|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Zavolala jsem na vojenskou zdravotní pojištovnu-že každého doktora se v počítači objeví moje dávná trvalá adresa.Už dlouho jsem přestěhovaná,všude o tom ví a tak je to dost nepraktické doktory pořád hlídat,když vezmou do ruky pero,aby ji někam nenepsali.
Jenže v pojištovně mi řekli,že to tak je a nijak a nikde se to nedá změnit.
Prostě si to musím hlídat.
Máte s tím někdo lepší zkušenosti?
Není tady
Roseanne napsal(a):
Zavolala jsem na vojenskou zdravotní pojištovnu-že každého doktora se v počítači objeví moje dávná trvalá adresa.Už dlouho jsem přestěhovaná,všude o tom ví a tak je to dost nepraktické doktory pořád hlídat,když vezmou do ruky pero,aby ji někam nenepsali.
Máte s tím někdo lepší zkušenosti?
Neví to tam,kde jsi to nenahlásila.:)Každý doktor má svůj systém a pacienti si musí hlásit veškeré změny sami,doktor si to potom zapíše.Všimni s,že v čekárnách máš i napsáno...změnu pojištovny hlašte lékaři,to si taky pojištovny nehlásí přece samy.A tak to je i s jakoukoliv jinou změnou.
Není tady
panthe napsal(a):
Roseanne napsal(a):
Máte s tím někdo lepší zkušenosti?Neví to tam,kde jsi to nenahlásila.:)Každý doktor má svůj systém a pacienti si musí hlásit veškeré změny sami,doktor si to potom zapíše.Všimni s,že v čekárnách máš i napsáno...změnu pojištovny hlašte lékaři,to si taky pojištovny nehlásí přece samy.A tak to je i s jakoukoliv jinou změnou.
Roseanne, mám úplně stejnou zkušenost.
Panthe, samozřejmě jsem to nahlásila všem doktorům, ke kterým pravidelně chodím (obvoďák, gynda, zubař). Když mě ale z gyndy poslali na ultrazvuk do porodnice, tak se mě nikdo na bydliště neptal (vlastně se mě neptali na nic), až když jsem došla domů a četla jsem si výsledek vyšetření (vyjetý z počítače), tak jsem na něm objevila, že je tam uvedená má původní adresa a to ještě dosti zkomolená. Jako ulici uvedli město, kde jsem bydlela (přitom jsme tam měli normálně pojmenované ulice) a jako město, tam uvedli název okresu.
Přitom před vyšetřením ještě po mně chtěli občanku - kde je samozřejmě nová správná adresa a těhotenskou průkazku - kde je také nová právná adresa.
Není tady
Pokud nemá doktor přímo nějaký problém a nezavolá na pojišťovnu, kde by mu třeba tu novou adresu sdělili,tak Zp tohle nehlídá a lékařům nic nehlásí, vše je na základě RČ,až,když je problém, bádá se víc. Takže změnu adresy si musí člověk fakt hlídat sám.

Míry v 1,5roce: 10,6 kg a 83 cmNení tady
No ona ta adresa není až tak důležitá, nejdůležitější je rodné číslo,to je vlastně tvoje evidenční číslo v pojištovně,pod tím jsi evidovaná všude.U nás(jsem zdravotní sestra na ambulanci) kolikrát přijde pacient s žádankou a má tam napsané jen město,nebo i vůbec nic,ale neřeší se to.Důležité je,aby tu adresu měli správně na pojištovně.Kolikrát pacient u nás nenahlásí nové bydliště a nic se neděje,pokud si to nahlásil na pojištovnu.U nás je to spíš pro naší potřebu...poslat telegram,výsledky..atd.
Není tady

Jenže já už jsem se stěhovala dvakrát!-vždycky změna všech dokladů a všude to funguje.
Jenom mě děsí ten fakt že mi řekli že ta stará adresa je tam NAPOŘÁD a už NIKDY a NIKDE se to nedá změnit..
Prostě to nechápu 
Není tady
Roseanne napsal(a):
Jenže já už jsem se stěhovala dvakrát!-vždycky změna všech dokladů a všude to funguje.
Jenom mě děsí ten fakt že mi řekli že ta stará adresa je tam NAPOŘÁD a už NIKDY a NIKDE se to nedá změnit..
Prostě to nechápu
Kde je napořád?Přece tam,kde ji nahlásíš,ji musí přepsat..u všech doktorů i na pojištovně.Všude už mají počítače.Jedině snad,když ti dají nějaký dokument,který se dělal v době,kdy jsi ještě bydlela na staré adrese?
Není tady

Ale to mi právě v té pojištovně řekli-že to už NIKDY A NIJAK nelze změnt,v žadné jejich databázi!
Že už napořád to budu u doktorů muset hlásit..
Není tady
Roseanne napsal(a):
Ale to mi právě v té pojištovně řekli-že to už NIKDY A NIJAK nelze změnt,v žadné jejich databázi!
Že už napořád to budu u doktorů muset hlásit..
Ano to není povinnost pojištovny hlásit lékařům tvoje bydliště,to si musíš hlídat sama.Takže když to nahlásíš na pojištovnu a všem svým doktorům,tak budeš mít všude novou adresu,ne???A
Není tady

Novou adresu budu muset hlásit doktorům vždy a všude-prostě proto,že pojištovna si nechá adresu starou a ta se změnit nedá,jakmile doktor zadá moje rodné číslo,tak se mu ukáže a já musím říct-tahle adresa už neplatí.To se celou dobu snažím vysvětlit.
Není tady
Roseanne napsal(a):
Novou adresu budu muset hlásit doktorům vždy a všude-prostě proto,že pojištovna si nechá adresu starou a ta se změnit nedá,jakmile doktor zadá moje rodné číslo,tak se mu ukáže a já musím říct-tahle adresa už neplatí.To se celou dobu snažím vysvětlit.
To je blbost.
Máš povinnost zdr. pojišťovně nahlásit změnu trv. bydliště - a od té doby tam mají napsanou tu novou adresu.
Zřejmě jsi mluvila s nekompetentním člověkem.
Zkus tam zavolat znovu, chtěj mluvit s někým jiným.
Možná mysleli, jako že ta stará adresa tam zůstává uložená, jako stará, a je tam připsaná ta nová.
V evidenci obyvatel, tam jsou taky uložené veškeré Tvoje adresy od narození do současnosti. Všechny - ale jako ta aktuální je tam uvedená ta, kterou máš na občance.
Mohlo by to být podobně.
Je blbost, abys ve zdr. pojišťovně měla celý život uvedenou adresu, na které jsi bydlela, když ses narodila. Totální kravina.
Není tady

zkoušela jsem -pořád marně...
Není tady
Roseane, ale změnu adresy musíš hlásit u doktorů, a pak záleží na tom, jaký používají program, jestli si tu adresu přepíšou, nebo jenom opraví v tom jednom konkrétním případě (tzn. příště se jim zase otevře ta původní). Nevím, jestli všude, ale třeba nám se z pojišťovny nic nenačítá (ani z vojenské, ani z jiných), do programu si data od klientů dáváme sami a co si do nich zapíšeme, to se nám v nich objevuje - maximálně tak můžeme čerpat z údajů, které zadalo jiné oddělení. A co jsem nedávno já sama nebo i s děma byla u nového doktora, tak u nich to fungovalo taky tak - z pojišťovny se jim nic nenačetlo, všechno si museli zadat na základě mých informací. Až při dalších návštěvách mě už měli v systému.
Není tady

Asi to fakt je podle toho jaký používají program-pokud si mě tam dají tak je to v pohodě.Jenom by mě třeba zajímalo odkud brala údaje poslední doktorka-viděla mě prvně-které jsem jen dala průkaz zdr.pojištovny a ona si hned vytukla údaje,včetně staré adresy.
Při další návštěvě jsem se jí na to ptala-říkala že už neví,nevzpomíná si..
Není tady
Roseanne napsal(a):
Při další návštěvě jsem se jí na to ptala-říkala že už neví,nevzpomíná si..
To nevím. Jestli je v nějakém zdravotnickém zařízení, tak už v tom programu můžeš být třeba zanesená, i když u téhle MUDry jsi byla poprvé. Mně překvapilo, když jsem v našem programu našla i sebe - a to proto, že mi v daném zařízení v laboratoři před baj oko deseti lety vyšetřovali krev
Jsem z toho byla fakt vedle, ptž v té době jsme ten program nepoužívali, tedy rozhodně ne my sestry, takže jsem v první nevěděla, proč a jak v programu vůbec jsem 
Anebo nevím, jak je to teď, ale jeden čas měl docela reklamu projekt internetových zdravotních knížek - mám pocit, že v nich si ale adresy měnil každý sám (já do něj nešla, ptž se stejně týkal jenom některých lékařů).
NIcméně každopádně doktorka by měla vědět, kde se jí údaje v programu berou - jestli je připojená k nějaké síti a může čerpat i údaje zadávané jinde nebo jestli si všechno musí zadat sama. Spíš se s tebou nechtěla vybavovat, ptž si neumím představit, že by byla tak blbá a nevěděla, kde se jí berou v počítači údaje o pacientech.
Není tady