6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Pisateli, přestřelka je nanic, to máš pravdu, ale i tak je možný, že to Cyranovi něco dá. Jde tu přece o něj, ne o to, kdo to líp vidí.
Mimochodem - nepsala jsem nic o tom, koho bys měl na svý straně a kam bys psal, kdyby ti nějaká žena ublížila. Psala jsem, že si myslím, že za tvými názory je právě to, že ti nějaká už ublížila... To je rozdíl, i když se mohu taky mýlit, jak jsi psal. Za mými názory taky něco je. Každý má názor formovaný jistými zkušenostmi, výchovou... a právě ta rozdílnost může někomu, kdo to vidí jinak (Cyrano) pomoci podívat se na to vše i z jinýho úhlu.
Není tady
helena napsal(a):
Nejjednodušší odpověď je, by ses podívala do kalhotek, zda jsi skutečně ženská http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Víš co - zkus pro jednou pouze pokládat otázky, jak je tvým trvalým zvykem, a řekni, jak to vidíš ty.
Tak heleno,aniz bych musela cucet do kalhotek .......
Jestli dobre rozumim chtela jsi napsat abych zkusila ne-pokladat otazky.
Dobra tedy. Neb ted je to ma volba.
Cyrano napsal:
problém je v tom, že ona se o děti neuměla starat finančně, a ta fyzická a organizační stránka vci ji neřeknu, že nešla, ale nebavila jí a cítila se frustrovaná a tento nesoulad řešila tím, že byla nepříjemná, zatímco já jsem si se svým postavením nestěžoval, i když jsem makal jako Ukrajinec.. Bralk jsem to tak, že to patřilo k věci....A mně vadilo, že to nevzala jako fakt, že každé rozdělení rolí má svoje plus a minus....
Pak take napsal tohle: Upřímně řečeno, ta otcovská dovolená by mi nevadila. A rozhodně bych se hoval jinak, i když bych se necítil doceněn.
-------------------------------------------------------
Vychazim z toho ze Cyrano je jediny kdo >zna< jeho (svou) zenu nejlepe z nas vsech.
A protoze,rekneme (ciste teoreticky) ,ze jestlize Cyrano svoji zenu dejmetomu skutecne zna a zna ji z nas vsech nejlepe,take je tim kdo si svoji zenu vybral a muze nejlepe spatrit,sledovat a vsimnout si jejich promen (vzajemnych promen behem spolecneho ziti) pak na zaklade toho rika o sve zene to co rika a rika to spolecne se svym vlastnim subjektivnim citenim a videnim veci.
Nevidim tedy v tehle jeho slovech vyse s pohledu meho a zenskeho tohle: (cituji Te heleno)= "Jo tak pán by se cejtil nedoceněnej... péčí o vlastní děti... Pán má na víc, než utírat posmrkaný nosánky, ale zvládnul by to bez zahejbání a bez alkoholu, páč je morální a má priority..."
Vidim v tom tohle: Ze Cyrano by se naopak ne-citil nedocenenej v roli pece o deti, v ktere se vsak ona podle jeho citeni ,videni ,vnimani (jak rika) citila nedocenena a frustrovana a tak zacla byt neprijemna. Zatimco Cyrano se staral financne,neb v jeho roli financniho zabezpecovatele rodiny,byl jak rika ,financne lepe placen nez zena.
A ze kazda role ma sve plus i minus a ze jsou rozdeleny tak jak v danou chvili v jejich zivotech padly.On v praci,ona doma s detma (kdy se s detma doma byva). Neb naopak (otocene role) by to financne moc dobre nemuselo fungovat.
Od sameho zacatku muj poci z jeho zeny je ten,ze je frustovana,rozmazlena,nezvlada samu sebe. Nevi co se s ni deje,nechce a odmita chapat samu sebe ,natoz aby chapala Cyrana a nakonec sahla po alkoholu,kdy v takovem stavu neni schopna postarat se zodpovedne o deti. Je to unik z reality a nezodpovednost. Neni nikde psano zda za tohle muze ci nemuze Cyrano,nebo zda za to muze ci nemuze jen jeji vlastni vnitrni nastaveni a boj se sebou sama.
Hra spolecneho zivota je presto velice propletena a najit hacek a prvopocatek nesouladu je alchymie.
Není tady
Podľa mňa je clekom dobré možné, že Cyrano by nebol frustrovaný na rodičovskej dovolenke(aj keď - pri staraní sa o deti mu pomáhajú starí rodičia a aj tak má sklom ľutovať sa... ) a aj pri neodcenení by sa správal inak. To nič nemení na fakte, že jeho žena proste na rodičáku frustrovnaá JE a cíti sa nedocenená a robí potom veci, čo sú z jeho - a aj môjho - pohľadu "blbosti, nevyzrálé", atď. Každému vyhovuje niečo iné. Keď som navrhla, aby si to teda vymenili, aby boli všetci spokojní, tak zrazu sa ona nevie finančne o rodinu postarať... Možno nevie, možno nani nechce, ale možno by aj vedela vedela, aj chcela, keby dostala šancu. Zatiaľ ju, myslím, nedostala. A myslím si, že pani Cyranová reaguje neadekvátne, ale nedovolím si uprieť jej právo BYŤ SETSAKRA FRUSTROVANÁ. To, že by Cyrano, Pisateľ(aj keď o tom pochybujem), ja, Helena, Hirondel na jej mieste frustrovaný nebol/a, nič nemení na tom, že ona JE a basta. Koniec koncov, ani Pisateľ, ktorý má osobnú znalosť príapdu, s nimi nebivakoval doma odjakživa, aby vedel, ako to u nich reálne chodí.
Není tady
javena napsal(a):
Pisateli, přestřelka je nanic, to máš pravdu, ale i tak je možný, že to Cyranovi něco dá. Jde tu přece o něj, ne o to, kdo to líp vidí.
Mimochodem - nepsala jsem nic o tom, koho bys měl na svý straně a kam bys psal, kdyby ti nějaká žena ublížila. Psala jsem, že si myslím, že za tvými názory je právě to, že ti nějaká už ublížila... To je rozdíl, i když se mohu taky mýlit, jak jsi psal. Za mými názory taky něco je. Každý má názor formovaný jistými zkušenostmi, výchovou... a právě ta rozdílnost může někomu, kdo to vidí jinak (Cyrano) pomoci podívat se na to vše i z jinýho úhlu.
Neříkám, že naše výměna názorů Cyránovi něco nepřinese, naopak je-li moudrý má dobrou rozcvičku na manželskou terapii
Spíš mě na té naší výměně názorů vadilo, že jsi přesně startovala na "jízlivosti a ironii" a nikoli na samu činnost Cyrána či mou, když jsem tu tak nějak s ním stál po boku.
Ale dobrý mír až do příští války
Není tady
Selima napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Selimo, tohle nemá fakt cenu. Stavíš věc na slovíčku na okamžiku, který vůbec není podstatný nebo pokud je je stylizován do daného okamžiku a v celém příběhu je nicotný.
Vůbec nehodnotíš celý ten stav a stav příběhu. Tento postoj který jsi zaujala věci nikterak nepomůže.
Tak se nimrej v jediném kroku a utečeti to vše. Na tohle nemám chuť natož čas!Na to mám iný názor. A nestaviam na ničom, ak dovolíš, ale vyjadrujem sa ku konkrétnej veci, ktorá sa stala ako posledná celkom nedávno. Vôbec nehodnotím - v rámci ich boja, podľa mňa detinského a zbytočného - kto z nich má pravdu, kto z nich je "lepší", "horší" alebo aký, ale zaťahovať do tohto boja deti považujem za slabošské, nechlapské (prípadne neženské), egoistické a zúfalé - a navyše kontraproduktívne. A utečetem to vše, ale hádam dovolíš, aby som sa aj tak vyjadrila k jednému konkrétnemu príspevku a jednej konkrétnej veci..:? No, to je jedno, aj keď nedovolíš, aj tak sa vyjadrím.
Ak je to naozaj prípad, ktorý poznáš OSOBNE, ako si písal, tak si možno zaujatý nielen ako muž proti ženám, ale aj celkom osobne zaangažovaný. Ja mám tú výhodu, že nie som ani jedno, ani druhé. A keď nemáš chuť ani čas, tak sa pokojne ku mne - a k Cyranovi - nevyjadruj, ja to prežijem.
Ach jo. Sel stále tě považuji za moudrou a příjemnou dámu. Nicméně opět konstatuji, že se tímto netem nese souhlasné mlčení (občas i mručení) je-li k ataku na druhou stranu použit potomek, kolikrát tu čtu, "jen ať platí, když si ho (potomka) ušil". Sama víš, že tento přístup odsuzuji.
Obyčejně slabý či vysílení lidé se uchylují k takovému jednání. Nelze je za to odsuzovat, jednají jak umí.
Nic méně i tak debatu dál nebudu rozvádět.
Není tady
JA NIEKOHO ODSUDZUJEM? To som nepostrehla. Ale nebudem tvrdiť, že som nadšená niečím, čo sa mi naopak zdá obludné. Lenže pre mňa je človek viac ako len jeden jeho čin... (povedzme zúfalý a nešťastný). Čo ale zasa neznamená, že sa budem tváriť, že sa to vôbec nestalo, alebo že to je OK. Vieš, koľko hovadín som napáchala ja, na ktoré nie som pyšná? Ale nebudem tvrdiť, že boli OK, alebo dokonca hrdinské činy... to určite nie. Proste to boli blbosti, boty, omyly... nazvi si ich ako chceš.
A čo sem pletieš platenie alebo neplatenie a súhlasné "mručení", to už vôbec nechápem. Ja som súhlasne nemručala, tým som si istá, ak niekto používal potomka ako rukojemníka... Iná vec je, že dieťa potrebuje jesť a obliekať sa, takže ak má dvoch rodičov, tak sa mi zdá logické, že sa na jeho výchove a praktickej obsluhe podieľajú obaja... To nepovažujem za vydieranie ani používanie potomka. Ak sa nejaká mamička potrebovala zhojiť a pomstiť cez dieťa, tak som jej určite netlieskala JA, to sa nepodarí prišiť mi ani TEBE s tvojou profesiou.
Upravil(a) Selima (25. 11. 2009 17:03)
Není tady
Pisatel napsal(a):
javena napsal(a):
Mimochodem - nepsala jsem nic o tom, koho bys měl na svý straně a kam bys psal, kdyby ti nějaká žena ublížila. Psala jsem, že si myslím, že za tvými názory je právě to, že ti nějaká už ublížila... To je rozdíl, i když se mohu taky mýlit, jak jsi psal. Za mými názory taky něco je. Každý má názor formovaný jistými zkušenostmi, výchovou... a právě ta rozdílnost může někomu, kdo to vidí jinak (Cyrano) pomoci podívat se na to vše i z jinýho úhlu.Neříkám, že naše výměna názorů Cyránovi něco nepřinese, naopak je-li moudrý má dobrou rozcvičku na manželskou terapii
Spíš mě na té naší výměně názorů vadilo, že jsi přesně startovala na "jízlivosti a ironii" a nikoli na samu činnost Cyrána či mou, když jsem tu tak nějak s ním stál po boku.
Ale dobrý mír až do příští války
Tak jízlivost a ironii jsem ve tvém příspěvku nenašla, v Helenině jo a mluvil mi z duše. Jsem prostě ironická ženská. Že by to ale bylo to pravé na rodinnou terapii, to si nejsem jistá. Pokud ovšem Cyranovi jde o terapii a ne o to ukázat, jakej je king. To pak jo, všichni v léčebně alespoň budou vědět, co má doma Cyranová za poklad. A všichni ji pochopí. Ty tvoje rady...
Cyranovi jsem své psala už několikrát, naposledy jsem reagovala na jeho úžasnou akci "maminka je lhářka", a jestli stojíš po boku někomu, kdo se chová takto, nesmíš se divit, že vás mám takříkajíc na jedný liště. Vrána vránu hledá... však to znáš.
Pokud bereš věc jako celek, nejde o léčebnu a nynější chování obou aktérů. Vše vyvěrá z minulosti, ze špatných základů jejich manželství...
Ale to je můj pohled na věc. Už jsem to tu psala. Cyranovi mají minimální šanci a tím, jak se chovají si ji ještě zmenšují. Jedou setrvačností. Tohle auto už nikdo neřídí a pod kopcem se prostě zastaví.
Jestli Cyranovi pomůže vědomí, že si někdo myslí, že je to chyba jeho ženy, tak jo. Jeho ženě taky pomáhá, když jí někdo řekne, že je to jeho chyba.
Každopádně to je jejich boj.
Není tady
Selima napsal(a):
Keď som navrhla, aby si to teda vymenili, aby boli všetci spokojní, tak zrazu sa ona nevie finančne o rodinu postarať... Možno nevie, možno nani nechce, ale možno by aj vedela vedela, aj chcela, keby dostala šancu. Zatiaľ ju, myslím, nedostala. A myslím si, že pani Cyranová reaguje neadekvátne, ale nedovolím si uprieť jej právo BYŤ SETSAKRA FRUSTROVANÁ. To, že by Cyrano, Pisateľ(aj keď o tom pochybujem), ja, Helena, Hirondel na jej mieste frustrovaný nebol/a, nič nemení na tom, že ona JE a basta. Koniec koncov, ani Pisateľ, ktorý má osobnú znalosť príapdu, s nimi nebivakoval doma odjakživa, aby vedel, ako to u nich reálne chodí.
Seli, tohle me zaujalo (prtedevsim to vytucnene).
Uprimne me zajima jak je to Tebou mysleno,tedy presneji jak je Tebou myslena ona sance. Odkud by ta sance mela pramenit=tu kterou zatim nedostala. ? A jakou by ta Tebou minena sance mela mit podobu(jak to vnimas?)
Treba tak ze Cyrano by pracoval (+byt s detma na otcovske dovolene + domacnost ) a zena bude ta, ktera bude tim padem nasledovat sve sance pro ukotveni v dobre financne ohodnocene praci,ci jinak receno -lepe financne ohodnocenou praci nez ma Cyrano? (to je jen priklad)
Opravdu me tahle debata zajima a proto se ptam(skutecne se ptam)
Pravo jeji frustrace je mineno jako jeji (kazdeho volba) svobodna volba byt setsakra frusrovanym clovekem?
Není tady
Trebárs tak... že si nájde dobré zamestnanie, alebo začne podnikať... urobí si popri tom školu... fakt neviem. Nežijem u Cyranovcov a netuším, aké má pani vlohy, ani nakoľko má(mala) šance ich rozvinúť. Len si myslím, že napsíať o žene, ktorá bola doma s deťmi a teraz má tuším polúväzok, že neuživí rodinu tak dobre ako on - no, je to pravda, ale otázka znie, nakoľko je reálne, aby sa o to vôbec pokúsila. Nepoznám veľa chlapov, ktorí by ochotne zostali doma, zmrazili svoju kariéru na nejaký čas a podporili ženu, aby profesionálne rástla. Ale možno som len stretávala samých machov, neviem.
Není tady
Selima napsal(a):
Trebárs tak... že si nájde dobré zamestnanie, alebo začne podnikať... urobí si popri tom školu... fakt neviem. Nežijem u Cyranovcov a netuším, aké má pani vlohy, ani nakoľko má(mala) šance ich rozvinúť. Len si myslím, že napsíať o žene, ktorá bola doma s deťmi a teraz má tuším polúväzok, že neuživí rodinu tak dobre ako on - no, je to pravda, ale otázka znie, nakoľko je reálne, aby sa o to vôbec pokúsila. Nepoznám veľa chlapov, ktorí by ochotne zostali doma, zmrazili svoju kariéru na nejaký čas a podporili ženu, aby profesionálne rástla. Ale možno som len stretávala samých machov, neviem.
Ano,prave ze otazkou je, nakolik je realne u Cyrana doma,aby jejich role bylo mozne prohodit a prokombinovat.
Stejne tak (jak pises) otazkou take je,zda jeho zena ma dostatecne silne vlastni vlohy pro vydelavani a zabezpeceni rodiny financne lepe nez jeji muz Cyrano.Pro budovani kariery za pomoci muze ktery bude ochotny pristoupit na tuhle cestu zivotem.
Takove veci jsou jak vime o vedome domluve dvou zodpovednych,dospelych lidi a o tom jak to bylo domluveno(domluvene role) na samem zacatku pri zalozeni rodiny.
Ani ja neznam nikoho z nich,cerpam jen z toho co ctu a z toho jak to vnimam.
Nevim take na co jeho zena ma a na co nema,nevim ani zda ji v tom eventuelne Cyrano nejak branil ci ne,nevim jak se domluvili kdyz jejich role musely padnou ,byt rozdany.
Pokud (ciste teoreticky) jeho zena neprijmula svou roli, ktera padla (materska dovolena) na ni v pripade ze na nic jineho nemela,pak je blaznovstvi byt frustrovana a neprijemna.
Pokud na to naopak mela ale nedokazala si to na samem zacatku jejich vztahu prosadit a presto si zalozili rodinupak je stale otazkou jak by se reklo - "kdo za to vlastne muze"?
To jestli zena bude v roli matky na materske,nebo muz v roli otcovske dovolene podle mne musi byt rozdano,ci srozumneno predem.
Znat by se snad meli natolik spolecne aby vedeli jake role jim prislusi.
Je tam nekolik moznych kombinaci a moznosti do kterych nevidime tak zretelne,jak to vlastne je (bylo).
Treba nam Cyrano k tomu neco rekne. Cyraaaaanooooo......
Není tady
javena napsal(a):
Ale to je můj pohled na věc. Už jsem to tu psala. Cyranovi mají minimální šanci a tím, jak se chovají si ji ještě zmenšují. Jedou setrvačností. Tohle auto už nikdo neřídí a pod kopcem se prostě zastaví.
Jestli Cyranovi pomůže vědomí, že si někdo myslí, že je to chyba jeho ženy, tak jo. Jeho ženě taky pomáhá, když jí někdo řekne, že je to jeho chyba.
Každopádně to je jejich boj.
S tímhle souhlas, stejně jako s tím, že na krizi ve vztahu mívají obvykle svůj podíl oba dva, a nelze vidět věci černobíle ve stylu "za to může ten druhej "... na druhou stranu ale umím pochopit i Pisatele a jeho "spravedlivé rozhořčení", protože - ruku na srdce, Javeno: Když si nějaká ženská na "Alkoholicích" zoufá, že její manžel chlastá jako Dán, ostatní ji utěšují, radí, podporují... ale pokud se nemýlím (přiznávám se, že to nemám pročtené do posledního detailu), nikdy jsem tam nepostřehl příspěvek typu: "A nezačal on chlastat proto, že ty seš doma nesnesitelná?", jak jste tu víceméně párkrát omlátily o hlavu Cyranovi...
To ovšem nemění nic na tom, že dávám za pravdu Selimě v tom, že brát si děti jako nějaké rukojmí, vysvětlovat jim, že "mama je klamárka" apod., jsou, mírně řečeno, podpásovky...
Není tady
Mikeši, já ho taky chápu, jak to myslel. Ruku na srdce - kolik holek tu dostalo na frak, že si za manželovu nevěru můžou sami? I od holek.
Já konkrétně Cyranaovu situaci beru tak, jak to cítím z toho, co napíše. I u ostatních se o to snažím. Neříkám, že mi to občas neujede... , ale já moc nehraju na to, že jeden je ten špatný a druhý se veze.
Tady Cyranovi spousta lidí radilo, i ti, co prošli životem s alkoholikem, i ti, co prošli nějakou terapií, ale výsledek je, že Cyrano napíše, jaká je manželka pomalu nevděčná a bla, bla... Skutek utek. Žádná rodinná terapie, nic. Jen stesky na chování manželky a její psycholožky, terapeutky a já nevím koho.
Možná to prostě omrzí radit někomu, kdo možná nestojí o radu a jen se chce vykecat, což samozřejmě taky pomáhá. Ale u mě (i v osobním životě) pak nastupuje ironie a nechuť poslouchat věčné stesky, jak je někdo dokonalý a jak je všechno proti němu a on se tak snaží... Mí přátelé už to vědí a s vleklými problémy o kterých jsme již několikrát mluvili se raději nesvěřují - pokud ovšem nestojí o radu. Vědí, že jestli chtějí slyšet, jak to mají těžký a neřešitelný musejí jinam.
Není tady
javena napsal(a):
Já konkrétně Cyranaovu situaci beru tak, jak to cítím z toho, co napíše. I u ostatních se o to snažím. Neříkám, že mi to občas neujede... , ale já moc nehraju na to, že jeden je ten špatný a druhý se veze.
Popravdě řečeno, situace u Cyranů mi od samého začátku připadala poněkud podivná, proto jsem se zdržel nějakých unáhlených soudů, "kdo je u nich ten špatnej"...
Nicméně - musím přiznat, že daleko víc než fakt, že pí Cyranová svému muži zahýbala (takovejch je a bude), že vesele nasávala (takovejch je a bude), na mě zapůsobil kdesi na samém začátku vlákna výčet "nectností", které svému muži vyčítala... protože některé z těch jejich argumentů na mě působily jako z jiné planety, nebo jak to nazvat... ... a pokud je to pravda, tak to jejich manželství by šlo postupně do kytek stejně i tak, bez ohledu na nějakou nevěru nebo chlast...
Není tady
Mikeš napsal(a):
které svému muži vyčítala... protože některé z těch jejich argumentů na mě působily jako z jiné planety, nebo jak to nazvat... ... a pokud je to pravda, tak to jejich manželství by šlo postupně do kytek stejně i tak, bez ohledu na nějakou nevěru nebo chlast...
Ja jsem teda taky z jine planety ( to uz o me vis kocourku Mikesi vid? ) ale to co si jeho zena vymyslela, napr. ze ji nenosi kvetiny rezane ale ve kvetinaci (pokud se nepletu),nebo ze ji nenosi do postele snidani jako to nekde jinde manzele ci chlapci delaji (i kdyz i taci muzi jsou) ,bylo i na mimozemstana hirondel dost podivne pocinani si.
Upravil(a) hirondel (25. 11. 2009 22:38)
Není tady
Cyrano - zřejmě i tvoje žena má určité obavy, možná to trápení tebe je její způsob jak se s terapií a léčbou vyrovnává - trpím já tak trp taky. Je to možné, ale taky může jít o něco jiného. Ber ji prosím v této chvíli jako nemocnou, vykořeněnou z pohodlí i ze života.
Mám dojem že tvoje výbuchy tady jsou jenvoláním o pomoc, protože sám nevíš jak dál a tato situace včetně péče o rodinu tě dost vyčerpává. CHlape, seumíruj si priority a napiš si co za den zvládáš. Zvládneš taky odpočívat? SPíš dost? Možná to zní jako blbosti, ale ty už jsi dost dlouho pod tlakem.... Máš čas někde načerpat energii a odpočinout si?
Není tady
hirondel napsal(a):
...to co si jeho zena vymyslela, napr. ze ji nenosi kvetiny rezane ale ve kvetinaci (pokud se nepletu),nebo ze ji nenosi do postele snidani jako to nekde jinde manzele ci chlapci delaji (i kdyz i taci muzi jsou), bylo i na mimozemstana hirondel dost podivne pocinani si.
No, tak upřímně řečeno, a tak trochu ... ale jen pro Tvoji představu:
Tu snídani do postele si občas taky doma vyslechnu... ... nikoli jako výčitku, ale jako něco, co by si moje žena přála (romanticky) zažít...
...jenže já jsem holt starej praktik, a spíš než tu romantiku tam vidím bordel v peřinách z nadrobenýho rohlíku, mastnej flek od salámu na polštáři, vylitý kafe v posteli s následnou hádkou a tak...
Není tady
Téma zavřeno