1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Téma zavřeno
Pisateli, přestřelka je nanic, to má pravdu, ale i tak je moný, e to Cyranovi něco dá. Jde tu přece o něj, ne o to, kdo to líp vidí.
Mimochodem - nepsala jsem nic o tom, koho bys měl na svý straně a kam bys psal, kdyby ti nějaká ena ublíila. Psala jsem, e si myslím, e za tvými názory je právě to, e ti nějaká u ublíila... To je rozdíl, i kdy se mohu taky mýlit, jak jsi psal. Za mými názory taky něco je. Kadý má názor formovaný jistými zkuenostmi, výchovou... a právě ta rozdílnost můe někomu, kdo to vidí jinak (Cyrano) pomoci podívat se na to ve i z jinýho úhlu.
Není tady
helena napsal(a):
Nejjednoduí odpověď je, by ses podívala do kalhotek, zda jsi skutečně enská http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Ví co - zkus pro jednou pouze pokládat otázky, jak je tvým trvalým zvykem, a řekni, jak to vidí ty.
Tak heleno,aniz bych musela cucet do kalhotek .......
Jestli dobre rozumim chtela jsi napsat abych zkusila ne-pokladat otazky.
Dobra tedy. Neb ted je to ma volba.
Cyrano napsal:
problém je v tom, e ona se o děti neuměla starat finančně, a ta fyzická a organizační stránka vci ji neřeknu, e nela, ale nebavila jí a cítila se frustrovaná a tento nesoulad řeila tím, e byla nepříjemná, zatímco já jsem si se svým postavením nestěoval, i kdy jsem makal jako Ukrajinec.. Bralk jsem to tak, e to patřilo k věci....A mně vadilo, e to nevzala jako fakt, e kadé rozdělení rolí má svoje plus a minus....
Pak take napsal tohle: Upřímně řečeno, ta otcovská dovolená by mi nevadila. A rozhodně bych se hoval jinak, i kdy bych se necítil doceněn.
-------------------------------------------------------
Vychazim z toho ze Cyrano je jediny kdo >zna< jeho (svou) zenu nejlepe z nas vsech.
A protoze,rekneme (ciste teoreticky) ,ze jestlize Cyrano svoji zenu dejmetomu skutecne zna a zna ji z nas vsech nejlepe,take je tim kdo si svoji zenu vybral a muze nejlepe spatrit,sledovat a vsimnout si jejich promen (vzajemnych promen behem spolecneho ziti) pak na zaklade toho rika o sve zene to co rika a rika to spolecne se svym vlastnim subjektivnim citenim a videnim veci.
Nevidim tedy v tehle jeho slovech vyse s pohledu meho a zenskeho tohle: (cituji Te heleno)= "Jo tak pán by se cejtil nedoceněnej... péčí o vlastní děti... Pán má na víc, ne utírat posmrkaný nosánky, ale zvládnul by to bez zahejbání a bez alkoholu, páč je morální a má priority..."
Vidim v tom tohle: Ze Cyrano by se naopak ne-citil nedocenenej v roli pece o deti, v ktere se vsak ona podle jeho citeni ,videni ,vnimani (jak rika) citila nedocenena a frustrovana a tak zacla byt neprijemna. Zatimco Cyrano se staral financne,neb v jeho roli financniho zabezpecovatele rodiny,byl jak rika ,financne lepe placen nez zena.
A ze kazda role ma sve plus i minus a ze jsou rozdeleny tak jak v danou chvili v jejich zivotech padly.On v praci,ona doma s detma (kdy se s detma doma byva). Neb naopak (otocene role) by to financne moc dobre nemuselo fungovat.
Od sameho zacatku muj poci z jeho zeny je ten,ze je frustovana,rozmazlena,nezvlada samu sebe. Nevi co se s ni deje,nechce a odmita chapat samu sebe ,natoz aby chapala Cyrana a nakonec sahla po alkoholu,kdy v takovem stavu neni schopna postarat se zodpovedne o deti. Je to unik z reality a nezodpovednost. Neni nikde psano zda za tohle muze ci nemuze Cyrano,nebo zda za to muze ci nemuze jen jeji vlastni vnitrni nastaveni a boj se sebou sama.
