|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Anjika napsal(a):
Na každé voľné miesto sa hlási minimálne 15 ľudí.
Hmmmm.... tak to už vypadá, že práci nenajdeš a umřeš hlady jako bezdomovec. Za to s vysokou školou, státnicemi ze dvou světových jazyků a pedagogickým vzděláním. Njn.... to všechno to veřejné mínění o učitelích a pak taky ty erupce na slunci, viď?
Není tady

Anjika napsal(a):
Lenže ja som pracovala hlavne v školstve a keď v nejakej firme uvidia môj životopis, tak nemám šancu, lebo viem, aký je postoj spoločnosti k učiteľom... a naspäť k mládeži nechcem ísť.
to je poprvé co slyším, že si někdo neváží učitelů, tímhle nemuže trpet nikdo kdo netrpí mindrákem z toho co sám dělá, učitel je vážené povolání, to že je tak špatně placené není ostuda učitelů, pokud vím tak zrovna u nás dostali stop zvyšování platů policajti a předseda vlády zrovna dneska řekl, že priorita jsou učitelé
já na svoje učitele vzpomínám s úctou a obdivuju každého kdo to dokáže dělat 
Není tady
Anjiko, zase hledáš důvody proč to nejde, zamysli se, kde v životě se ti to opakuje? Proč asi se ti ty věci dějí? Vzdělání není vše, je to základ. Ty máš velmi slušný základ najít si práci. Ale problémy máš se sebedůvěrou a sebeprezentací.
Není tady

Tak zase ja by som povedala, že učitelia nemajú veľké zastanie a vinou smiešnych platov ani úctu. Určite nie všetci(skôr menšina) a problém je s disciplínou na školách. Niekde už to vyzerá skoro ako v Littletone (moja mama učí takých grázlikov na strednej škole a sotja ju poriadne nervy... ani vedenie školy si nevie urobiť poriadok).
Tak zas a práca v Bratislave je, ale je fakt, že je tu aj veľa ľudí, snažiacich sa presadiť. Navalilo sa sem celé Slovensko a každý si chce urvať pre seba, čo sa dá. Treba skúšať, mnohé konkurzy sú len pro forma(lebo to prikazuje zákon), na iné je nával... ale ak sa posnažíš, niečo sa nájde. Skús osloviť aj personálnu agentúru, nech si láme hlavu aj niekto iný. A hlavne nehádž flintu do žita.
Není tady

Ronja napsal(a):
To je taky pěkněj blud. Nehledáš tak náhodou výmluvy, proč to nejde? Aspoň tady u nás je po učitelích a lektorech jazyka takový hlad....
U nás taky, a myslím si, že to s určitými výjimkami (Praha) platí všeobecně...
Není tady
Selima, máš úplnú pravdu. A Dobrú noc prajem.
Není tady
Janči napsal(a):
Anjiko, já taky dělala lektorku AJ po firmách pro soukr.jazykovku, vím jak to tam chodí...jde jim jenom o to, jak na tobě co nejvíc vydělat a pak tě klidně odhodí. Smůla byla, že jsi onemocněla, tak tě hbitě nahradili a teď už jsi přespočet. Určitě to nebude tím, že bys učila špatně....
V mé jazykovce to bylo podobné - učila jsem pro ně několik let, zaskakovala na poslední chvíli za ostatní, když bylo potřeba, jela třeba přes celou Prahu někam, kde zrovna někdo vypadl.... myslela jsem, že máme fajn přátelské vztahy...
pak jsem oznámila, že odcházím a řekla jsem jim to raději hodně brzy, aby si mohli najít náhradu - to byla ale chyba, vzápětí mi sebrali skoro všechny hodiny, takže jsem byla 2 měsíce skoro bez výdělku a předešlý cukrbliky po americku rázem ustaly, no pěkná přetvářka...
takže si z toho vůbec, ale vůbec nic nedělej, v tobě chyba není. Určitě se uplatníš jinde. Držím pěsti.
Já se tímtéž živím dodnes a zkušenosti mám celkem různé. Zakotvila jsem nakonec u agentury, která se ke mně chová víc než slušně a podmínky mám taky výborné. Zažila jsem ale i organizace, které ždímaly a ždímaly
- takže já bych řekla hledat a nedělat závěry po jedné zkušenosti. A mmch pokud jsi (nebo budeš) jen trochu slušná lektorka, najdeš si něco o hodně lepšího celkem lehce, na to dám krk 
Není tady

