|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Luminko - Tvoje kolegyně jsou bezchybné krasavy, co? Když si dovolí takovým způsobem do Tebe jet.
Jak píšou holky, je to pro to, že jsi pro ně snadná oběť a vidí, že Ti ublíží.
Pokud děláš pro svou čistotu i vzhled dost, tak se jimi snaž nezaobírat a každou poznámku jim vrať.
Až bude kolegyně rejt do Tvých vlasů, tak jí řekni:" zato ty tvoje jsou bezchybné, viď?" 
Není tady
luminko, praktická rada
Píšeš, že má výhrady i maminka a dcera - tak se s nimi domluv, ať ti k něčemu dají jako dárek péči vizážisty nebo kadeřníka. Takovou tu "celkovou proměnu". Buď to pomůže, nebo okolí zjistí, že ta původní luminka byla lepší
Ale proč to nezkusit?
Není tady
helena napsal(a):
luminko, praktická rada http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Píšeš, že má výhrady i maminka a dcera - tak se s nimi domluv, ať ti k něčemu dají jako dárek péči vizážisty nebo kadeřníka. Takovou tu "celkovou proměnu". Buď to pomůže, nebo okolí zjistí, že ta původní luminka byla lepší http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Ale proč to nezkusit?
Heluš, to je výbornej nápad 
Není tady
PavlaH napsal(a):
luminko, víš proč se do tebe navážejí a ještě tak protikladným způsobem? Jsi výborná obět a oni si na tobě mohou zvednout svoj pošramocené sebevědomí. Tvůj úkol by měl znít - jak nedělat oběť. KOukni se na vlákno od macíka. Souvisí to se sebevědomím a tam také zaznělo hodně dobrých rad, které jsou přenositelné i pro tebe.
Tak teoreticky bych to věděla, jak nedělat oběť, taková sebevědomá ženská přijde a řekne mám novej účes, případně: všimla sis?, nebo: to koukáš. Mám novej účes, prostě mám a hotovo. Lidi jako já přijdou, ošívají se, mnou si prsty, šťourají se všude možně a zeptají se: myslíš, že bych to takhle mohla nosit, můžu jít vůbec mezi lidi? A většinou se jim dostane zápo*né odpovědi. Pak se ten člověk div neomlouvá, co si to dovolil, jít v tom, když mu to nesluší a slíbí, že už to příště neudělá. Nevím, jestli to tak je, ale já si to myslím. Myslím, že sebevědomý člověk tak nějak vyvolá dojem, že mu to sluší, i když to není přesně podle nějakých propočtů nějakých vizážistů, vždyť i sebevědomý člověk může udělat módní přehmat, ale tak nějak mu to odpustíme.
Není tady
luminka napsal(a):
PavlaH napsal(a):
luminko, víš proč se do tebe navážejí a ještě tak protikladným způsobem? Jsi výborná obět a oni si na tobě mohou zvednout svoj pošramocené sebevědomí. Tvůj úkol by měl znít - jak nedělat oběť. KOukni se na vlákno od macíka. Souvisí to se sebevědomím a tam také zaznělo hodně dobrých rad, které jsou přenositelné i pro tebe.
Tak teoreticky bych to věděla, jak nedělat oběť, taková sebevědomá ženská přijde a řekne mám novej účes, případně: všimla sis?, nebo: to koukáš. Mám novej účes, prostě mám a hotovo. Lidi jako já přijdou, ošívají se, mnou si prsty, šťourají se všude možně a zeptají se: myslíš, že bych to takhle mohla nosit, můžu jít vůbec mezi lidi? A většinou se jim dostane zápo*né odpovědi. Pak se ten člověk div neomlouvá, co si to dovolil, jít v tom, když mu to nesluší a slíbí, že už to příště neudělá. Nevím, jestli to tak je, ale já si to myslím. Myslím, že sebevědomý člověk tak nějak vyvolá dojem, že mu to sluší, i když to není přesně podle nějakých propočtů nějakých vizážistů, vždyť i sebevědomý člověk může udělat módní přehmat, ale tak nějak mu to odpustíme.
Jo a to je asi ten problém /já ho mám taky/ - oni totiž ti sebevědomí sice přijdou jako kingové, ale možná mají taky malou dušičku a jen se prsí. Já jsem se lety naučila, že když mám hlavu nahoru a tvářím se jako borec, tak to lidi berou, i když se tak necítím. Když dám najevo pochyby /kterých mám o sobě milion/, tak mi začne každý říkat, co si mám myslet a cítit a jak se mám chovat atd... Což mě zase srazí dolu. Ona upřímnost není někdy úplně na místě. hlavně pro nás s malým sebevědomím. Já jsem hodně otevřená a dlouho jsem si myslela, že to lidi kolem mě berou. Není to tak, berou toho, kdo se tváří jako borec, i když je to blbec.
Není tady
Tak jsem to dneska konzultovala s kolegyní, která do mě před 4mi lety taky ošklivě rýpala (kolikrát se myju), a teď se mi podařilo dostat ji na svoji stranu. Povídám jí, že dělám to, co ostatní, ráno si vyčistím zuby, učešu se, šplíchnu deodorant do podpaží, namaluju se (to dřív nebývalo), proč tedy působím špinavě. A ona mi řekla, že vypadám neupravená a že skutečně neví, čím to je a co by mi poradila, že si už prostě neví rady. A že když jsem na tom psychicky hůř, tak i hůř vypadám. Jediné, co mi radí, je vykašlat se na to a bavit se o něčem jiném, uklízet, zdobit byt na Velikonoce, mít z toho radost, tak jako ona.
Dneska se mě ještě snažila dorazit dcera. Že prý spolužačky si s matkami půjčují oblečení, což ona kvůli mé tloušťce nemůže.
Upravil(a) luminka (18. 3. 2009 1:38)
Není tady

Luminko - přesně tak
"sebevědomý člověk tak nějak vyvolá dojem, že mu to sluší, i když to není přesně podle nějakých propočtů nějakých vizážistů, vždyť i sebevědomý člověk může udělat módní přehmat, ale tak nějak mu to odpustíme."
Teoreticky to máš zmáknuté skvěle. Teď už stačí jen jedno - stát se jím - a máš vystaráno 
Upravil(a) mashanka (18. 3. 2009 5:40)
Není tady

Suzie napsal(a):
luminka napsal(a):
PavlaH napsal(a):
Jo a to je asi ten problém /já ho mám taky/ - oni totiž ti sebevědomí sice přijdou jako kingové, ale možná mají taky malou dušičku a jen se prsí. Já jsem se lety naučila, že když mám hlavu nahoru a tvářím se jako borec, tak to lidi berou, i když se tak necítím. Když dám najevo pochyby /kterých mám o sobě milion/, tak mi začne každý říkat, co si mám myslet a cítit a jak se mám chovat atd... Což mě zase srazí dolu. Ona upřímnost není někdy úplně na místě. hlavně pro nás s malým sebevědomím. Já jsem hodně otevřená a dlouho jsem si myslela, že to lidi kolem mě berou. Není to tak, berou toho, kdo se tváří jako borec, i když je to blbec.
ale ony neexistují jen extrémy. Zdravé sebevědomí přece neznamená, že se člověk tváří jako borec a dělá ze sebe co není. Zdravě sebevědomý člověk vůbec nemá potřebu řešit, jak se tvářit.
Není tady
Že prý spolužačky si s matkami půjčují oblečení, což ona kvůli mé tloušťce nemůže.
To znám... oblečení nemohla, ale nové punčocháče, botičky a šminky kdykoli...
Taky jsem si vyslechla, jak jsem tlustá - to se to děvence kecalo, když jí bylo o 25 míň a neměla tři děti - dneska má jedno, k tomu kolem 80 kg a JÁ nosím velikost 46
(a mívala jsem taky 54).
Není tady
Luminko, sebevědomí a prsit se a vykašlat se na "dobré mínění" ostatních. Ona ta krása uvnitř pak vsákne i napovrch..
Není tady
luminko na dceru se vyprdni. já moc neuznávám tohle půjčování oblečení mezi matkou a dcerou ... matka i dcera by se měly oblékat každá úměrně věku ... proč ze sebe puboška dělat starší než je a matka zase lítat jako náctka .. každej věk má svoje, v určitém věku by se měla ženská oblíkat víc aby měla šmrnc, ne chodit jako puboška ..
a na kolegyně se vykašli 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
luminko na dceru se vyprdni. já moc neuznávám tohle půjčování oblečení mezi matkou a dcerou ... matka i dcera by se měly oblékat každá úměrně věku ... proč ze sebe puboška dělat starší než je a matka zase lítat jako náctka .. každej věk má svoje, v určitém věku by se měla ženská oblíkat víc aby měla šmrnc, ne chodit jako puboška ..
a na kolegyně se vykašli
Tak tohle je přesný 
Navíc bych dodala a berušce objasnila, že i kdybychom spolu měly stejnou velikost, tak by nebyla má povinnost jí cokoli půjčit , ale má dobrá vůle .
ještě že mám synka- a půl
.. nikdo mi nebude krást sukně 
Není tady
čekáš chlapečka 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
čekáš chlapečka
Jo
bude to další mužskej doma

Není tady
Amriana napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
čekáš chlapečka
Jo
![]()
bude to další mužskej doma
![]()
teda Amri, tak to budeš doma jako růže mezi trním
kluci jsou fajn, já bych toho svýho neměnila 
už máte jméno ?
Není tady
helena napsal(a):
Že prý spolužačky si s matkami půjčují oblečení, což ona kvůli mé tloušťce nemůže.
To znám... oblečení nemohla, ale nové punčocháče, botičky a šminky kdykoli... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png Taky jsem si vyslechla, jak jsem tlustá - to se to děvence kecalo, když jí bylo o 25 míň a neměla tři děti - dneska má jedno, k tomu kolem 80 kg a JÁ nosím velikost 46 http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png (a mívala jsem taky 54).
Tak u mě děti za tu tloušťku opravdu nemohou, po druhém dítěti - to je ta dcera - jsem vážila míň než po prvním a blížila se své "svatební" váze. Přibírat jsem začala později. A opravdu nevím, co by si chtěla půjčit, žádné výkřiky módy ve skříni nemám. A kdybych si půjčila já, ještě by nadávala, že jsem to ušpinila nebo roztrhla.
Není tady
luminko, já nevím, jak to říct, abych tě neurazila, ale přijdeš mi hrozně taková - ušláplá 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
luminko, já nevím, jak to říct, abych tě neurazila, ale přijdeš mi hrozně taková - ušláplá
Nikdo se nenarodí ušláplý, to ho někdy někdo musí ušlápnout, aby byl ušláplý.
Není tady
luminka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Ale ty si libuješ v tom svém ušlápnutí
.
Není tady
luminka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
jenže on si k tobě lumi každej dovolí jen to co mu dovolíš ty ... sama si to všechno necháváš líbit, já nevím, co blázníš, proč se chováš, jakobys snad byla něco míň jak ostatní 
Není tady
Tak už se některé případy mého prasátkovství trochu vysvětlily. Jedna kolegyně mi řekla, že si dělá srandu a já se tomu nezasměju, protože jsem morous. A ta, co nesnášela tahání vidličky po zubech a usykávala při skřípání vidličkou po talíři, odešla, a pár lidí, co s ní stolovali, si oddechlo, že už se můžou v klidu najíst. Byl to spíš její problém, než můj.
Není tady
no mě osobně teda nepřijde vtipný, pokud ze mě někdo dělá čuně ... ale prostě na to kašli, klídeček, pohodička, přece by ses nenechala rozhodit 
Není tady
A kdybych si půjčila já, ještě by nadávala, že jsem to ušpinila nebo roztrhla.
??? Chceš tím říct, že bys na půjčené oblečení nedávala bacha a vrátila ho špinavé nebo poškozené?
Není tady

luminka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
to je sice pravda, ale aby ho mohl někdo ušlápnout, musí se přikrčit a nechat
Není tady
helena napsal(a):
A kdybych si půjčila já, ještě by nadávala, že jsem to ušpinila nebo roztrhla.
??? Chceš tím říct, že bys na půjčené oblečení nedávala bacha a vrátila ho špinavé nebo poškozené?
To nechci říct, že jsem neopatrná, ale že mám smůlu, většinou se rozbije to, co právě nejvíc hlídám. Teď mám většinou každou noc sen, že jsem něco pokazila a omlouvám se.
Není tady