27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj maminy, jaký je vá názor na automatické předepsání hormon. antikoncepce dospívající dceři u gynekologa ?
Dnes se běně setkáváme, e náctiletá pubo přijde na gyndu a poádá o tablety, protoe slyela, e se jí po nich přestanou dělat jebáci atd. atd. A lékař jen po vyetření tam dole tablety napíe.
Nedávno jsem měla přitom monost hovořit s jedním odborníkem na genetiku a ten se chytá za hlavu, e tohle gynekologové přehánějí. Oni za to dostanou body, ale těm mladým holkám to prý můe značně ublíit. K dispozici má celý seznam mladých holek, které začaly antikoncepci uívat a stálo je to ivot. Proč ? Předně by kadý gynekolog měl nejdřív dotyčné dívčině nabrat krev a nechat udělat kompletní genetický vzorec (který je plně hrazen zdravotní pojiovnou), nebo dívčina můe mít určité dispozice - např. k trombóze atd. a nemusí vůbec o tom vědět. Jene tohle lékaři běně nedělají, rodiče děvčat se spokojí s tím, e jejich pubo je hormonálně chráněná proti nechtěnému početí a víc to neřeí. A kdy se objeví problémy, větinou u je velmi pozdě.
A jak jste na tom vy ? Uívají vae pubo hormonální antikoncepci a pokud ano, nechali jste dceři udělat krevní genetický vzorec ?
Není tady
no zase taková blbost to není. antikoncepce se toti taky předepisuje na koním. kámoka měla dost hrozný akné a předepisuje jí práky koař. ted se jí nedělá skoro nic na obličeji a předela tím jizvám a má ze sebe lepí pocit. ono zkuste si chodit po světě s obličejem posetým pupínkama. a myslim, e je jedno, jestli se takhle práky předepisují maldým nebo starím holkám. kdy u, vyetření by si měla nechat duělat kadá,ne?tromboza se asi netýká jen puberaček
Není tady
Jene oni to předepisují i na pár pupínků.
Na koním by to určitě předepisovat neměli, nebo ji tam snad i prohlídli po gynekologiské stránce?
Není tady
No já byla na provní prohlídce s dcerou, a rovnou jsem řekla, e v případě potřeby antikoncepce se u musí obrátit přímo na pana doktora. Ten jen připomněl, e rači přijít dřív, protoe se bude dělat nejdříve rozbor krve. Take nemyslím, e by byla běná praktika: si tu poprvé, chce antikoncepci, tu má recept a zdar.
Uívám antikoncepci a mně dělá rozbor krve kadý druhý rok
Není tady
jene.. tohle je trend.říká se temu myslím (take jeslti je to jinej název tak mě nekamenujte) "holandský způsob" bez vyetření. navíc krevní rozbory se minimálně v naem okolí dělají pouze na játra atd.. já teda osobně mám rozbor krve kompletní, byly tam jisté nesrovnalosti a chgěla jsem,at mi ho zopakují a bylo mi řečeno,e bych si ho musela platit a stojí padesát tisíc..take..moná proto to lékaři tak neradi dělají..
Není tady
eva4444: nevim jestli doktor na gyndě pohledem zjistí, e jsi způsobilá na antibejby. to jestli do tebe moou cpát hormony se stejně zjistí a z krve. kámoce dělají rozbory pravidelně na koním. a pochybuju e by gynekolog věděl jakou antikoncepci napsat s ohledem na tu ple. kdy jinak ty práky vyuívaný u daný osoby nejsou. ne e bych byla zaujatá proti gynekologii, ale myslim e práky se mají předepisovat na tom oddělení, kterého se problém týká.
Není tady