|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Stránky: 1
Milé dámy, mám na Vás jeden dotaz..moje gynekoložka nemá ve své ordinaci ultrazvuk.Až doposud jsem se nad tím nikdy nepřemýšlela, protože mi to nepřišlo.Chodím k ní 6 let, vlatně od 17ti let.Vždy jen pro antikoncepci, na cytologii a když jsem měla nějaké výtoky, kvasinky apod.Vyšetřila mě vždy jen "rukou" bez žádných přístrojů.Nikdy jsem vlatně nebyla na ultrazvuku.Když jsem u ní byla v září s tím, že jsem nedostala menstruaci a že mě bolí hodně břicho, tak mi řekla, že jsem pravděpodobně těhotná, ale mimoděložně a poslala mě do nemocnice na ultrazvuk, kde jsem opravdu měla nález pod vaječníkem, takže se mimoděltěhu v tu chvíli potrvdilo.Když jsem šla druhý den na operaci, tak po probuzení z narkózy mi doktor řekl, že to nebylo mimoděl.těhu, ale že to byli velké srůsty, které se jim na tom ult.objevily.
Když jsem se vrátila domů a vyprávěla kamarádkám své story, tak na mě koukaly a ptaly se, jak je možné, že mi gynekoložka !!nikdy!! neudělala ultrazvuk, že by se ty srůsty vyřešily už dávno a ne v době, kdy jsem byla na počátku těhotenství.A najednou mi řikaly, že jejich gynokolog má ultrazvuk normálně v ordinaci a při každoroční prohlídce je vyšetří..I moje 15 ti letá sestra si šla pro antikoncepci k lékaři na malém městě a vyšetřil jí ultrazvukem..
Proto se ptám : má Váš gynekolog/žka ve své ordinaci ultrazvuk a při prohlídkách ho používá???
Moc děkuji za Vaše odpovědi!
Není tady

ahoj antaliss, když jsem se teď v březnu registrovala k novému gynekologovi, automaticky po zjištění anamnézy, problémů, operací, apod. následovala prohlídka, včetně ultrazvuku a stěru z děložního čípku.

Není tady
Tak to jsem opravdu jediná žena, která nabyla na ultrazvuku jak je její život dlouhý.Když teda napočítám ty kvanta v nemocnici.Je to hrozný, musím si najít někoho jiného.A to jsem si vychvalovala jakou mám báječnou gynekoložku.Jsem naštvaná, auto má za miliony, ale ult nemá :-(
Není tady
Ano, můj gynekolog má ultrazvuk přímo v ordinaci a to bydlím ve vesnici jen s 3 tis. obyvatel a on má svou praxi otevřenou zde se všemi potřebnými přístoji. Změň gynekologa, už jen proto, že vyšetření včetně ultrazvuku lze udělat jednorázově, ušetříš tím nejen peníze, ale hlavně čas a nervy.
Není tady

Můj gyndař taky má utz a to jsem z opravdu malilinkatého městečka, kde je jinak úplně prd. Vždycky, když k němu teď chodím s tima míma probléma po HA tak pokaždé mě vyšetří a pak udělá ještě sono 
Není tady
Jezdím na gyndu do většího města, a utz mi dělá při každoroční prohlídce, když jsem požádala o utz při běžné prohlídce k potvrzení ovulace, tak mi ho bez problému udělal.
Není tady
tak můj gyn ultrazvuk nemá (teda jedině že by si ho nově pořídil - budu to muset prověřit
)
měnit ho nebudu - když jsem potřebovala změnit gynekoložku, se kterou jsem nebyla vůbec spokojená, byl jedinej, kterej bral nový pacientky (teď už taky nebere)
Není tady

Můj bývalý gyn. ultrazvuk neměl a když bylo opravdu potřeba, tak posílal pacientky do nemocnice.
Píšu bývalý, protože to, že neměl ultrazvuk v ordinaci, byla jen špička ledovce. 
Není tady
Muj dr utz ma, ale nikdy mi jej neudelal, az jsem prisla s nejakym problemem...tak udelal a myslel, ze jsem mimodelozne tehu...pak jsem sla do car a tam mi zjistili cystu. Takze meho dr hodnotim neschopneho. Clostik mi napsal a vubec nesledoval... To jsem koukalala. A vnitrni utz vubec nema. 
Není tady
Fidorko, tak nejsem jediná :-))
Není tady
Antaliss nejsi jediná,mně dělali první ultrazvuk v mých 52 letech před hysteroktomií v nemocnici.Moje dr.též ultrazvuk nemá dosud a pacientek má docela dost v širokém věkovém rozpětí.A bydlím v okresním městě.
Není tady
Ahojky jedina nejsi:) moje dr ho taky nema a ja mam byt ted navic v 11tt a dodnes jsem nebyla na ultrazvuku... Ale uz jsem objednana u jiny ktera ho podle vseho ma... Tahle totiz dokonce najednou zacala pochybovat jestli jsem vubec tehotna..!! A jelikoz to nemela jak zjistit rekla mi at si v 10tt udelam znovu test!!§
Rebi..tak to je taky docela absurdní..
Není tady
to mi povidej...taky mi to hodnou chvili tady na foru nikdo neveril
Antaliss - tak moje dr. ho v ordinaci měla, ale na každé prohlídce mi ho ale nedělela, jen když byl pro to nějaký důvod - ale jinak tak cca do roka a při problémech pokaždé v ordinaci. Bohužel šla do důchodu a já po svých problémech přešla stejně k jinému dr. do Fakultky, takže tam na utz jdu, jak je potřeba. Kam ale budu chodit po těhotenství, to zatím nevím 
Jen je mi divné, že když měla nějaké podezření, že Tě neposlala do nemocnice hned na kontrolu... Přece jen - mimoděložní těhu - se jaksi bez utz nepozná - leda by to už prasklo a hodně jsi krvácela.... nebo omdlela atd.
Není tady
Moje bývalá gynekoložka taky ultrazvuk neměla, vždycky posílala pacientky do nemocnice a tam jim ho udělala, a když jsem otěhotněla, tak už ultrazvuk v ordinaci měla. Teďka už chodím k jiné a toho má, sice jen 2d, ale to je jedno. Když jsem chtěla v těhu 4D tak jsem musela do Mostu k jednomu panu doktorovi, chtěli jsme s manžou mimi pořádně vidět.
Není tady
muj gynekolog jej take nemel.. nikdy mi ani preventivne utz nedelal.. ze by me poslal jinam atd... az tady na snazilach jsem zjistila, ze by se mel delat aspon jednou rocne.. preventive ma pacientka narok dokonce snad 2x rocne.. ted uz za nej uraduje nova mlada gyndarka a ta si ho hned poridila.. takze muj historicky prvni utz jsem podstoupila az v 31
ale to jako odbocuju, takze normalni to asi je... pristroj na utz neni levna zalezitost.. ale v tom pripade by mel/a vypsat aspon jednou rocne zadanku do nemocnice, kde Ti utz udelaji.... pak kdyz budes tehu.. to bude dost neprakticke.. ale ma to tak spousta lekaru
Upravil(a) Lenka77 (13. 10. 2008 14:55)
Není tady

můj gynekolog UZV má a když jsem chodila na preventivní prohlídky, dělal ho vždy, když bylo potřeba (= problémy s pravidelností MS), minimálně však 1x ročně preventivně ... aby to všechno zkontroloval
takže já jsem spokojená ... a jezdím k doktorovi na malé město, pravda, že jsem si ho vybírala pečlivě - podle dostupných referencí ... jsem moc ráda, že pracuje i v porodnici v okresním měste a navíc je relativně mladý, takže dobře vidí
, prostě samé klady 
Není tady
Tak ja chodila od 16 do 25 k nemocnicnimu Dr.tam meli UTZ pres chodbu,a delal mi ho tenkrat jednou,trpim na zanety spodku+mocaku.Jinak pak jsem presla k soukromemu Dr.a ten mi zacal delat UTZ pri kazde prohlidce jak jsme zacali resit to ze chci mimi.A kdyz mi daval pak hormony,tak jsem chodila autom.na UTZ,aby si pohlidal jak to na me ucinkuje.Proto vubec nechapu,kdyz kolikrat ctu,ze nekdo bere treba Clost.ale nechodi na UTZ.Jak muze pak Dr,vedet jestli neni treba leky ubrat nebo pridat,nebo jestli nevznikla cysta.V nemocnicich maji UTZ automaticky,a ostatni Dr.jsou soukromi,a ti by taky meli mit UTZ,nebo aspon pacientku semtam poslat na UTZ do nemocnice.
Není tady
takjá chodila ke 3 gynekologům a všichni měli ultrazvuk, pokaždé ikdyž jsem šla jen pro antikoncepci jsem Uz vyšetření absolvovala
teď chodím od zamlklého potratu co 2-3 měsíce na kontrola a ultrazvuk mi dělá pokaždé
Není tady
Já taky měla léta doktorku bez UTZ. Že vůbec existuje, jsem poznala až v nemocnici. Když jsem si po operaci stěžovala na bolesti břicha, tak mě dr. poslala na UTZ o patro vejš. Tam jsem zjistila, že to není gynekolog. UTZ, ale na ledviny, játra atd. A taky by prý měl být plný močový měchýř, což jsem neměla. A tam jsem si řekla dost. Stejně jsem chtěla dr. vyměnit, protože to bylo daleko. A UTZ už byl podmínkou při výběru nového dr. Zatím jsem spokojená, nový dr. se podívá, kdy potřebuje.
Není tady
Stránky: 1