18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravim, zacala jsem uvazovat nad studiem tohoto obrou, tak jsem se chtela zeptat, zda ho tady ma nekdo vystudovany - pripadne na jake univezite? A jak je studium narocne - chapu, ze kazdy to mame jinak, ale jen jake je vseobecne povedomi..a taky jestli nekdo netusi, jestli je toto studium nekde nabizene ve forme dalkoveho studia? Letos koncim jednu VS,tak by se dalkovy hodilo:) Diky za kazdou odpoved:godlike:
Není tady
abo:) ...nevím o tom nic,ale zajímalo by mě to taky..to jen e v tom nejsi sama..ale asi nám nikdo neporadí
Není tady
dcera studovala na UJEPu( Universita Jana Evangelisty Purkyně) v Ústí nad Labem. Je to tříleté bakalářské studium, promovala letos. Obory jsou dva: ergoterapie a fyzioterapie.
Jestli lze i dálkově, to netuím. Nejlepí asi bude dotázat se e-mailem. Studium podle mého názoru docela náročné bylo a to zejména zpočátku , kdy bylo nutné zvládnout anatomii, co je postrach vech lékařských oborů . Procentuálně nemám představu, kolik lidí dokončilo studium, ale vím, e "odpad" byl zejména po druhém ročníku docela velký.
Upravil(a) Somaia (17. 10. 2008 8:28)
pokud je někde nejtěí anča, tak se to dá zvládnout...postrach to je díky básníkům...nikde u se nemluví o mnohem větích hrůzách...
Není tady
Studuji obor "rehabilitace tělesně postiených ve specializovaných zařízeních". Je to fyzioterapie a cvičení,ale větinou obor v dětských ústavem s těkým postiením". Dálkově v Českých Budějovicích. Nával velký. Brali 60 lidí z 300. Zkouky některé pohoda, některé hrozné.
Nejtěí je splnit kredit praxe při práci. Větinou si na to beru dovolenou nebo neplacené volno. Zálei na zaměstnavateli. Já musím mít jetě tu praxi jen v zařízeních, které mají smlouvu s Fakultou. Co je tady u mě nejblíe v léčebně Koumberk v elezných horách.
A anča? No comment. Taky záleí jakého profu chytene. Já měla neskutečný těstí, protoe jsem měla super profesora. Lékaře,ale spíe praktika. Take kdy sis nevzpoměla na nějaký latinský název hned, přimhouřil oko. Chtěl vědět základní fuknce, práce orgánu atd. Ale vedlejí kruh má profesorku a ta vyráela kadého druhého.
Ona i ergoterapie a ta praxe není jen tak.
Není tady
Klubko,díky za info...a bacha: léčebna je KOUMBERK a je to kousíček od Litomyle, Nových Hradů ,ani jetě ne sever vysočiny...elezný hory to podle mě jetě nejsou, to z Pardubek nemá daleko ne?
Není tady
misha88 napsal(a):
Klubko,díky za info...a bacha: léčebna je KOUMBERK a je to kousíček od Litomyle, Nových Hradů ,ani jetě ne sever vysočiny...elezný hory to podle mě jetě nejsou, to z Pardubek nemá daleko ne?
Já vím, promiň, to jsou moje překlepy. Ano u Nových Hradů. Ono se to tam láme kousek od Vysočiny, má pravdu elezky to jetě nejsou.
No daleko to není,ale ono je to autem z baráku tam i zpět 90 km a kdy si připočte do výdajů jetě cestu autem na zkouky o víkedu do Budějek, co je tam i zpět 300 km, tak to je na benálu a čase dost znát.
Není tady
to Klubko: Na prijimacky ses pripravovala z ceho? Nejaky spesl knizky? Nebo mas treba zdravku SS za sebou?
Není tady
Klubko: tak jsem si to nasla , jde o SCIO.
Není tady
Klubko napsal(a):
misha88 napsal(a):
Já vím, promiň, to jsou moje překlepy. Ano u Nových Hradů. Ono se to tam láme kousek od Vysočiny, má pravdu elezky to jetě nejsou.
No daleko to není,ale ono je to autem z baráku tam i zpět 90 km a kdy si připočte do výdajů jetě cestu autem na zkouky o víkedu do Budějek, co je tam i zpět 300 km, tak to je na benálu a čase dost znát.
to jistě souhlas...a někde blí k naim pardubicům nic není? ted myslím jako kola...?
Není tady
Zaba4 napsal(a):
to Klubko: Na prijimacky ses pripravovala z ceho? Nejaky spesl knizky? Nebo mas treba zdravku SS za sebou?
Nemám, měla jsem střední ekonomku, co se totálně mimo. Ale kamarád učí biologii na gymplu ,tak jsem se i půjčila kníky. Sháněla otázky na příjímačky z minulého roku, půjčila si ze zdrávky nějaký seity.
Take já se bála více biule ne veobecného testu. Ale ten veobecný test! Tam byly i otázky z práva a ekonomiky, který jsme se učili na ekonomce ve druháku! Co teda zase ty ze zdrávky museli docela čumět.
No chtěla jsem do Pardubic,ale tam v tom roce nebylo dálkové a HK to samé. Oni dost kombinovaných studií sloučili do denního.
Holky, te´d jsem mimo, co je SCIO?
Není tady
Klubko:
Scio testy jsou veobecný testy podle kterých se ted jedou přijímyčky někde, třeba práve na MU v Brně.....(třeba na psychinu nebo biuli se dělají i oborovky), ale vude jinam - jedno zda pedák, filda, ekonomka..se dělají ty veobecný (a vichni je mají stejný)...jsou to univerzál.přijímačky na x oborů...
A nevím jestli ted v HK a Pcích zas dálkově toto dělají nebo u vůbec ne?
Není tady
Jo jasně To vím, já jen zkoumala co je to za nový obor:) Nějak mi nedotelko, e se bavíme o těch otázkách
Misho jukni na webowky na Univerzitu Pce já fakt teď nevím. No já u tam ten rok v Budějkách doklepu:)
Není tady
Ahojte.Chcela by som sa spýta ,nejakej úspenej tudentky v obore fyzioterapeut, e aké predmety sa tam vyučujú ,čo viem je tam anatómia a kopec predmetov neviem rozlúti pod tými názvami...(aspoň nejaké pribliné informácie o predmetoch) som zvedavá ,pretoe by som to chcela skúsi ,a ete by som chcela vedie nakožko sa vám zdá taký tento obor.Ďakujem
Není tady
Ahoj, jsem z FTVS UK Praha. Studium není vyloeně jednoduché, musí se hodně zakousnout a přeít úplně zbytečné předměty a taky fázi, kdy si říká, e tohle nechce (běhat po nemocnici a dělat cvičenou opici). Kdy to přeije, tak zjistí, e fyzio můe být i o něčem jiným. Já svůj obor miluju, ale pravda je, e pokud bude někde zaměstnaná (pokud nebude mít to těstí a nedostane se třeba ke sportovcům), platově na tom dobře nebude - hůře ne zdravotní sestra. To jen na úvod.
K těm předmětům - anatomie se bere opravdu celkem podrobně, ale mně to třeba bavilo, take jsem neměla problém, pak jsou takové ty hlavní předměty jako Vyetřovací metody, Diferenciální diagnostika, Fyzioterapeutické postupy, Manuální metody, Praxe... kde se učí základy pro svůj obor (asi se to na různých kolách jmenuje různě). Pak klasika - Fyziologie, Patofyziologie, Interna, Neurologie, Kardiologie, Farmakologie, Pediatrie, Biomechanika, Kineziologie atd... Sem tam se naučí i základy nějaké odborné fyzio metody, ale bohuel větinu věcí se musí naučit sama po kole na kurzech, ve kole Ti dají jen základ a nebo i kdy Tě to naučí dobře, stejně si musí potom udělat oficiální kurz, abys tu metodu mohla dělat. Taková je bohuel realita.
Jakému názvu jsi nerozuměla nebo Tě zajímá? Na FTVS je kladen důraz i na sport (je to sportovní fakulta), take kadý semestr má minimálně jeden sport.
Není tady