Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 9. 10. 2008 10:14

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Re: Žena ode mně odchází - vrátí se?

Damy,

1. co by jste si prali, aby delal ted Cyrano, kdyz by jste byly na miste jeho zeny? A
2. Co by jste delali Vy, kdyz by jste jeho zenou [alepson s popisu od Cyrana ji uz trochu znate...] byla, "obujete se: do jejich bot na chvili?

Jinak receno, vy jako zeny mu muzete (mozna ) rici, poradit, co jeste muze, ma, ci nema delat [z pohledu zeny] - kdyz by to skutecne chtel i nadale zachranit?

Ja mu fandim, rodina je na vysokem zebricku u nej - Ale jako chlap mu asi neporadim, co ted, do "zenske duse" tkay moc nevidim... Jen Cyranovi drzim palce a taky bych na jeho miste se tu rodinu snazil udrzet...

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#27 9. 10. 2008 10:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

1.) že jsem se jí nezastal u mých rodičů, když měli nějaký jkomentář, ani ne tak přímo vůči ní, alke obecně - např. řekli, že jsme přišli k rodičům pozdě apod. Chtěla, abych je před ní seřval, ale to se mi příčilo. Já si to s nimi vyříkal vždy ex post, ale nechtěl jsem je před ní ponižovat, a to tím spíše, kdy jsem s jejich poznámkami souhlasil. 
Ex post sis to měl "vyříkat" s ní doma, že a proč jsi s rodiči souhlasil. Zřejmě jí nešlo o "seřvání", ale o to, aby ses jí zastal jako manželky a nechoval se jako "poslušný synáček". Nevím, jaké jsou jejich vztahy, ale někdy se i "nevinná" poznámka může rovnat pořádné pecce, když dotyčný ví, kde má druhý slabé místo.
4.) mám pry vždy svojí pravdu - snažil jsem se s ní vždy polemizovat v diskuzi, co je lepší nápad či názor a tříbit si ho, a to jí vadilo.
Ježíšmarjá, s manželkou se názory netříbí... na to máš kamarády. Já si takhle zažila "polemiku" o  domácím spotřebiči. Byla jsem utloukána argumenty o jeho ne/výhodách, jenomže M přehlídnul takovou "drobnost" - že tu mašinku budu používat já a jeho názor je mi tudíž ukradený.
6.) neposlouchal jsem jí -  když jsem se vrátil z práce, nebyla se mnou řeč.
Už se někdo zmínil - půlhodinku nemluvit a nerušit. Jenže - zkusil jsi jí o to poprosit? Ne vrčet "dej mi proboha chvíli pokoj"?
9.) i když měly sousedky každá svoje autíčko, tak jsem jí ho nekoupil - protože jsem povaovla za prioritu vybavení naší domácnosti.[/b]
A považovala ho za prioritu taky ona? Víš, to autíčko je vidět, na rozdíl od toho, co máte v bytě. Mimichodem - co pro tebe byla ta priorita? On je trochu rozdíl mezi novou postelí a novou televizí.
2.) rád cestuji a snažím se vše vidět - vadilo jí, že náš dovolenkový program je přeplněný, zatímco by se ona ráda válela u moře.
3.) přestěhovali jsem se do domečku, a ona chtěla (jak jsem se později dozvěděl) výhradně do bytu. tady jem vycházel z toho, že její rodiče měli chatu a byt v paneláku a já jsem doufal, že když spojím obé dohromady, že bude ráda.  Bohužel.

Mluvili jste o tom, nebo to z ní vypadlo až teď, jako "argument"? Když jsi zařizoval dovču nebo domeček, musela o tom vědět - to se fakt nevyjádřila, nebo jsi ji jen neslyšel?
5.) nosil jem jí kytky v květináči, a ne řezané - tento "nedostatek" jsem odstranil před cca 2 lety (manželi jsme 11 let).
[b]7.) nenosil jem jí občas kávu v sobotu či neděli o postele, zatímco u jedněch našich známých to manžel manželce občas dělal.
8.) nebyl jsem dostatečně empatický k jejím potřebám - když jí došel parfém, tak jsem jí nedal peníze na nový ani jsem ho nekoupil.

Jestli tě o to nějakým způsobem požádala - buď jsi zas "neposlouchal", nebo to (možná) odmávl jako pitomost, na které nestojí svět - pro tebe. Jestli neřekla nic, její chyba - jasnovidec nejsi.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#28 9. 10. 2008 10:30

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Jen mě napadlo, jaký opravdový vztah má manželka k tomu kamarádovi.Ono spousta věcí ,co zde padla ,můžou být už jen argumenty.

Není tady

#29 9. 10. 2008 10:39

Cyrano
♥♥♥♥♥--

Nefrit napsal(a):

Jen mě napadlo, jaký opravdový vztah má manželka k tomu kamarádovi.Ono spousta věcí ,co zde padla ,můžou být už jen argumenty.

Nefrit,

těžko říct. Tvrdí mi, že spolu chodí jen na kafe, do kina, ale že spolu nespali....

cyrano

Není tady

#30 9. 10. 2008 10:42

dixina
♥♥♥♥♥♥-

Cyrano napsal(a):

Nefrit napsal(a):

Nefrit,

těžko říct. Tvrdí mi, že spolu chodí jen na kafe, do kina, ale že spolu nespali....

cyrano

Pokud je to pravda, tak si myslím, že k tomu spaní taky dojde usch

Jsem něžný, jsem krutý, ale jsem ŽIVOT. Pláčeš? I v slzách je síla, tak jdi a žij....!

Není tady

#31 9. 10. 2008 10:44

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Může a nemusí být,pokud jim k tomu nesvítíš baterkou hmm

Není tady

#32 9. 10. 2008 10:46

Cyrano
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

1.) že jsem se jí nezastal u mých rodičů, když měli nějaký jkomentář, ani ne tak přímo vůči ní, alke obecně - např. řekli, že jsme přišli k rodičům pozdě apod. Chtěla, abych je před ní seřval, ale to se mi příčilo. Já si to s nimi vyříkal vždy ex post, ale nechtěl jsem je před ní ponižovat, a to tím spíše, kdy jsem s jejich poznámkami souhlasil. 
Ex post sis to měl "vyříkat" s ní doma, že a proč jsi s rodiči souhlasil. Zřejmě jí nešlo o "seřvání", ale o to, aby ses jí zastal jako manželky a nechoval se jako "poslušný synáček". Nevím, jaké jsou jejich vztahy, ale někdy se i "nevinná" poznámka může rovnat pořádné pecce, když dotyčný ví, kde má druhý slabé místo.
4.) mám pry vždy svojí pravdu - snažil jsem se s ní vždy polemizovat v diskuzi, co je lepší nápad či názor a tříbit si ho, a to jí vadilo.
Ježíšmarjá, s manželkou se názory netříbí... na to máš kamarády. Já si takhle zažila "polemiku" o  domácím spotřebiči. Byla jsem utloukána argumenty o jeho ne/výhodách, jenomže M přehlídnul takovou "drobnost" - že tu mašinku budu používat já a jeho názor je mi tudíž ukradený.
6.) neposlouchal jsem jí -  když jsem se vrátil z práce, nebyla se mnou řeč.
Už se někdo zmínil - půlhodinku nemluvit a nerušit. Jenže - zkusil jsi jí o to poprosit? Ne vrčet "dej mi proboha chvíli pokoj"?
9.) i když měly sousedky každá svoje autíčko, tak jsem jí ho nekoupil - protože jsem povaovla za prioritu vybavení naší domácnosti.[/b]
A považovala ho za prioritu taky ona? Víš, to autíčko je vidět, na rozdíl od toho, co máte v bytě. Mimichodem - co pro tebe byla ta priorita? On je trochu rozdíl mezi novou postelí a novou televizí.
2.) rád cestuji a snažím se vše vidět - vadilo jí, že náš dovolenkový program je přeplněný, zatímco by se ona ráda válela u moře.
3.) přestěhovali jsem se do domečku, a ona chtěla (jak jsem se později dozvěděl) výhradně do bytu. tady jem vycházel z toho, že její rodiče měli chatu a byt v paneláku a já jsem doufal, že když spojím obé dohromady, že bude ráda.  Bohužel.

Mluvili jste o tom, nebo to z ní vypadlo až teď, jako "argument"? Když jsi zařizoval dovču nebo domeček, musela o tom vědět - to se fakt nevyjádřila, nebo jsi ji jen neslyšel?
5.) nosil jem jí kytky v květináči, a ne řezané - tento "nedostatek" jsem odstranil před cca 2 lety (manželi jsme 11 let).
[b]7.) nenosil jem jí občas kávu v sobotu či neděli o postele, zatímco u jedněch našich známých to manžel manželce občas dělal.
8.) nebyl jsem dostatečně empatický k jejím potřebám - když jí došel parfém, tak jsem jí nedal peníze na nový ani jsem ho nekoupil.

Jestli tě o to nějakým způsobem požádala - buď jsi zas "neposlouchal", nebo to (možná) odmávl jako pitomost, na které nestojí svět - pro tebe. Jestli neřekla nic, její chyba - jasnovidec nejsi.

Heleno,

jako poslušný synáček jsem se nechoval, a všechny výtky jsem bral na sebe - já jem zavinil, že jsme přišli pozdě apod. Co se týče toho domečku, nikdy hlasitě neprotestovala. Něco jiného je, když by řekla, já ho nechci, než když řekne např. kdo ho bude uklízet ? totéž dovolená - ona listovala v katalogu a nabízela, a pak jsme se dohadovali, kam pojedeme. Ty ostatní věci artikulovala méně zřetelně, opravdu jsem si to vyhodnotil špatně.....

Není tady

#33 9. 10. 2008 10:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Něco jiného je, když by řekla, já ho nechci, než když řekne např. kdo ho bude uklízet ?
Milý Cyrano, tohle je školní příklad toho omílaného "neslyšení". Pro tebe (předem zodpovězená) otázka, pro ni vyjádření nesouhlasu - ať už s domečkem an sich nebo s tím, že uklízet barák bude ona. Ano, je to nezřetelné vyjádření (hele - nejsi čistokrevný technik?), ale asi ne první - mohl ses poučit.

Není tady

#34 9. 10. 2008 10:59

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Jsem taky introvert a taky se mi občas těžko říká co chci a co nechci a učím se to teď na prahu 40-cítky,ale zatím jsme se s manželem jen kvůli tomu nerozešli.Pokud bych se zamilovala někde jinde,bude pro mě jednodušší argumentovat větami tohoto typu,zvlášť když by mě tyto věci dlouho štvaly.Nevím jestli bych manželovi do očí tvrdila,že miluju onoho kamaráda a že s ním spím.Ale tohle je můj pohled,ona to může mít jinak.

Není tady

#35 9. 10. 2008 11:16

Cyrano
♥♥♥♥♥--

Nefrit napsal(a):

Jsem taky introvert a taky se mi občas těžko říká co chci a co nechci a učím se to teď na prahu 40-cítky,ale zatím jsme se s manželem jen kvůli tomu nerozešli.Pokud bych se zamilovala někde jinde,bude pro mě jednodušší argumentovat větami tohoto typu,zvlášť když by mě tyto věci dlouho štvaly.Nevím jestli bych manželovi do očí tvrdila,že miluju onoho kamaráda a že s ním spím.Ale tohle je můj pohled,ona to může mít jinak.

Nefrit,

napiš mi, jk je možné se zmiovat, když s někým žiješ ? Co by mohlo být tím motivem ? Touha po novém nebo naplnění svých ideálních představ ? zajímá mne to hlavně pro moji budoucnost. 

cyrano

Není tady

#36 9. 10. 2008 11:18

Cyrano
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Něco jiného je, když by řekla, já ho nechci, než když řekne např. kdo ho bude uklízet ?
Milý Cyrano, tohle je školní příklad toho omílaného "neslyšení". Pro tebe (předem zodpovězená) otázka, pro ni vyjádření nesouhlasu - ať už s domečkem an sich nebo s tím, že uklízet barák bude ona. Ano, je to nezřetelné vyjádření (hele - nejsi čistokrevný technik?), ale asi ne první - mohl ses poučit.

Heleno,

technik nejsem, jsem z humanitního odvětví. Máš pravdu, můj práh rozumění byl nastaven jinak .....

cyrano

Není tady

#37 9. 10. 2008 11:36

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Teď nevím ,abych se nezamotala do svých citů a pocitů smile Ale vem si ,že s někým žiju 15 let a ten někdo má tvrdou palici big_smile a většinou  když něco chce ,tak to dostane ,protože on je pak naštvaný a mrzutý,když není úplně po jeho a já jsem ten typ,co se neumí prosadit a tak jen naznačuju a ustupuju a potom jsem nešťastná,protože to moje naznačování on nepochopil.Zase ta komunikace . A potom náhodou někoho potkám a on mi rozumí,chodí se mnou do kina ,na procházky,povídá se mi s ním dobře a tak ta možnost ,že se zamiluju přece existuje ,ne ?!
Ale to neznamená,že manžela přestanu mít ráda,to se nevylučuje.

Není tady

#38 9. 10. 2008 12:05

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Cyrano, to, že "s někým žiješ" není překážka nebo zábrana pro zamilování se jinde. Ani společný život, děti, majetek ti to nezaručí. Dokonce ani nemusíš mít doma větší, než běžné problémy, můžeš mít celkem spokojený život - a pak najednou zjistíš, že je tu někdo, na kom ti záleží stejně, víc či jinak, než na partnerovi, ať už s ním děláš cokoli - od procházek parkem po sex (není podmínkou). No a pak by člověk měl zvážit pro a proti - někdo to ani nedá najevo a jen si tiše sní, další si to zkusí a rád se vrátí domů, jiný odejde...

Není tady

#39 9. 10. 2008 12:11

Cyrano
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Cyrano, to, že "s někým žiješ" není překážka nebo zábrana pro zamilování se jinde. Ani společný život, děti, majetek ti to nezaručí. Dokonce ani nemusíš mít doma větší, než běžné problémy, můžeš mít celkem spokojený život - a pak najednou zjistíš, že je tu někdo, na kom ti záleží stejně, víc či jinak, než na partnerovi, ať už s ním děláš cokoli - od procházek parkem po sex (není podmínkou). No a pak by člověk měl zvážit pro a proti - někdo to ani nedá najevo a jen si tiše sní, další si to zkusí a rád se vrátí domů, jiný odejde...

Heleno,

to je zajímavé, jak tahle chemie funguje.... Já si vždy naivně myslel, že zamilování souvisí s nespokojeností s původním vztahem.

cyrano

Není tady

#40 9. 10. 2008 12:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Já si vždy naivně myslel, že zamilování souvisí s nespokojeností s původním vztahem.
http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Není tady

#41 9. 10. 2008 13:25

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

POdívej, v podstatě mezi vámi vidím nesrovnalosti komunikačního rázu. To jestli s kamarádem spala je pro mě menší problém, než když si u něj vylívá srdce. To, že s ním mluví a s tebou ne je předzvest konce. Prostě už je myšlenkama pryč z vašeho vztahu. Jedinou záchranu opravdu vidím v poradně. Když už nic, aspon se pokusíš a poučíš pro příště.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#42 9. 10. 2008 14:14

Svas
♥♥♥♥♥--

Víš Cyrano,
jako hlavní problém taky vidím tu špatnou komunikaci a to z obou stran. S jedním introvertem žiju 25 let, tak o tom něco vím. Naučila jsem se a jeho taky, když něco chci a nebo se mi něco nelíbí, vyjádřím to přímo, bez náznaků (opravdu nikdo z nás není jasnovidec)a jednoduše. Teď nevím, co bych ti poradila, nejspíš opravdu manželskou poradnu, pokud bude mít ovšem protějšek zájem. Trošku mi není totiž jasné, proč teď umí říct, co jí vadí, a před tím to nešlo.

Není tady

#43 9. 10. 2008 14:28

Cyrano
♥♥♥♥♥--

Svas napsal(a):

Víš Cyrano,
jako hlavní problém taky vidím tu špatnou komunikaci a to z obou stran. S jedním introvertem žiju 25 let, tak o tom něco vím. Naučila jsem se a jeho taky, když něco chci a nebo se mi něco nelíbí, vyjádřím to přímo, bez náznaků (opravdu nikdo z nás není jasnovidec)a jednoduše. Teď nevím, co bych ti poradila, nejspíš opravdu manželskou poradnu, pokud bude mít ovšem protějšek zájem. Trošku mi není totiž jasné, proč teď umí říct, co jí vadí, a před tím to nešlo.

Svas,

protože podle mne v té práci získala sebevědomí a přestala se "bát".Možná i proto, že dle jejího názoru "kalich trpělivosti přetekl" a už se tím nechce "dusit".

Cyrano

Není tady

#44 9. 10. 2008 14:37

Svas
♥♥♥♥♥--

Kalich trpělivosti, přestala se bát, nevím, to mi k introvertům nesedí (opět ovšem mluvím ne obecně, ale pouze ze své zkušenosti). Můj introvert má občas komunikační problémy v práci a jeho seběvědomí to tedy neprospívá. I ten rozhodný krok - to odstěhování - je mi divný. Takový moc kategorický. To ti to prostě najednou oznámila a nezkusila nejdřív to trošku společně a hlavně na rovinu a srozumitelně pořešit?

Není tady

#45 9. 10. 2008 14:57

Cyrano
♥♥♥♥♥--

Svas napsal(a):

Kalich trpělivosti, přestala se bát, nevím, to mi k introvertům nesedí (opět ovšem mluvím ne obecně, ale pouze ze své zkušenosti). Můj introvert má občas komunikační problémy v práci a jeho seběvědomí to tedy neprospívá. I ten rozhodný krok - to odstěhování - je mi divný. Takový moc kategorický. To ti to prostě najednou oznámila a nezkusila nejdřív to trošku společně a hlavně na rovinu a srozumitelně pořešit?

Milá Svas,

přišla mi jako sopka, kategoricky mi řekla, že buď rozvedeme, nebo dočasně na rok odejde, dá se psychicky dohromady a pak se zamyslí, jestli se vrátí nebo zůstane sama.

Cyrano

Není tady

#46 9. 10. 2008 15:04

Svas
♥♥♥♥♥--

Aha, snažím se tu si to představit a nejde mi to. Já mám doma introvertního raka, takže rychlá rozhodnutí u nás neprobíhají, spíš pro mě jako zuřivého extroverta je těžký si rozhodnutí vyčekat.
Hele a komunikace teď mezi vámi probíhá jak? Předpokládám, protože odešla i s dětmi, tak nějaká probíhat musí.
Jinak to opravdu vidím na poradu u odborníka, asi s tím sám nehneš.

Není tady

#47 9. 10. 2008 15:44

Cyrano
♥♥♥♥♥--

Svas napsal(a):

Aha, snažím se tu si to představit a nejde mi to. Já mám doma introvertního raka, takže rychlá rozhodnutí u nás neprobíhají, spíš pro mě jako zuřivého extroverta je těžký si rozhodnutí vyčekat.
Hele a komunikace teď mezi vámi probíhá jak? Předpokládám, protože odešla i s dětmi, tak nějaká probíhat musí.
Jinak to opravdu vidím na poradu u odborníka, asi s tím sám nehneš.

Dobrý den Svas,

to je dobrý fór - moje žena je také rak.
Komunikace probíhala tak, že sjem něco řekl, a čekal, jestli mi bude oponovat nebo ne, jestli bude chtít něco jiného nebo ne. protože ne příliš srozumitelně artikulovala v historicky krátkém čase nějaký názor, tak to často bylo "po mém". Komunikace nní probíhá tak, že říká, že si musí sama odpočinout, po tu dobu budeme spolu trávit vánoce, Mikuláše, narozeneny a Silvestra, jinak děti budou spát dva dny u mně, pět dní u ní, a víkendy se budou střídat. Ona mi bude vařit  já i budu brát jídlo sebou nebo ho u nich sním, bude mi prát a žehlit (hlavně košlie) - takhle to deklarovala. Do kina, divadla a o vinárny bude se mnou hodit až nejdříve za měsíc a snad se bude v té době snažit odstranit ze svojí hlavy blok vůči mně. U psycholožky jsme už ob byli, ta si myslím že jen zírla, a řekl, že tohle je fakt neobvyklé. a že by on jí dala deeadline,  paky bych se měl rozvést, pokud to bude trvat. Máme ale malé děti, a tak se mi rozvádět nechce, zejména za situace, kdy je to podle mne v odsttě definitivní řešení, ze kterého není návratu. Opravdu mi to přijde hodně nestandardní.......

Cyrano

Není tady

#48 9. 10. 2008 15:58

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Cyrano,je těžký něco radit a ani to nejde,protože každý to má opravdu jinak,ale kdybych byla v té samé situaci,asi bych chvíli počkala,nesnažila se to moc komplikovat.Snažila bych se vyjít vstříc a časem bych viděla.  Však se nemusíte rozvádět hned.Znám osobně  manželství,ke to vypadalo na rozvod a za čas se to urovnalo.Takže neházej flintu do žita smile

Není tady

#49 9. 10. 2008 16:18

Cyrano
♥♥♥♥♥--

Nefrit napsal(a):

Cyrano,je těžký něco radit a ani to nejde,protože každý to má opravdu jinak,ale kdybych byla v té samé situaci,asi bych chvíli počkala,nesnažila se to moc komplikovat.Snažila bych se vyjít vstříc a časem bych viděla.  Však se nemusíte rozvádět hned.Znám osobně  manželství,ke to vypadalo na rozvod a za čas se to urovnalo.Takže neházej flintu do žita smile

Nefrit,

díky za povzbuzení. Pro mně je manželství a rodina opravdu hodnota, a nerad bych nějakým ukvapeným rozhodnutím zahodil...

Cyrano

Není tady

#50 9. 10. 2008 16:28

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Cyrano napsal(a):

Nefrit napsal(a):

Nefrit,

díky za povzbuzení. Pro mně je manželství a rodina opravdu hodnota, a nerad bych nějakým ukvapeným rozhodnutím zahodil...

Cyrano

Opravdu si myslím ,že v dost případech se to dá napravit,takže rozvod je až to poslední. Když už opravdu budeš vidět,že se dál nepohnete.Jenže nejde to hned. Bude určitě líp,uvidíš smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí