Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 9. 10. 2008 16:51

Cyrano
♥♥♥♥♥--

Re: Žena ode mně odchází - vrátí se?

Nefrit napsal(a):

Cyrano napsal(a):

Nefrit napsal(a):

Cyrano,je těžký něco radit a ani to nejde,protože každý to má opravdu jinak,ale kdybych byla v té samé situaci,asi bych chvíli počkala,nesnažila se to moc komplikovat.Snažila bych se vyjít vstříc a časem bych viděla.  Však se nemusíte rozvádět hned.Znám osobně  manželství,ke to vypadalo na rozvod a za čas se to urovnalo.Takže neházej flintu do žita smile

Nefrit,

díky za povzbuzení. Pro mně je manželství a rodina opravdu hodnota, a nerad bych nějakým ukvapeným rozhodnutím zahodil...

Cyrano

Opravdu si myslím ,že v dost případech se to dá napravit,takže rozvod je až to poslední. Když už opravdu budeš vidět,že se dál nepohnete.Jenže nejde to hned. Bude určitě líp,uvidíš smile

Nefrit,

díky...

cyrano

Není tady

#52 9. 10. 2008 17:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Cyrano napsal(a):

Heleno,

jako poslušný synáček jsem se nechoval, a všechny výtky jsem bral na sebe - já jem zavinil, že jsme přišli pozdě apod. Co se týče toho domečku, nikdy hlasitě neprotestovala. Něco jiného je, když by řekla, já ho nechci, než když řekne např. kdo ho bude uklízet ? totéž dovolená - ona listovala v katalogu a nabízela, a pak jsme se dohadovali, kam pojedeme. Ty ostatní věci artikulovala méně zřetelně, opravdu jsem si to vyhodnotil špatně.....

No, ak mala výhrady voči upratovaniu domu a ty si na seba neprebral časť domácich prác a ani sa nijako nevyjadril, tak to mohla právom považovať za bojkot: "Najprv mi hodí na krk dom, aby som sa starala, a potom ma nechá sa v tom plácať..."
A dovolenku - ak bola nespokojná, tak tipujem, že VŽDY nakoniec vyhrala tvoja verzia a ešte si bol pyšný, ako si to krásne vyargumentoval. Ono vzťah nie je o tom, kto má lepšie argumenty a kto je chytrejší, ale skôr o parťáctve a solidarite. Na to prvé sú lepšie súťaže v rétorike. wink A pravý introvert si celkovo asi nebude vychutnávať siahodlhé diskusie, povedala by som...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#53 9. 10. 2008 18:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja som robila jednu chybu, ktorá sa podľa mňa dosť často opakuje: Keď som bola JA spokojná, automaticky som si myslela, že je spokojný aj ten druhý, a keď som JA bola nespokojná, čudovala som sa, ako ten druhý môže byť spokojný... My sme síce v niečom boli až akoby spolu zrastení, ale v tej spokojnosti vôbec, skôr sme boli stále navzájovom vo fázovom posune. A celkovo sme tiež mali ťažšiu komunikáciu, až sa to skončilo rozchodom - ale tam boli aj iné, ťažšie a zložitejšie veci.
Ja by som jej ešte raz navrhla spoločnú návštevu poradne, kde by vás mohli naučiť spolu komunikovať. Ju hovoriť a teba počúvať - ide ti to podľa mňa rovnako zle, ako jej to prvé... roll Možno preto je vďačná za spolupracovníka, ktorý ju trebárs naozaj LEN POČÚVA a aj POČUJE.

Upravil(a) Selima (9. 10. 2008 18:01)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#54 9. 10. 2008 21:34

mfilip
♥♥♥♥---

Ahoj. Já to řešil tady celé jaro. Moji ex vadilo, že se neoblíkám ve stejném stylu jako ona, že mám rad zvířata jen kvůli ní a ne kvůli nim .... prostě podobné nesmysly jako ta tvá. Tvoje žena si jen dělá alibi, zdůvodňuje si rozchod, hází to na tebe, to je klasické chování, které bylo u mé ženy stejné. Znamená to jen jedno. Je konec, nemiluje tě. Uvědom si, že kdyby se vrátila, tak se to s nejvyšší pravděpodobností bude opakovat a ty se budeš pak trápit ještě víc. Bohužel. A moje rada nakonec - začni si připravovat půdu pro rozvod, zkus si pořešit svoje finance, protože pravděpodobně o 50% všeho příjdeš, jako já.

Srdce nemá vrásky, bývají v něm pouze jizvy.
Coletteová Gabrielle Sidonie
Život: Pro lásku se jmenovaný odsuzuje k trestu odnětí srdce na doživotí.
Já. Martin. Ne Filip. Ale nevadi, jen mi to už dlouho nikdo neřekl. Jen tak, třeba z lásky.

Není tady

#55 9. 10. 2008 22:22

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Asi jsem blbej optimista Filipe,ale nemusí to mít průběh jako u Tebe.Může si sice promyslet věci ,kdyby náhodou,ale dopadnout to tak rozhodně nemusí.Někdo řeší věci radikálně a někdo ne.Já měla v manželství taky velkou krizi.Kdybych měla zrovna někde volný byt,abych si vše rozmyslela,ostěhovala bych se tam zrovna tak.Taky mám ráda už sůj klid a vše si ráda rozmyslím,nemám ráda když mě někdo do něčeho tlačí a když přijdu z práce ,chci mít aspoň čtvrt hodiny prostor,abych se naladila na domácí vlnu smile Stejně jako chlap big_smile Je to případ od případu..

Není tady

#56 10. 10. 2008 9:48

Svas
♥♥♥♥♥--

Nefrit, já jsem taky optimista. Jenom teď nevím, jak se mám dívat na to, že se žena o Cyrana v podstatě stará dál (vaří, žehlí...). Mám pro to dvě vysvětlení, protože jsem stejnou situaci v prvním manželství zažila:
- není to u ní konečná = vyřešená situace, protože by se jinak na starání vykašlala
- je to konečná a on je jí dokonale jako manžel fuk (tak jsem to měla já). Žehlila jsem košili a milenka čekala před domem, ale žehlila jsem ji jako každému jinému kamarádovi, co to prostě neumí, už jsem to v sobě měla vyřešený.

Cyrano, myslím, že teď bys asi neměl tlačit na pilu, tvoje žena je na tebe zřejmě v současné době nějakým způsobem alergická, tak bych to nechala trošku uklidnit.

Není tady

#57 10. 10. 2008 13:10

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

PavlaH napsal(a):

POdívej, v podstatě mezi vámi vidím nesrovnalosti komunikačního rázu. To jestli s kamarádem spala je pro mě menší problém, než když si u něj vylívá srdce. To, že s ním mluví a s tebou ne je předzvest konce. Prostě už je myšlenkama pryč z vašeho vztahu. Jedinou záchranu opravdu vidím v poradně. Když už nic, aspon se pokusíš a poučíš pro příště.

Potvrzuji z vlastní zkušenosti. Jako přes kopírák.

Upravil(a) Nedoma (10. 10. 2008 13:14)

Není tady

#58 13. 10. 2008 19:41

tenonen
♥♥♥♥♥--

Mně se zdá, že jde u vás o problém zavčas nevyjasněných mantinelů mezi partnery. Na to dojelo moje (zatím jediné) manželství. Oba 2 jsme leccos chtěli a leccos nechtěli, ale neuměli jsme to dát tomu druhému asertivně najevo. Napřed byly hádky, pak ubývaly, ale klid, který je postupně začal nahrazovat, se po 20 letech vztahu ukázal jako ticho před příchodem tsunami.
Jinak mám obecně názor, že situace mužů je dneska těžší než situace žen. Ženy neztratily svá pradávná privilegia (např. je pořád hluboce respektována jejich role matky, chlap prostě neporodí a neporodí, ignorant) a získaly nová (už i ony mohou uživit rodinu). Chlapi jsou ženskými tlačeni do role komunikativních partnerů typu přítelkyně z práce, ale současně má žena zakódovánu potřebu obdivovat se silnému muži a (p)oddat se mu. Tvrdím, že mnohem častěji ví chlap, jakou chce ženu, než žena, jakého chce vlastně chlapa. Kdybych měl mít všechny ženami od mužů požadované vlastnosti, musel bych být duševně i tělesně hermafrodit...

Takže bych si Cyrano být Tebou zkusil oddechnout a nechal bych Tvou ženu být alespoň 2-3 měsíce samu sebou. Pak teprve zkus něco řešit.

Upravil(a) tenonen (13. 10. 2008 21:33)

Dobrá žena muže inspiruje, vtipná ho zaujme, krásná ho okouzlí, ale soucitná ho dostane.
Victor Hugo

Není tady

#59 13. 10. 2008 23:12

Nefrit
♥♥♥♥♥--

tenonen napsal(a):

Mně se zdá, že jde u vás o problém zavčas nevyjasněných mantinelů mezi partnery. Na to dojelo moje (zatím jediné) manželství. Oba 2 jsme leccos chtěli a leccos nechtěli, ale neuměli jsme to dát tomu druhému asertivně najevo. Napřed byly hádky, pak ubývaly, ale klid, který je postupně začal nahrazovat, se po 20 letech vztahu ukázal jako ticho před příchodem tsunami.
Jinak mám obecně názor, že situace mužů je dneska těžší než situace žen. Ženy neztratily svá pradávná privilegia (např. je pořád hluboce respektována jejich role matky, chlap prostě neporodí a neporodí, ignorant) a získaly nová (už i ony mohou uživit rodinu). Chlapi jsou ženskými tlačeni do role komunikativních partnerů typu přítelkyně z práce, ale současně má žena zakódovánu potřebu obdivovat se silnému muži a (p)oddat se mu. Tvrdím, že mnohem častěji ví chlap, jakou chce ženu, než žena, jakého chce vlastně chlapa. Kdybych měl mít všechny ženami od mužů požadované vlastnosti, musel bych být duševně i tělesně hermafrodit...

Takže bych si Cyrano být Tebou zkusil oddechnout a nechal bych Tvou ženu být alespoň 2-3 měsíce samu sebou. Pak teprve zkus něco řešit.

Nejsem si jistá ,kdo to má těžší,jen je ta doba taková dravější...pro oba.Nejde to zevšeobecnit.Jen mám jeden názor.Pokud je ta rodina víc mimo civilizaci,má menší nároky i když je to pro život po všech stránkách namáhavější,prostě víc žije,víc si užívá hodnot,ví že těch pár lidí ve vesnici je mnohem víc jak x.000 lidí ve městě,ví že když .....vše je prostě pro a proti a ty argumenty,jako květiny v květináči jsou detaily.,které se hromadí a kdo je chce použít ,použije je.To je vše.
Jinak bych s tou poslední větou hodně souhlasila smile

Není tady

#60 14. 10. 2008 7:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak mám obecně názor, že situace mužů je dneska těžší než situace žen. Ženy neztratily svá pradávná privilegia (např. je pořád hluboce respektována jejich role matky, chlap prostě neporodí a neporodí, ignorant) a získaly nová (už i ony mohou uživit rodinu). Chlapi jsou ženskými tlačeni do role komunikativních partnerů typu přítelkyně z práce, ale současně má žena zakódovánu potřebu obdivovat se silnému muži a (p)oddat se mu.
Nooo - uživení rodiny ženskou bych za extra výhodu nepovažovala. Možná, že tím získá určitou nezávislost, ale ta privilegia původní - např. porod, jí zůstanou, ale navíc je od ní to u/živení dnes jaksi očekáváno. Takže se objevují roztomilé vztahy, kde žena vydělává stejně jako muž, ale zároveň je "tlačena do role" klasické manželky, zatímco chlap už toho mamuta lovit nemusí, když ho přivleče domů ona. Ale protože historicky on toho mamuta v jeskyni neporcoval, odmítá to dělat i teď, protože by ztratil image "silného muže".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#61 14. 10. 2008 7:35

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Jinak mám obecně názor, že situace mužů je dneska těžší než situace žen. Ženy neztratily svá pradávná privilegia (např. je pořád hluboce respektována jejich role matky, chlap prostě neporodí a neporodí, ignorant) a získaly nová (už i ony mohou uživit rodinu). Chlapi jsou ženskými tlačeni do role komunikativních partnerů typu přítelkyně z práce, ale současně má žena zakódovánu potřebu obdivovat se silnému muži a (p)oddat se mu.
Nooo - uživení rodiny ženskou bych za extra výhodu nepovažovala. Možná, že tím získá určitou nezávislost, ale ta privilegia původní - např. porod, jí zůstanou, ale navíc je od ní to u/živení dnes jaksi očekáváno. Takže se objevují roztomilé vztahy, kde žena vydělává stejně jako muž, ale zároveň je "tlačena do role" klasické manželky, zatímco chlap už toho mamuta lovit nemusí, když ho přivleče domů ona. Ale protože historicky on toho mamuta v jeskyni neporcoval, odmítá to dělat i teď, protože by ztratil image "silného muže".

Asi jsem vyjímka, rád budu porcovat dovlečeného mamuta. To mě zas neznáš.
Spíš bych ten problém viděl úplně někde jinde. Ale protže by jste  to považovaly z důvodu Vaší nepřipravenosti za provolakci, tak by jste mě ukamenovaly /především ženy/.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#62 14. 10. 2008 7:57

tenonen
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Jo, i takhle to bývá. Jde možná o to, kde ty věci pozorujeme. Řekl bych, že těch zoufalých mužů, kteří už nevědí, kudy kam, je v Evropě více směrem od jihu na sever a od východu na západ, a pak taky mezi muži s ukončeným nebo vyšším vzděláním. Ale právě na takovou cílovou skupinu  civilizovaných lidí jsem svůj názor vztahoval, protože předpokládám, že vzdělaní(é) a alespoň trochu rozumní(é) muži a ženy jsou ti, kteří do této diskuze přispívají.

Dobrá žena muže inspiruje, vtipná ho zaujme, krásná ho okouzlí, ale soucitná ho dostane.
Victor Hugo

Není tady

#63 14. 10. 2008 8:10

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Takovému muži bych líbala nohy,ale to už patří asi na sexuologickou,ne ?! lollollol

Není tady

#64 14. 10. 2008 8:21

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Nefrit napsal(a):

Takovému muži bych líbala nohy,ale to už patří asi na sexuologickou,ne ?! lollollol

Myslíš? V dobrém soužití dvou je sex také potřebný.

Není tady

#65 14. 10. 2008 8:26

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Pisatel napsal(a):

Nefrit napsal(a):

Ale jo,nějakou dobu jsem to nechápala,teď jo .To spíš kvůli slovíčkaření a tématu .Tak naporcuješ toho mamuta  nebo ne ?! lol

Není tady

#66 14. 10. 2008 8:34

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Nefrit napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Nefrit napsal(a):

Ale jo,nějakou dobu jsem to nechápala,teď jo .To spíš kvůli slovíčkaření a tématu .Tak naporcuješ toho mamuta  nebo ne ?! lol

Jasně, že porcuju a rád. Nedělámi nic větší potěšení lol
Dokonce se bavím když jdu na nákup a sleduji ostaní muže doprovázející dámy jak jsou otrávení. Můj přístup je přesně opačný otrávit nákupy dámě smile Nejraději nakupi však sám. lol

Není tady

#67 14. 10. 2008 8:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Můj přístup je přesně opačný otrávit nákupy dámě
A to jako abys měl klid nebo aby tě příště nevláčela do marketu?
zoufalých mužů, kteří už nevědí, kudy kam
Není to taky trochu o přizpůsobení se? Primitiv (s odpuštěním) přežije téměř kdekoli, protože kašle na to, co si kdo pomyslí, na rozdíl od vzdělaného a rozumného jedince, který je vázán vzory, předsudky, ohledy atd. Aniž bych se chtěla zastávat (nebo rýpat) vlastního plemene - ženský se nějak přizpůsobily líp. Ne, že by byly primitivnější, ale ony se přizpůsobit musí, aby jejich děti přežily. Chlap rozhodí genetickou informaci a má hotovo - baba ji přijme a přesně ví, co bude dělat dalších 20 let.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#68 14. 10. 2008 8:59

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Pisatel napsal(a):

Nefrit napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Dokonce se bavím když jdu na nákup a sleduji ostaní muže doprovázející dámy jak jsou otrávení. Můj přístup je přesně opačný otrávit nákupy dámě smile Nejraději nakupi však sám. lol

Já taky,jinak mám zkažený předvečer lol Teď vážně,spoustu věcí si radši dělám sama , v klidu a když ne,můžu si i krásně zanadávat smile

Není tady

#69 14. 10. 2008 9:13

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Můj přístup je přesně opačný otrávit nákupy dámě
A to jako abys měl klid nebo aby tě příště nevláčela do marketu?
zoufalých mužů, kteří už nevědí, kudy kam
Není to taky trochu o přizpůsobení se? Primitiv (s odpuštěním) přežije téměř kdekoli, protože kašle na to, co si kdo pomyslí, na rozdíl od vzdělaného a rozumného jedince, který je vázán vzory, předsudky, ohledy atd. Aniž bych se chtěla zastávat (nebo rýpat) vlastního plemene - ženský se nějak přizpůsobily líp. Ne, že by byly primitivnější, ale ony se přizpůsobit musí, aby jejich děti přežily. Chlap rozhodí genetickou informaci a má hotovo - baba ji přijme a přesně ví, co bude dělat dalších 20 let.

A tak mám dojem, že se pleteš s oním rozhazováním genetických inforacích. ne každá samička je hodna k pohození informce.
Bohužel mnohdy díky oné pro Vás radostné události, když už si dovolí tu informaci rozhodit čo pohodit, mu nic jiného nezbývá.  Naopak on ví, jaké je jeho místo ve společnosti a při výchově potomků,  jen mnohým z Vás to není dost dobré!

Není tady

#70 14. 10. 2008 10:33

Nedoma
♥♥♥♥♥--

Pisatel napsal(a):

Nefrit napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Heh, to já taky nakupuju nejraději sám, protože se při vybíráním mamuta chci soustředit, a ne se rozptylovat nutností ve vhodných periodách říkat "Vážně?" "Neříkej!" "Hmm"a "Máš pravdu"

A posledně jsem byl odtažen z obchodu málem za vlasy, a to jsem si jenom chtěl prohlídnout, jaký prodávají draky... big_smile

Není tady

#71 14. 10. 2008 17:29

Cyrano
♥♥♥♥♥--

Nedoma napsal(a):

PavlaH napsal(a):

POdívej, v podstatě mezi vámi vidím nesrovnalosti komunikačního rázu. To jestli s kamarádem spala je pro mě menší problém, než když si u něj vylívá srdce. To, že s ním mluví a s tebou ne je předzvest konce. Prostě už je myšlenkama pryč z vašeho vztahu. Jedinou záchranu opravdu vidím v poradně. Když už nic, aspon se pokusíš a poučíš pro příště.

Potvrzuji z vlastní zkušenosti. Jako přes kopírák.

Takže pavlo,

mám novinku: od pátku se manželka chce rozvést. Bude to ale tak, že jednou v týdnu budou děti u mně, jeden v týdnu budu s dětmi bydlet u manželky, jednou za 14 dnů budu trávit víkend  dětmi, a jednou za čas budeme  víkend tráit všichni spoelčně. Budeme společně trávit narozeninxy, svátky, Mikuláše, vánoce, Nový rok a zimní prázdniny. V léte pojedem na společnou dovolenou. A manželka ni nevyloučila, že by se ke mně časem vrátila, nebo že by si mně časem opět vzala......Pěkné, že ???

Cyrano

Není tady

#72 14. 10. 2008 19:08

Nedoma
♥♥♥♥♥--

Pak tak nějak nechápu, proč se chce rozvádět. Jedna věc je jistá, rozvod není záležitost na týden (myslím přípravu), když jsou v tom děti. Takže ať si to holka dobře rozmyslí.

Není tady

#73 14. 10. 2008 19:36

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Nedoma Nedoma, ved to len placla aby ulavila svedomiu a trosku zmiernila pohlad na drsnu realitu ... a ona to nevylucila - ale ani nepotvrdila wink Ked sa raz chce rozviest, tak su to len plane reci.

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#74 14. 10. 2008 21:16

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Cyrano, je mi to líto, ale to snad nemyslí vážně? týden sama týden bez dětí a týden hra na spokojenou rodinku? pokud chce rozvod, tak i s důsledky svého jednání. To si potřebuje uvědomit. V jistém směru mi přijde nevyzrálá a poradnu vidím jeko nejlepší řešení, protože tebe ted protě nebere a kámošky jsou při ní, včetně kámoše. Navíc vůbec nemluví o financích . O tom, kolik bude stát oddělené bydlení přinejmenším vás dvou. Aley ty tu nejsi od toho ji poučovat. Mazej do té poradny.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#75 15. 10. 2008 16:35

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Z vlastní zkušenosti - ženské, co taky opustila chlapa.

1/ s kamarádem spí
2/důvody, co ti teď předhazuje ( kytky, dům, staré historky - pře u rodičů atd..) je zastírací manévr.Nepodstatné blbosti, které kdyby nebyl " kamarád" měli snadné řešení.
3/ vede jí k tomu vztek, zaslepenost, bezvychodnost, stereotyp, nový chlapík, nová práce co zvedá sebevědomí,( opakující se problémy, opakující se " neřešení problémů) - jestli je introvert, tak tuplovaně.

Co můžeš dělat?, pro udržení vztahu ?

Těžko radit.
Jestli není "zamilovaná" do kamaráda a ochotná na téma " je cesta ještě zpátky" mluvit , šance bych tu viděla.

Když si vzpomenu na sebe, ten můj to udělal nejlíp.
Řekl mi, že mě stále miluje,  ale bránit mi ve štěstí nebude.
Odstěhoval mě a jel s partou na hory.
Byl milý,vždy ochotný mi pomoc,vstřícný,chápavý, přiznal snad všechny chyby, co ani nikdy neměl,nic mi nevyčítal..
Chodil se bavit,občas se postaral o to, abych se domákla o kávě se slečnou...ničilo mě to.Ukazoval mi, jak úžasnýho chlapa jsem ztratila.
Prostě byl dokonalý.kapitulation
Za 6 měsíců jsem chtěla zpět.
On už o mě nestál.
Zkus to tummenupp

Upravil(a) Santala (15. 10. 2008 16:40)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí