29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobré ránko,
dostali jsme od sousedů a od býval.tchýně hodně jablek.Udělala jsem kompoty,přesnídávky,buchty.A protože je jablek stále dost a my jsme jich už přejezení,tak jsem si říkala,že si je nastrouhám a zavařím na štrúdl.
Nevím postup,jak dlouho a na kolik stupňů zavařovat.
Díky za radu.
Není tady
Jitko, já nastrouhám jablka na kolečka, namačkám do sklenic a nahoru dám špetičku kyselinny sorbové (dostane se koupit v drogerii) proti plísni. Zavařuji 20 min. při 80°C a to je celé....
Jablíčka mám v zimě nachystané a vždy po ruce na štrůdl, žemlovku ...
Není tady
Snad Ti něco pomůže
http://www.venusanka.cz/index.php?page= … p;start=20
Strouhaná jablka
Zralá jablka nastrouháme na hrubém struhadle a natlačíme do sklenic 1 cm pod okraj. Okraje sklenic otřeme utěrkou, sklenice zavíčkujeme a zavařujeme 30 minut při 80 st. C. Používáme je na záviny, nákypy, koláče apod.
Zdroj: net
Není tady
jo a záleží taky na druhu jablek ,,já sem si takhle zavařila 10 sklenic a nevydržela ani jedna:( a moje babi mě tenkrát řekla,že jsem zavařila jablka,která nejsou na zavařování..
tak nevím..
Není tady
Tady je ode mně celý návod i s fotkami,
http://www.venusanka.cz/index.php?page= … p;idcl=528
a vtip je v tom, že každé jablko se hodí, ale musí být velmi silně!!! udusané, natlačit moc moc a vylívat tu šťávu bokem, jinak se jablka rozvaří nebo při vaření vyrazí víčko. Udusávat, udusávat, udusávat. Pak ti vydrží tvrdá a nezkažená i pár let.
Není tady
Jablka jsem dle vašich rad zavařila.Jsem překvapená,z jak velkého množství jablek jsem udělala jen 6 x 07l sklenic.Vím,že je to i tím stlačováním,ale prostě jsem hleděla.
V zimě bude štrúdl a žemlovka dobré.
Není tady
Já jsem loni taky blbě dopadla s těma jablkama, zavařila jsem letní a všechny se mi zkazily. Svedla jsem to na špatnou sortu ( letní, byly spíš takové moučnější a hodně šťavnaté ), ale možná to bude fakt tím, že jsem je málo upěchovala. Kopa zbytečné práce.
Není tady
Já to dělám taky z těch letních, je to opravdu tím upěchováním a musí se odlívat šťáva a pěchovat a pěchovat, úplně mě pak bolí klouby a fakt z velké haldy jablek sklínku. Pěchovat a vytláčet veškerý vzduch. Pak zůstanou pěkně pevná. Za celé roky se mi ani jedna nikdy nezkazila.
Není tady
Jitka8 napsal(a):
V zimě bude štrúdl a žemlovka dobré.
a řezy paní hraběnky!
Není tady
Holky už mám zavařeno 65 sklenic. Ale my to všechno přes zimu fakt sežereme.
Kluci nejedí nic než buchty s jablky. A mám vyzkušeno, že na jednu sklenici nastrouhaných potřebuji víc jak 1 kg neočištěných. Takže pravidelně na podzim zpracovávám tak jeden metrák jablek.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
Holky už mám zavařeno 65 sklenic. Ale my to všechno přes zimu fakt sežereme.
Kluci nejedí nic než buchty s jablky. A mám vyzkušeno, že na jednu sklenici nastrouhaných potřebuji víc jak 1 kg neočištěných. Takže pravidelně na podzim zpracovávám tak jeden metrák jablek.
jejda..to seš dobrá ..mě by kleplo:mad:..nezdá se ti o nich,,
Není tady
Nemate prosím někdo receptík na jablečnou přesnídavku??někde jsem ho založila a ne a ne najít děkuji
Není tady
jitulak napsal(a):
Nemate prosím někdo receptík na jablečnou přesnídavku??někde jsem ho založila a ne a ne najít
děkuji
našla tady
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_rec … e=JNLQPNN3
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_rec … e=JNLRIRN5
Není tady
Sisi děkuji
Tak jsem dnes dělala ty strouhane jablka Mam až 4 sklenice
Je to trochu pakarna
tak doufam,že mi to nějak nezkvasí či co
Není tady
jitulak není zač,
hele to je jako já loni ,nechtěla jsem zavařovat celé třešně(nemám ráda v bublanině pecky) ,tak jsem je vypeckovávala!!! taky pěkná pakárna
Není tady