Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 10. 2008 23:45

luminka
♥♥♥♥♥--

Dlouhe vlasy ve zralém věku

Co myslíte, není trapné mít dlouhé vlasy ve 40ti nebo i později, je to ještě únosné?

Není tady

#2 14. 10. 2008 23:52

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Re: Dlouhe vlasy ve zralém věku

No, já měla dlouhé vlasy celkem 23 let, po nebo pod zadek. Záleží na tobě, jeslti ještě máš náladu se s tím babrat a jak ti to sluší.
Z různých důvodů jsem je dala pryč zrovna tak ve 40, ovšem zvažovala jsem dřív, tedy ostříhat a taky jsem čekala nato, když už to nepůjde dohromady s věkem. Já po porodu něco nabrala a připadalo mne, že je nosit v gumičce nebo spletené... jako tlusté nehodí. A z titulu váhy culík šel jenom ke krku, jinak bolela hlava.
Určitě se kratší barví líp, než ty dlouhé a že musím každých 6 týdnů. Ted je mívám kolem ramen, ale když vidím ve filmech ...cizích dámy s delšími šedivými vlasy, tak jim závidím a asi je ještě nechám podrůst. Až budu už šedivá, zatím mne to okolí nedovolí.
Je to na tobě, jak se cítíš, kašli na zvyky a nato, že všechny musí mít krátké vlasy, protože to prý omladí.

Není tady

#3 15. 10. 2008 0:46

Estela
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jednou tu a jindy onde
Web

Co by na tom mělo být trapného? Každý by měl cítit, co mu sluší, co k němu tak nějak "patří" a dle toho se řídit. Je jedno, jestli jde o délku vlasů či o styl oblékání... vissla

Nežel nad tím, co ti chybí, ale těš se z toho, co máš, protože nevíš, do kdy to budeš mít.  Blaschke-Pál

Není tady

#4 15. 10. 2008 7:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

Co myslíte, není trapné mít dlouhé vlasy ve 40ti nebo i později, je to ještě únosné?

je to trapné a nevíc to přidává roky wink

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#5 15. 10. 2008 7:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Estela napsal(a):

Co by na tom mělo být trapného? Každý by měl cítit, co mu sluší, co k němu tak nějak "patří" a dle toho se řídit. Je jedno, jestli jde o délku vlasů či o styl oblékání... vissla

jenže někteří to necítí. pořád si představují, že jsou ty náctileté princezny a neuvědomují si, že už jimi jaksi nejsou a že co jim slušelo ve dvaceti, nemusí slušet za dalších dvacet let.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#6 15. 10. 2008 7:39

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Taky v tom nevidím nic trapného , pokud jsou vlasy pěstěné.Někdy vypadá 40 - cítka líp než mladší.

Není tady

#7 15. 10. 2008 8:12

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

nebylo by lepší se zeptat někoho, kdo tě zná, ví jak vypadáš, kdo ti nebude mazat med kolem huby a dokáže posoudit, jestli se to k tobě samotné ještě hodí, nebo už vypadáš hloupě vissla

Upravil(a) PPavlaa (15. 10. 2008 8:12)

Není tady

#8 15. 10. 2008 9:03

pajaja
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Web

Je mi 43 a mám dlouhé tmavé vlasy a vůbec si nepřipadám hloupě.Naopak bych si připadala jako debil,kdybych se nechala ve 40 letech ostříhat nakrátko,jak v je v našich krajích zvykem.Je to jen pitomý český předsudek,podívejte se jaké vlasy nosí ženy ve světě.A samozřejmě to každému nesluší.Nechci nosit na hlavě helmu většiny čtyřicátnic a ani jako princeznička se necítím.

Není tady

#9 15. 10. 2008 9:07

pajaja
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Web

A vůbec mi to není trapné!Trapné můžete být i v krátkých vlasech.Fuj takhle odsuzovat.Tak sem hoďte fotky ,ať můžeme porovnat!

Není tady

#10 15. 10. 2008 9:53

Nela
♥♥♥♥♥♥-

PPavlo, asi ještě nemáš  40 a dlouho mít ještě nebudeš, podle toho, jak píšeš,  ale dneska čtyřicítka nepatří do  "starého železa". Samozřejmě, že  každý věk je o něčem jiném,  čas se nedá zastavit, ale v žádném případě si nemyslím, že by se 40 měly oblékat nějak usedle.

Upravil(a) Nela (15. 10. 2008 19:47)

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#11 15. 10. 2008 11:32

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

luminka napsal(a):

no včera jsem viděla náááádhernou ženskou...blondýnka...vlasy až do pasu...toho jsem si všimla až na druhý pohled, když jsem se na ni dívala z boku.... byla energická, sluníčková...no prostě úžasná a bejt chlap, tak jdu do ní big_smile

a to nejdůležitější... bylo jí tipuju něco málo přes 50 smile...ale fakt kus... tummenupp

Není tady

#12 15. 10. 2008 11:37

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

ještě jsem nepotkala chlapa, kterému by se víc líbily krátké vlasy nežli dlouhé...jen musí být upravené a ne jako roští, pak je totiž šumák, jestli jsou krátké nebo dlouhé...otřesné je obojí wink

Není tady

#13 15. 10. 2008 15:40

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Znám ženu, které je hodně přes padesát, má vlasy dlouhé, ale krásně sestříhané, pčelivě obarvené na pěkný hnědý odstín a husté a zdravé, sama je štíhlá, vysoká, moc jí to sluší a každý se za ní ohlédne. Ale vídám často hodně žen, které mají dlouhé neupravené řídké rousy, buď prošedivělé, s odrosty nebo obarvené na divnou barvu a těm to tedy rozhodně nesluší, a to ani když jsou mladší než 40. Když mají ještě k tomu povadlý a vrásčitý obličej, vypadají vysloveně odpudivě.

Není tady

#14 15. 10. 2008 16:18

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Neli napadlo mě úplně to stejné

PPavlo, asi ještě nemáš  40 a dlouho mít ještě nebude, podle toho, jak píšeš

Nela napsal(a):

PPavlo, asi ještě nemáš  40 a dlouho mít ještě nebude, podle toho, jak píšeš,  ale dneska čtyřicítka nepatří do  "starého železa". Samozřejmě, že  každý věk je o něčem jiném,  čas se nedá zastavit, ale v žádném případě si nemyslím, že by se 40 měly oblékat nějak usedle.

Není tady

#15 15. 10. 2008 17:56

Maya.82
Host

Proč všechno hned na věk. My mladí jsme pole vás asi blbí. Každý má jiný názor tak co.
Jinak klidně si nech dlouhé vlasy když se ti to líbí.

#16 15. 10. 2008 17:59

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

PPavlaa napsal(a):

luminka napsal(a):

je to trapné a nevíc to přidává roky wink

Je spousta mladých holek, které s dlouhými vlasy vypadají jako vodníci a spousta zralých žen , kterým jejich dlouhé vlasy sluší. Musí se posuzovat jednotlivec a ne jen věk tummenupp .

Není tady

#17 15. 10. 2008 20:44

REŇAS
Host

smile Tak já bych v dnešní době vůbec neřešila,jestli mít ve čtyřiceti dlouhé vlasy nebo né..wink Nesnáším to škatulkování,že ve dvaceti(jak to bylo kdysi) budeš nosit tohle a ve čtyřiceti se navleč do kostýmu,zajdi zkrátit vlasy,k tomu pohodlné boty a pak ještě si nasadit protézu,né??big_smile  Né,myslím,že v dnešní době,už neplatí žádná striktní pravidla.stolt A mimochodem je mi jedno,co kdo si nosí na sobě či na hlavě(nevadí mi rockeři-metalisti,mezi které se řadím,pankáči a jejich barevné vlasy atd.,tohleto kritizování ponechám spíš starým bábám) Tudiž mi nevadí ani ženské,které mají 40 a mají dlouhé vlasy,když jim to sluší a mají ty vlasy stále dost kvalitní,proč né?? Opravdu bych se zaměřila spíš na typ té či oné ženské a jak ji to celkově sluší a kní se hodí. Fakt jsou mladé kočky,vyloženě určené pro sportovní sestřih a zase jiné,co jsou jako stvořené pro dlouhé vlasy. A myslím si,že v tom nehraje roli věk,ono i každá máme nějaký tvar obličeje,míń či víc vrásek,hustotu vlasů,barvů atd.,chodíme rády nějak oblíkané a pohybujeme se v určitých pracovních pozicích,takže k tomu bych asi přihlídla. Já(skoro 36 let) nosím vlasy dlouhé,(vlastně někdy v pubertě jsem si je nechala narůst,ono i k té rockové muzice to tak nějak sedělo),na princeznu si nehraju to teda není vůbec můj styl,ani tím nechci snad zachovat u mně dojem mladosti..roll  Trapné je to,když někdo chytře napíše,že je to trapné a přidává to roky a hodí všechny čtyřicítky do jednoho pytle..STARÁ-DLOUHÉ VLASY´=VYPADÁ JEŠTĚ STARŠÍ,TAK OSTŘÍHAT.. dumbom Mám asi tak po lopatky,vlnité a spíš svou tmavě hnědo-černou barvu(moc je nebarvím,občas dám barev,šampon) a cítím se v nich líp než v kratších nebo polodlouhých,které jsem,už také vyzkoušela a cítila se mizerně  a nebyla jsem to já,no a názor okolí byl,že v kratších a nebo polodlouhém sestříhaném mikádu, jsem právě tehdy a že je to,už nějaký ten pátek vypadala STARŠÍ(tehdy jako mladá) A PŘÍSNĚJŠÍ!!  Sem tam jsem si nasadila brýle,tehdy jen na TV,kino atd. a paní učitelka hadra.(teda nic proti učitelkám)Pokud se rozhodnu pro změnu nebude to kvůli věku,ale spíš třeba,až se mi zhorší kvalita a zase bych šla jen do té maximálně polodlouhé délky,no prostě,tak,aby to nějak vypadalo a neudělalo ze mně něco,co nejsem a nesluší mi. Jo a mám ve svém okolí 3 ženské,jedna je má kamarádka(37),ta má černé vlasy,vlnité,,DLOUHÉÉ,TAK HUSTÉÉÉ,že by je nám tady mohla rozdávat. Je sama o sobě dost výrazná i takový kus ženské a ty vlasy to vše doplńují a to máte vidět kolik chlapů se za ní otočí. Další známá jen od vidění má skoro 45 a dlouhé blond vlasy a taky ji to moc sluší,no a pak od další kamarádky tchýně má přes 60,má tmavé dlouhé vlasy,kvalitní a upravené,nenosí je teda,už rozpuštěné volně a kní i k jejímu typu se tak prostě nějak hodí a sluší ji to i v tom věku. Takže jak píšu,myslím,že je to spíš o typu než o věku. albert

#18 15. 10. 2008 21:23

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Reňas : tummenupp

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#19 15. 10. 2008 21:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

pajaja napsal(a):

Je mi 43 a mám dlouhé tmavé vlasy a vůbec si nepřipadám hloupě.Naopak bych si připadala jako debil,kdybych se nechala ve 40 letech ostříhat nakrátko,jak v je v našich krajích zvykem.Je to jen pitomý český předsudek,podívejte se jaké vlasy nosí ženy ve světě.A samozřejmě to každému nesluší.Nechci nosit na hlavě helmu většiny čtyřicátnic a ani jako princeznička se necítím.

jo ahááá, ony jsou vlasy jen dlouhý, nebo krátký, nic mezi tím roll tak to potom jo vissla

Není tady

#20 15. 10. 2008 21:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Nela napsal(a):

PPavlo, asi ještě nemáš  40 a dlouho mít ještě nebudeš, podle toho, jak píšeš,  ale dneska čtyřicítka nepatří do  "starého železa". Samozřejmě, že  každý věk je o něčem jiném,  čas se nedá zastavit, ale v žádném případě si nemyslím, že by se 40 měly oblékat nějak usedle.

bože kdo mluví o usedlosti va ty zatím co napíšu vidíš jen to, co chceš proboha mad jestli se chceš šoupnout do starého železa, tak prosím wink

Upravil(a) PPavlaa (15. 10. 2008 21:51)

Není tady

#21 15. 10. 2008 21:50

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Znám ženu, které je hodně přes padesát, má vlasy dlouhé, ale krásně sestříhané, pčelivě obarvené na pěkný hnědý odstín a husté a zdravé, sama je štíhlá, vysoká, moc jí to sluší a každý se za ní ohlédne. Ale vídám často hodně žen, které mají dlouhé neupravené řídké rousy, buď prošedivělé, s odrosty nebo obarvené na divnou barvu a těm to tedy rozhodně nesluší, a to ani když jsou mladší než 40. Když mají ještě k tomu povadlý a vrásčitý obličej, vypadají vysloveně odpudivě.

no a proto by se na tohle měla milá luminka zeptat někoho, kdo ji zná a dokáže to posoudit, tady je to jen žvanění o ničem, může vypadat skvěle a může vypadat jako blbka.

Není tady

#22 15. 10. 2008 21:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Romča napsal(a):

Neli napadlo mě úplně to stejné

PPavlo, asi ještě nemáš  40 a dlouho mít ještě nebude, podle toho, jak píšeš

Nela napsal(a):

PPavlo, asi ještě nemáš  40 a dlouho mít ještě nebude, podle toho, jak píšeš,  ale dneska čtyřicítka nepatří do  "starého železa". Samozřejmě, že  každý věk je o něčem jiném,  čas se nedá zastavit, ale v žádném případě si nemyslím, že by se 40 měly oblékat nějak usedle.

ne to nemám, ale vlasy do pasu jako kdysi už taky nenosím wink

Není tady

#23 15. 10. 2008 22:50

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

a já budu mít 49 a v létě jsem se rozhodla,že si nechám vlasy do pasu,konečně se mi začaly samy od sebe mírně vlnit a nemusím s nima dělat vůbec nic,taky se ale pořád ptám sebe i jiných,meryl v mamamia,60 let a vlasy....v krátkých se cítím jako kuželka,tak nevím,vaše stará víla,nebo čarodějnice albert

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

#24 16. 10. 2008 0:14

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Lakino, co to píšeš? vlnit? já mám dráty, ale fakt dráty, rovné a nic jiného v tom nedrží. Nezvlnila je ani puberta a ani těhotenství. ŽEby teĎ?
Mám jich tolik, že si je musím nechat prostříhávat, abych nějak vypadala. Tedy jedině kvalitní střih, jinak hřebíky. Celá matky rodina...vlny, samé vlny, jak zatočí, tak drží. sen.

Upravil(a) Musim (16. 10. 2008 0:15)

Není tady

#25 16. 10. 2008 11:14

lakina
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krabí

já taky měla hřebíky,od 15 do 38 let trvalá,trvalá,trvalá a ted nic,přechod a vlasy nádhera....aspon něco dumbomtongue

Přítomná bolest je sestrou budoucí radosti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí