|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

myslíte, že já budu mít alespoň klidné stáří?!?!? Po dnešku vím zase prd!
Dnešní KO: tak velikost mé dělohy je 5 cm, má být 7-8 cm a dr. mi řekl, že nechápe, jak jsem mohla donosit dvě těhu do 20 tt, že s takovou dělohou bych měla potratit mezi 6 a 7 tt?!?!? A že to nechápe (a já to mám asi chápat) a že těmi těhu se měla roztáhnou. No to já vím taky. Kroutil nade mnou hlavou jak nad exotem. Vůbec mi neřekl, co se mnou teda budou dále dělat. IVF jsme s manžou zatím odpískali a budeme ještě pár měsíců zkoušet IUI.
Ale do pr....! kdo mi zaručí , že to další dítě donosím?!?!? Na zač. cyklu se mám ozvat a pojedeme bez stimulace - ovuluji tak jak mám.
Upravil(a) Saďourek (10. 11. 2008 19:37)

Není tady
ahoj Sade... to je teda pekne naprd zprava. nechapu, ze na velikost delohy prisli az ted?? Vzdyt to je videt na klasickem utz, stejne jako velikost vajecniku... nicmene na Tvem miste bych udelala to same.. IUI a proste Te budou muset pak echt sledovat...
a mit pod dohledem..
Není tady

no jo sledovat!!!! Ale já nechci potratit potřetí!!!!!! 

Není tady
Ahojda Sadí, právě kvůli tobě jsem toho o malé děloze dost přečetla.... ale teda buď bych chtěla, aby dr. začal něco řešit nebo šla jinam... ano, je pravda, že prodělanými těhu měla děloha vyrůst.... pokud se tak tedy nestalo, pak by bylo na místě dát ti ty injekce, o kterých píše plno holek... co jsem postřehla je jich cca 6 a dávají se po týdnu... nevím, možná jsem to špatně pochopila, ale bez tohodle (resp. pořádném vysvětlením této léčby od dr.) bych se do dalších pokusů ani nepouštěla...
zmínil se ti třeba o tomhle?????
Není tady

ne , nezmínil. Právě , že o ničem, je na mou zděšenou odpověď, že nemíním potratit potřetí řekl, že to ne.
Mufííí, můžeš mi prosím hodit nějaké odkazy? Já jsem k tomu skoro nic nenašla, hodila jsem už stejný dotz i na koníka, zdá se mi, že tam chodí více lidí, tak udivíme.

Není tady
mufii,ale zase uz pokrocile stadium tehu mela... treba by opravdu stacila nejake injekcni podpora.. jak pises... aby se to jistlilo.. je fakt, ze tohle ma poresit mudr.. a prijit s nejakym resenim.. prece takovy pripad uz musel mit.. a nejak se to prece resi... a ma rict pro a proti.. rizika.. sance.. atd
Není tady
Sadi mám stejný názor jako Muf, je mi to líto
, nicméně víš příčinu a léčba bude taky nějaká takže se
dočkáš !!!!!!
Já už se těším do nějakého Caru, protože mi připadá, že gyndaři na příčinu snad nepřijdou, alespoň u nás dvou.
Budu tady zítra pokecáme, myslím na tebe 

Není tady
Lení no právě, že ty injekce by měla dostat ještě před pokusy o otěhu...
Sadí např. tady... http://www.neplodnost.cz/web/verejnost/ … mp;level=0
Není tady

Jj, to mi řekl ve Fertimedu, dr. Holub

Není tady

Mufíí, o tom utroši jsem taky četla

Není tady

Sadi oni ti tam proste nic nerekli ,jak se to da spravit?Pokud existuje tahle moznost s tema injekcema ,tak by ti o tom meli rict... Ja nevim,ale ja na Fertimed neslysela moc chvaly 
Není tady
zkousim neco najit na webu... vsude ti mudri vetsinou odpovidaji.. ze tehotenstvim se deloha sama pak zvetsuje.. ze zeny s malou delohou vetsinou pprve potrati.. s opakovanym tehu uz by se to nemelo stat.. no ja vim.. to neni teda moc utecha
Malá děloha
Dotaz:
Dobrý den pane doktore,
při ultrazvukovém vyšetření mi zjistili, že mám malou dělohu (4cm), v nejbližší době bych chtěla otěhotnět, ale mám obavy, neboť mi doktor na ultrazvuku sdělil, že by to nebylo nejvhodnější. Mohl by js
te mi poradit, jde-li to léčit a co by se mohlo stát v případě, že bych nyní otěhotněla. Děkuji Andrea
Odpověď: Škoda, že jste neuvedla Váš věk a skutečnost zda jste již byla někdy těhotná. Ale i tak lze obecně odpovědět: malá děloha se většinou „ léčí“ těhotenstvím.. Kdybyste otěhotněla nyní, je zvýšená pravděpodobnost samovolného potratu. Ovšem nejde o nějak podstatné zvýšení rizika. Při následujících těhotenstvích se obvykle děloha již velikostí normalizuje.
Není tady
Sadí kurňa že jsem o tom nevěděla dneska, že takhle dopadneš... celé dopoledne jsem lítala u dr... v pátek s ním mám rande zas, normálně se ho na to zeptám.. tohle mi prostě nedá spát... 
Není tady
Sadi,já jsem na Olomouc neslyšela taky moc dobré věci.Je mi líto,jak jsi zatím dopadla.
Není tady

on jen mudrovat o HA a o zavedení dany a že se tělo vlastně uvádí do um. gravidity, ale u mě žádný postup nenařídil.
Mufi, jsi zlato 

Není tady
Sade.. jeste bys mohla poprosit jani.. janabas.. at se zepta.. jeji kamaradka je gynekolozka
Není tady

no já zkusím zítra ráno hodit dotaz na porodnici a uvidíme, co se dozvím
holky, jájsem za posledních 10 měsíců proslě snad 8-mi diagnózami
ale ani jedna není zatím správná
Jdu se natáhnout k manžílkovi, snad mě podrbe za uchem , pa ráno.

Není tady
Leni to je fakt.... víc hlav víc ví.. a slyšet víc názorů je vždycky dobrý...
jinak z mé strany platí ten pátek...
a tady ještě něco málo... taky tu píší o horm. léčbě...
Anatomické odchylky reprodukčních orgánů
Jedná se zejména o různé anomálie nebo poškození dělohy.V děloze mohou být překážky způsobené prodělanými záněty, infekcemi, jizvy po operacích, nebo vrozené vady, které brání správnému uhnízdění a vývoji embrya. Tyto poruchy nemusí být vždy spojeny s opakovanými potraty, spíše je zde zvýšené riziko předčasného porodu nebo patologického uložení plodu v děloze. Pokud jsou tyto děložní anomálie příčinou opakovaných těhotenských neúspěchů, je na místě operační řešení, které tento problém většinou vyřeší.Možnou příčinou opakovaných potratů bývá tzv. hypoplastická děloha ( malá, nevyvinutá).Pro hypoplastickou dělohu je charakteristické, že každý následný abort se odehraje ve vyšším stadiu těhotenství v souvislosti s estrogenním působením těhotenství na děložní svalovinu. Při jednoznačné diagnóze pomocí HSG nebo UZ je pak terapie hormonální. Léčbou se navozuje stav tzv. pseudogravidity. Prognóza hypoplazie dělohy stran úspěšně završené gravidity je v konečném výsledku velmi dobrá.
Není tady

Mufííí, to zní velice optimisticky. Ale co je neoptimistické je to, že teď jsem potratila dřív než poprvé. Sice jen o pár dní, ale dřív.

Není tady
Sadi,nejhlavnější je,že to lze řešit a to úspěšně.Přeju moc úspěchů a znovu brzké těhotenství.Do třetice všeho dobrého.
Není tady
Sadí myslím, že na tohle nejde nasadit prostě jeden model a tak to bude u každé ženské s tímhle problémem... když čteš, tak doporučují hodně klid na lůžku... ono stačilo, že třeba teď jsi někde šmajdala víc než minule... alespoň z mého laického pohledu...
Není tady