6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Držím dietu a velmi je doporučován sýr tofu, ale nijak moc mi syrový nechutná a nevím, jak ho mám připravit. Můžete mi někdo poradit nějaký dietní recept?
Není tady
já si ho dělala smažený, ovšem to asi není dieta, co? :-)))
Není tady
tady je par receptu, s tofu nemam zkusenosti, ale koukam, ze je tam hodne salatu, takze si snad vyberes i pro svou dietu http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … ews_only=0
Upravil(a) dasad (20. 10. 2008 9:02)
Není tady
V dobach kdy jsem ho jedla, jsem ho vetsinou nakrajeny na kosticky pridala na panev s orestovanou zeleninou, sojovou omackou.
Není tady
Ja ho jim na dvoji zpusob:
smazeny na panvi, s tim, ze dam minimum Olivoveho oleje.
Pak na kosticky nakrajeny do zeleninoveho salatu.
Jednou říkala Dr. v pořadu "Jste to co jíte" , že po zmrazení získá tofu masovou chuť. Nemám osobně vyzkoušeno, ale třeba to za pokus stojí.
Není tady
Co si budem nalhávat, v našich masožroutských končinách, tofu asi nikdy nebude to pravý ořechový. Ale, abych byl objektivní, tak jsem si jednou u Staromáku dal v jedný "zelený" restauraci, rizoto z tofu a to bylo papu vynikající. Kuchař "prevít", recept nevykecal .
Není tady
Tofu po sečuánsku.
Sýr nakrájet na kostičky smíchat se sojovou omáčkou a kari kořením (dle chuti),nechat v lednici 2 hodiny odležet.Pak opéct na pánvi s nakrájenou červenou paprikou a přidat sečuánskou omáčku.Všechno společně prohřát na pánvi.Příloha rýže.
Není tady
Nudle se smazenou zeleninou a tofu
50g ryzovych nebo soba nudli 100g brokolice, nakrajene na male kousky
trocha oleje 100g pak choi, nakrajene
100g tofu, nakrajenych na male kousky 4 jarni cibulky, nakrajene na kousky
lzice sojove omacky 2 strouzky cesneku
lzice balsamic octa hrst cerstveho koriandru
Uvarime nudle podle instrukci. Na panvi osmazime tofu. Pridame sojovou omacku a ocet a smichame s tofu. Odlozime smes na talir. Na panvi usmazime brokolici, pridame pak choi, jarni cibulky a cesnek. Na panev vratime zpatky tofu a poradne smichame. Servirujeme s nudlemi a posypeme koriandrem.
Není tady