Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 7. 10. 2008 13:18

x21365
Host

Re: Moderní doba a tradice

lollollollollollol řvu tady smíchy, Klubíčko tummenupptummenupp
Jsem také Husákovo dítě , ve co popisujete pamatuju včetně výletů do technického muzea atd.
Pamatujete ty fronty na ty blbý vložky a toaletní papír ?? Ten děsnej, skládanej ............   a vůně borové vody usch

#177 7. 10. 2008 13:24

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

naše vesnická pani prodavačka nám balila vložky do papírovejch pytlíků, aby nebylo vidět, co to je lol  když jsme si o ně řikali, tak jen šeptem lol

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#178 7. 10. 2008 13:25

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem svou první menstruaci dostala na dětském táboře a paní vychovatelka mi dala tu vložku v sítce a já nevědla jak jí tam udržím.Ještěže jsemměla krabičku poslední záchrany a vždy si jí přichytila zavíracím špendlíkem. Jen jsem se při vybice modlila, aby se neotevřel... usch

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#179 7. 10. 2008 13:39

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Nejhorší bylo, jak se to pořád pousovalo, já tahle jednou lezla do kopce a fakt jsem jí měla až na zádech.smile Máma mi vyprávěla, že měli nějaké kalhotky na knoflík či co.
Já jsem také z generace Husákových dětí a hlavně nedám dopustit na křídla a night vložky. Na noc jsem si dávala 2 Lidie za sebe a stejně mohla měnit prostěradlo skoro pokaždé.
A po porodu, jak to na mě naházeli a bylo vyřešeno no děs.

Není tady

#180 7. 10. 2008 14:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Náhodou, vložky byly bezva na pašování marek, když jsme jezdívali na družební (rozuměj nákupní) zájezdy do NDR. I když vás na celnici svlíkli do prádýlka, až TAM nelezli.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#181 7. 10. 2008 14:30

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Jasně, pašování.... to byla taky tradice...
S láskou vzpomínám, jak jsem jako malá holčička byla uložena ve spacím vagóně ve vlaku z Bulharska na polštář, který nebyl vycpán peřím, ale pytlíky kakaa... smile a bylo mi nařízeno, že mám dělat , jako že spinkám smile
A kozačky z NDR jsme vezli přilepený pod chladičem...
Taky jste pašovali?

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#182 7. 10. 2008 14:33

hrosanek
Host

Jessika napsal(a):

A kozačky z NDR jsme vezli přilepený pod chladičem...
Taky jste pašovali?

No my jsme každý podzim jely s mamkou v odrbných botech do NDR, byla jsem tam oblečena do nových úžasných kozaček a měla povolení prolítnout vším bahnem v okolí, aby nebylo poznat, že jsou nové. big_smile

#183 7. 10. 2008 14:36

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

ne...NIKDY...big_smilebig_smilebig_smilebig_smile -nebyla příležitost..tedy pašovat tongue ...já jen pamatuju kdy tatka kamarádil  s rusákama a jak od nich nosil třeba kávovar nebo donesl "šašlik" - rozuměj - gril na ražničí...a takový pdoboný technický vymoženosti který se u nás tenkrát vubec nevideli...  usch  big_smilebig_smile

Upravil(a) adra (7. 10. 2008 14:36)

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#184 7. 10. 2008 14:51

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Nepašovali. Naši nemohli tenkrát ani do Madarska, NDR ani Jugošky:(

Není tady

#185 7. 10. 2008 14:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

No jéje - dětičky jsem oblíkala převážně v NDR. Výběr i ceny zajímavější, než tady. Dceři asi pětileté jsem dovezla kozačky-natahovačky, které tu vůbec v té velikosti nebyly a navíc vyšly na 9,- marek (marka = 3,. Kčs). Bavlněná pyžamka a košilky, trička za 1 - 1,5 marky, botičky Salamandry pro mě, pěny do koupele, métský salám, ovocné granulované čajíčky...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#186 7. 10. 2008 14:59

hrosanek
Host

Klubko napsal(a):

To museli být úplně bez pasů. Jinak NDR byl stát, kam se mohlo bez doložky resp. příslibu.

#187 7. 10. 2008 15:00

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Misa II napsal(a):

lollollollollollol řvu tady smíchy, Klubíčko tummenupptummenupp
Jsem také Husákovo dítě , ve co popisujete pamatuju včetně výletů do technického muzea atd.
Pamatujete ty fronty na ty blbý vložky a toaletní papír ?? Ten děsnej, skládanej ............   a vůně borové vody usch

V souvislosti s tím toal. papírem koloval vtip - prej proč je toaleťák dvouvrstvý. Aby jsme mohli kopii posílat na UVKSČ lol

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#188 7. 10. 2008 15:03

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

hrosanek napsal(a):

Klubko napsal(a):

To museli být úplně bez pasů. Jinak NDR byl stát, kam se mohlo bez doložky resp. příslibu.

Bingo, ano byli bez pasůsmile
A i do NDR jsi potřebovala vyjádření zaměstnavatele:)

Není tady

#189 7. 10. 2008 15:07

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

helena napsal(a):

No jéje - dětičky jsem oblíkala převážně v NDR. Výběr i ceny zajímavější, než tady. Dceři asi pětileté jsem dovezla kozačky-natahovačky, které tu vůbec v té velikosti nebyly a navíc vyšly na 9,- marek (marka = 3,. Kčs). Bavlněná pyžamka a košilky, trička za 1 - 1,5 marky, botičky Salamandry pro mě, pěny do koupele, métský salám, ovocné granulované čajíčky...

Já  kráva jsem si šla jednou taky nakoupit do NDR. Bylo mě čerstvých osumnáct a byla jsem na prázdninách u tety ve Varech. Pěkně  jsem autobusem dojela na Boží dar a pěšky šlapala přes přechod abych záhy zjistila že v NDR mají státní svátek a všechno zavřené.Tak mě na.srali, že jsem  tam víckrát  nechtěla.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#190 7. 10. 2008 15:21

Nick3594
Host

Já byla v NDR na pionýráku to mi bylo asi tak 12 a přivezla jsem domů vanilkové pruty a barevné a čokoládové zdobení na cukroví. To tady vůbec nebylo big_smile. Máma mě chválila, jak jsem nesmírně šikovná, páč jsem to ani nedostla za úkol. Jo a trička, který jsem si tam tenkrát koupila, nosím dodnes lol. Safra a to už je.....25 let va big_smile.

#191 7. 10. 2008 15:22

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Jeje Helí omlouvám se  pussa, došlo mi to až teď, co jsem vymňoukla.
To nebylo myšleno na Tebe lol

helena napsal(a):

V rámci branné výchovy se taky střílelo ze vzduchovek. Někdy i v tom oblečku a po běhu. A zkoušelo se ze znalostí zbraní hromadného ničení a bojových plynů - tabun, sarin, soman... http://grafika.profitux.cz/images/smiles/145.gif
Romčo, ještě jednou řekni "šedovlasá Helenka" a uvidíš http://grafika.profitux.cz/images/smiles/101.gif Já si vlásky barvím http://grafika.profitux.cz/images/smiles/004.gif

Není tady

#192 7. 10. 2008 15:27

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

hrosanek napsal(a):

Klubko napsal(a):

Bingo, ano byli bez pasůsmile
A i do NDR jsi potřebovala vyjádření zaměstnavatele:)

teď chápu, po kom jsi takový rebel lol
ty geny, ty geny...

Není tady

#193 7. 10. 2008 15:28

Kuba
♥♥♥♥---

Pisatel napsal(a):

helena napsal(a):

V rámci branné výchovy se taky střílelo ze vzduchovek. Někdy i v tom oblečku a po běhu. A zkoušelo se ze znalostí zbraní hromadného ničení a bojových plynů - tabun, sarin, soman... http://grafika.profitux.cz/images/smiles/145.gif
Romčo, ještě jednou řekni "šedovlasá Helenka" a uvidíš http://grafika.profitux.cz/images/smiles/101.gif Já si vlásky barvím http://grafika.profitux.cz/images/smiles/004.gif

Rád přinesu baraklyr či nějakou nátěrovou hmotu lol
No nebýt takových cvičení jistě by Š+G nenapsali tak krásnou povídečku o branném cvičení naší školy. lol tongue

A Slávek Janoušek by asi taky nenapsal písničku pochodové cvičení gloria

...
Jansová mi řekla Slávi
Přendej mi přes ruku gumku jo
Kapuca hele mi sjela z hlavy
Na svačinu mám šunku

Náhle je na světě hezky
I v pásmu zamoření
Držíme se za pytlíky
A jdem s Jansovou v rozechvění
...
godliketummenupp

Není tady

#194 7. 10. 2008 15:29

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

já mám malou hlavu - velikost masky č. 2.,  přidělena mi byla vel. č. 6. Dvojky nebyly a šestky přebývaly...

Není tady

#195 7. 10. 2008 15:33

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Strašně jsem po šátkování chtěla nosit pionýrský kroj aspoň týden, jak nám říkala souška skupinová vedoucí .- aby všichni věděli, že jsem se stala pionýrem. Dodnes nechápu, co natom našim tak vadilo. big_smile
jak mi hovořila z duše Helenka Součková z knížkky "Hrdý Budžes"!!! Ty plíčky na smetaně, vracení obědů v jídelně...
sestřenka recitovala Mikulášovi básničku "Lenin byl hodný člověk. Lenin měl děti rád! Učte se, děti, říkal Lenin"....
A já si přála ve třetí třídě, aby mě vzali na Rudý náměstí v Moskvě. Ach, jaké jsme byly nevinné děti!!

Není tady

#196 7. 10. 2008 15:37

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

já to naprosto chápu, Kuki
taky mně nejvíc s.e.r.e jak ty komouši pr.z.n.i.l.i dětský dušičky
ještě dneska se klepu vzteky, když si uvědomím tu manilupaci už od 1.třídy... offtopic

Není tady

#197 7. 10. 2008 15:39

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

lolloltummenupp

Kukačka napsal(a):

já mám malou hlavu - velikost masky č. 2.,  přidělena mi byla vel. č. 6. Dvojky nebyly a šestky přebývaly...

Není tady

#198 7. 10. 2008 15:45

sisa70
♥♥♥♥♥--

Jessika napsal(a):

já to naprosto chápu, Kuki
taky mně nejvíc s.e.r.e jak ty komouši pr.z.n.i.l.i dětský dušičky
ještě dneska se klepu vzteky, když si uvědomím tu manilupaci už od 1.třídy... offtopic

...už v mateřský školce. Nepamatuju si z dětských let žádnou básničku, až na jednu a tu umím teda naprosto dokonale:

Ďéduška maróz, jolku nam priňós.
Lůče jolky nět, što prinjos nam děd.

gloria

Některý ženský jsou strašně dětinský. Nedávno mi jedna vlezla do koupelny a potopila mi všechny moje lodičky. Woody Allen

Není tady

#199 7. 10. 2008 15:49

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

a to já jich umím víc!! A těch písniček!!
Pusť vsjegdá búdět solnce, pusť vsjegdá búdět mama....Kamandír geroj geroj Čapájev...
nejlepší je, co si to pamatuje lidí, vždycky po půlnoci při pařbách. Tomu už konkuruje pak jen Michal David a jeho "já chci žít nonstop!"

Není tady

#200 7. 10. 2008 15:54

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Lidi, víte jak já jsem trpěla, že jsem nebyla pionýrem! Jediná ze třídy. Díky babičce. ONa by to nesnesla. A já tak toužila po tom šátku.
A když jsem si šla pro potvrzení na tábor do školy, tak mi to nedali, prý nepracuji v oddíle, tak nemůžu na tábor. To bylo slz. Ale táta řekl, "nebul, ho :-), pojedeš na tábor.! " A jela jsem, ale na jiný a epšísmile

Jo Jess, geny geny, babička i otec...

vím jak byla taky výstavka ruské výroby ve 2. třídě na základce a už tenhdy tam měl nějaký kluk digi hru Vlka a vejce. Já jí tak chtěla!!! Bože.
Přišla jsem plačky domů. Babička mi řekla, ať neřvu a dala mi hračku,kterou měla už pro nás se segrou k vánocům. Velkou kouli, která když se zatřásla měnila obrázky světových měst. Řekla ať si to vezmu do školy a ukážu co Soudruzi v USA umísmile))

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí