Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 6. 10. 2008 17:43

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Vysavač listí

Máte někdo praktickou zkušenost??

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#2 6. 10. 2008 18:23

mia
♥♥♥♥♥♥-

Re: Vysavač listí

Jo, mám. Koupila jsem si ho loni, použila jednou a od té doby leží.
Šíleně hlučný, řval jak tygr na celé okolí, každý hleděl, co se to děje. Myslela jsem, že s tím vyčistím celou zahradu včetně spadaného jehličí pod tůjema, ale bralo to i hlínu a prášilo tak, že všecko oblečení letělo do pračky, já do vany, protože jsem byla jak mouřenín. A pak hadici a posplachovat terasu a všecko kolem, protože ten prach byl všude.  Kdyby nebylo tak sucho, možná by to tolik neprášilo.
Dobré na něm je to, že má drtič, tudíž vysáté smetí zredukuje na minimum. Ale sáček se dost blbě vysypává.
A taky je dost těžký, přestože má kolečka, za chvíli jsem ho nemohla ani udržet v ruce. Takže práce spíš pro chlapa.
Moje zkušenost je teda veskrze negativní, dodnes si nadávám, co jsem to zas dotáhla domů za hovadinu ( za 2 000 ).
Možná se někomu osvědčil, chce to ale vysávat spíš jen na hustším trávníku, ne pod stromy, kde tráva není.
Já - nikdy více, zlaté staré dobré hrábě.

Není tady

#3 31. 10. 2008 12:44

Décima
♥♥♥♥♥--

Přesně moje zkušenost... Řve to jak kráva, je to těžký a nemotorný , bere to i hlínu. Já jsem to nechtěla na trávník, ale na listí třeba ve skalce. Polámala jsem si tou troubou dvě zakrslé růžičky a bralo to i mulču... Zlaté hrábě a na skalku malé hrabičky a mezi skalničkami pěkně opatrně vysbírám listí růčo.

Není tady

#4 31. 10. 2008 14:02

amba
♥♥♥♥♥--

Chtěla jsem ho také koupit po tom, co jsem v parku viděla, jak jde  zahradníkům  úklid od ruky a zůstává za nimi dokonale čisto. Fakt, ani smítko. Jenomže- oni měli průmyslový, za několik desítek tisíc a vovovo tom to je. Hlučný byl  také, zato pracoval opravdu rychle, za pár minut měli hotovo. Jak byl těžký nevím, ale odpadní pytel vozili na vozíku a hnací jednotku  na benzin nosili na zádech. Na druhé straně parku, pod nízkými keři a na osázených záhonech to jiná parta nevysávala, ale vyfoukávala na stranu na hromadu zpětným chodem,  a vyfoukané listí pak nakládali na multikáru. Vysavač  měl ještě zvláštní pytlík,  do kterého se odchytávali drobní živočichové a brouci, které nakonec vysypali zpět na uklizený trávník. Hledala jsem informace, takže zpětný chod a pytlík na brouky mají i některé dražší vysavače. Nakonec manžel (většinou) uklízí klasicky růčo, tak vlastně zkušenost nemám.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí