18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevíte, jak se dělá klobásková omáčka s brambory - má se dělat se smetanou a příloha vařená vejce?
Není tady
Mám recept na "klobásou omáčku" asi z televize, nebo z nějakého časopisu, ale nemám u toho postup.
1,5 l vývaru, 40 dkg brambor, 2 dcl smetany, 50dkg klobás, 2 líce hl. mouky, ocet, bobk.list, 6 kuliček nového koření, 6 pepře, mletý pepř, sůl.
Brambory se asi uvaří ve vývaru s klobásou a kořením a pak se zahustí "zaklechtkou" z mouky a smetany. Dochutí se. Já bych asi toho vývaru na začátek tolik nedávala, zdá se mi to moc. Je to třeba vyzkouet.
Také dělám "uzenou omáčku" . Uvaří se uzená ebra nebo maso,(ebra jsou lepí) také s tím kořením jako u klobásové. Také se "zaklechtá" (nevím, jak se to správně říká) a nakonec se obrané maso přidá do omáčky. Tu dávám s knedlíkem.
Dobrou chu !
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ něco jako navod
Není tady