Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 15. 10. 2008 19:42

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

GulᚠJan Paukert s pečenými knedlíky

Našel jsem na netu tento zajímavý recept, asi bude vyhovovat spíš zkušenějším  kuchařkám, určitě bude stát za to tummenupp

Suroviny pro 4 osoby:
600 g hovězí kližky
500 g telecích kostí nebo oháňky
300 g cibule
0,5 - 1 dl oleje
15 g sladké papriky
4 - 5 stroužků českého nebo moravského česneku
1 větší mrkev
kousek celeru a petržele
kmín
sůl
pepř
libeček
1 veka
3 vejce
50 g krupice
1,5 dl mléka
nasekaná petrželka

Postup:
Nejprve dejte vařit telecí kosti s kořenovou zeleninou a kouskem libečku. Přidejte pepř, sůl a vařte co nejdéle, nejlépe alespoň 3 hodiny. Pak vývar sceďte, seberte tuk a dále ho udržujte teplý. Mezitím opláchněte maso, nakrájejte jej na větší kostičky (asi 4 - 5 kostek na porci), osolte a promněte s česnekem, nikoli drceným, ale utřeným nožem na prkénku. Cibuli v kastrolu restujte na oleji a přitom přidejte kmín. Cibule nesmí být jen "dozlatova", musí se opravdu restovat až na hranici připálení tak, aby karamelizovala. Přidejte maso a, je-li třeba, trošku oleje, s kterým ovšem šetřete. Maso řádně orestujte, přidejte papriku, kterou rovněž lehce opečte. Zalijte většinou vývaru a duste pod poklicí do měkka. Je-li potřeba, občas podlijte zbytkem vývaru. Hotový gulᚠzahustěte trochou jíšky a ještě za stálého míchání alespoň 10 minut povařte. Dochute pepřem a solí.

Pečené knedlíky:
Smíchejte žloutky s mlékem, krupicí a vekou nakrájenou na malé kostičky, osolte. Přidejte nasekanou petrželku, bílky vyšlehané na sníh a promíchejte. Ze vzniklé hmoty vytvarujte větší kuličky (asi 2 na porci). Kuličky pečte v troubě při 180 stupních asi 12 minut. Pak je ihned podávejte přelité porcí guláše.
Zdroj: Rozhlas u plotny


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#2 15. 10. 2008 20:46

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: GulᚠJan Paukert s pečenými knedlíky

Oto to první je normální gulᚠpodle normy, vývar z telecích kostí je vývar A (tzv. bílý, ještě  se dělá hnědý vývar B) a vtip je v té  cibuli, ona se v hospodách např. tak smaží i na mírném ohni přímo s mletou paprikou až do karamelova - ta paprika nezhořkne když se to nedělá moc nasilno.

Pečené knedlíky jsem ještě v životě neviděla, budu mít odvahu to zkusit???


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#3 15. 10. 2008 20:52

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: GulᚠJan Paukert s pečenými knedlíky

Bety, Ty určitě. Velice mě to láká, zvl᚝ po znovu otevření jeho labužnictví.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#4 15. 10. 2008 21:17

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: GulᚠJan Paukert s pečenými knedlíky

lol mě to taky láká já jsem asi blázen... bude to hlodat a hlodat až mě to nahlodá, nechám to ještě uzrát v hlavě big_smile


Strach je malá smrt...

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů