Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 10. 2008 18:49

verunielka
♥♥♥♥---

Společné financování partnerů

Ahoj holky.My budem s přítelem rekonstruovat domek, takže nejspíš bude hypotéka, jelikož na mě přítel nechce přepsat polovinu,prej by neměl na to mě vyplatit a v tom domě by chtěl zůstat, tak jsme se dohodli, že budeme mít každej svůj účet a udělá se třetí.Na ten třetí se pošlou peníze na hypotéku, za inkaso a jestli budou nějaké splátky,m prostě tyhle peníze neuvidíme, no a každej bude mít svůj účet,takže on bude platit celou částku hypotéky a já mu budu dávat polovinu inkasa, jako bych byla v podnájmu, pak jeden týden platí nákup on a druhej já.Prostě vše napůl kromě té hypotéky.Mě se to sice moc nelíbí, bo jsem taky chtěla být nějak nebo ěčím zajištěná, když plánujem dítě,ale jinak to asi nevyřeším, když to přítel bere takhle s tím domem.Nemáte nějakou radu?hmm

Není tady

#2 8. 10. 2008 19:54

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Společné financování partnerů

No názor mu budeš těžko měnit, zadní vrátka jsou fajn,pro toho kdo nevěří v to, že s tím druhým partnerem vydrří (stejně tak ten partner s ním)až do smrti smrtoucí,ale je to takhle moc"okaté"nebo co..nějak se mi to příčí,nelíbí,či jak to vyjádřit.
Ale jinak jsem Veru koukala na tvé příspěvky a jsme na tom podobně,je ti teda o 2-3 víc než mě,ale jinak taky rekonstruujeme podlaží v baráku po rodičích přítele (kteří obývají patro druhé), my už teda rok a půl makáme,takže třeba 2 místrosti jsou ke dnešku ož i oštukované, jsme ve fázi podlaha  a topení, dlaždiček atd:)...

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#3 8. 10. 2008 20:23

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

My to máme v podstatě stejně, přítel platí hypotéku na byt ve kterém bydlíme, ostatní náklady na půl. Rozdíl je akorát v tom, že já mám svoji garsonku, taky na hypotéku, kterou teď pronajímám (v ní jsme bydleli předtím).

Chceš být zajištěná - no rada může být taková - pořiď si byt jako investici, pronajímej ho a kdyby něco, máš kam jít. Samozřejmě to požaduje, abys měla nějaké peníze do začátku (na akontaci, dostatečný příjem abys dostala hypotéku, a peníze na placení hypotéky, než byt budeš moct pronajmout - v podstatě, musela bys být schopná z peněz, které Ti zbydou, financovat provoz dalšího bytu, minimálně nějaký čas. Máš na to?

Upravil(a) Martinka1 (8. 10. 2008 20:24)

Není tady

#4 9. 10. 2008 9:55

mipi
♥♥♥----

Souhlas s Martinkou,
Ja bych se take poohledla po mensim bytecku ( na Prerovsku kolem 700 tis. ), vzala si hypoteku ( 700 tis. na 30 let  s 5ti letou fixaci je cca 4 000,00 Kc). Byt bych pronajala, cimz by ti podnajemnik tu hypoteku splacel.
Ale zalezi na tve vyplate, zda ti banka hyp.uver poskytne.

Není tady

#5 9. 10. 2008 10:01

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Taky mě napadlo, že to můžeš vyřešit svými zadními kolečky - malým bytem k pronájmu.

Není tady

#6 9. 10. 2008 10:42

verunielka
♥♥♥♥---

Ahoj holky, je to dobrá rada,ale bohužel na todle nemám.Můj plat činí 12 000,- a s tímdle by to asi nešlo, jinak mám své spoření, kde si spořím, takže nějakou "rezervu" bych asi měla.Díky za radu;)Staví některá z vás?Nebo hnízdečka už máte?stolt

Upravil(a) verunielka (9. 10. 2008 10:44)

Není tady

#7 9. 10. 2008 11:29

Décima
♥♥♥♥♥--

Verunielko, nerozumím tomu, že budeš platit polovinu inkasa, to jako otop, plyn atd... na pojištění, daň z nemovitosti jeho domu bych teda nepřispívala. Jinak, kdo bude o dům a domácnost pečovat? Myslím úklid, žehlení, praní jeho svršků, nákup pracích a úklidových prostředků .. Jsem možná přízemní rejpal, ale vše se musí zohlednit, aby pak v budoucnosti nezbyla jakási pachuť, že "dřeš" na cizím, láska-neláska...

Není tady

#8 9. 10. 2008 11:51

verunielka
♥♥♥♥---

Ahoj Décimko,  no o domácnost se samozdřejmě budu starat já.To zas sjako jeho přítelkyně, možná budoucí manželka budu dělat ráda.Zas nemůže okolo baráku lítat sám a já si hovět na gauči-bylo by mi to i blbý!

Není tady

#9 9. 10. 2008 11:56

Décima
♥♥♥♥♥--

verunielka napsal(a):

Ahoj Décimko,  no o domácnost se samozdřejmě budu starat já.To zas sjako jeho přítelkyně, možná budoucí manželka budu dělat ráda.Zas nemůže okolo baráku lítat sám a já si hovět na gauči-bylo by mi to i blbý!

To chápu...Se mi zdá, že ty jsi, Verunielko, taková dobrá duše - nemyslím to vůbec ironicky smile Přeju hodně štěstí do budoucnosti, hezky se opatruj a nezapomeň být trošíčku sobecká (chlapi naprostou oddanost a dobrotu neocení, věř mi...) pečuj o sebe, ať ti to vždy sluší ....

Není tady

#10 9. 10. 2008 12:17

verunielka
♥♥♥♥---

JJ, budu se snažit, uvidím, třeba to půjde, to se uvidí až se dostaví a bude se splácet:rolleyes:

Není tady

#11 30. 10. 2008 19:10

Simon
♥♥♥♥---

Veru, tenhle příspěvek mi tedy nedal sad Určitě souhlasím s ostatníma, že bys měla myslet také na zadní  kolečka.

Vem to trochu z jiného pohledu: přítel sice bude platit tu hypotéku jakoby ze svého, nicméně to, že platí hypo, se projeví u vás obou: přítel si nebude moct dopřát věci jako dřív (ať už večeře, koupě kytky pro tebe, společná dovolená nebo nákup postýlky pro budoucí dítě, hraček, oblečení), budeš to muset dotovat ty ze svého a tak mu vlastně budeš nepřímo přispívat na hypotéku, umožňovat mu tu hypotéku platit. Podstatné tu možná je, zda přítel hodně vydělává. Pokud ano, nemusí trpět finanční nouzí - na druhou stranu, v tom případě až budete mít dítě, by ti měl hodně ze svých peněz dávat a měla bys být schopná si platit tu svojí hypotéku.

Myšlenka tří účtu, kde každý platí ty "svoje" věci je sice pěkná, praktická... ale jen teoreticky. V praxi to tak podle mě fungovat nemůže - jeden má vždy vyšší výdaje a doplatí na tom ten druhý.

Nehledě na to, že sama píšeš, že se budeš starat o jeho blaho - praní, vaření, úklid. Co bude dělat on? Bude ti dávat nějaké  peníze? Bude pracovat na zahradě? Práce na zahradě 1x za víkend ale nenahradí "dřinu" každodenní péče o vnitřek domu.

Není tady

#12 30. 10. 2008 19:17

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

My plánujeme taky nákup baráčku, ale pěkně fifty-fifty, jsou to zadní kolečka?Asi ano, i když spolu opravdu chceme oba být až do konce života, ale! Ale je tady prostě vždycky a my dva netušíme co se může stát stolt A že kdyby se jednou něco stalo, tak nebudeme mít na vyplacení toho druhého? Barák se dá vždy prodat a je to wink

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#13 30. 10. 2008 20:30

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Mně to uspořádání, jak ho přítel vymyslel, nepřipadá nefér vůči zakladatelce - jestli chápu, že bude platit jen půl inkasa a půl jídla, to jsou přece běžné provozní náklady a přijde mi samozřejmé, že si je každý platí sám, pokud nemají společné finance... A pokud jde o to, "daň z nemovitosti apod. bych rozhodně neplatila" - no, nějak mi tam chybí nějaký "nájem", prostě čím se bude zakladatelka podílet na tom, že má kde bydlet. pOkud bude potřeba nějaká oprava apod., to asi taky platit nemá? roll  No nevím, zdá se mi to jako dost velkorysá nabídka, vzhledem k tomu, že jí umožňuje bydlet zadarmo.  Jiná věc je, jestli s takovýmhle systémem jde uvažovat o manželství, dětech a tak. Ale to možná předbíhám událostem, o tom řeč vůbec nebyla...

Není tady

#14 30. 10. 2008 20:35

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Simon napsal(a):

příteli si nebude moct dopřát věci jako dřív (ať už večeře, koupě kytky pro tebe, společná dovolená ... budeš to muset dotovat ty ze svého

Nevěřím vlastním očím.. tak přítel SI už nebude moct dovolit dotovat zakladatelku, čímž ona bude do té míry znevýhodněna, že se dá říct, že ona vlastně bude dotovat jeho rollrollroll  Čili když dotuje on ji, je to samozřejmost, pokud by si vlastní kytice a večeře a dovolené měla platit sama, tak ji vlastně využívá, ne?   Mě asi klepne mad

Upravil(a) Kubula (30. 10. 2008 20:36)

Není tady

#15 30. 10. 2008 21:56

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

verunielko, máš SZ a nebuď tak hodná, mysli na sebe, nebo dopadneš jako já

Upravil(a) PetrHl (30. 10. 2008 21:58)

Není tady

#16 4. 11. 2008 12:24

Simon
♥♥♥♥---

Kubula, nechápu. Čím jí bude dotovat on?

Píšeš, že tam chybí nájem, jako odměna za to, že ona má kde bydlet. Ale on taky přece nebude platit nájem. Proč by ona měla platit odměnu za to, že má kde bydlet? Copak on chce na své PARTNERCE (se kterou bude mít notabene dítě) vydělávat? Měl by na ní vydělávat? To pak asi není životní partnerka, že? Pokud s někým žiju, buď  platíme nájem společně anebo neplatíme žádný - ani jeden druhému, jsme životní partneři, ne obchodní.  Upřímně řečeno, placení nájmu se potom stává jakousi formou splátkou hypotéky, on tu její platbu na hypotéku použije - s tím rozdílem, že ona z baráku nebude mít vůbec nic. Proč tím pádem ona rovnou nemůže platit tu hypotéku? To by se mi taky líbilo. Pořídím si dům, nechám tvrdě svého partnera platit za to, že tam bydlí (třeba půlkou splátky hypotéky), pak se s ním třeba rozejdu - a dům si nechám, hypotéku přece platím já big_smile

Mně z toho plyne jediné: platím příteli = chci  mít podíl z baráku. Neplatím = nechci mít podíl (ale pro mě osobně by to bylo velmi, velmi obtížné).

PS: Zapomeň na kytky a na dovolené, ale nezapomínej na to, že spolu plánují dítě. Dítě, na které pak jemu kvůli hypotéce mohou chybět peníze a které pak bude muset dotovat ona sama. To dítě bude taky platit nějaký nájem? smile Pokud bude partnerka platit nájem, bude on platit jí za zašívání  ponožek, praní košil a vaření večeří? Nebo si to bude dělat on sám? Asi ne, že? Pokud bude oprava, tak to platit nemá, protože dům není její. Pokud zaplatím něco na opravě, tak pak chci mít na tom bytě nějaký  podíl.

Není tady

#17 4. 11. 2008 16:35

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Nedovedu si tohle čínské hospodářství taky představit v praxi,která vůbec není tak jednoznačná a jednoduchá,jak to máš vymylšeno - jeden týden platí nákup on,2.týden já-zapomeň na takovou pravidelnost,to v rodinné praxi s dětmi opravdu neexistuje.
Připadýámi,že nejl.by bylo se vzít a od této doby,co by se v RD pořídilo,opravilo a i splácení hypotéky by se jednou taky spravedlivě rozdělilo.Jemu by zůstal barák (má ho asi po rodičích,ne?) a tobě by vyplatil půlku ze všech dosavadích výdajů.
Jinak při platu 12000,- čistého bys úvěr či hypotéku mohla požadovat,ale rychle,před narozením potomka nejlépe.

Není tady

#18 4. 11. 2008 19:27

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava
Web

Teda ale dítě bych z takovým člověkem neměla. To je můj názor.

Vítězí jen ten, kdo ve vítězství věří.

Není tady

#19 5. 11. 2008 11:49

Tia
♥♥♥♥---

S takovymhle clovekem bych jednak nemela dite!!! Ale hlavne bych s nim vubec nezila, natoz si ho vzala. Uz ted pocita s tim, ze spolu nebudete navzdy sad

Není tady

#20 5. 11. 2008 13:03

verunielka
♥♥♥♥---

Ahojky holky,
děkuji moc za všechny názory, s přítelem jsem to vyřešila tak, že na mě přepíše čtvrtku domu a já mu budu dávat na čtvrtku splátky hypotéky.
Takhle mi to připadá nejlepší.

Není tady

#21 5. 11. 2008 19:49

Adamíra
♥♥♥♥---

verunielka napsal(a):

Ahojky holky,
děkuji moc za všechny názory, s přítelem jsem to vyřešila tak, že na mě přepíše čtvrtku domu a já mu budu dávat na čtvrtku splátky hypotéky.
Takhle mi to připadá nejlepší.

A pak nezapomeň na čtvrtku jeho platu (resp.výživné na tebe a dítko),abys měla z čeho tu hypotéku platit,až budeš na mateřské va
Nevím,nevím, je dobré myslet na zadní kolečka,ale toto mi přijde až moc "o penězích" a hoooodně bych přemýšlela o společné budoucnosti. To bych raději si platila vyšší st.spoření,abych si PAK mohla v klidu pořídit vlastní.

Není tady

#22 7. 11. 2008 0:21

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Čím jí bude dotovat? No, psalas myslím o kytce pro ni, pozvání na večeři, placení společných dovolených... tohle mně osobně přijdou slušné dotace wink 
Jako já neříkám, že by taková věc fungovala v praxi, mně by taky nebavilo handrkovat se o to, jestli jsem na tom bitá o dva gramy já nebo o tři ty... gloria  Ale teoreticky, aspoň podle mě, dokud nejsou manželé nebo se nedohodnou, že budou něco jako manželé bez papíru (pod čímž si představuju v zásadě "jedeme ve všem napůl"), tak do tý doby jedou každej za sebe a měli by se na všem podílet cca půlkou. No a ty sice říkáš, že přítel přece taky neplatí nájem, ale to bydlení něco stojí tak nebo tak, když pronajmu byt za 10 tisíc, není to přece, že bych měla 10 tisíc čistej zisk, na bytě taky pořád něco opravuju, udržuju, prostě do něj nějak cpu peníze, aniž by to byl "nájem", nějaký výdaje tam prostě jsou. No a z tvý teorie jsem pochopila, že na nich se zakladatelka podílet nemá, páč by na tom byla bitá... a to si fakt nemyslím. Jako vůbec tím nemyslím, že by na své partnerce měl vydělávat, ale neměla by myslím vydělávat ani ona na něm. A to uspořádání, kdy ona platí jen půlku energií (hypo ne, opravy ne, údržbu ne), vyznívá podle mě finančně v její prospěch, protože on do bydlení peníze vráží a ona NE (hypo nepočítám), takže mi připadá absurdní říkat, že je nějak bitá a že do toho rozhodně nemá jít.

Ad dítě - psala jsem, že fakt nevím, jestli s takovým uspořádáním jde plánovat trvalý vztah, dítě apod. Pro mě by to únosný nebylo.. ale řešila jsem fakt čistě co je teď.  Ad zašívání ponožek a vaření večeří - no, jednak neznám nikoho, kdo zašívá fusky big_smile, jednak pokud ona vaří večeře, tak předpokládám, že on se taky nekope do zadku... a jestli jo, tak je to špatně, že vissla

Upravil(a) Kubula (7. 11. 2008 0:24)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí