem to udělala jinak.
Nebo když mi na výšce řekla vyučující, že na Němčinu nemám, že mi ten test dát nemůže, já tušila, že mám v Němčině slabinu, obrovskou a ubližovalo mi, že je fakt tak veliká, že je to na vyhození ze školy.
Je to asi pořád trošku o projekci: nevadí nám útoky, o kterých víme, že jsou vynešené neprávem, ale ty, o kterých tušíme, že jsou vynešené právem.

Tulip,
jak rika Martinka.Jedna se o podprahove psychicke stavy, ktery sis odnesla z detstvi. Dnes mas ale prilezitost je zmenit.Vychovavat se ted potrebujes sama jako jedina zodpovedna za svuj vlastni zivot.
V situacich kdy ten nekdo,kdo si mysli zes ho podvedla,protoze jsi to udelala jinak,muzes dojit k poznani,ze on si klade podminky k tomu jak Te hodnotit podle svych predstav.
A jak jsem uz psala=neni mozne nechavat se hodnotit nekym jinym.(mam tim na mysli,nenechat se). 
K tomu se ale potrebujes naucit se znat. Naucit se duverovat sama sobe. Tim ze se zacnes tohle ucit.Mozna mas vetsi talent na tohle uceni,nez na Nemcinu,kdo vi?
Nepotrebujes se totiz zalibit nikomu,protoze kazdy ma jine pozadavky.A tak se na to vyprdni. Jedine co potrebujes je mit svoji vlastni sebehodnoceni.

Veta:nejsme tim kym nas nekdo druhy chtel vytvorit,jsme tim kym jsme a kym se rozhodneme byt.  ;)

Kdyz si profesorka mysli,domniva se ze na tu Namcinu nemas a Ty si toho jses vedoma take,ne proto ze to rekla ona,ale proto ze to o sobe vis a priznas si to,stejne to nevadi! (podle me)
Kazdy nemusime umet vsechno.Skutecne nejde tlacit na pilu.  Jsme jaky jsme a mozna meme talent na neco jinyho.  :)

Není tady

#69 22. 10. 2008 17:00

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Jája napsal(a):

tak já si myslim, že tady na zemi je i ego potřebné - stejně jako všechny "dobré i špatné" vlastnosti... jen vše v rovnováze

Jaji,
k cemu je napriklad Tobe potrebne ego? Jestli nevadi ze se ptam.  smile  Me jen zajima jak je mozne se na vec divat jinyma ocima.  smile

Není tady

#70 25. 10. 2008 14:39

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorro,
tak přesně v této chvíli už je i pro mně knížka Temná stránka hledačů světla vhodná. Je to přesně můj problém! dumbom Díky za tip, začínám druhou kapitolu smile .

Není tady

#71 18. 2. 2010 12:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Za hranici prejekci zjistujeme,ze veskere prozitky prichazeji a zase odchazeji.
Vsechny ty ruznobarevne reakce a vsechno co probiha nasi mysli se nas nedotykaji,neztotoznujeme se s tim.
Spozorujem ze vsechno co se odehrava je jen projev na ktery lze koukat stejne jako na sen,fantazii.
Vnejsi prostredi ani nic co je v nem nad nami uz nema zadny vliv.

Není tady

#72 18. 2. 2010 15:59

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Vsechny ty ruznobarevne reakce a vsechno co probiha nasi mysli se nas nedotykaji,neztotoznujeme se s tim.
Spozorujem ze vsechno co se odehrava je jen projev na ktery lze koukat stejne jako na sen,fantazii.

Pak je clovek svobodny.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#73 18. 2. 2010 19:41

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

hirondel napsal(a):

Nojo, ale byl by to potom ještě život? Nebyla by to trochu nuda?
To není rýpanec, jen mě to tak napadlo storstark

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#74 19. 2. 2010 8:32

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Lúthien napsal(a):

hirondel napsal(a):

jo, to už je vysoká "matematika , takto uvažovat není pro každého smile
A proč taky, wink   prosím,  přemýšlet, co je za hranicí projekci, Hir, proč tak přemýšlíš ?  styrka

Není tady

#75 19. 2. 2010 9:04

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Lúthien napsal(a):

hirondel napsal(a):

Ona ta projekce ani není tak zas špatná věc, pokud na tohle člověk má "náladu" a "podmínky+výši určitého stupně vývoje", ale ne nadarmo jsme nyní tady a teď  v této naší 3D realitě, takže jsme nuceni chtě-nechtě se zabývat více "přízemními" věcmi. Ovšem toto vše byl náš záměr. Pokud se budeme extrémně moc zabývat duchovnem, pak se nám, bohužel, dost "pokaňhá" právě tato 3D realita.. Ne nadarmo je toto "zóna" neutrality. Vše by mělo spět k neutrálu.. Většina z nás něco zkouší, pokouší se dostat někam, ovšem pracovat s vlastní energií většinou neumíme vůbec. No a pak - projekce neprojekce - ať děláme co děláme, nic se nedaří a vše se začíná "destabilizovat"..

Pokud byste náhodou měl někdo pocit, že "zas plácám", tak o tomto už mluvil i pan Minařík - "člověk si musí vybrat - zda půjde duchovními cestami, ale zničí mu to soukromý život a nebo naopak to vše bude držet v neutrálu a může těžit z obojího".. On to totiž poznal na sobě..

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí