Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 8. 10. 2008 11:20

vera
♥♥♥♥♥♥-

Re: pocity po rozvodu

KALIK napsal(a):

Přesně tak, důvěra ve vztahu rozhodně ano, ale něco jako absolutní důvěra je "zhovadilost". Člověk by si měl udržovat svoje soukromí, kam ani partnera nepustí. Nějaké to místečko, které bude mít vždycky jen pro sebe. Myslím si, že toto je hodně důležité. Řekl bych, že toto soukromí formuje identitu člověka, dává mu jakýsi punc záhadnosti, který je tak přitažlivý smile

naprosto souhlasím

Upravil(a) vera (8. 10. 2008 11:20)

Není tady

#27 8. 10. 2008 11:23

vera
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Přesně tak, důvěra ve vztahu rozhodně ano, ale něco jako absolutní důvěra je "zhovadilost". Člověk by si měl udržovat svoje soukromí, kam ani partnera nepustí. Nějaké to místečko, které bude mít vždycky jen pro sebe. Myslím si, že toto je hodně důležité. Řekl bych, že toto soukromí formuje identitu člověka, dává mu jakýsi punc záhadnosti, který je tak přitažlivý smile

ach jo, naprosto souhlasím

Není tady

#28 8. 10. 2008 12:58

Nedoma
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Hm tak sice manželatej jsem nebyl (no skoro), ale tak nějak jsem to viděl, jako Ivča. Prostě pamatujte, chybami se člověk učí. smile

Není tady

#29 8. 10. 2008 19:02

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Nedoma napsal(a):

Hm tak sice manželatej jsem nebyl (no skoro), ale tak nějak jsem to viděl, jako Ivča. Prostě pamatujte, chybami se člověk učí. smile

Ale prdlajs.... dumbom
To je jen takove foukani bebicka.
Kazdej by si radsi ty kopance ve svym zivote usetril a byl stastnej bez nich.
Me osobne zadny chyby nikam neposunuly.
Jak nekde psala Ivana, nemuzu se predelat! Jsem jaka jsem.... cool

Není tady

#30 8. 10. 2008 19:45

venuše
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Ivano, prostě ses upnula na to manželství jako na jediný zdroj tvého štěstí a ejhle... Možná i tvůj partner to z tebe cítil, že nedokážeš být jinak šťastná a to není pro žádného chlapa atraktivní. Atraktivní jsou ty ženy, co dokáží žít samy, co jsou si vědomy, že odejde jeden, přijde jinej, lepší. Proč myslíš, že muži milují "potvory"?

Jasne.
Dokazu zit sama, ale rozhodne si ve svem veku (skoro 50) nemyslim, ze kdyz jeden odejde, tak prijde jinej, dokonce lepsi..... hahaha.
Chlapi jsou totiz v dnesni dobe nedostatkovy zbozi.
Ale to ty asi nevis, protoze ses jeste mladej a nejsi zenska.....

Upravil(a) venuše (8. 10. 2008 19:46)

Není tady

#31 8. 10. 2008 19:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, keď sa nechceš posúvať, tak sa holt neposúvaš. Nikto ťe nebude nasilu tlačiť. stolt Zomrieš rovnako - ehm - jednoduchá alebo naivná, ako si sa narodila, len o hodne zatrpknutejšia. Tvoja voľba. Ale sú ľudia, ktorí to majú inak.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#32 8. 10. 2008 19:48

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

No, keď sa nechceš posúvať, tak sa holt neposúvaš. Nikto ťe nebude nasilu tlačiť. stolt Zomrieš rovnako - ehm - jednoduchá alebo naivná, ako si sa narodila, len o hodne zatrpknutejšia. Tvoja voľba. Ale sú ľudia, ktorí to majú inak.

Tak mi porad, jak se z romanticky zensky stane bezcitna potvora? Hmmmm?

Není tady

#33 8. 10. 2008 19:50

Evice
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Západ

venuše napsal(a):

Selima napsal(a):

No, tak, že se přestane litovat.

Není tady

#34 8. 10. 2008 19:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Sklamaním. Ale ideálne je, keď sa z romantickej naivky stane realistická žena, ktorá si pomáha humorom a nadhľadom proti sebaľútosti. A dokáže vidieť romantiku a krásu života aj v maličkostiach a náhodných detailoch.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 8. 10. 2008 19:53

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Evice napsal(a):

venuše napsal(a):

Selima napsal(a):

No, tak, že se přestane litovat.

