Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 22. 10. 2008 11:10

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: bydlení

Prepáč, Amba, ale potom mi pripadá logickejšie investova do rodičovského domu ako do majetku "cudzích" žudí, ktorí sa starajú - celkom logicky - o seba a sovje diea a mňa by s kžudom poslali do niekam... wink Ja som si z rozpadnutého vzahu vzala ponaučenie: neinvestova do ničoho, čo si nemôžem odnies, a ak už aj áno, tak si to nejako písomne ošetri. Pri rozchode som zistila, že vlastne toho, človeka, s ktorým som 9 rokov žila, vôbec nepoznám... stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#102 22. 10. 2008 11:10

amba
♥♥♥♥♥--

Vikinka:
Sama jsi napsala, že jsou rodiče asi naivní, já si to myslím taky. Na jednu stranu velkoryse chtějí rozdat část nemovitosti "cizí krvi", kde nevědí, jak se v budoucnu zachová, na druhou stranu ty řešíš majetkové poměry tvých tchánů a chceš získat část jejich majetku ve svůj prospěch. Mně se takové jednání opravdu zdá naivní, a to je slabé slovo. Především by ses měla starat o to, jak naloží s majetkem tvoje rodina!

Situace je jasná, ale svým jednáním ji rodiče i ty pěkně komplikujete. Nebylo by jednodušší vzít rodiče k právníkovi a poradit se s ním, jak to nejlépe  ošetřit ve prospěch svých dcer?  V budoucnu by mohla patřit půlka domu sestře a půlka tobě, tudíž, měla by jsi se kam uchýlit, kdyby ti něco nevyšlo.

Jak to ošetřit, aby  sestry partner nepřišel o své investice, jsem popsala výše.  Aby ty jsi nepřišla o své investice, tak schovávat všechny doklady, aby bylo zřejmé, o kolik se zhodnotil dům, ve kterém žiješ s manželem.Kdyby jste se rozešli, tak by jsi vložené investice mohla požadovat nejen po manželovi,  i na majiteli domu.  No, chyby už jsi udělala ( nemᚠpředmanželskou smlouvu, nemᚠod notáře potvrzený dar 400 tisíc, které jsi investovala), ale není všechno ztraceno, ještě můžeš do budoucna  pro sebe hodně zachránit. Přemýšlej o tom.

Není tady

#103 22. 10. 2008 11:57

amba
♥♥♥♥♥--

Selima:
Ano, tak to je. V našem případě mnoho let nebudou muset do nemovitosti investovat nic, maximálně se může vyskytnout  běžná drobná oprava v řádu stokorun. Na druhou stranu - zase bydlí zadarmo, neplatí žádný nájem. Není proto žádný důvod, aby si na nemovitost dělal nárok kdokoliv, kdo není vlastník.
Není pochyb o movitých věcech, ty by se samozřejmě rozdělily.   V této diskuzi  mám na mysli  vlastnictví samotné nemovitosti, kterou chci jen pro své dítě a kterou partner, se kterým je moje dítě šastné a spokojené, může neomezeně užívat.
Proto, aby se ti už příště nestalo to, co se stalo, je důležité, mít všechno právně ošetřené. I v případě, že jeden z partnerů  (nemusí to být manžel/ka) investuje do cizí nemovitosti, má právo v případě rozchodu své investice dostat zpět. Dokonce i za cenu, že majitel bude muset nemovitost prodat, pokud nemá peníze na vyplacení.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí