29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Manzel me pul roku podvadel, pote milenecky vztah ukoncil, alespon to tvrdi. ale vidali se a kazdy den se vidi. vse je mezi nami OK. ale nachazim u manzela sms, ktere si nepisi kolegove ci kamaradi. pokud se ho na neco zeptam, lze mi. sms si pise nyni s uplne jinymi zenami. tvrdi mo, ze me ma rad, se mnou chce zit, ale co dela jinde do toho mi pry nic neni.
Není tady
Můžu napsat jenom to, co jsem dělala já - nebo co bych pravděpodobně dělala v tvém případě. Vyjasnila bych si, jestli mi ten muž za to stojí, jestli mi dává to, co potřebuju, jestli je mi s ním i tak dobře a jestli moje ego zvládne nepátrat a nezjišťovat.
Sliby, ujišťování, přesvědčování, silné řeči ("nic ti do toho není") jsou na nic. Samozřejmě ti do toho něco je, už jenom ze zdravotního hlediska, jste manželé a máte toho společného víc, než jen bydlení a několik hodin společně stráveného času denně.
Dalším (pro mě) důležitým faktorem jsou děti. Jak vám fungují vzájemné dotyky, sex, dávání si najevo vzájemnou náklonnost...
Otázka je, proč s tebou chce žít. Jestli tě doopravdy miluje nebo "jenom" proto, že mu stačí veškerý domácí sevis a pohodlí?
A co všechno jsi ochotna snášet a tolerovat ty. Mluvili jste spolu někdy v klidu a rozumně o tom, co vadí tobě a co hledá on jinde, co ty mu nedáváš? Proč vlastně má potřebu si s někým psát, případně mít milenku?
Já jsem si tehdy (před dvěmi roky) vyjasnila, že i když ho stále miluju takového, jaký je, nedokážu s ním žít za podmínek, které u nás poslední rok panovaly. Teď máme mnohem klidnější a pohodovější vztah, pomáhá mi, stará se, pokud může a jeho nová paní to dovolí, a je i synovi mnohem lepším tátou - nicméně to nemění nic na faktu, že jsme naši nevěrovou krizi nezvládli ani jeden.
Zkus myslet na sebe a zaměř se na své potřeby, bez ohledu na něj - až budeš mít v tomhle jasno, můžeš jít zase o krůček dál v řešení.
Jeho prohlášení, že to co dělá jinde do toho ti nic není bych asi nerozdýchala.
Ale to jsem já. Ty si musíš ujasnit, jestli to rozdýcháš ty. Jestli ti ten chlap za to stojí
Není tady
Ja by som - vlasnte nie ja BY som to, ale JA SOM - to rozdýchala, ale keď som oznámila, že beriem na vedomie uvoľnenie vzťahu a podľa toho sa zariadim, pre zmenu to nerozdýchal páníček. A rozpútal žiarlivostné peklo, ktoré som nemienila znášať, takže sme postupne nastolili pravidlá znesiteľné pre oboch. Aspoň dočasne a zdanlivo. Lenže to by musela byť ochota na oboch stranách dohodnúť sa.
Není tady
to, že ti tvrdí, že ti nic není do toho, co dělá jinde... no bohužel má pravdu - ve smyslu nelíbit se ti to může, ty s tím ale nic neuděláš, změnit to může jenom on, pokud bude chtít. Když to změnit nebude chtít, tak přinutit ho nemůžeš.
Ty můžeš ovlivnit jen vztah vás dvou. On sice se může chovat jak chce, ale to samé platí přeci i pro tebe. Jak psaly holky - zvaš si pro a proti, co ti vztah s ní přináší a co bere a podle toho se řiď.
Ano, může nastat situace, že ho nakonec budeš inspirovat k tomu, že mu bude na tobě záležet natolik, že dobrovolně změní své chování tak jak si teď přeješ. Ale taky možná ne. A navíc, když už k němčemu takovému dojde (že se partner změní), tak to bývá až ve chvíli, kdy ti jeho chování bude tak nějak jedno... tím nemyslím chvíli, kdy ho přestaneš milovat, ale chvíli kdy ho přestaneš vlastnit, přestaneš na něm být závislá ve smyslu odvozovat svoje pocity štěstí od jeho chování...
Není tady
Můžu napsat jenom to, co jsem dělala já - nebo co bych pravděpodobně dělala v tvém případě. Vyjasnila bych si, jestli mi ten muž za to stojí, jestli mi dává to, co potřebuju, jestli je mi s ním i tak dobře a jestli moje ego zvládne nepátrat a nezjišťovat.
Sliby, ujišťování, přesvědčování, silné řeči ("nic ti do toho není") jsou na nic. Samozřejmě ti do toho něco je, už jenom ze zdravotního hlediska, jste manželé a máte toho společného víc, než jen bydlení a několik hodin společně stráveného času denně.
Dalším (pro mě) důležitým faktorem jsou děti. Jak vám fungují vzájemné dotyky, sex, dávání si najevo vzájemnou náklonnost...
Otázka je, proč s tebou chce žít. Jestli tě doopravdy miluje nebo "jenom" proto, že mu stačí veškerý domácí sevis a pohodlí?
A co všechno jsi ochotna snášet a tolerovat ty. Mluvili jste spolu někdy v klidu a rozumně o tom, co vadí tobě a co hledá on jinde, co ty mu nedáváš? Proč vlastně má potřebu si s někým psát, případně mít milenku?
Souhlas s každým slovem!!!
Jeho prohlášení, že to co dělá jinde do toho ti nic není bych asi nerozdýchala.
Taktéž! To by namě působilo jak červený hadr na býka...
Pokud by mě jeho chování vadilo, tak mu to řeknu. Pokud má potřebu hledat povyražení tak blbě a bezohledně, že tě to uráží a bolí, určitě bych zvažovala , jestli mi takový chlap stojí za trápení....
Není tady
snehule napsal(a):
Manzel me pul roku podvadel, pote milenecky vztah ukoncil, alespon to tvrdi. ale vidali se a kazdy den se vidi. vse je mezi nami OK. ale nachazim u manzela sms, ktere si nepisi kolegove ci kamaradi. pokud se ho na neco zeptam, lze mi. sms si pise nyni s uplne jinymi zenami. tvrdi mo, ze me ma rad, se mnou chce zit, ale co dela jinde do toho mi pry nic neni.
Když hledáš a nacházíš u manžela sms jistého typu, tak pokud je už hledáš, měla by sis asi zapřemýšlet a být připravená, co s touto info uděláš.Jestli to je pro Tebe popud k nějakému činu ?, nebo si ji necháš schovanou pro sebe ?.... varianta, že sice víš ...ale trápíš se ...a chceš, aby to řešil on je asi , podle mě, ta nejbolavější ...
Upravil(a) Amriana (8. 10. 2008 20:53)
Není tady
Dozvědět se od partnera, že co dělá jinde, do toho mi nic není, pak tuhle informaci beru za poslední co by mi partner řekl. Balím kufry a měním místo uložení svého těla a posílám mu přes soud přípis, že mu k tomu dělání jinde dáváš prostor. Tím postojem ti vlastně dal najevo, že si můžeš dělat co chceš a že jsi mu volná. Vím je to bolestivé, ale pokud uděláš rázné kroky hned bude to méně, hlavně kratší dobu bolet.
Není tady
ja jsem byla ochotna mu tolerovat jednu neveru, chapu stane se, ale pokud jeste tuto nemame doresene a on si pise s uplne jinou kolegyni, ze ji miluje a druhe zase pise pro me dost osobni informace, neni to v poradku. nas vztah byl hezky, ale za kazdou cenu, ze si nekde neco musi dokazovat, kdyz ma doma zenu a deti, vztah drzet nejde... duvera ve vztahu je potreba...
Není tady
Sněhulko, když se mi Bm vrátil od milenky s tím, že udělal chybu a chce být s námi, tak jsem mu dost důrazně řekla, že chybu může udělat každý a každý si zaslouží druhou šanci. Ty šance ale nebudu dávat do nekonečna. Buď se ten člověk poučí a uvědomí si, že to opravdu byla chyba, nebo té nové šance zneužije. pak si ale další nezaslouží a může jít.
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
to, že ti tvrdí, že ti nic není do toho, co dělá jinde... no bohužel má pravdu - ve smyslu nelíbit se ti to může, ty s tím ale nic neuděláš, změnit to může jenom on, pokud bude chtít. Když to změnit nebude chtít, tak přinutit ho nemůžeš.
Ty můžeš ovlivnit jen vztah vás dvou. On sice se může chovat jak chce, ale to samé platí přeci i pro tebe. Jak psaly holky - zvaš si pro a proti, co ti vztah s ní přináší a co bere a podle toho se řiď.
Ano, může nastat situace, že ho nakonec budeš inspirovat k tomu, že mu bude na tobě záležet natolik, že dobrovolně změní své chování tak jak si teď přeješ. Ale taky možná ne. A navíc, když už k němčemu takovému dojde (že se partner změní), tak to bývá až ve chvíli, kdy ti jeho chování bude tak nějak jedno... tím nemyslím chvíli, kdy ho přestaneš milovat, ale chvíli kdy ho přestaneš vlastnit, přestaneš na něm být závislá ve smyslu odvozovat svoje pocity štěstí od jeho chování...
ale tohle vůbec není pravda, Vanilko...ženatý v ruštině znamená...za ženou...a vdaná...za mužem...ten význam je hlubší nežli jen to, že máte prstýnky a vůbec to neznamená, že si můžeš dělat co chceš...znamená to, že od chvíle slibu, jste si vymezili hranice a ty byste neměli překračovat...joooo, to jaké kdo má hranice záleží už jen na těch dvou
Není tady
Heřmanko,
takže vlastně je to pravda, že?
Vanilčina.
A pokud jsem si všimla, ona tu žádnou jinou - univerzální - "nehlásá".
sněhule,
jak holky napsaly - je to o tobě, o tom, co ty chceš nebo nechceš. O tvém vlastním rozhodnutí a o tvých vlastních hranicích.
Jen je těžké je vymezovat v už existujícím manželsví... Není ale jen tvou chybou, že tyhle věci jste si s manželem neujasnili dřív.
Alel lepší pozdě než nikdy
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Heřmanko,
takže vlastně je to pravda, že?
Vanilčina.
A pokud jsem si všimla, ona tu žádnou jinou - univerzální - "nehlásá".
no mě to tak nepřišlo, že by nehlásala svou univerzální pravdu...to rozvedla až dál...ale první bylo, že její muž má pravdu a může si dělat co chce a jeho ženě do toho nic není...proto jsem to zvíraznila......že to je to, na co reaguju...ale jo, jinak at to má vanilka tak jak chce...když jí vyhovují milenky a milenci
pak je to fajn
pro ni
Není tady
snehule napsal(a):
.... ale nachazim u manzela sms, ktere si nepisi kolegove ci kamaradi. pokud se ho na neco zeptam, lze mi. sms si pise nyni s uplne jinymi zenami......
Hmmm - zas jedna, co se vrtá v něčem, v čem nemá.... Co je Ti po partnerovu mobilu??? Příchozí dopisy si zřejmě taky otvíráte a čtete vzájemně, že??
Není tady
Nooo - ono ti do toho opravdu nic není. Druhá věc je, že by ses měla řídit podle toho, zda a jak ti to ne/vadí. Asi "všechno OK" mezi vámi nebude, když manžel píše to, co uvádíš a ty mu to čiperně šmíruješ. Možná to začlo tvými kontrolami po jeho nevěře, na které on tobě odpovídá podivnými SMS, protože tuší nebo dokonce ví, že po nich jdeš.
Není tady
Klokane, a ty kdyby jsi něco tušil, ty bys do toho mobilu nekoukl?
Já se přiznám, že bych koukla. Vola ze sebe totiž dělat nenechám
Není tady
Ale zdá sa, že je potom problém uniesť to, čo sa človek dozvie, a dokonca chýba sila niečo s tým urobiť...
Není tady
snehule napsal(a):
Všechny, co ti píší, že ti fakt nemá nic být do toho, co a jak dělá tvůj muž mimo domov - to jsou vesměs ženské, co jsou nevěrné, takže to ber prosím s nadhledem (krom Vanilky - ta se už s tím smířila, že její muž měl, má a bude mít milenky - ale to je zase o něčem jiném). Jistě, že ti do toho je a má být, protože žiješ s někým a miluješ někoho, koho sis vzala s tím, že to máte stejně.
Je pouze na tobě, zda s takovým člověkem ti stojí za to žít, protože má kvality, kterých si u něho ceníš, nebo je to člověk, který zas tak "skvělý" není. Např. mě by věta - že mi do toho nic není - o něm vypověděla mnohem víc, než nějaké, že tě má rád a chce s tebou žít. Tak on tě má rád a přitom si odbíhá jinam? Co je to potom za lásku? Popřemýšej si sama, představ si různé alternativy, co bys kdybys... já vím, zdejší osazenstvo tohle nedělá, oni žijí právě teď a právě tady - ale zkus si vytvořit obrázek, co by se stalo, kdyby si s ním žila dál, tedy i s tím, že bude odbíhat jinam - zkousneš to? Budeš se tím trápit? Bude ti to stát za to mízt takového mužepo boku? Nebo si představ, že mu tedy dopřeješ ty jeho radovánky, ale bez tvého učinkování. Dáš mu sbohem, nechť si jde, kam ho srdce táhne? Až budeš vědět, co budeš v každém případě dělat ty, tak si s ním sedni a jasně si s ním promluv, dej mu na výběr, ať se rozhodne, co je pro něho důležité - spokojená rodina, spokojená manželka, spokojené děti, nebo chce být volný a žít si podle svého. Vymez hranie, co tolerovat chceš a co už prostě tolerovat nebudeš. Buď se mu v hlavě rozsvítí a pochopí, nebo prostě nepochopí a pak ho pusť o dům dál, protože s takovýmto člověkem by ses jen trápila. Když už budeš v tom dumání a přemýšlení nad dalším žitím, nezaměř se pouze na tu nevěru, zaměř se ještě nadalší jeho kladné, nebo i zápo*né věci. Možná přijdš na to, že některé věci bys časem stejně netolerovala (myslím tím třeba hrubost, alkohol, povýšenost) a vlastně tím, že se chová, jak se chová dává ti tu samou možnost, jít si svým životem podle svého. Já osobně - kdyby kvality mého muže byly pofiderní, ani bych mu na ten výběr nedávala, prostě bych se zbalila a nechala ho plápolat se v jeho životě sama. Čas rychle utíká a žít, nebo přežívat je obrovský rozdíl. Máš právo chtít po svém muži, že budete žít spolu a bez milenek - pokud si on však myslí, že bez nich nemůže být, není to dobrý člověk.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Klokane, a ty kdyby jsi něco tušil, ty bys do toho mobilu nekoukl?
Já se přiznám, že bych koukla. Vola ze sebe totiž dělat nenechám
Nooo - každý, kdo se kouknul, s tím pak měl jen a jen svůj vlastní problém... A když se ptáš, odpovím - ne, nekoukl, udělal jsem to jednou a stačilo a už bych tuhle blbinu prostě neopakoval.. nikdy.. Pokud se mi nelíbí partnerovo chování, poznám to jinak, ne tím, že polezu do jeho přijatý pošty.. Ju?
Není tady
Já se přiznám, že bych koukla.
Nojo, Kuřátko, ale když zmítána tušením či pouhou zvědavostí se chystáš nakouknout, měla bys (nebo spíš "musíš") vědět, co bude krok B. Když ne, tak sice nejsi za vola, ale tohle vědění je ti houby platný.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Všechny, co ti píší, že ti fakt nemá nic být do toho, co a jak dělá tvůj muž mimo domov - to jsou vesměs ženské, co jsou nevěrné....
Zajímavý - jakpak jsi na to vlastně přišla?? Tohle zobecňování doslova "obdivuju" - JÁ si to myslím, tak to takhle je.. Že?? Anebo podle sebe soudím tebe??
Není tady
klokan napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Všechny, co ti píší, že ti fakt nemá nic být do toho, co a jak dělá tvůj muž mimo domov - to jsou vesměs ženské, co jsou nevěrné....
Zajímavý - jakpak jsi na to vlastně přišla?? Tohle zobecňování doslova "obdivuju" - JÁ si to myslím, tak to takhle je.. Že?? Anebo podle sebe soudím tebe??
Klokane, jsem tu už nějaký ten pátek a znám ty, co píší, proto si dovoluji toto tvrzení říct. Klidně bych ti je mohla i vyjmenovat, ale dokážeš si předstvit tu smršť, jak by se sem slétly?
Kdyby si znal lépe mě a moje příspěvky zde, nemohl by si říct: podle sebe soudím tebe - já totiž milenkama opovrhuju a mám pro ně hezké pojmenování (a to ještě hodně milé)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Klokane, jsem tu už nějaký ten pátek a znám ty, co píší, proto si dovoluji toto tvrzení říct. Klidně bych ti je mohla i vyjmenovat, ale dokážeš si předstvit tu smršť, jak by se sem slétly?
Kdyby si znal lépe mě a moje příspěvky zde, nemohl by si říct: podle sebe soudím tebe - já totiž milenkama opovrhuju a mám pro ně hezké pojmenování (a to ještě hodně milé)
Jojo, to pojmenování znám... A taky jsem tu už nějaký pátek - asi tak od založení tohoto diskusního fóra, mazlíku..
Upravil(a) klokan (9. 10. 2008 10:46)
Není tady
klokan napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Všechny, co ti píší, že ti fakt nemá nic být do toho, co a jak dělá tvůj muž mimo domov - to jsou vesměs ženské, co jsou nevěrné, takže to ber prosím s nadhledem (krom Vanilky - ta se už s tím smířila, že její muž měl, má a bude mít milenky - ale to je zase o něčem jiném).
kdepak Klokane - věští z křišťálové koule... - jinak by musela být milenka Vanilčinýho manžela, protože jak jinak by to věděla? (Vanilka 100%ně nepsala nic o tom, že její muž má v současné době milenku)
Není tady
to jsou vesměs ženské, co jsou nevěrné....
Máš tím na mysli, že věrná manželka, ale klidně i manžel, se pozná (taky) podle toho, že se zajímá a má detailní přehled o všech partnerových mimodomácích aktivitách? Zajímavé... Já si vždycky myslela, že takovým se říká stíhačky a s jejich věrností to absolutně nesouvisí...
Není tady