6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prepáč, Amba, ale potom mi pripadá logickejie investova do rodičovského domu ako do majetku "cudzích" žudí, ktorí sa starajú - celkom logicky - o seba a sovje diea a mňa by s kžudom poslali do niekam... Ja som si z rozpadnutého vzahu vzala ponaučenie: neinvestova do ničoho, čo si nemôem odnies, a ak u aj áno, tak si to nejako písomne oetri. Pri rozchode som zistila, e vlastne toho, človeka, s ktorým som 9 rokov ila, vôbec nepoznám...
Není tady
Vikinka:
Sama jsi napsala, e jsou rodiče asi naivní, já si to myslím taky. Na jednu stranu velkoryse chtějí rozdat část nemovitosti "cizí krvi", kde nevědí, jak se v budoucnu zachová, na druhou stranu ty řeí majetkové poměry tvých tchánů a chce získat část jejich majetku ve svůj prospěch. Mně se takové jednání opravdu zdá naivní, a to je slabé slovo. Předevím by ses měla starat o to, jak naloí s majetkem tvoje rodina!
Situace je jasná, ale svým jednáním ji rodiče i ty pěkně komplikujete. Nebylo by jednoduí vzít rodiče k právníkovi a poradit se s ním, jak to nejlépe oetřit ve prospěch svých dcer? V budoucnu by mohla patřit půlka domu sestře a půlka tobě, tudí, měla by jsi se kam uchýlit, kdyby ti něco nevylo.
Jak to oetřit, aby sestry partner nepřiel o své investice, jsem popsala výe. Aby ty jsi nepřila o své investice, tak schovávat vechny doklady, aby bylo zřejmé, o kolik se zhodnotil dům, ve kterém ije s manelem.Kdyby jste se rozeli, tak by jsi vloené investice mohla poadovat nejen po manelovi, i na majiteli domu. No, chyby u jsi udělala ( nemá předmanelskou smlouvu, nemá od notáře potvrzený dar 400 tisíc, které jsi investovala), ale není vechno ztraceno, jetě můe do budoucna pro sebe hodně zachránit. Přemýlej o tom.
Není tady
Selima:
Ano, tak to je. V naem případě mnoho let nebudou muset do nemovitosti investovat nic, maximálně se můe vyskytnout běná drobná oprava v řádu stokorun. Na druhou stranu - zase bydlí zadarmo, neplatí ádný nájem. Není proto ádný důvod, aby si na nemovitost dělal nárok kdokoliv, kdo není vlastník.
Není pochyb o movitých věcech, ty by se samozřejmě rozdělily. V této diskuzi mám na mysli vlastnictví samotné nemovitosti, kterou chci jen pro své dítě a kterou partner, se kterým je moje dítě astné a spokojené, můe neomezeně uívat.
Proto, aby se ti u přítě nestalo to, co se stalo, je důleité, mít vechno právně oetřené. I v případě, e jeden z partnerů (nemusí to být manel/ka) investuje do cizí nemovitosti, má právo v případě rozchodu své investice dostat zpět. Dokonce i za cenu, e majitel bude muset nemovitost prodat, pokud nemá peníze na vyplacení.
Není tady