Hra spolecneho zivota je presto velice propletena a najit hacek a prvopocatek nesouladu je alchymie.
Není tady
Podža mňa je clekom dobré moné, e Cyrano by nebol frustrovaný na rodičovskej dovolenke(aj keď - pri staraní sa o deti mu pomáhajú starí rodičia a aj tak má sklom žutova sa... ) a aj pri neodcenení by sa správal inak. To nič nemení na fakte, e jeho ena proste na rodičáku frustrovnaá JE a cíti sa nedocenená a robí potom veci, čo sú z jeho - a aj môjho - pohžadu "blbosti, nevyzrálé", atď. Kadému vyhovuje niečo iné. Keď som navrhla, aby si to teda vymenili, aby boli vetci spokojní, tak zrazu sa ona nevie finančne o rodinu postara...
Mono nevie, mono nani nechce, ale mono by aj vedela vedela, aj chcela, keby dostala ancu. Zatiaž ju, myslím, nedostala. A myslím si, e pani Cyranová reaguje neadekvátne, ale nedovolím si uprie jej právo BY SETSAKRA FRUSTROVANÁ. To, e by Cyrano, Pisatež(aj keď o tom pochybujem), ja, Helena, Hirondel na jej mieste frustrovaný nebol/a, nič nemení na tom, e ona JE a basta. Koniec koncov, ani Pisatež, ktorý má osobnú znalos príapdu, s nimi nebivakoval doma odjakiva, aby vedel, ako to u nich reálne chodí.
Není tady
javena napsal(a):
Pisateli, přestřelka je nanic, to má pravdu, ale i tak je moný, e to Cyranovi něco dá. Jde tu přece o něj, ne o to, kdo to líp vidí.
Mimochodem - nepsala jsem nic o tom, koho bys měl na svý straně a kam bys psal, kdyby ti nějaká ena ublíila. Psala jsem, e si myslím, e za tvými názory je právě to, e ti nějaká u ublíila... To je rozdíl, i kdy se mohu taky mýlit, jak jsi psal. Za mými názory taky něco je. Kadý má názor formovaný jistými zkuenostmi, výchovou... a právě ta rozdílnost můe někomu, kdo to vidí jinak (Cyrano) pomoci podívat se na to ve i z jinýho úhlu.
Neříkám, e nae výměna názorů Cyránovi něco nepřinese, naopak je-li moudrý má dobrou rozcvičku na manelskou terapii
Spí mě na té naí výměně názorů vadilo, e jsi přesně startovala na "jízlivosti a ironii" a nikoli na samu činnost Cyrána či mou, kdy jsem tu tak nějak s ním stál po boku.
Ale dobrý mír a do přítí války
Není tady
Selima napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Selimo, tohle nemá fakt cenu. Staví věc na slovíčku na okamiku, který vůbec není podstatný nebo pokud je je stylizován do daného okamiku a v celém příběhu je nicotný.
Vůbec nehodnotí celý ten stav a stav příběhu. Tento postoj který jsi zaujala věci nikterak nepomůe.
Tak se nimrej v jediném kroku a utečeti to ve. Na tohle nemám chu nato čas!Na to mám iný názor. A nestaviam na ničom, ak dovolí, ale vyjadrujem sa ku konkrétnej veci, ktorá sa stala ako posledná celkom nedávno. Vôbec nehodnotím - v rámci ich boja, podža mňa detinského a zbytočného - kto z nich má pravdu, kto z nich je "lepí", "horí" alebo aký, ale zaahova do tohto boja deti povaujem za slaboské, nechlapské (prípadne neenské), egoistické a zúfalé - a navye kontraproduktívne. A utečetem to ve, ale hádam dovolí, aby som sa aj tak vyjadrila k jednému konkrétnemu príspevku a jednej konkrétnej veci..:? No, to je jedno, aj keď nedovolí, aj tak sa vyjadrím.