souhlasim se Selimou a tou personální agenturou. Nebo si dát CV na net, určitě se někdo ozve. Já umět dva světové jazyky, tak si
(strašně by mě bavilo překládat)
Není tady
Ztráta zaměstnaní je jedním z největších stresorů člověka v jeho životě.
Hned po smrti blízké osoby a po rozchodu a vedle těžkých zranění.
1. Okamžitě se zapiš na Úřad práce a vyřid si sociální dávky. Platíš daně, takže na to máš nárok
2. Pokud mají na ÚP psychologa, zkus ho navštívit - mám pocit, že tvoje schopnost obvinovat celý svět a systém za tvé neštěstí by potřebovala trošku korigovat
3. Našetři peníze a jdi na nějaké kursy sebevzdělávání, sebemilování nebo něco takového. Event. se přihlaš na Pandoří školu. Neb na všechny rány světa, je tu velká teta (rozuměj tím Pandora).
Držím palce!!
Není tady

Nicolas napsal(a):
Ztráta zaměstnaní je jedním z největších stresorů člověka v jeho životě.
Hned po smrti blízké osoby a po rozchodu a vedle těžkých zranění.
1. Okamžitě se zapiš na Úřad práce a vyřid si sociální dávky. Platíš daně, takže na to máš nárok
2. Pokud mají na ÚP psychologa, zkus ho navštívit - mám pocit, že tvoje schopnost obvinovat celý svět a systém za tvé neštěstí by potřebovala trošku korigovat
3. Našetři peníze a jdi na nějaké kursy sebevzdělávání, sebemilování nebo něco takového. Event. se přihlaš na Pandoří školu. Neb na všechny rány světa, je tu velká teta (rozuměj tím Pandora).
Držím palce!!
... A kdo do oběda nasbírá nejvíc bodů, stává se Tátou hub 
Není tady
Ved ja sa pozbieram, len momentalne nemam na nic naladu...
Není tady
Povedala som kapitánovi - on je môj priamy nadriadený a omnoho prístupnejší čo sa týka komunikácie ako šéf - že v nemčine som viac doma a ak budú potrebovať nemčinárku, tak sa mi môžu ozvať. ale žiaľ o nemčinu tam na Ministerstve až tak veľký záujem nie je. Včera som sa stretla s kamarátkou a tá mi navrhla, nech si spravím nejaké prekladateľské skúšky z nemčiny a nech idem robiť prekladateľku súdnych spisov, vraj tam netreba právnické vzdelanie, stačí vedieť jazyk.
Není tady

Anjika napsal(a):
Povedala som kapitánovi - on je môj priamy nadriadený a omnoho prístupnejší čo sa týka komunikácie ako šéf - že v nemčine som viac doma a ak budú potrebovať nemčinárku, tak sa mi môžu ozvať. ale žiaľ o nemčinu tam na Ministerstve až tak veľký záujem nie je. Včera som sa stretla s kamarátkou a tá mi navrhla, nech si spravím nejaké prekladateľské skúšky z nemčiny a nech idem robiť prekladateľku súdnych spisov, vraj tam netreba právnické vzdelanie, stačí vedieť jazyk.
vidíš 
Není tady
Teraz si aktívne hľadám prácu. Mám síce sľúbené rozličné doučovania v kurzoch, ale na dohodu to nie je ono. Lenže neviem, ako sa mám zachovať v nasledovnej situácii. Dozviem sa o veľmi dobrom pracovnom mieste a pošlem žiadosť a životopis. Mám čakať, kým sa ozvú alebo hneď tam aj vyštartovať osobne? Vraj zamestnávatelia nemajú radi takýchto príliš iniciatívnych záujemcov. Ale môže sa stať, že budem mať šťastie. Napríklad mám zopár takých pracovných miest, ktoré by sa mi páčili. Ale- mám tam ísť osobne, alebo mám radšej počkať na ich pozvanie?
Není tady
Tu mi láskavo poraďte boha vášho. Vidíte? To je vaša chyba, že tu používam nadávky!!!
Není tady
Anjika napsal(a):
Tu mi láskavo poraďte boha vášho. Vidíte? To je vaša chyba, že tu používam nadávky!!!
Anjiko zklidni se, nebo i já Ti přestanu odpovídat a radit!!!
Není tady
Musela som sa nejako odreagovať, nábytok v izbe si zničiť nechcem! :-)
Není tady
Anjika napsal(a):
Bouchej do polštáře.
Není tady
Anjika napsal(a):
Jo tak tys musela a je to naše chyba že tu nadáváš....no tak to potom jo. A měli bysme ti asi poradit teď hned, že? Protože ty chceš, chceš, chceš?
Tak já ti poradím - přečti si tučně vyznačené a najdi v něm tři chyby. Práci ti to sehnat nepomůže, ale pokud se ti podaří dosáhnout nějaké sebereflexe, budeš mít celkově šanci na spokojenější a naplněnější život 
Není tady
Anjiko, urážky na zdejším fóru nejsou přípustné, takže by bylo vhodné, aby ses uklidnila a neobviňovala všechny kolem sebe. Děkuji.
Není tady
Anjika napsal(a):
Milá Anjiko, každej kdo Ti odpoví nebo reaguje , Ti dává v podstatě kus svýho času, čili podle mě velkej dárek, kterýho by sis měla vážit a ne kolem sebe kopat a něco si vynucovat.
Jakýpak... mi laskavě poraďte ? Nejsi náhodou drzá ? A jakýpak je to vaše chyba ? Co posíláš, to se Ti vrací ...takže se laskavě uklidni ano ?
Není tady

Podľa mňa je bežnejšie, že počkáš, kým sa ti oni ozvú. A určite choď k spychológovi a ukľudni sa, lebo v takomto duševnom rozpoložení by som ťa veru za zamestnankyňu nechcela...
Odpíliš sa sama hneď na začiatku...
Není tady
No když si uvědomím, že učení je zejména práce s lidma... Anjiko, nechceš změnit profesi? Na nějakou, kde Ti Tvoje psychické stavy nebudou překážet ve vykonávání práce. Práce s lidma je psychicky dost náročná, fakt seš si jistá, že na to máš?
Už si přesně nevzpomínám proč Tě vyhodili/odešla jsi z poslední práce - neměli na Tebe žáci např. nějaké stížnosti?
Není tady
Prepáč Martinka, ale prečo tvrdíš o mne niečo, čo vôbec nie je pravda? Vieš ty vôbec, ako sa správa dnešná mládež? Nechsa páči, choď pracovať do školstva a sama to zistíš. Odišla som preto, lebo žiaci boli arogantní aj napriek tomu, že som k nim bola dobrá a všeličo som im odpúšťala. Ale keď si myslíš, že chyba je na mojej strane, tak si to mysli aj naďalej.
Není tady
Anjika napsal(a):
žiaci boli arogantní aj napriek tomu, že som k nim bola dobrá a všeličo som im odpúšťala. .
nie "napriek" ale práve preto! Vobec nič si nepochopila, z tvojho písania je jasné že chyba je v tebe, ak sa správaš tak, ako píšeš. Na prácu v školstve sa vobec nehodíš, máš problémy sama so sebou
Není tady