21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Co si dát utopence? naloený hermelín? Jitrnicový prejt? Matjesy?
Znáte recept, u vás tradicí (pivem a vínem) ověřený?
Sem s ním, u se olizuju....
Není tady
evcovský mls
600g pekáčků, 2 cibule, mletý pepř.
Marináda: 4 líce kečupu, 4 líce hořtice, 4 líce worchestru, 4 líce octa, 3 líce majolky.
Olloupané pekáčky nakrájet na jemné plátky, posypat drobně pokrájenou cibulí, opepřit a promíchat. Kečup, hořtici, worchestr a ocet svařit a nechat vychladnout. K této směsi přimíchat majolku a nalít na pekáčky. Promíchat a nechat do druhého dne v chladu uleet.
Není tady
pekáčky v pivu (pro 4)
8 pekáčků, 2 středně velké cibule, 6 strouků česneku, 200ml tmavého piva, 1 pol líce medu, 5 lic kečupu, sůl.
Kadý pekáček podélně rozkrojit tak, aby zůstal po jedné straně spojený. Vnitřní strany vymazat prolisovaným česnekem utřeným s trochou soli, poklaďte plátky cibule. Naskládat do malého pekáčku. Med rozmíchat s kečupem, přilít tmavé pivo, důkladně promíchat a nalít na pekáčky. Dát péct do trouby na 25 minut. Chleba. Se světlým pivem je to taky dobrý.
Není tady
Pomazánka z olomouckých syrečků
Hodně (!!) uleelá tvarůky utřít s máslem (1:1), přidat jemně nasekanou cibulku a trochu mleté papriky. Podávat na TEPLÉM chlebu.
Není tady
Teda Cilko, to si píe kuchařku sama? Budu muset něco přidat.Já dělám plněné kuřecí řízky romadurem a je to moc dobré. Udělá se kapsa a do ní se dá nakrájený romadur a vlaské ořechy. Pak se tp pěkně obalí v trojobalu a smaí pomalinku. Trochu to smrdí, ale o to více chutná.
Není tady
Libový bůček uvařit se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a hodně strouky česneku (vývar na polívku - mňam). Mezitím upatlat kaičku - sůl, pepř, pariky sladké i pálivé, utřeného česneku (nebo papriková + česneková pasta), oleje, trochu kari (nemusí být) a horké kusy masa v tom ze vech stran pořádně obalit. Zabalit do alobalu, nechat vychladnout a odloit do ledničky aspoň na 2 dny. Doporučuju dobře hlídat, jinak to seerou dřív, ne se to rozleí. Pak nakrájet na plátky, okurčičku, měkký chleba nebo dalamánek. Dobrou chu.
Není tady
Matjesové filé "FLAMENDR"
4 porce: 8 ks matjesy (file z herinků), 1 ks velká cibule, 1 ks jablko, 2 líce oleje, 2 dl plzeňského piva,áva z citronu, drcený pepř, bobkový list, nové koření, kapary, paitka.
V kastrole na oleji osmahneme na prouky nakrájenou cibuli, zalijeme pivem, přidáme koření a krátce povaříme. Po zchladnutí přidáme na nudličky nakrájené jablko, citronovou ávu, sekané kapary a najemno nakrájenou paitku. Do této marinády vloíme matjesy a necháme odleet v chladnu.
Není tady
Grilovaný buček
Libový buček bez kosti nakrájíme na půl centimetrové plátky a potřeme z obou stran nálsledující marinádou. Marináda: olej, grilovací koření, suená petrelka, suený libeček, česnek, sojová omáčka, mletý kmín a sůl. Dáme nejméně na 2 hodiny odleet (lepí je den dopředu). A pokud máme troubu vybavenou grilem. Vloíme do horní části trouby a z obou stran ugrilujeme. Maso dávám na mříku a mříku na plech, kam stéká áva. Jako příloha je nejlepí chleba, hořčice, křen a okurek. Ten chleba se pak namáčí do té ávy. Není to sice moc zdravé, ale výborné.
Není tady
UTOPENCI S HOŘČICÍ A ČESNEKEM
15 vuřtů, 2 líce nastrouhané mrkve, plnotučná nebo francouzská hořčice, 3-4 bobkové listy, 6-8 kuliček nového koření, hrstka celého pepře, 2 nastrouhané nebo na plátky nařezané feferonky nebo 3 ličky mletých feferonek ze skleničky, 4 sterilované podélně nakrájené okurky, 6-8 i více strouků česneku nakrájeného na plátky, ocet, nálev z Deka udělaný podle návodu na sáčku, oslazený 3-5 kousky umělého sladidla,
6 středních cibulí nakrájených a rozebraných na kolečka.
Vuřty sloupneme a z jedné starny - podélně asi do 2/3 nařízneme. Řez vytřeme hořčicí a vloíme plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik kratích a méně hlubích řezů a do nich vloíme po 1-2 plátky česneku. Řezy s náplní vdy zamáčkneme. Do sklenice dáme vrstvu zeleniny, vrstvu vuřtů, vrstvu cibule a koření a stále pokračujeme v nakládání, a je sklenice plná. Končíme cibulí. Do vychladlého nálevu z DEKA přilijeme jetě 1-1,5 dl octa, promícháme a zalijeme naloené vuřty. Zbylé plátky česneku přidáme do nádoby k vuřtům. Necháme 7-10 dní v chladu (dole v ledničce, lehce pokryjeme alobalem) Pokud se lák vsákne, doléváme ze zbylého.
Příloha : slaný rohlík, dobrý chléb .
Není tady
SMĚS NA HRANOLKY
30 dkg měkkého salámu nakrájíme jemně na nudličky - opečeme na sádle - asi 6 lic, přidáme kečup+ troku pálivé papriky, asi 2-3 líce paprikového salátu z kapie bez cibule. To ve zamícháme, a na konec přidáme cibuli nakrájenou na plátky, sůl.
Směs podáváme s bramborovýma hranolkama
Není tady
Olomoucké syrečky + z kadé strany kolečko salámu a obalit v trojobalua a usmait. Nebo zkuste obalit v trojobalu uzený otiepok a mezi plátky vloit nějaký trvanlivý salám.
Není tady
cilka napsal(a):
pekáčky v pivu (pro 4)
8 pekáčků, 2 středně velké cibule, 6 strouků česneku, 200ml tmavého piva, 1 pol líce medu, 5 lic kečupu, sůl.
Kadý pekáček podélně rozkrojit tak, aby zůstal po jedné straně spojený. Vnitřní strany vymazat prolisovaným česnekem utřeným s trochou soli, poklaďte plátky cibule. Naskládat do malého pekáčku. Med rozmíchat s kečupem, přilít tmavé pivo, důkladně promíchat a nalít na pekáčky. Dát péct do trouby na 25 minut. Chleba. Se světlým pivem je to taky dobrý.
cilko,moc dobrý,jen to chce jetě do kadého pekáčku vloit feferonku,nebo trochu chili.
Není tady
cilka napsal(a):
Pomazánka z olomouckých syrečků
Hodně (!!) uleelá tvarůky utřít s máslem (1:1), přidat jemně nasekanou cibulku a trochu mleté papriky. Podávat na TEPLÉM chlebu.
Dalí varianta pomazánky z olomouckých tvarůků :
Dva balíčky tvarůků, nastrouhám na hrubém struhadle, přidám nakrájenou cibuli a zhruba 3 - 4 líce majolky, osolit opepřit.
Není tady
Tchoři
Doporučuji připravovat v přírodě, z bytu se patně vyvětrává.
Na pánvi zesklovatět cibulku, zasypat na kousky nakrájenými syrečky, nechat roztéct na kai, přidat pálivou pariku, troku mletého kmínu a dle potřeby sůl. Mazat na topinky. Dobrou chu.
Není tady
mrkni na domácí-kuchařka, recepty prověřené manelem
Není tady