6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Já jen vím že lékař zjistí pohmatem těhotenství až, nebo už od 6. týdne. Děložní čípek je uzařený.
Není tady
Já vím že se uzavře okolo šestého týdne. Já jsem první těhotenství zjistila 28 DC a hned jsem volala doktorce. Ta mi řekla že můžu přijít nejdřiv za 14 dní že dřív nic nezjistí. Řekla že hrdlo je uzavřené a tudíž to vypadá nadějně. Vypsala mi lístek na UZ a tam to hned potvrdili.
Není tady
pafli odpovídala jsem ti na starym babinetu,tak tam skoč a ještě chci dodat že čípek je opravdu uzavřený a produkuje hlen který brání spermijím v průniku do dělohy. Myslim že se tak stane hned po zahnízdění, ale nejsem si jistá..
Není tady
Cervikální index
Vyšetření děložního hrdla (cervix uteri), obvykle pro vyšetřní neplodnosti. Hodnotí se při něm velikost (otevření) děložní branky a vlastnosti a množství cervikálního hlenu. Při dostatečné tvorbě estrogenů je před ovulací děložní hrdlo otevřené, hlenu je hdně, je tažný a po zaschnutí na sklíčku pod mikroskopem připomíná kapradí.
související slovíčka: Cervix uteri, Cervikální hlen, Estrogen
Metoda přirozené antikoncepce založená na sledování děložního čípku. Před ovulací se děložní hrdlo rozšiřuje, čípek měkne a posunuje se výš, zatímco po ovulaci se hrdlo zužuje, čípek tuhne a sestupuje.
podlobněji v článku: Metody periodické abstinence
související slovíčka: Přirozená antikoncepce, Děložní čípek
To jsem na šla na http://www.sexus.cz/tema/11-sexuologick … amp;od=702
Není tady