Ak je to naozaj prípad, ktorý pozná OSOBNE, ako si písal, tak si mono zaujatý nielen ako mu proti enám, ale aj celkom osobne zaangaovaný. Ja mám tú výhodu, e nie som ani jedno, ani druhé. A keď nemá chu ani čas, tak sa pokojne ku mne - a k Cyranovi - nevyjadruj, ja to preijem.
Ach jo. Sel stále tě povauji za moudrou a příjemnou dámu. Nicméně opět konstatuji, e se tímto netem nese souhlasné mlčení (občas i mručení) je-li k ataku na druhou stranu pouit potomek, kolikrát tu čtu, "jen a platí, kdy si ho (potomka) uil". Sama ví, e tento přístup odsuzuji.
Obyčejně slabý či vysílení lidé se uchylují k takovému jednání. Nelze je za to odsuzovat, jednají jak umí.
Nic méně i tak debatu dál nebudu rozvádět.
Není tady
JA NIEKOHO ODSUDZUJEM? To som nepostrehla. Ale nebudem tvrdi, e som nadená niečím, čo sa mi naopak zdá obludné. Lene pre mňa je človek viac ako len jeden jeho čin... (povedzme zúfalý a neastný). Čo ale zasa neznamená, e sa budem tvári, e sa to vôbec nestalo, alebo e to je OK. Vie, kožko hovadín som napáchala ja, na ktoré nie som pyná? Ale nebudem tvrdi, e boli OK, alebo dokonca hrdinské činy... to určite nie. Proste to boli blbosti, boty, omyly... nazvi si ich ako chce.
A čo sem pletie platenie alebo neplatenie a súhlasné "mručení", to u vôbec nechápem. Ja som súhlasne nemručala, tým som si istá, ak niekto pouíval potomka ako rukojemníka... Iná vec je, e diea potrebuje jes a oblieka sa, take ak má dvoch rodičov, tak sa mi zdá logické, e sa na jeho výchove a praktickej obsluhe podiežajú obaja... To nepovaujem za vydieranie ani pouívanie potomka. Ak sa nejaká mamička potrebovala zhoji a pomsti cez diea, tak som jej určite netlieskala JA, to sa nepodarí prii mi ani TEBE s tvojou profesiou.
Upravil(a) Selima (25. 11. 2009 17:03)
Není tady
Pisatel napsal(a):
javena napsal(a):
Mimochodem - nepsala jsem nic o tom, koho bys měl na svý straně a kam bys psal, kdyby ti nějaká ena ublíila. Psala jsem, e si myslím, e za tvými názory je právě to, e ti nějaká u ublíila... To je rozdíl, i kdy se mohu taky mýlit, jak jsi psal. Za mými názory taky něco je. Kadý má názor formovaný jistými zkuenostmi, výchovou... a právě ta rozdílnost můe někomu, kdo to vidí jinak (Cyrano) pomoci podívat se na to ve i z jinýho úhlu.Neříkám, e nae výměna názorů Cyránovi něco nepřinese, naopak je-li moudrý má dobrou rozcvičku na manelskou terapii
Spí mě na té naí výměně názorů vadilo, e jsi přesně startovala na "jízlivosti a ironii" a nikoli na samu činnost Cyrána či mou, kdy jsem tu tak nějak s ním stál po boku.
Ale dobrý mír a do přítí války
Tak jízlivost a ironii jsem ve tvém příspěvku nenala, v Helenině jo a mluvil mi z due. Jsem prostě ironická enská. e by to ale bylo to pravé na rodinnou terapii, to si nejsem jistá. Pokud ovem Cyranovi jde o terapii a ne o to ukázat, jakej je king. To pak jo, vichni v léčebně alespoň budou vědět, co má doma Cyranová za poklad. A vichni ji pochopí.
Ty tvoje rady...
Cyranovi jsem své psala u několikrát, naposledy jsem reagovala na jeho úasnou akci "maminka je lhářka", a jestli stojí po boku někomu, kdo se chová takto, nesmí se divit, e vás mám takříkajíc na jedný litě. Vrána vránu hledá... vak to zná.
Pokud bere věc jako celek, nejde o léčebnu a nynějí chování obou aktérů. Ve vyvěrá z minulosti, ze patných základů jejich manelství...
Ale to je můj pohled na věc. U jsem to tu psala. Cyranovi mají minimální anci a tím, jak se chovají si ji jetě zmenují. Jedou setrvačností. Tohle auto u nikdo neřídí a pod kopcem se prostě zastaví.
Jestli Cyranovi pomůe vědomí, e si někdo myslí, e je to chyba jeho eny, tak jo. Jeho eně taky pomáhá, kdy jí někdo řekne, e je to jeho chyba.
Kadopádně to je jejich boj.
Není tady
Selima napsal(a):
Keď som navrhla, aby si to teda vymenili, aby boli vetci spokojní, tak zrazu sa ona nevie finančne o rodinu postara...
Mono nevie, mono nani nechce, ale mono by aj vedela vedela, aj chcela, keby dostala ancu. Zatiaž ju, myslím, nedostala. A myslím si, e pani Cyranová reaguje neadekvátne, ale nedovolím si uprie jej právo BY SETSAKRA FRUSTROVANÁ. To, e by Cyrano, Pisatež(aj keď o tom pochybujem), ja, Helena, Hirondel na jej mieste frustrovaný nebol/a, nič nemení na tom, e ona JE a basta. Koniec koncov, ani Pisatež, ktorý má osobnú znalos príapdu, s nimi nebivakoval doma odjakiva, aby vedel, ako to u nich reálne chodí.
Seli, tohle me zaujalo (prtedevsim to vytucnene).
Uprimne me zajima jak je to Tebou mysleno,tedy presneji jak je Tebou myslena ona sance. Odkud by ta sance mela pramenit=tu kterou zatim nedostala. ? A jakou by ta Tebou minena sance mela mit podobu(jak to vnimas?)
Treba tak ze Cyrano by pracoval (+byt s detma na otcovske dovolene + domacnost ) a zena bude ta, ktera bude tim padem nasledovat sve sance pro ukotveni v dobre financne ohodnocene praci,ci jinak receno -lepe financne ohodnocenou praci nez ma Cyrano? (to je jen priklad)
Opravdu me tahle debata zajima a proto se ptam(skutecne se ptam)
Pravo jeji frustrace je mineno jako jeji (kazdeho volba) svobodna volba byt setsakra frusrovanym clovekem?
Není tady
Trebárs tak... e si nájde dobré zamestnanie, alebo začne podnika... urobí si popri tom kolu... fakt neviem. Neijem u Cyranovcov a netuím, aké má pani vlohy, ani nakožko má(mala) ance ich rozvinú. Len si myslím, e napsía o ene, ktorá bola doma s demi a teraz má tuím polúväzok, e neuiví rodinu tak dobre ako on - no, je to pravda, ale otázka znie, nakožko je reálne, aby sa o to vôbec pokúsila. Nepoznám veža chlapov, ktorí by ochotne zostali doma, zmrazili svoju kariéru na nejaký čas a podporili enu, aby profesionálne rástla. Ale mono som len stretávala samých machov, neviem.
Není tady
Selima napsal(a):
Trebárs tak... e si nájde dobré zamestnanie, alebo začne podnika... urobí si popri tom kolu... fakt neviem. Neijem u Cyranovcov a netuím, aké má pani vlohy, ani nakožko má(mala) ance ich rozvinú. Len si myslím, e napsía o ene, ktorá bola doma s demi a teraz má tuím polúväzok, e neuiví rodinu tak dobre ako on - no, je to pravda, ale otázka znie, nakožko je reálne, aby sa o to vôbec pokúsila. Nepoznám veža chlapov, ktorí by ochotne zostali doma, zmrazili svoju kariéru na nejaký čas a podporili enu, aby profesionálne rástla. Ale mono som len stretávala samých machov, neviem.
Ano,prave ze otazkou je, nakolik je realne u Cyrana doma,aby jejich role bylo mozne prohodit a prokombinovat.
Stejne tak (jak pises) otazkou take je,zda jeho zena ma dostatecne silne vlastni vlohy pro vydelavani a zabezpeceni rodiny financne lepe nez jeji muz Cyrano.Pro budovani kariery za pomoci muze ktery bude ochotny pristoupit na tuhle cestu zivotem.
Takove veci jsou jak vime o vedome domluve dvou zodpovednych,dospelych lidi a o tom jak to bylo domluveno(domluvene role) na samem zacatku pri zalozeni rodiny.
Ani ja neznam nikoho z nich,cerpam jen z toho co ctu a z toho jak to vnimam.
Nevim take na co jeho zena ma a na co nema,nevim ani zda ji v tom eventuelne Cyrano nejak branil ci ne,nevim jak se domluvili kdyz jejich role musely padnou ,byt rozdany.
Pokud (ciste teoreticky) jeho zena neprijmula svou roli, ktera padla (materska dovolena) na ni v pripade ze na nic jineho nemela,pak je blaznovstvi byt frustrovana a neprijemna.
Pokud na to naopak mela ale nedokazala si to na samem zacatku jejich vztahu prosadit a presto si zalozili rodinupak je stale otazkou jak by se reklo - "kdo za to vlastne muze"?
To jestli zena bude v roli matky na materske,nebo muz v roli otcovske dovolene podle mne musi byt rozdano,ci srozumneno predem.
Znat by se snad meli natolik spolecne aby vedeli jake role jim prislusi.
Je tam nekolik moznych kombinaci a moznosti do kterych nevidime tak zretelne,jak to vlastne je (bylo).
Treba nam Cyrano k tomu neco rekne. Cyraaaaanooooo......
Není tady
javena napsal(a):
Ale to je můj pohled na věc. U jsem to tu psala. Cyranovi mají minimální anci a tím, jak se chovají si ji jetě zmenují. Jedou setrvačností. Tohle auto u nikdo neřídí a pod kopcem se prostě zastaví.
Jestli Cyranovi pomůe vědomí, e si někdo myslí, e je to chyba jeho eny, tak jo. Jeho eně taky pomáhá, kdy jí někdo řekne, e je to jeho chyba.![]()
Kadopádně to je jejich boj.
S tímhle souhlas, stejně jako s tím, e na krizi ve vztahu mívají obvykle svůj podíl oba dva, a nelze vidět věci černobíle ve stylu "za to můe ten druhej "... na druhou stranu ale umím pochopit i Pisatele a jeho "spravedlivé rozhořčení", protoe - ruku na srdce, Javeno: Kdy si nějaká enská na "Alkoholicích" zoufá, e její manel chlastá jako Dán, ostatní ji utěují, radí, podporují... ale pokud se nemýlím (přiznávám se, e to nemám pročtené do posledního detailu), nikdy jsem tam nepostřehl příspěvek typu: "A nezačal on chlastat proto, e ty se doma nesnesitelná?", jak jste tu víceméně párkrát omlátily o hlavu Cyranovi...
To ovem nemění nic na tom, e dávám za pravdu Selimě v tom, e brát si děti jako nějaké rukojmí, vysvětlovat jim, e "mama je klamárka" apod., jsou, mírně řečeno, podpásovky...
Není tady
Mikei, já ho taky chápu, jak to myslel. Ruku na srdce - kolik holek tu dostalo na frak, e si za manelovu nevěru můou sami?
I od holek.
Já konkrétně Cyranaovu situaci beru tak, jak to cítím z toho, co napíe. I u ostatních se o to snaím. Neříkám, e mi to občas neujede... , ale já moc nehraju na to, e jeden je ten patný a druhý se veze.
Tady Cyranovi spousta lidí radilo, i ti, co proli ivotem s alkoholikem, i ti, co proli nějakou terapií, ale výsledek je, e Cyrano napíe, jaká je manelka pomalu nevděčná a bla, bla... Skutek utek. ádná rodinná terapie, nic. Jen stesky na chování manelky a její psycholoky, terapeutky a já nevím koho.
Moná to prostě omrzí radit někomu, kdo moná nestojí o radu a jen se chce vykecat, co samozřejmě taky pomáhá. Ale u mě (i v osobním ivotě) pak nastupuje ironie a nechu poslouchat věčné stesky, jak je někdo dokonalý a jak je vechno proti němu a on se tak snaí... Mí přátelé u to vědí a s vleklými problémy o kterých jsme ji několikrát mluvili se raději nesvěřují - pokud ovem nestojí o radu. Vědí, e jestli chtějí slyet, jak to mají těký a neřeitelný musejí jinam.
Není tady
javena napsal(a):
Já konkrétně Cyranaovu situaci beru tak, jak to cítím z toho, co napíe. I u ostatních se o to snaím. Neříkám, e mi to občas neujede...
, ale já moc nehraju na to, e jeden je ten patný a druhý se veze.
Popravdě řečeno, situace u Cyranů mi od samého začátku připadala poněkud podivná, proto jsem se zdrel nějakých unáhlených soudů, "kdo je u nich ten patnej"...
Nicméně - musím přiznat, e daleko víc ne fakt, e pí Cyranová svému mui zahýbala (takovejch je a bude), e vesele nasávala (takovejch je a bude), na mě zapůsobil kdesi na samém začátku vlákna výčet "nectností", které svému mui vyčítala... protoe některé z těch jejich argumentů na mě působily jako z jiné planety, nebo jak to nazvat... ... a pokud je to pravda, tak to jejich manelství by lo postupně do kytek stejně i tak, bez ohledu na nějakou nevěru nebo chlast...
Není tady
Mike napsal(a):
které svému mui vyčítala... protoe některé z těch jejich argumentů na mě působily jako z jiné planety, nebo jak to nazvat...
... a pokud je to pravda, tak to jejich manelství by lo postupně do kytek stejně i tak, bez ohledu na nějakou nevěru nebo chlast...
Ja jsem teda taky z jine planety ( to uz o me vis kocourku Mikesi vid?
) ale to co si jeho zena vymyslela, napr. ze ji nenosi kvetiny rezane ale ve kvetinaci (pokud se nepletu),nebo ze ji nenosi do postele snidani jako to nekde jinde manzele ci chlapci delaji (i kdyz i taci muzi jsou) ,bylo i na mimozemstana hirondel dost podivne pocinani si.
Upravil(a) hirondel (25. 11. 2009 22:38)
Není tady
Cyrano - zřejmě i tvoje ena má určité obavy, moná to trápení tebe je její způsob jak se s terapií a léčbou vyrovnává - trpím já tak trp taky. Je to moné, ale taky můe jít o něco jiného. Ber ji prosím v této chvíli jako nemocnou, vykořeněnou z pohodlí i ze ivota.
Mám dojem e tvoje výbuchy tady jsou jenvoláním o pomoc, protoe sám neví jak dál a tato situace včetně péče o rodinu tě dost vyčerpává. CHlape, seumíruj si priority a napi si co za den zvládá. Zvládne taky odpočívat? SPí dost? Moná to zní jako blbosti, ale ty u jsi dost dlouho pod tlakem.... Má čas někde načerpat energii a odpočinout si?
Není tady
hirondel napsal(a):
...to co si jeho zena vymyslela, napr. ze ji nenosi kvetiny rezane ale ve kvetinaci (pokud se nepletu),nebo ze ji nenosi do postele snidani jako to nekde jinde manzele ci chlapci delaji (i kdyz i taci muzi jsou), bylo i na mimozemstana hirondel dost podivne pocinani si.
No, tak upřímně řečeno, a tak trochu ... ale jen pro Tvoji představu:
Tu snídani do postele si občas taky doma vyslechnu... ... nikoli jako výčitku, ale jako něco, co by si moje ena přála (romanticky) zaít...
...jene já jsem holt starej praktik, a spí ne tu romantiku tam vidím bordel v peřinách z nadrobenýho rohlíku, mastnej flek od salámu na poltáři, vylitý kafe v posteli s následnou hádkou a tak...
Není tady
Téma zavřeno