|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Jessika napsal(a):
Račice dračice napsal(a):
Jessika napsal(a):
A mně by teda zajímalo, "proč" z toho ven ?Jess, protože v tom je "lidské utrpení"
Nejde o to být dokonalý, ale mít život plný pohody, a ne zlosti, vzteku a s tím souvisí i to Tvé neubližování....
ale to "lidské utrpení" přece právě k člověku patří?
milá tvářička dementního jedince prostě nikdy nebude oduševnělá...
ale souhlasím s tím, že vztek a zlost na kráse nepřidají
Ale prdlajs - milá tvářička klidného jedince, protože má díky uvědomění si v duši klid 

Není tady
Nezapomeňte, že jsme jen lidi, že nikdy nemůžem být dokonalí. V mém oblíbeném oshozen tarotu je tahle karta
http://ruda.atriumstyl.cz/tarot.php?tar … echnykarty
XIX. Nevinnost
Ze starce na této kartě vyzařuje dětinská radost ze světa. Obklopuje ho přirozený půvab, jako kdyby se smířil sám se sebou i s tím, co mu život přinesl. Zdá se, že hravě komunikuje s kudlankou, která mu sedí na prstě, jako by to byli ti nejlepší přátelé. Kaskády růžových květů kolem něj symbolizují hluboké odpoutání, uvolnění a svěžest. Odpovídají na přítomnost starce, jsou odrazem jeho kvalit.
Nevinnost, jejímž průvodcem je hluboká životní zkušenost, je dětská, ale ne dětinská. Nevinnost dítěte je krásná, ale nevědomá. Jeho nevinnost nahradí nedůvěra a pochybnosti, jakmile povyroste a uvidí, že svět je nebezpečné a hrozivé místo. Nevinnost plně prožívaného života je naproti tomu moudrá a přijímá neustálé proměny zázračného života.
Zen říká, že když odhodíš všechny své vědomosti - patří mezi ně i tvé jméno, tvá identita, úplně všechno, co jsi dostala od svého okolí - když se zbavíš všeho, co ti dali druzí, nabyde tvůj život nové kvality, jíž je nevinnost.
Tak bude ukřižována tvá persona, tvá osobnost, a tvoje nevinnost dojde vzkříšení, staneš se znovu dítětem, znovuzrozeným.
Myslím si, že o tom to je, zrcadlení nebo projekce je jen náš úkol pracovat na sobě , abychom mohli dosáhnout oné bdělé nevinnosti. Abychom cítili rovnováhu, radost z každého okamžiku a přijímat s úctou jak radost, tak i rány osudu, v tom tkví podstata. To je umění a celoživotní dřina.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
A to je myslím fatální omyl
Každá emoce je závislá jen na nás samých, byť si to neuvědomuješ....je to reakce na myšlenky, které se Ti honí hlavou.... Hlava (mysl) Ti funguje tak automaticky, že si myslíš, že emoce je nezávislá na Tobě samém, ale opak je pravdou
Přenastavit to jde. Jak si myslíš, že se učíš třeba zvládnutí fóbií....právě, že ten strach (smutek) umíš správnými myšlenka vypudit z hlavy (protože i strach, smutek je v 1. fázi myšlenka), pak teprve přijde emoce, a následně reakce těla. To se budu s Tebou přít
Hmmm...tak asi proto se tolika lidem nedaří zbavit se svých fobií.... co je to ta SPRÁVNÁ myšlenka?
Rači, přečti si Eckerharta Tolle: Moc přítomného okamžiku a pak se už nejspíš s Pisatelem nebudeš chtít přít.
Jinak souhlas s Hani.
Znám spoustu lidí, kteříí mají v hlavě tu "správnou" myšlenku, trénujou mysl a trénujou, až by se i utrénovali a stejně tomu, co VĚDÍ a co jim všichni říkají, nevěří.... Zase začnou zběsile ječet, když uvidí pavouka (oni přece ale mají tu "správnou myšlenku a vědí, že je to jen neškodný pavouček), zase se vidí jako bytost k ničemu, když se jim něco nepodaří, zase nevěří sami sobě a v sebe, když příjde černá bolestivá noc...
Víš Pan, já až po tom, co jsem si tohle, co jsem napsala, uvědomila, teprve jsem se svými fobiemi pohla, dřív fakt ne....
K té správné myšlence -jak jsem to myslela - je to ta, která je mi příjemná, to pocitově poznám. Dokážu se při ní zrelaxovat a už si je navodit. Na ty správné myšlenky mi stačí pouhá intuice - prostě jsou to ty, po kterých se cítím dobře. Třeba u mé sociální fobie - když nastoupím do autobusu, představuji, jak si sedám, je mi příjemno, jak kdybych se posadila do nějaké sedačky, třeba zavřu oči, a představuji si, jak jsou ti lidi kolem milí a příjemní, představuji si, jak se usmívají, když mají volno a z autobusu vystoupím v pohodě a v nic mě nechytne. To je ten trénink, ty "správné myšlenky". Ne, že si řeknu, třeba jako člověk s fobií na pavouky - ve strachu - tak a teď si musím vsugerovat, že ten pavouk mi nic neudělá a se strachem si to lámat do hlavy. Jen protože to vědomě vím....to je jasný, že to nepomáhá.....jde o to naladit se v urč. situacích na příjemé myšlenky, které naladí příjemmé pocity..... Takže špatná myšlneka je ta, po které se necítím dobře. Jak jednoduché.
Takže k té knize....a kde jsem napsala, že by se to mělo odehrávat jindy, než v přítomném okamžiku.
Samozřejmě, že jde vždy o přítomný okamžik.
A už kvůli tomu s Pisatelem určitě nesouhlasím. Protože on se dopředu vědomě neguje tím, že nemůže nic v nějakém okamžiku ovlivnit, což je blbost a když to má takhle vsugerované, tak to fakt dokázat nemůže....
Nejdůležitější je to vědomí, že to ovlivnit jde, trénink spočívá až v konkrétních situacích, to se nepřu 

Není tady
Rači,
mluvíš o POCITECH, naciťování.... tak to pak ano.
Toho Tolle si ale stejně přečti 
A ještě: svoje pocity a naciťování myšlenkami - vědomým programováním MYŠLENEK - opravdu ovlivnit nemůžeme. Ty je spíš potřeba zcela eliminovat - vypnout.
Tedy pustit, nechat být, jak řekla už Hani.
Upravil(a) Pandorraa (21. 10. 2008 21:03)
Není tady
[quote
Víš Pan, já až po tom, co jsem si tohle, co jsem napsala, uvědomila, teprve jsem se svými fobiemi pohla, dřív fakt ne....
K té správné myšlence -jak jsem to myslela - je to ta, která je mi příjemná, to pocitově poznám. Dokážu se při ní zrelaxovat a už si je navodit. Na ty správné myšlenky mi stačí pouhá intuice - prostě jsou to ty, po kterých se cítím dobře. Třeba u mé sociální fobie - když nastoupím do autobusu, představuji, jak si sedám, je mi příjemno, jak kdybych se posadila do nějaké sedačky, třeba zavřu oči, a představuji si, jak jsou ti lidi kolem milí a příjemní, představuji si, jak se usmívají, když mají volno a z autobusu vystoupím v pohodě a v nic mě nechytne. To je ten trénink, ty "správné myšlenky". Ne, že si řeknu, třeba jako člověk s fobií na pavouky - ve strachu - tak a teď si musím vsugerovat, že ten pavouk mi nic neudělá a se strachem si to lámat do hlavy. Jen protože to vědomě vím....to je jasný, že to nepomáhá.....jde o to naladit se v urč. situacích na příjemé myšlenky, které naladí příjemmé pocity..... Takže špatná myšlneka je ta, po které se necítím dobře. Jak jednoduché.
Takže k té knize....a kde jsem napsala, že by se to mělo odehrávat jindy, než v přítomném okamžiku.Samozřejmě, že jde vždy o přítomný okamžik.
A už kvůli tomu s Pisatelem určitě nesouhlasím. Protože on se dopředu vědomě neguje tím, že nemůže nic v nějakém okamžiku ovlivnit, což je blbost a když to má takhle vsugerované, tak to fakt dokázat nemůže....Nejdůležitější je to vědomí, že to ovlivnit jde, trénink spočívá až v konkrétních situacích, to se nepřu
jak ovlivníš příchod smutné zprávy?
Jak natrénuješ dopředu jak se zachováš po informaci která ti dá emoci?
Jak se sžiješ s onou memocí když dojde?
Copak emoce je nějak uchopitelná? Je to soubor "nábytku" s kterým můžeš trénovat trpělivost tvého muže, když jej musí každý 4 týden stěhovat?
Hele blíží se vánoce a hned máš nejméně dvě emoce, tři? No tak jdi trénovat jak s emocí nazvanou úklid, s emocí radosti při rozbalování dárků, a emocí úklidu štědrovečerní tabule..... 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
A ještě: svoje pocity a naciťování myšlenkami - vědomým programováním MYŠLENEK - opravdu ovlivnit nemůžeme. Ty je spíš potřeba zcela eliminovat - vypnout.
Tedy pustit, nechat být, jak řekla už Hani.
Ano, v 1. fázi myšleky eliminovat - vypnout, pustit, nechat být a tu situaci si emočně prožít - pak jde "všechno ven" - jak řekla Hani. To souhlas....ale Tvůj mozek začne zase za chvíli naplno fungovat - a to už "nevypneš", když projevené prvotní emoce odplujou, pak je možné a hlavně pro nás přínosné vědomým programováním myšlenek ovlivnit svoje pocity a naciťování myšlenkami. Příklad - když mi někdo zemře, je jasné, když jsem toho člověka milovala, pustím ze sebe žal, bolest, silné emoce atd.atd....to je jasný, to je správné, je špatné to potlačovat, je to přirozená reakce.....to je ten 1. krok, který potvrdila i Hir. Ale pak, jak jsem již napsala, vědomým progr. myšlenek ovlivnit své pocity. Krok druhý. Ty pořád mluvíš o tom kroku prvním, ale já přecházím do toho druhého
S trénováním kroku 2, totiž eliminuješ prožívání kroku 1, aniž by sis to uvědomovala.....to zjistíš až zpětně....a čím víc trénuješ, tak Ti to přechází do samozřejmosti, automaticky Ti pak krok 1 i 2 nedělá už takový problém....protože se pozitivně naprogramuješ....a vidíš i při špatné zprávě víc toho pozitivního, neupneš se v 1. šoku jen na to negativní a nemusí Tě to tak semlít....následně se lépe v kroku 2 orientuješ, rychleji a líp se se vším vyrovnáváš....
Upravil(a) Račice dračice (21. 10. 2008 21:52)

Není tady
Pisatel napsal(a):
[quote
Takže k té knize....a kde jsem napsala, že by se to mělo odehrávat jindy, než v přítomném okamžiku.Samozřejmě, že jde vždy o přítomný okamžik.
A už kvůli tomu s Pisatelem určitě nesouhlasím. Protože on se dopředu vědomě neguje tím, že nemůže nic v nějakém okamžiku ovlivnit, což je blbost a když to má takhle vsugerované, tak to fakt dokázat nemůže....Nejdůležitější je to vědomí, že to ovlivnit jde, trénink spočívá až v konkrétních situacích, to se nepřu
Copak emoce je nějak uchopitelná? Je to soubor "nábytku" s kterým můžeš trénovat trpělivost tvého muže, když jej musí každý 4 týden stěhovat?
Hele blíží se vánoce a hned máš nejméně dvě emoce, tři? No tak jdi trénovat jak s emocí nazvanou úklid, s emocí radosti při rozbalování dárků, a emocí úklidu štědrovečerní tabule.....
Pisateli
To nemá cenu, vůbec mi asi nerozumíš
Ale to neva
Zkus si přečíst, co jsem teď psala Pan....opakovala bych se 

Není tady
Pisatel napsal(a):
[quote
Hele blíží se vánoce a hned máš nejméně dvě emoce, tři? No tak jdi trénovat jak s emocí nazvanou úklid, s emocí radosti při rozbalování dárků, a emocí úklidu štědrovečerní tabule.....Pisateli
Ale to neva
Jdi číst
Není tady
Pisatel napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Hele blíží se vánoce a hned máš nejméně dvě emoce, tři? No tak jdi trénovat jak s emocí nazvanou úklid, s emocí radosti při rozbalování dárků, a emocí úklidu štědrovečerní tabule.....Pisateli
Ale to neva
Jdi číst

Není tady
hirondel napsal(a):
Jen me tak napadlo,ze by nekoho tohle tema mohlo zajimat. A protoze se o tom tady na duchovnim moc nebo vubec nemluvilo(nevzpominam si) tak otviram dvere.
Projekce,je proces nezavisly na Vedomi. Je to stin ktery se zmocnuje jedince prostrednictvim emoci.Je to vnitrni usporadani a vedome neodhalene procesy mysli,ktere narusuji rovnovahu.
Projekce nevychazi z vedome urovne,ale z nevedome. Projekce je nezpracovany vnitrni stav-totiz psychicky stav jedince ktery prisuzuje vnejsimu okoli,vecem,lidem.
Takhle znecistena mysl jedince je ukazkou iluze vnimani.
Znecistena mysl(bezne mysleni) neni v zadnem pripade skutecnou podstatou cloveka. Jedine vedomou cestou skrze tenhle prach se lze dopracovat k ciremu ,cistemu Vedomi(=nejhlubsi podstata mysli),ktere muzem nazvat Duse a skutecnou podstatou byti.
Dokud je Duse=ono cire zrcadlo uvnitr nas -znecisteny,jsme obeti iluze Sveta v nemz se nam Svet stava zrcadlem odrazejicim vlastnosti nas samych,ktere odmitame videt,pripustit,odmitame o nich vedet ,premyslet =to je nas stin.
Projekce nejsou jen negativni,jsou i pozitivni. Priklad pozitivni: zamilovanost.
- bezna mysl cloveka si ve sve zamilovanosti projektuje na partnera to,jak si ho preje videt,nebo lepe receno jak ho dokaze videt(v podstate ho ale nezna).
Kdyz ale takova pozitivni projekce odezni,ona "laska" zamilovanost se meni v neco jineho.Nasledujic dalsi vnitrni stavy a procesy-projekce.
Pokud by takovy dva partneri co se zamilovali do sebe netrpeli projekci mysli(svym stinem),dokazali by v sobe najit celistvost.To znamena splynuti muzskeho a zenskeho prvku,kdy nejsou jednim ci druhym,ale oba jsou obojim. Jednou Dusi.
Verim ze cestou cviceni bdelosti,sebereflexe je jedinec schopen poznat ze myslenky jsou jen myslenky.
Souhlas, Hir 
Jen bych nerozlišoval na "čisté" a "nečisté". Osobně bych to nazval: "jsme tam, kde chceme být.." něco jako slogan Mattela: "Barbie.. je vším, čím chceš (i nechceš) být.
Ale problém se nachází na dvojkové soustavě: vidím, co nevidím, cítím, co neítím, chápu, co nechápu, ....
Kombinací je mnoho, ... asi takto, bráno z pohledu člověka děnně vstávajícího do práce: v noci se něco zdá, člověku je to nad život jasné. Přichází procitávání, člověk vzpomíná na poslední okamžiky "snů", zazvoní budík, ikdyž člověk ví, že za chvíli zazvoní...
Podívá se na rafičky a zjistí, že si musí pohnout, aby vykonal ranní očistu a vypravil se na čas. To, co měl v noci, jako kámen, se v to ráno stává máslem... potom, k poledni v běžné rutině zaměstnání začíná přemýšlet o rutině, dokud jej nevyruší telefonáít od manžela, manželky, že se doma stal průser. Člověk jej řeší, večer uléhá do postele se vzpomínkami na minulou projekci.. ale v tu dobu je na snadě, aby vešla projekce nové.
Nehovořím jen o snech, jen chci naznačit, že nové vytlačuje staré, ale staré zůstává a snaží se být zpracováno, atejně tak, jako to nové, co se stane starým, vyžadujke to samé.
Osobně, za sebe považuji dobro a zlo takto: to Božské, to je v nás stále, je to dar od Stvořitele. Je to neměnné a s osobou člověka nevyprchající, určitý graf s požadovanou přímkou.
To zvířecí: to je to, co souvisí s přírodou a animalií, kterou nám Stvořitel ponechal.
Je to boj, kdy se hmota bije s duchem, ač to stále nedovedeme absorbovat, ale víme o tom. (nápovědou je film Planeta opic aj..)
Nechci nic zlehčovat, ale jak púraví přísloví: na každém šprochu je pravdy trochu..
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tedy pustit, nechat být, jak řekla už Hani.Ano, v 1. fázi myšleky eliminovat - vypnout, pustit, nechat být a tu situaci si emočně prožít - pak jde "všechno ven" - jak řekla Hani. To souhlas....ale Tvůj mozek začne zase za chvíli naplno fungovat - a to už "nevypneš", když projevené prvotní emoce odplujou, pak je možné a hlavně pro nás přínosné vědomým programováním myšlenek ovlivnit svoje pocity a naciťování myšlenkami. Příklad - když mi někdo zemře, je jasné, když jsem toho člověka milovala, pustím ze sebe žal, bolest, silné emoce atd.atd....to je jasný, to je správné, je špatné to potlačovat, je to přirozená reakce.....to je ten 1. krok, který potvrdila i Hir. Ale pak, jak jsem již napsala, vědomým progr. myšlenek ovlivnit své pocity. Krok druhý. Ty pořád mluvíš o tom kroku prvním, ale já přecházím do toho druhého
S trénováním kroku 2, totiž eliminuješ prožívání kroku 1, aniž by sis to uvědomovala.....to zjistíš až zpětně....a čím víc trénuješ, tak Ti to přechází do samozřejmosti, automaticky Ti pak krok 1 i 2 nedělá už takový problém....protože se pozitivně naprogramuješ....a vidíš i při špatné zprávě víc toho pozitivního, neupneš se v 1. šoku jen na to negativní a nemusí Tě to tak semlít....následně se lépe v kroku 2 orientuješ, rychleji a líp se se vším vyrovnáváš....
Aha, máš namysli "vědomé emoce"
Nemyslím, že je to potřeba trénovat...snad jen do té chvíle, než ti dojde, že jiná cesta není.
Není tady
Pro mě nejhorší byly nezpracované emoce z minulosti, o kterých jsem už ani nevěděla, že je mám.
Jejich tlak bych tak silný, že jsem nevěděla, co mám dělat. Vždy to šlo až tak daleko, že jsem se tomu tlaku vzdala, šla do meditací, v nichž vypukly naplno a s celou parádou. Bylo to sice vždycky maso, ale po pár dnech zpracovávání hlavně velká úleva, následována potom i třeba záchvaty smíchu.

Není tady
Napriklad emoce strachu.Prichazi z naseho podvedomi.Vyvolal ji nejaky podnet z okoli.
Pokud nejsme schopni stat se pouhymi pozorovateli sve vlastni mysli a misto toho se tim nechame ne-vedome pohltit,ztotoznime se s myslenkou,prizivujeme tak jen svoje ego,ktere se boji o svoji pozici.
Samozrejme ze neni moudre,tuhle emoci potlacovat,ignorovat,zapuzovat. To by nam prineslo efekt- navraceni se priste zas.
Tim ale ze ji zacneme venovat pozornost,zamerime se na ni,neuhybame,divame se ji v podstate beze strachu primo do tvare,tim ji vlastne dame svobodny,nenasilny odchod,zmizeni.
Nase smysli jsou tim co zachycuje podnety z okoli,dale nase pamet je podnety aktivovana a zrodi se emoce=hnuti mysli.
Je to rychly a normalen nevedomy proces.
Mysl se zacne automaticky rozvetvovat> tvori si asociace k podnetum.No a jsme zpet u toho,ze neni nutne prizivovat a rozvetvovat myslenku-y,ale jen prijmout(neodmitat) a pozorovat.
Da se jednoduse take rict,ze dokud je mysleni panem cloveka(nekontrolovatelna aktivita),nemuze byt clovek panem myslenek(proces plne pod vedomou kontrolou)
Mame preci volbu-tvorivost. Jsme to my kdo zaseje pricinu k tomu ci onomu.
Kdo chce se drzet (ztotoznit se) napr. strachu,smutku,zarlivosti,atd atd=vlastne pripoutanosti ke svemu egu,pripoutanosti k myslenkam,emocim,ten si tak vybral.Dusledky prijdou at chceme nebo ne. To preci uz davno vime. Mame ale i jine moznosti. Najit Dusi a nechat ego odejit.
Kdyz nas nekdo napriklad nastve,mame preci na vyber jak budem o situaci rozjimat a jak se nasledne i zachovame.Bud zpusobem navyklym(ego a jeho pokuseni),nebo si zvolime jinak(cesta Duse). Emoci samozrejme nemuzem prehlizet. Jde o to,te emoci dat jiny energeticky potencial.Jiny smer.
Zamereni do sve mysli.Mysl obratime dovnitr,do sveho nitra.Ziskame tim moznost jak neprojektovat, ale spise najit onen projektor.
Není tady
Hir, hezky jsi to popsala, naprosto souhlasím....

Není tady
Pandorraa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
.
Aha, máš namysli "vědomé emoce"
Nemyslím, že je to potřeba trénovat...snad jen do té chvíle, než ti dojde, že jiná cesta není.
Používáme asi jen jiná slova....ano - jen já bych to nazvala "vybíráme si takové myšlenky, které nám "spustí" vědomé emoce, o které stojíme " .... (Mám občas pocit, že mluvíme každá jiným jazykem, tak nevím, jestli se teď dorozumíme...)
S tím tréninkem, můžu mluvit pouze ze své zkušenosti, a já to teda musím trénovat...ikdyž vím a došlo mi, že jiná cesta není.... ale může to být tou mou emoční poruchou...třeba to jiní lidé, kteří takové problémy nemají, a zjistili, že jinak to nejde, to nepotřebují - je to možné. Když se kouknu kolem sebe, je spousta lidí, kterým nedošlo, že jiná cesta není a trénují, nebo to mají jako já a trénovat taky holt musí, přestože jsou si vědomi....
Upravil(a) Račice dračice (22. 10. 2008 10:18)

Není tady
Kdyz nas nekdo napriklad nastve,mame preci na vyber jak budem o situaci rozjimat a jak se nasledne i zachovame.Bud zpusobem navyklym(ego a jeho pokuseni),nebo si zvolime jinak(cesta Duse). Emoci samozrejme nemuzem prehlizet. Jde o to,te emoci dat jiny energeticky potencial.Jiny smer.
Zamereni do sve mysli.Mysl obratime dovnitr,do sveho nitra.Ziskame tim moznost jak neprojektovat, ale spise najit onen projektor.
Hirondel,
mohla bys prosím přiblížit tuto myšlenku? Hlavně o dát emoci jiný energetický potenciál. Jiný směr. Zaměření do své mysli.
Neustále řeším problém, že když mi někdo řekne něco, čím mi dá najevo mou nedokonalost (na něco nemám, něco jsem zapomněla, udělala špatně, nesplnila jsem dohodu), tak okamžitě začnu brečet. Prostě mě to emočně zasáhne, protože si uvědomím, že jsem "špatná", protože vím, že na to opravdu nemám, zapomněla jsem, udělalal špatně, .... Pořád si říkám: nezačnu brečet, nezačnu brečet a pak už to přesáhne mez a já se prostě rozbrečím
. Nejde s tím nic udělat, i když si to uvědomuji a jsem při tom bdělá (vím, že si to nemám brát osobně).
Díky
Upravil(a) Tulipánka (22. 10. 2008 10:44)
Není tady
Tulipánko, viz. Tvůj příklad - emočně Tě to zasáhne tak silně, protože jsi přijmula myšlenku na zákldě toho hodnocení - "jsem špatná".
A když si budeš vědomě programovat myšlenky - "nezačnu plakat, nezačnu plakat" - ve finále prostě udělají emočně pravý opak. Nesmíš si do mysli vpustit - CO NECHCEŠ. Musíš se "programovat" ve smyslu CO CHCEŠ a jaká doopravdy jsi - tedy hodnotná. Tedy na Tvém příkladu by ti mohly pomoci myšlenky - "jsem i přes tu chybu, co jsem udělala, dobrý a kvalitní člověk, touto zkušeností jsem se poučila ze své chyby, tak jsem vlastně za ni ráda a příště ji neudělám, atakpod. " Nesmíš si do mysli vpustit nic negativního o sobě - a to chce ten trénink - aspoň, já ho potřebuji a o něm jsem mluvila. Ale ten trénink ti půjde až vědomím vlastní cennosti..... Musíš sama v sobě zjistit,že cenná opravdu jsi - to je o sebevědomí.
Upravil(a) Račice dračice (22. 10. 2008 10:59)

Není tady
Račice,
děkuji, tu větu: "jsem i přes tu chybu, co jsem udělala, dobrý a kvalitní člověk" si zapamatuji a zkusím si ji říkat. Se sebevědomím máš pravdu, mám už vytipovanou psycholožku, třeba mi pomůže se sebevědomím i s emocemi.
Není tady
Tulipánko
a znovu připomínám knihu Debie Fordové 
Člověk je celistvý, to jest "dobrý" i "špatný" A to naprosto KAŽDÝ na téhle planetě. Pokud se nesmíříš ty sama se svou "temnou stránkou" se svou "Temnou bohyní", vždycky tě něčí nepříjemná slova dostanou.
EFT používá větu: Má se ráda a přijímám se přesto, že...... bla bla.
Funguje to 
Není tady
Pandorro,
myslíš knihu Temná stránka hledačů světla?
Máš pravdu. Stále nejsem smířená se svojí "temnou bohyní", protože se snažím být dokonalá. Brzy už snad budu věřit, že mám na své nedostatky právo
.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Pandorro,
myslíš knihu Temná stránka hledačů světla?
Máš pravdu. Stále nejsem smířená se svojí "temnou bohyní", protože se snažím být dokonalá. Brzy už snad budu věřit, že mám na své nedostatky právo.
(A komu se snažíš zavděčit? Tatínkovi? Mamince?
)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tulipánko
Člověk je celistvý, to jest "dobrý" i "špatný" A to naprosto KAŽDÝ na téhle planetě. Pokud se nesmíříš ty sama se svou "temnou stránkou" se svou "Temnou bohyní", vždycky tě něčí nepříjemná slova dostanou.
Funguje to
Tak já si myslím, že slovo špatný, by se mělo ze slovníku/myšlenek vypustit 
Já mám vsugerováno, že lidé jsou dobří a taky na druhou stranu dělají mnoho chyb (to
si nahrazuji za slovem špatný, nebo jak ty říkáš "temná stránka").
Mě osobně slovo špatný nevyhovuje.
Protože co je opravdu špatné? Každý jsme přišli na svět celiství v naší lidskosti, takže je vlastně všechno správné...Vidím tedy za vším jen lidské chyby...které nás mají učit...a je mi pak v situacích, kdy mě někdo kritizuje, nebo říká, jak jsem "špatná" líp - protože moje "nastavení" říká - on jen chybuje, že mě osočuje, a já chybuji, kvůli čemu mě kritizuje,protože to je přirozeně lidské.... slovo špatné se snažím v mysli vůbec nepoužívat..... (pro mě je to důležité, ikdyž pro někoho je to možná jen o slovíčkaření...)
Jak píšeš Tulipánko, každý má na své nedostatky právo
Každý...
Upravil(a) Račice dračice (22. 10. 2008 11:29)

Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tulipánko
Funguje toTak já si myslím, že slovo špatný, by se mělo ze slovníku/myšlenek vypustit
Já mám vsugerováno, že lidé jsou dobří a taky na druhou stranu dělají mnoho chyb (to
si nahrazuji za slovem špatný, nebo jak ty říkáš "temná stránka").
Mě osobně slovo špatný nevyhovuje.
Protože co je opravdu špatné? Každý jsme přišli na svět celiství v naší lidskosti, takže je vlastně všechno správné...Vidím tedy za vším jen lidské chyby...které nás mají učit...a je mi pak v situacích, kdy mě někdo kritizuje, nebo říká, jak jsem "špatná" líp - protože moje "nastavení" říká - on jen chybuje, že mě osočuje, a já chybuji, kvůli čemu mě kritizuje,protože to je přirozeně lidské.... slovo špatné se snažím v mysli vůbec nepoužívat..... (pro mě je to důležité, ikdyž pro někoho je to možná jen o slovíčkaření...)
Myslíš, že je špatné říci ti "ne"(dneska nemohu) "ne"(tohle pro tebe neudělám).
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Neustále řeším problém, že když mi někdo řekne něco, čím mi dá najevo mou nedokonalost (na něco nemám, něco jsem zapomněla, udělala špatně, nesplnila jsem dohodu), tak okamžitě začnu brečet. Prostě mě to emočně zasáhne, protože si uvědomím, že jsem "špatná", protože vím, že na to opravdu nemám, zapomněla jsem, udělalal špatně, .... Pořád si říkám: nezačnu brečet, nezačnu brečet a pak už to přesáhne mez a já se prostě rozbrečím
. Nejde s tím nic udělat, i když si to uvědomuji a jsem při tom bdělá (vím, že si to nemám brát osobně).
Díky
Tulipánko, na tohle jsem dostala jednoduchou a účinnou radu - místo toho "nebudu brečet" si prostě říct "no a co tak si pobrečim" - no a ono to časem přestává 
Není tady
Jája napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
DíkyTulipánko, na tohle jsem dostala jednoduchou a účinnou radu - místo toho "nebudu brečet" si prostě říct "no a co tak si pobrečim" - no a ono to časem přestává

Není tady