Co ma romantika spolecnyho s litovanim se? va

Není tady

#36 8. 10. 2008 20:00

Evice
♥♥♥♥♥♥-

Hodně. Za životní postoj "nenapravitelný romantik" se dá schovat spousta lidské slabosti, nechuti k životu a právě sebelitování. Zaleží jak si romantiku člověk položí, jestli pozitivně, nebo negativně.

Není tady

#37 8. 10. 2008 20:03

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Hlavne naivita, ešte viac ako romantika, je pôvabná tak v 20 rokoch, ale v 40 či 50... hmm Romantika sama osebe nie je zlá, ale je dobré vedieť ju nájsť aj v maličkostiach každodenného života, čo v ľuďoch trochu zabíjajú telenovely a  "správy o celebritách".

Brita

Není tady

#38 8. 10. 2008 20:03

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Evice napsal(a):

Hodně. Za životní postoj "nenapravitelný romantik" se dá schovat spousta lidské slabosti, nechuti k životu a právě sebelitování. Zaleží jak si romantiku člověk položí, jestli pozitivně, nebo negativně.

Takze podle tebe je romantik slaboch? A co je pak studenej cumak? Ten je supr?
Z tvy odpovedi nejsem moudra.
Nemam chut lustit hadanky....... va

Není tady

#39 8. 10. 2008 20:05

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Hlavne naivita, ešte viac ako romantika, je pôvabná tak v 20 rokoch, ale v 40 či 50... hmm Romantika sama osebe nie je zlá, ale je dobré vedieť ju nájsť aj v maličkostiach každodenného života, čo v ľuďoch trochu zabíjajú telenovely a  "správy o celebritách".

Nechapu, co je na tom spatnyho, kdyz je nekdo v 50ti romantickej....
Bez romantiky by byl pro me zivot nuda.
Takovy studeni cumaci maji podle me docela chudej zivot.

A jestli v 50ti nesmim byt romanticka, tak to se jdu radsi odstrelit!

Upravil(a) venuše (8. 10. 2008 20:08)

Není tady

#40 8. 10. 2008 20:11

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

venuše napsal(a):

Selima napsal(a):

Ty sa radíš medzi romantičky? Ja by som teda skôr povedal, že si tragička. Sorráč.

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#41 8. 10. 2008 20:15

Evice
♥♥♥♥♥♥-

Ale ne. Nemyslím, že každý romantik je slaboch. dumbom Právě ten pozitivní romantik, jak píše Selima, který si najde to krásné v maličkostech, tak ten je zajímavý.
Ale u negativního romantika, který se bude věčně utápět v slzách, v představách, a to krásné si nechá proklouznout mezi prsty, protože je to lehčí, tak tam se nějaké slabošství projevuje.
Vykašli se na to, vlastně jsem chtěla jenom trochu rýpnout do porozvodové zatrpklosti. Jenomže řečma na netu si nepomůžeme.

Není tady

#42 8. 10. 2008 20:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

venuše napsal(a):

Selima napsal(a):

Nechapu, co je na tom spatnyho, kdyz je nekdo v 50ti romantickej....
Bez romantiky by byl pro me zivot nuda.
Takovy studeni cumaci maji podle me docela chudej zivot.

A jestli v 50ti nesmim byt romanticka, tak to se jdu radsi odstrelit!

smile Môžeš byť aká chceš, ale ide práve o to, v ČOM tá romantika spočíva, či nie je okopírovaná z Ružových záhrad, Bachelorov a Milionárskych starých mládencov a argentínskych telenoviel. Romantika nie je podľa mňa ohňostroj a kytica 70 ruží, ale drobné gesto vo všednom dni... Mne sú prosto 50-tničky, čo slzia pri Steelovej a hltajú Simmela či koho, trošku na smiech. Ale neberiem im ich potešenie, len odporúčam nečakať od života, že pricvála milionár na bielom koni a v spenenej vode na Maledivách či v nórskom fjorde pokľakne a prisahá ti nehynúcu lásku. Pre mňa je romantika jedna nečakane kúpená kytička fialiek alebo vrecko cukríkov... plyšáčik, o ktorom si všimol, že sa mi páči... wink nahraté CD s hudbou, čo sa mi páči... alebo macko, čo drží v rukách našu spoločnú fotku... to, že ma odprevadí, aby som nešla sama... ukáže mi hviezdy, v ktorých sa na rozdiel odo mňa vyzná... wink Milé drobnosti, na ktorých netrvám, ale vždy mi urobia radosť. stolt

Brita

Není tady

#43 8. 10. 2008 21:21

venuše
♥♥♥♥♥♥-

V zivote jsem nevidela ani jednu telenovelu, u nas to nevysilaji, nedivam se na zadne priblble nekonecne serialy.
Mas o mne nespravne predstavy.
Staci mi prochazka u more s milovanym clovekem a pak zajit nekam na vinko.
Ta prochazka neni nerealna, mam to z domu 15km, to jen abys me nenarkla z toho, ze jsem moc narocna....
Klidne tam sjedu i na kole.

Pa

Není tady

#44 8. 10. 2008 21:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja nemám žiadne predstavy, ja len píšem svoje úvahy, to je všetko. Tak potom mi tvoja romantika pripadá dosť realistická... smile a snáď sa raz vyplní.

Brita

Není tady

#45 9. 10. 2008 11:12

Judinka
♥♥♥♥---

Být romantik je životní postoj, ať už se jedná o romantismus bolestínský, kýčovitý, milující krásno, umění  a poezii nebo pseudoromantismus hysteriků.....naprostý opak romantiků je přízemní, prakticky založený  konzument....Nechte romantiky žít, ať už mají jakékoliv mouchy, kdyby jich (nás) nebylo wink neboť i já se mezi ně počítám, svět by byl po*né, neladané  místo k žití (nesčetněkrát horší než je teď). Chápu Venuši a Ivanu, (jejich zranitelnost je mi docela sympatická), chápu i jejich názory, možná tím, že jsem jim věkově blízká vissla .....A kolipak je Salimko tobě, že jsi tak nesmlouvavá?

Není tady

#46 9. 10. 2008 11:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja? va Nesmlouvavá? Prečo...? Mám 41 rokov a tá romantika by sa tiež našla, ale... proste po životných skúsenostiach mám primerané očakávania a aj romantiku si hľadám a vyrábam aj sama. A nakoniec mi to je jedno, ako to má kto nastavené, len mi kočky nepripadajú veľmi šťastné(teda Ivanka už aj áno) s tým svojím nastavením, to je celé. Ak sú spokojné, tak nič proti ničomu; ak nie, tak snáď by šlo niečo na tom nastavení zmeniť, nie? wink

Brita

Není tady

#47 9. 10. 2008 11:26

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Ivana se vyziva v roli obeti, to je evidentni. Poloha ublizene ji vyhovuje zkratka nejvic.

Upravil(a) baba.jaga (9. 10. 2008 11:26)

42!

Není tady

#48 9. 10. 2008 12:01

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

baba.jaga napsal(a):

Ivana se vyziva v roli obeti, to je evidentni. Poloha ublizene ji vyhovuje zkratka nejvic.

Vůbec se necítím jako oběť. Naopak si myslím, že jsem se na rozpadu svého manželství podílela z větší části. Jen to do jisté míry "omlouvá" moje bezbřehá naivita a důvěřivost k BM.
Nezastírám však, že mě náš rozchod moc mrzí a asi nikdy v životě už mrzet nepřestane a že na svého BM budu vždy myslet s láskou.
Jinak se řadím též mezi romantiky, ale v telenovelách a harleqinkách se nevyžívám, ty jsou mi spíš po*né. Ale třeba poslouchat hezkou hudbu u voňavé svíčky nebo procházka přírodou, moře, voda, kytky, stromy, to se mi líbí a užívám si to moc. Ani u toho nemusím mít společnost, spíš naopak.

Není tady

#49 9. 10. 2008 12:12

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

baba.jaga napsal(a):

já teda v projektu "Sesazení BM z peidestalu" u Ivany cítím (čtu) vééélkýý pokrok stolt

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#50 9. 10. 2008 12:21

hrosanek
Host

Ivanko neznám Tě, ale tvoje příspěvky čtu dlouho a tvůj postoj chápu, resp. je mi blízký. Teda vývoj postoje, přece jen v tvých příspěvcích cítím velký posun. Neexistuje návod, jak být šťastný a spokojený. Stačí ke štěstí, když budeš spokojená, najdeš svůj klid a pohodu. Pokud máš ještě někoho potkat, měl by to být přirozený proces a ne hledání za každou cenu. Hledání, protože nechci být sám. Na to musí mít člověk chuť a něco nabídnout i tomu druhému. Ne jenom postoj:"Haló já Tě chci a potřebuju, protože nechci být sám." Přesto Ti přeju, aby Tě to ještě jednou přepadlo. pussa

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí