29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Otec dítěte má soudem stanovenou povinnost platit výživné na dítě ve výši 1.000,-- Kč /měsíčně. Za dobu 7 měsíců poslal peníze pouze jednou, a to jen 500,-- Kč. Je možná na něj podat trestní oznámení pro zanedbání povinné výživy? Nebo co v takové situace dělat? Děkuji za radu.
Není tady
Pokud te neposle po dobu 6 mesicu ani korunu muzes,pokud te v te dobe poslal 5 kc nemuzes.
Není tady
Pochybuju,ze v nasem state s tim neco udelas.Ja v utery stravila na policii 3 hodiny sepisovanim trestniho oznameni za neplaceni vyzivneho BM.Sam policajt me rekl,ze je to tezko domahatelne.Takze my maminy se musime postarat sami,ze trest ,ze jsme si vzali takove d...i
Me,uz nastesti zbyvaji posledni 3 roky co budu zivit dceru.Syn,uz pracuje.Od roku 2002-05 jsem se musela postarat sama.Pak rok platil a ted opet neplati .
Musela jsem nastoupit do dvojsmeneho provozu na ukor deti.
Upravil(a) eremuruss (3. 10. 2008 10:02)
Není tady
Myslím, že pokud pracuje a Ty víš kde, můžeš podat na soud návrh na výkon rozhodnutí srážkami ze mzdy. A pokud nevíš zda a kde pracuje, můžeš požádat soud ( spolu s tím návrhem) aby to zjistil. Toto můžeš udělat i dříve než po uplynutí 6 měsíců.
Není tady
dojdi na sociálku a požádej o exekuci na plat....oni si ho najdou. Já to takhle měla a bylo to fakt rychlý.
Není tady
Podej návrh na výkon rozhodnutí. Jinými slovy je to exekuce.
Není tady
a exekutor po zjištění situace sám určí, jakým způsobem exekuci provede (z účtu, od zaměstnavatele z výplaty, movitý/nemovitý majetek, soc.dávky apod..)
Není tady