29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
řvu tady smíchy, Klubíčko
Jsem také Husákovo dítě , ve co popisujete pamatuju včetně výletů do technického muzea atd.
Pamatujete ty fronty na ty blbý vložky a toaletní papír ?? Ten děsnej, skládanej ............ a vůně borové vody
naše vesnická pani prodavačka nám balila vložky do papírovejch pytlíků, aby nebylo vidět, co to je když jsme si o ně řikali, tak jen šeptem
Není tady
Já jsem svou první menstruaci dostala na dětském táboře a paní vychovatelka mi dala tu vložku v sítce a já nevědla jak jí tam udržím.Ještěže jsemměla krabičku poslední záchrany a vždy si jí přichytila zavíracím špendlíkem. Jen jsem se při vybice modlila, aby se neotevřel...
Není tady
Nejhorší bylo, jak se to pořád pousovalo, já tahle jednou lezla do kopce a fakt jsem jí měla až na zádech. Máma mi vyprávěla, že měli nějaké kalhotky na knoflík či co.
Já jsem také z generace Husákových dětí a hlavně nedám dopustit na křídla a night vložky. Na noc jsem si dávala 2 Lidie za sebe a stejně mohla měnit prostěradlo skoro pokaždé.
A po porodu, jak to na mě naházeli a bylo vyřešeno no děs.
Není tady
Náhodou, vložky byly bezva na pašování marek, když jsme jezdívali na družební (rozuměj nákupní) zájezdy do NDR. I když vás na celnici svlíkli do prádýlka, až TAM nelezli.
Není tady
Jasně, pašování.... to byla taky tradice...
S láskou vzpomínám, jak jsem jako malá holčička byla uložena ve spacím vagóně ve vlaku z Bulharska na polštář, který nebyl vycpán peřím, ale pytlíky kakaa... a bylo mi nařízeno, že mám dělat , jako že spinkám
A kozačky z NDR jsme vezli přilepený pod chladičem...
Taky jste pašovali?
Není tady
Jessika napsal(a):
A kozačky z NDR jsme vezli přilepený pod chladičem...
Taky jste pašovali?
No my jsme každý podzim jely s mamkou v odrbných botech do NDR, byla jsem tam oblečena do nových úžasných kozaček a měla povolení prolítnout vším bahnem v okolí, aby nebylo poznat, že jsou nové.
ne...NIKDY... -nebyla příležitost..tedy pašovat
...já jen pamatuju kdy tatka kamarádil s rusákama a jak od nich nosil třeba kávovar nebo donesl "šašlik" - rozuměj - gril na ražničí...a takový pdoboný technický vymoženosti který se u nás tenkrát vubec nevideli...
Upravil(a) adra (7. 10. 2008 14:36)
Není tady
Nepašovali. Naši nemohli tenkrát ani do Madarska, NDR ani Jugošky:(
Není tady
No jéje - dětičky jsem oblíkala převážně v NDR. Výběr i ceny zajímavější, než tady. Dceři asi pětileté jsem dovezla kozačky-natahovačky, které tu vůbec v té velikosti nebyly a navíc vyšly na 9,- marek (marka = 3,. Kčs). Bavlněná pyžamka a košilky, trička za 1 - 1,5 marky, botičky Salamandry pro mě, pěny do koupele, métský salám, ovocné granulované čajíčky...
Není tady
Klubko napsal(a):
To museli být úplně bez pasů. Jinak NDR byl stát, kam se mohlo bez doložky resp. příslibu.
Misa II napsal(a):
řvu tady smíchy, Klubíčko
Jsem také Husákovo dítě , ve co popisujete pamatuju včetně výletů do technického muzea atd.
Pamatujete ty fronty na ty blbý vložky a toaletní papír ?? Ten děsnej, skládanej ............ a vůně borové vody
V souvislosti s tím toal. papírem koloval vtip - prej proč je toaleťák dvouvrstvý. Aby jsme mohli kopii posílat na UVKSČ
Není tady
hrosanek napsal(a):
Klubko napsal(a):
To museli být úplně bez pasů. Jinak NDR byl stát, kam se mohlo bez doložky resp. příslibu.
Bingo, ano byli bez pasů
A i do NDR jsi potřebovala vyjádření zaměstnavatele:)
Není tady
helena napsal(a):
No jéje - dětičky jsem oblíkala převážně v NDR. Výběr i ceny zajímavější, než tady. Dceři asi pětileté jsem dovezla kozačky-natahovačky, které tu vůbec v té velikosti nebyly a navíc vyšly na 9,- marek (marka = 3,. Kčs). Bavlněná pyžamka a košilky, trička za 1 - 1,5 marky, botičky Salamandry pro mě, pěny do koupele, métský salám, ovocné granulované čajíčky...
Já kráva jsem si šla jednou taky nakoupit do NDR. Bylo mě čerstvých osumnáct a byla jsem na prázdninách u tety ve Varech. Pěkně jsem autobusem dojela na Boží dar a pěšky šlapala přes přechod abych záhy zjistila že v NDR mají státní svátek a všechno zavřené.Tak mě na.srali, že jsem tam víckrát nechtěla.
Není tady
Já byla v NDR na pionýráku to mi bylo asi tak 12 a přivezla jsem domů vanilkové pruty a barevné a čokoládové zdobení na cukroví. To tady vůbec nebylo . Máma mě chválila, jak jsem nesmírně šikovná, páč jsem to ani nedostla za úkol. Jo a trička, který jsem si tam tenkrát koupila, nosím dodnes
. Safra a to už je.....25 let
.
Jeje Helí omlouvám se , došlo mi to až teď, co jsem vymňoukla.
To nebylo myšleno na Tebe
helena napsal(a):
V rámci branné výchovy se taky střílelo ze vzduchovek. Někdy i v tom oblečku a po běhu. A zkoušelo se ze znalostí zbraní hromadného ničení a bojových plynů - tabun, sarin, soman... http://grafika.profitux.cz/images/smiles/145.gif
Romčo, ještě jednou řekni "šedovlasá Helenka" a uvidíš http://grafika.profitux.cz/images/smiles/101.gif Já si vlásky barvím http://grafika.profitux.cz/images/smiles/004.gif
Není tady
Klubko napsal(a):
hrosanek napsal(a):
Klubko napsal(a):
Bingo, ano byli bez pasů
A i do NDR jsi potřebovala vyjádření zaměstnavatele:)
teď chápu, po kom jsi takový rebel
ty geny, ty geny...
Není tady
Pisatel napsal(a):
helena napsal(a):
V rámci branné výchovy se taky střílelo ze vzduchovek. Někdy i v tom oblečku a po běhu. A zkoušelo se ze znalostí zbraní hromadného ničení a bojových plynů - tabun, sarin, soman... http://grafika.profitux.cz/images/smiles/145.gif
Romčo, ještě jednou řekni "šedovlasá Helenka" a uvidíš http://grafika.profitux.cz/images/smiles/101.gif Já si vlásky barvím http://grafika.profitux.cz/images/smiles/004.gifRád přinesu baraklyr či nějakou nátěrovou hmotu
No nebýt takových cvičení jistě by Š+G nenapsali tak krásnou povídečku o branném cvičení naší školy.![]()
A Slávek Janoušek by asi taky nenapsal písničku pochodové cvičení
...
Jansová mi řekla Slávi
Přendej mi přes ruku gumku jo
Kapuca hele mi sjela z hlavy
Na svačinu mám šunku
Náhle je na světě hezky
I v pásmu zamoření
Držíme se za pytlíky
A jdem s Jansovou v rozechvění
...
Není tady
Strašně jsem po šátkování chtěla nosit pionýrský kroj aspoň týden, jak nám říkala souška skupinová vedoucí .- aby všichni věděli, že jsem se stala pionýrem. Dodnes nechápu, co natom našim tak vadilo.
jak mi hovořila z duše Helenka Součková z knížkky "Hrdý Budžes"!!! Ty plíčky na smetaně, vracení obědů v jídelně...
sestřenka recitovala Mikulášovi básničku "Lenin byl hodný člověk. Lenin měl děti rád! Učte se, děti, říkal Lenin"....
A já si přála ve třetí třídě, aby mě vzali na Rudý náměstí v Moskvě. Ach, jaké jsme byly nevinné děti!!
Není tady
já to naprosto chápu, Kuki
taky mně nejvíc s.e.r.e jak ty komouši pr.z.n.i.l.i dětský dušičky
ještě dneska se klepu vzteky, když si uvědomím tu manilupaci už od 1.třídy...
Není tady
Kukačka napsal(a):
já mám malou hlavu - velikost masky č. 2., přidělena mi byla vel. č. 6. Dvojky nebyly a šestky přebývaly...
Není tady
Jessika napsal(a):
já to naprosto chápu, Kuki
taky mně nejvíc s.e.r.e jak ty komouši pr.z.n.i.l.i dětský dušičky
ještě dneska se klepu vzteky, když si uvědomím tu manilupaci už od 1.třídy...
...už v mateřský školce. Nepamatuju si z dětských let žádnou básničku, až na jednu a tu umím teda naprosto dokonale:
Ďéduška maróz, jolku nam priňós.
Lůče jolky nět, što prinjos nam děd.
Není tady
a to já jich umím víc!! A těch písniček!!
Pusť vsjegdá búdět solnce, pusť vsjegdá búdět mama....Kamandír geroj geroj Čapájev...
nejlepší je, co si to pamatuje lidí, vždycky po půlnoci při pařbách. Tomu už konkuruje pak jen Michal David a jeho "já chci žít nonstop!"
Není tady
Lidi, víte jak já jsem trpěla, že jsem nebyla pionýrem! Jediná ze třídy. Díky babičce. ONa by to nesnesla. A já tak toužila po tom šátku.
A když jsem si šla pro potvrzení na tábor do školy, tak mi to nedali, prý nepracuji v oddíle, tak nemůžu na tábor. To bylo slz. Ale táta řekl, "nebul, ho :-), pojedeš na tábor.! " A jela jsem, ale na jiný a epší
Jo Jess, geny geny, babička i otec...
vím jak byla taky výstavka ruské výroby ve 2. třídě na základce a už tenhdy tam měl nějaký kluk digi hru Vlka a vejce. Já jí tak chtěla!!! Bože.
Přišla jsem plačky domů. Babička mi řekla, ať neřvu a dala mi hračku,kterou měla už pro nás se segrou k vánocům. Velkou kouli, která když se zatřásla měnila obrázky světových měst. Řekla ať si to vezmu do školy a ukážu co Soudruzi v USA umí))
Není tady