29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lakina napsal(a):
já taky měla hřebíky,od 15 do 38 let trvalá,trvalá,trvalá a ted nic,přechod a vlasy nádhera....aspon něco
Mně se moc líbí, když se ženská vykašle na ztrvalený květákovitý účes, to mi připadá, že úplně rozkvete, ale to může být jen můj názor. Některé si ale tu odvahu nedodají, chodí se stále ostříhat a na trvalou a ani nic jiného n ezkusí. Vždyť by to mohly vrátit zpátky, kdyby to nevyhovovalo. Ale ty, co se krátkého kudrnatého účesu zbavily, co znám, tak se k němu už nevracely.
Není tady
lakina napsal(a):
a já budu mít 49 a v létě jsem se rozhodla,že si nechám vlasy do pasu,konečně se mi začaly samy od sebe mírně vlnit a nemusím s nima dělat vůbec nic,taky se ale pořád ptám sebe i jiných,meryl v mamamia,60 let a vlasy....v krátkých se cítím jako kuželka,tak nevím,vaše stará víla,nebo čarodějnice
vidíš a co já bych dala za ty rovný, vlní se mi a jsem z toho na mrtvici, celej život závidím hřebíky
Není tady
Musim napsal(a):
Lakino, co to píšeš? vlnit? já mám dráty, ale fakt dráty, rovné a nic jiného v tom nedrží. Nezvlnila je ani puberta a ani těhotenství. ŽEby teĎ?
Mám jich tolik, že si je musím nechat prostříhávat, abych nějak vypadala. Tedy jedině kvalitní střih, jinak hřebíky. Celá matky rodina...vlny, samé vlny, jak zatočí, tak drží. sen.
ch jo, fakt každá chceme, to co nemáme já žehlím a jsem vzteky bez sebe, když je podzim, vlhko a ty mrchy se zase zkroutí
Není tady
Jo, konečně došlo i na módu rovných vlasů. Já nenáviděla, že co se maximálně točilo? byly konečky ven nahoru. TeĎ to je taky móda, tak jsem se s tím smířila a už mi alespoň toto nevadí. Ptají se mne, jak je vytáčím ven, no nijak, samy. ALE kolik let byla móda točit dovnitř a mne se líbí zrovna to.
Hřebíky není co závidět. Moc účesů nevymyslíš. Leda, že jsou leské, tedy, ty mé bývaly a hážou zajímavé lesky...kdysi zásadně bez barev či přelivu. Dnes už ani není zajímavé čekat na růst, za dopoledne je máš dlouhé...
Není tady
Abych se vrátila k tématu - známé je přes 50 a vlasy má stále dlouhé, asi deset centimetrů pod ramena, i když už skoro úplně šedivé. Ale je to moc hezké, sluší jí to a tak nějak to k ní i pasuje. Takže věk bych neřešila - ani v tomto.
luminka napsal(a):
lakina napsal(a):
já taky měla hřebíky,od 15 do 38 let trvalá,trvalá,trvalá a ted nic,přechod a vlasy nádhera....aspon něco
Mně se moc líbí, když se ženská vykašle na ztrvalený květákovitý účes, to mi připadá, že úplně rozkvete, ale to může být jen můj názor. Některé si ale tu odvahu nedodají, chodí se stále ostříhat a na trvalou a ani nic jiného n ezkusí. Vždyť by to mohly vrátit zpátky, kdyby to nevyhovovalo. Ale ty, co se krátkého kudrnatého účesu zbavily, co znám, tak se k němu už nevracely.
Ja jsem jedna z nich co od 14 let mela 3x v roce delanou trvalou jakmile jsem mela nahore vlasy splihlejsi,uz jsem byla nervni a hned sla na trvalou,vlasy jsem mela prelamane ani strihat jsem se nemusela,protoze me jakoby nerostli.
Moje kamaradka me rekla,abych zkusila nechodit na trvcu a naracet si vlasy na natacky.Vyzkousela jsem a vlasy konecne zacali rust nikdy jsem vlasy nemela takove dylky jako ted,kdyz jsem byla mala mamka me strihala na kluka a ja tolik touzila po dlouhych vlasech.Ted je konecne mam ve svych 40 letech a jsem spokojena sice je denne natacim na varne natacky,ale stoji to za to,alespon je nemam krepate jako driv.
Není tady
Málokteré starší ženě sluší dlouhé vlasy. Znám jen jednu, které v jejich asi 50 letech sluší, má je do pasu, sluší jí i culík, je to krásná žena. Svorně se v práci shodneme, že žádnou jinou ženu po 40, které by dlouhé vlasy slušely, neznáme. Dlouhé - tím myslím opravdu dlouhé, ne takové polodlouhé - 10 cm pod ramena. A dlouhé šedivé - neznám žádnou ženu, které by slušely, když je nosí rozpuštěné nebo v culíku. Šedivé vlasy vůbec dělají člověka starším. Ale ty úplně bílé, ty se mi na starých lidech moc líbí. Ne prošedivělé.
Má babička měla celý život dlouhé vlasy, ale vždy si je ráno česala, zapletla do copů a pak z nich vzadu udělala takový drdůlek, moc jí to slušelo. Byla to taková pohádková babička se šátkem na hlavě.
pokud jsou vlasy pěstěné a žena se mladistvěji obléká, pak dlouhé vlasy nevypadají trapně. Sama mám vlasy do půli zad a 37 let.Na krátké mám času dost
Není tady
laminanonte napsal(a):
pokud jsou vlasy pěstěné a žena se mladistvěji obléká, pak dlouhé vlasy nevypadají trapně. Sama mám vlasy do půli zad a 37 let.Na krátké mám času dost
No ja je do puli zad nemam.Mam je jemne obarvene na blond.
Není tady
pajaja napsal(a):
Je mi 43 a mám dlouhé tmavé vlasy a vůbec si nepřipadám hloupě.Naopak bych si připadala jako debil,kdybych se nechala ve 40 letech ostříhat nakrátko,jak v je v našich krajích zvykem.Je to jen pitomý český předsudek,podívejte se jaké vlasy nosí ženy ve světě.A samozřejmě to každému nesluší.Nechci nosit na hlavě helmu většiny čtyřicátnic a ani jako princeznička se necítím.
S tímto názorem souhlasím. Mě přijde, že naopak, ženy po 40 v krátkých vlasech vypadají starší. Jak mají krátké vlasy, tak je vidět krk a na krku léta jsou více vidět. Prostě si myslím, že každá vypadá v delších vlasech lépe než v krátkých ať jsou jakékoliv kvality.
A když se podíváte na modelky nebo miss - kolik z nich má vlasy krátké?
Není tady
to mě vždycky baví, jak jsou lidi, který znají vlasy jen krátký nebo dlouhý. nic víc, nic mezi tím
Není tady
To není jen o věku přeci.
Záleží na typu ženy. Nešla bych do krátkého účesu ani ve 40, ani v 50. U kadeřnice ženy co mají krátké vlasy říkají, že je nebaví ta náročnost úpravy delších vlasů. Chodí tak jednou za čtvrt roku a nechají se ostříhat hodně nakrátko, aby jim to dlouho vydrželo.
Mně to přijde naopak s delšími jednodušší - přinejhorším se dají sepnout sponkou do culíku.
Od narození jsem měla vlasy kudrnaté, pak se trochu srovnaly dovlnata. Každopádně žehlička na vlasy je můj kamarád - je mi 35 let.
Není tady
majkafa napsal(a):
Málokteré starší ženě sluší dlouhé vlasy. Znám jen jednu, které v jejich asi 50 letech sluší, má je do pasu, sluší jí i culík, je to krásná žena. Svorně se v práci shodneme, že žádnou jinou ženu po 40, které by dlouhé vlasy slušely, neznáme. Dlouhé - tím myslím opravdu dlouhé, ne takové polodlouhé - 10 cm pod ramena. A dlouhé šedivé - neznám žádnou ženu, které by slušely, když je nosí rozpuštěné nebo v culíku. Šedivé vlasy vůbec dělají člověka starším. Ale ty úplně bílé, ty se mi na starých lidech moc líbí. Ne prošedivělé.
Má babička měla celý život dlouhé vlasy, ale vždy si je ráno česala, zapletla do copů a pak z nich vzadu udělala takový drdůlek, moc jí to slušelo. Byla to taková pohádková babička se šátkem na hlavě.
Majkafo, kolik vás v práci je ženských?
Já znám minimálně 20 ženských nad 40 s delšími vlasy a jsou to fakt hezký baby.
Mmch. já měla vlasy jak hodně dlouhý, tak i hodně krátký. Líbí se mi obojí.
Není tady
Já neřeším, jestli má žena dlouhé nebo krátké vlasy, ani jejich délku nespojuji s věkem. Myslím, že je nejdůležitější, jestli jí sluší a jak se v nich cítí.
Já měla větší část života vlasy dlouhé po lopatky, daly se z nich vytvořit různé účesy. Asi před pěti lety jsem se rozhodla pro hodně krátké . Jsem typ jako Vlaďka Erbová, mám štíhlý a zatím hladký krk, slušný tvar hlavy - prostě si ultra krátký sestřih mohu dovolit a cítím se v něm "šik". Po umytí jen zatřepu hlavou a mám vystaráno. Zvykla jsem si na pohodlí a už bych dlouhé vlasy nechtěla ani za nic. Ani, kdyby se mi na krku udělaly vrásky, stejně je nezakryji a přijímám tu životní etapu, která mi náleží, s tím nemám problém.
Není tady
Želvička17 napsal(a):
Záleží na typu ženy. Nešla bych do krátkého účesu ani ve 40, ani v 50. U kadeřnice ženy co mají krátké vlasy říkají, že je nebaví ta náročnost úpravy delších vlasů. Chodí tak jednou za čtvrt roku a nechají se ostříhat hodně nakrátko, aby jim to dlouho vydrželo.
Mně to přijde naopak s delšími jednodušší - přinejhorším se dají sepnout sponkou do culíku.
Od narození jsem měla vlasy kudrnaté, pak se trochu srovnaly dovlnata. Každopádně žehlička na vlasy je můj kamarád- je mi 35 let.
Ono jak kdo to ma jednoussi s dlouhyma vlasama.Ja mam polodlouhe jemne ktere musim denne umyvat,uz jen to rozcesavani vlasu po umyti je horor,protoze ty jemne vlasy me nejdou rozcesat,uz jsem vyzkousela zpoustu pripravku balzamu,kondicioneru a nic nepomaha.Vzdy jich plno vyskubu.Pak je musim natacet,aby vlasy vypadali bohatsi,protoze jich mam malo.Nosim je sepnute do skripce,protoze v praci to tak musim mit.
Není tady
Jo to chápu erem. Mám podobné vlasy. Přípravky si kupuju od kadeřnice, jednou za 4 týdny si tam nechávám aplikovat přírodní keratin od oveček a dost to pomohlo. Je to ale drahé.
Osobně jsem pro hladký účes, vlasy spíše delší.
Není tady
že je nebaví ta náročnost úpravy delších vlasů
Vida - já to mám přesně naopak - čím delší, tím jednodušší úprava
Je fakt, že culík už dávno nenosím, ale ráno vlasy smotám do drdolu s nějakou sponou a jsem celej den učesaná. Čas od času si nechám zastřihnout konečky a to je všechno - krom nějaký tý kosmetiky, protože už to přece jen není, co bejvalo.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Od narození jsem měla vlasy kudrnaté, pak se trochu srovnaly dovlnata. Každopádně žehlička na vlasy je můj kamarád- je mi 35 let.
Ono jak kdo to ma jednoussi s dlouhyma vlasama.Ja mam polodlouhe jemne ktere musim denne umyvat,uz jen to rozcesavani vlasu po umyti je horor,protoze ty jemne vlasy me nejdou rozcesat,uz jsem vyzkousela zpoustu pripravku balzamu,kondicioneru a nic nepomaha.Vzdy jich plno vyskubu.Pak je musim natacet,aby vlasy vypadali bohatsi,protoze jich mam malo.Nosim je sepnute do skripce,protoze v praci to tak musim mit.
Erem, vlasy se hned po umytí rozčesávat nemají....je to to nejhorší, co jim můžeš udělat.
Důležitý je také hřeben na vlasy - určitě je česej hřebenem s většími zuby a většími mezerami mezi nimi.
Není tady
sandra napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Erem, vlasy se hned po umytí rozčesávat nemají....je to to nejhorší, co jim můžeš udělat.
Důležitý je také hřeben na vlasy - určitě je česej hřebenem s většími zuby a většími mezerami mezi nimi.
Hreben pouzivam s vetsimi zuby a s vetsima mezerama.Vlasy rozcesavam 15 minut po umyti,protoze pak specham do prace.
Není tady
eremuruss napsal(a):
sandra napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ono jak kdo to ma jednoussi s dlouhyma vlasama.Ja mam polodlouhe jemne ktere musim denne umyvat,uz jen to rozcesavani vlasu po umyti je horor,protoze ty jemne vlasy me nejdou rozcesat,uz jsem vyzkousela zpoustu pripravku balzamu,kondicioneru a nic nepomaha.Vzdy jich plno vyskubu.Pak je musim natacet,aby vlasy vypadali bohatsi,protoze jich mam malo.Nosim je sepnute do skripce,protoze v praci to tak musim mit.Erem, vlasy se hned po umytí rozčesávat nemají....je to to nejhorší, co jim můžeš udělat.
Důležitý je také hřeben na vlasy - určitě je česej hřebenem s většími zuby a většími mezerami mezi nimi.Hreben pouzivam s vetsimi zuby a s vetsima mezerama.Vlasy rozcesavam 15 minut po umyti,protoze pak specham do prace.
aha...a kadeřnice by ti neporadila?
Není tady
Vlasy rozcesavam 15 minut po umyti,protoze pak specham do prace.
No tak si je mej jindy... ne takhle nakvalt.
Není tady
Ja si umývam na noc a nechám ich voľne vysušiť... Ráno si s nimi niečo urobím alebo neurobím, podľa nálady a pdoľa toho, ako sa na nich vyspím... Mám ich polodlhé a mienim to tak ešte nejaký čas tak nechať. Sú ženy- bez ohľadu na vek - ktorým pristanú krátke vlasy, a sú ženy - bez ohľadu na vek - ktorým pristanú dlhšie vlasy. Oplatí sa to rešpektovať. Tiež poznám vytúnenú päťdesiatku, ktorá ma dlhú hrivu, zmaľovaná je ako veľkonočné vajce a nosí viditeľné tangáče a odevy skôr pre 20tku, ale ani to ju nezachráni. Ale ani u nej to nie je primárne o účese, ten je len taká korunka. (Mám kamošku s krásnymi, hustými vlasmi prirodzene peknej farby a keď sa v 40tke rozhodla, že už je stará na dlhé vlasy, mohlo ma šľahnúť o zem. Vyzerá mlado a tie vlasy jej pristali omnoho lepšie ako mnohým 20tkam či 30tkam...) .
Ja som tiež celé detstvo mala nútene krátke vlasy (navyše otcovho strihu á la hrniec), takže som odhodlaná nosiť polodlhé, kým mi samy nevypadnú. Nech si o tom myslí kto chce, čo chce. Údržba je náročnejšia ako keď som mávala trvalú, ale jednak vyzerám mladšie a druhak sa to dá vydržať.
Není tady
Erem, moje kolegyně měla stejný problém, jako ty . Po umytí je měla jako "gumové", rozčesat šly jen s velkými obtížemi a také si jich plno vyškubala. Kadeřnice jí poradila, aby si je přestala odbarvovat a naopak, aby si na ně začala dávat kvalitní barvu. Téměř hned jí to pomohlo, jako by se odbarvený vlas tou barvou "doplnil", nebo jak bych to napsala. Nechala si zastřihávat konečky, které se třepily a má po problému. Kvalifikovaně ti poradit nemůžu, píšu jen, co zprostředkovaně vím. Také si je přestala mýt denně, aby měly vlasy čas se trošku přirozeně promastit a dělala si zábaly z jogurtu, vajíčka (další si nepamatuji) a pomohlo jí to. Trošku jí i zpevnily, dřív je měla hodně jemné a žádný účes jí bez tuny laku nedržel.
Není tady
Vzhledem k cetnosti jejich vyskytu na hlavach nad 40 maji tady nektere kratsi strihy pridomek klimakterni
Myslim si taky, ze nelze arbirtrarne urcit vek, kdyz uz je zena na delsi vlasy stara. Vidam hodne zen, kterym podle meho nazoru prave kratsi sestrih doda punc matrony. Zarnym prikladem je ma kadernice - stihla, temer bez vrasek, ale na hlave natuzeny tzv. rozcuch v barve pepr a sul. . Podle me by ji jina barva a delsi mekkci uces delaly mladsi, ale asi taky podlehla mytu o 40 a zaradila se . Hezke je, ze kdyz matla barvou me delsi sem-tam stribrne vlasy, vyklada mi o strastech predklimakterniho veku a dodava, ze i na me to casem prijde. Vzdy premyslim, jestli ji mam konecne rict, ze je o tri roky mladsi. Zatim to nechavam byt.
Me vlasy jsou taky jemne a spatne se rozcesavaji, ale co jsem zacala pouzivat profesionalni sampon a kondicioner s keratinem, jsou krasne hladke a rozcesavaji se jedna radost. Keratinove kury nedelam, nebot jsem skrblik, ale uz i ten sampon u me znamenal velkou zmenu k lepsimu.
Není tady
Třeba mně dlouhé vlasy nesluší vůbec. Nosila jsem je od 6 do 14 let a jak jsem je ostříhala musím říct, že můj vzhled se o 100% zlepšil. Nenosím je úplně na kluka, to mi taky nesluší, tak normálně něco mezi krátkými a polodlouhými vlasy. Můj názor je, že kdo má nekvalitní řídké a zplihlé vlasy, nemá je nosit dlouhé v jakémkoli věku. Ale např. Stella Zázvorková mohla mít klidně dlouhé vlasy až do smrti, samozřejmě, že nenosila rozpuštěné.
Není tady