|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Holky prosím vás, četla jsem někde že v první půlce cyklu by se měl pít čaj z maliníku a v druhé čaj kontyhelový, ale nikde jsem nenašla podrobnosti.
Takže pro upřesnění, v první části cyklu budu pít čaj z maliníku, až do zvednutí teplot čili do ovulace, jakmile se teplota zvedne nasadím čaj kontryhelový? A co během ms? Smí se pít některej i během menzes? A kterej?
Já vím sem rejpalka, ale chtěla bych už konečně aby ten můj cyklus aspoň trochu vypadal jako cyklus... 
Není tady
Danuš, já piju kontryhel kvůli bolestivé menstruaci. Vyčetla jsem na internetu, že se má pít od prvního dne cyklu do ovulace, ale když jsem to tak dělala, měla jsem bolestivou MS stále, začla jsem pít celý cyklus, denně 0,5 l a sice mě břicho bolívá, ale o dost méně než dříve. Navíc mi úplně vymizelo špinění před a po MS.....jen 3 dny krvácení a dost.
Není tady

Kamčí kontryhel od prvního dne cyklu? Takže zase obráceně?
No já už se z toho fakt zblázním, to je věda tohleto, takže už zasejc nevím nic 
Není tady
http://bobshop.blog.cz/0702/kontryhel-o … a-vulgaris
tady jsem to vyčetla....
Není tady
o maliníku tam píšou taky, ale ten je na snazší porod, nebo tak něco......
Není tady

U kontryhele jsem taky četla, že se má pít od prvního dne cyklu do ovulace.
Není tady

Jo takže myslíte kontryhel od 1 dne do ovu. A pak od ovu do ms ten maliník nebo nic? 
Není tady
Danuš a proč ten maliník????
Není tady

Danuš kde jsi vyčetla,kontryhel od ovulace
??
Pije se jak píší holky od 1dc do ovu,podporuje růst sliznice pro dobré zahnízdění embrya
.....snad
prostě ideální ženský čaj 
Není tady

Maliník vím,že pijí holky v těhulkách, taky ale až od určitého tt před porodem.
Není tady
Myslím, že maliník od 36 tt
Není tady
Já pila kontryhel celý cyklus asi až do 8tt.
I teď piju čaj pro těhotné, který ho obsahuje, kontryhel prý snižuje riziko potratu, takže není důvod se ho bát po ovulaci.
Ad maliník - jak píše Gabu, má prý usnadňovat porod.
Není tady

No myslím, že jsem to vyčerla tady na babinetu někde v hooodně starších vláknech, když sem to tu někdy ze začátku prolítávala celý, a tak právě psali to co jsem psala prvně, že na nějakých tuším německých stránkách bylo to že první část cyklu maliník a druhou kontryhel. Tak teď nevím 
Není tady

Tak věř nám
a v kontryhelu pokračuj(dle Fídi) až po maliník před porodem 
Není tady
Jj, je to tak. Já pila teda kontryhel ze začátku jednou denně celý cyklus a potom jsem si přidala na 2x. Musím říct, že se mi cyklus dost napravil, ale hlavně, já poprvé v životě poznala, kdy mám ovu. To jsem nikdy nezažila a určitě to musel udělat ten kontryhel, protože jinak jsem nic nebrala.
O maliníku jsem něco slyšela, ale až ve druhé půli cyklu. Myslím, že ho pila Lenka 77, ale nechci kecat 
To obrácené pořadí jsem taky někde vyčetla, ale všude jinde je to opačně. Asi nějaký šotek či co.
Není tady

Jé Ivi ty po něm poznáš i ovu, jo? Jééé. Já bych hlavně chtěla aby se mi vůbec nějaká ovu dostavila...
Ale všem vám moc děkuju! Budu tedy pít celej cyklus kontryhel a jednou za čas v druhej půjce bych mohla přidat ten maliník když už ho tu mám...
Není tady
jojo, začni hned
, nic tím nezkazíš a navíc mně ten kontryhel docela chutná a to jinak bylinky vůbec nemusím 
Není tady

Ty jo a teď mi došlo že tu mám ještě ten ženský devatero bylin od Valdemara Grešíka od Enn a heřmánek co mi doporučila Silvi...tak to nevím...to asi nedam tolik bylinek a čajů...a navíc mě dost s.e.r.e to přelejvání přes sítko a tak 
Není tady
Ten od grešíka mám taky, piju ho ráno a kontryhel si kupuju porcovaný, v práci by se mi špatně cedilo přes sítko a tak....
Není tady
Já pila kontryhel taky v pytliku a taky mi celkem chutnal. Ještě mi něco zbylo a to si nechám asi na konec těhu. Píše se, že od 36tt se může taky pít na lepší porod - nevím, přesně v čem lepší, ale každé zlepšení je pozitivní 
Jo a s tou ovuší, to jsem taky čučela jak péro z divanu. Dřív jsem ji měla sem tam obvykle s práškama a po tom kontryhelu mě normálně při ovuši bolelo břicho a podle BT opravdu probíhala. Na UTZ jsem nechodila, ale podle současného stavu se zdá, že proběhla doopravdy.
Akorát ten časovaný sexík byl makačka, protože mě to břicho bolelo jak čert 
Není tady

Jéééééééééééééé Ivi! Ty si mi udělala ale radost! Děkuju! 
Holky já mám teď rozdělanej sypanej, ale další byl koupit příťas tak ten mám taky porcovanej 
Jinak já si teď udělala ten od Grešíka a dýl odpo si udělam ještě ten kontryhel
Moc vám děkuju!
Není tady

jj, kdysi, asi před rokem, možná víc, jsme tot tu hodně řešili, ale já už si to nepamatuji
Dokonce i chmel jsme chlemptaly
No každopádně, nesmíte to přehánět, protože jsem si díky silným odvarům pravděpod. tehdy rozhodila MS
Já mám od gřešíka ten ženský, sice ho v poslední době vůbec nepiju, ale je docela chutný.

Není tady
Souhlas se Saďourkem. Někdo to pil snad 3x denně - to bych už asi 
Já fakt ze začátku 1x a poslední měsíc 2x denně. A jak říkám, žádný hormony na ovuši jsem nebrala, jen listovku a Utroš. Takže tu nápravu ovuše musel způsobit kontryhel nebo vyšší moc. 
Není tady

Takže myslíte že jednou deně ten od Grešíka a jednou obyč kontryhel bude akorát? 
Jinak Ivi tobě že to nahodilo tu ovušku...to mě dává hodně naději a děkuju za to 
Není tady
Danu, to by mohla být dobrá kombinace. Všeho s mírou a hlavně si to nezhnusit. Já si na to tak zvykla, že jsem si ráno na snídani ani nemohla uvařit nic jinýho. A s tou ovuškou - no to byla i pro mě moc zajímavá zkušenost. Nikdy jsem to na sobě nepoznala, ani když jsem ji měla po práškách. To jsem fakt 
Není tady