|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Druhý mesiac pracujem ako lektorka angličtiny pre začiatočníkov na jednom ministerstve. Teraz som bola šesť dní PN - mala som zapálené hrdlo. Pred chvíľou som došla do práce a vraj mám ísť na 9.30 k riaditeľovi. Mám z toho veľký strach. Kolegyňa mi povedla, že možno ma volá kvôli tomu, že minulý týždeň sa zhováral s mojimi študentami a chce mi povedať, čo sa dozvedel. Lenže ja mám aj tak obrovské obavy. Totiž predvčerom som telefonovala do práce, že dnes prídem. No a na dnes ma nedali učiť, zajtra učím len posledné dve hodiny a v piatok takisto nie - v piatok je tam v rozvrhu dokonca nejaké meno, ktoré nepoznám. Ale študenti sa vraj nesťažovali - práve naopak - tak neviem, prečo ma hneď v práci vedenie takto stresuje.
Není tady
Anjiko,
uvidíš, co z něj nakonec vypadne. Třeba to bude něco pozitivního. Každopádně držím palce a napiš, jak jsi dopadla 
Není tady
Lenže: 1. Som v skúšobnej dobe 2. Bola som 6 dní PN 3.Na rozvrhu je úplne nové meno lektorky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
Anjika napsal(a):
Lenže: 1. Som v skúšobnej dobe 2. Bola som 6 dní PN 3.Na rozvrhu je úplne nové meno lektorky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anjika, já vím, není to zrovna nejpříjemnější návrat do práce. Za nemoc si sama určitě nemůžeš a to, že tam je nová lektorka, ještě pro tebe přeci nemusí nic znamenat...
Není tady
No, lenže mne je od strachu na vracanie a už sa to blíži...
Není tady
Třeba to dobře dopadne....ale to marodění ve zkušební lhůtě je fakt o hubu......
Není tady
Takže ten .............. mi oznámil, že ešte dnes mám podpísať svoju výpoveď a nechce mi podľa paragrafu 72 oznámiť dôvod!
Není tady

dej vědět jak to dopadlo, každopádně marodit ve zkušebce je docela blbé, nemoc si nevybírá, zaměstnavatel ano....
Není tady

Anjika napsal(a):
Takže ten .............. mi oznámil, že ešte dnes mám podpísať svoju výpoveď a nechce mi podľa paragrafu 72 oznámiť dôvod!
aha tak už to čtu, no dalo se to čekat podle toho jak si psala, že je tam jiné jméno
ale jako lektorka angliny bys nemela mít problém, škoda, že ti neřekne co si udělala blbě, dalo by se podle toho příště vycházet
Není tady
Hmm....smůla, i když jsem to tušila. Já si myslím, že důvodem byla pracovní neschopnost a protože máš právo na uzdravení, to by bylo proti všemu, tak ti důvod raději neřeknou. Dovolila sis hodně !!! V tomto státě se nemarodí, tady se chodí do práce,když je, neodmlouvá se a hlavně - musí se v práci i umřít !!! Nebuď smutná, třeba najdeš jinou a lepší !! Jen ti může být útěchou, že každé zlo je k něčemu dobré - uvidíš, že jo!!! Držím pěsti !
Není tady

takže přesně to,c o jsi čekala...
Nevěš hlavu, taky si myslim že nebudeš mít problém najít jinou práci s tvou znalostí angličtiny 
Není tady
Lenže prečo ma najprv neupozornili na chyby? Teraz neviem, či je chyba to, že som bola veľmi vtipná, alebo mi občasvypadlo nejaké slovíčko. Je ale pravda, že viac som doma v nemčine, ale preboha tú anglinu som učila začiatočníkov. Netto som dostala 13000,-. Oni môžu byť radi, že za taký nízky plat im vôbec niekto chodí do práce! Ja som výpoveď podpísať odmietla. No riaditeľ mi povedal, že či ju podpíšem teraz alebo neskôr, on už je pevne rozhodnutý. A metodistka spomenula nejaké sťažnosti od študentov, lenže zaujímavé, že takto si dospelí ľudia dovolia ohovárať niekoho poza chrbát.
Není tady

Prostě si tam byla nová a starousedlíkům si nebyla po vůni. Je úplně jedno proč co a jak. Nechtějí tě, nechtějí, jejich chyba. Půjdeš tam, kde tě budou brát všemi deseti 
Není tady

já si myslim, že je to prostě tak, že jsi byla nemocná a naskytla se paní, která zrovna nemocná nebyla a hotovo. Museli by mít místo tebe záskok a ona mohla nastoupit, tak si jí tam nechali. Kdo ví jestli to neni něčí známá... 
Není tady
teda nevim, jak ti pomohlo výpověď nepodepsat... je to ve zkušební době, takže stejně nemáš odvolání 
a teda přiznám se, že bych si nedovolila marodit ve zkušební době - a to jsem vždy nástup do nové práce omarodila - teda bez neschopenky 
Není tady
Anjiko, já taky dělala lektorku AJ po firmách pro soukr.jazykovku, vím jak to tam chodí...jde jim jenom o to, jak na tobě co nejvíc vydělat a pak tě klidně odhodí. Smůla byla, že jsi onemocněla, tak tě hbitě nahradili a teď už jsi přespočet. Určitě to nebude tím, že bys učila špatně....
V mé jazykovce to bylo podobné - učila jsem pro ně několik let, zaskakovala na poslední chvíli za ostatní, když bylo potřeba, jela třeba přes celou Prahu někam, kde zrovna někdo vypadl.... myslela jsem, že máme fajn přátelské vztahy...
pak jsem oznámila, že odcházím a řekla jsem jim to raději hodně brzy, aby si mohli najít náhradu - to byla ale chyba, vzápětí mi sebrali skoro všechny hodiny, takže jsem byla 2 měsíce skoro bez výdělku a předešlý cukrbliky po americku rázem ustaly, no pěkná přetvářka...
takže si z toho vůbec, ale vůbec nic nedělej, v tobě chyba není. Určitě se uplatníš jinde. Držím pěsti.
Není tady
Anjiko, ale oni tě nemusi na nic upozorňovat, ani ti sdělovat důvody, když je to ukončení ve zkušební době. Od toho se zkušebka sjednává, aby obě strany měly možnost zjistit, jak jim práce ne/vyhovuje. A to, že odmítneš podepsat, není rozhodující. Chápu, že tě to štve, ale na druhou stranu - kdyby se tam nelíbilo tobě, asi bys taky odešla ve zkušební době bez ohledu na zaměstnavatele, ne?
Není tady

Anjika napsal(a):
Lenže prečo ma najprv neupozornili na chyby? Teraz neviem, či je chyba to, že som bola veľmi vtipná, alebo mi občasvypadlo nejaké slovíčko. Je ale pravda, že viac som doma v nemčine, ale preboha tú anglinu som učila začiatočníkov. Netto som dostala 13000,-. Oni môžu byť radi, že za taký nízky plat im vôbec niekto chodí do práce! Ja som výpoveď podpísať odmietla. No riaditeľ mi povedal, že či ju podpíšem teraz alebo neskôr, on už je pevne rozhodnutý. A metodistka spomenula nejaké sťažnosti od študentov, lenže zaujímavé, že takto si dospelí ľudia dovolia ohovárať niekoho poza chrbát.
ve zkušební době je jedno že si odmítla podepsat, zamestnavatel odnese tvojí Odhlášku na SSZ a tam uvede, že si odmítla podepsat, nebudou to řešit a ke dni který uvede / nejpozdeji 8 dní zpětně/ tě odhlásí. lepší se s ním domluvit, protože pak by ti mohl dělat podobné naschvály při předávání ZL, ktrý budeš potřebovat 
Není tady
Riaditeľ bol o mojom prepustení rozhodnutý už pred nástupom na PN. Boha jeho, mám vysokú školu, štátnice z dvoch jazykov, no aj tak mám strach. Lebo už mám svoj vek - 34 rokov - a pracovala som hlavne v školstve. A viete, aký vzťah spoločnosti je k učiteľom. Učitelia sú neschopní mať iné zamestnanie, čo učiteľ to chudák atď...
Není tady
Pokud jsi ve zkušební době, tak Tě může vyhodit ihned ne? Od toho je zkušební doba. Je fakt "o hubu" marodit když máš zkušebku...
Není tady

Anjika napsal(a):
Riaditeľ bol o mojom prepustení rozhodnutý už pred nástupom na PN. Boha jeho, mám vysokú školu, štátnice z dvoch jazykov, no aj tak mám strach. Lebo už mám svoj vek - 34 rokov - a pracovala som hlavne v školstve. A viete, aký vzťah spoločnosti je k učiteľom. Učitelia sú neschopní mať iné zamestnanie, čo učiteľ to chudák atď...
anjiko neblbni, se dvema státnicema se uplatníš, normálně to s ním ukonči, nastup na pracák at nemáš prodlevu v placení sociálního a hledej práci, nevím odkud jsi, ale pochybuju, že by po tobě nekdo nesáhl, jen se zkus rozumne domluvit, že by si potřebovala do budoucna vědet, co si udelala blbě, že je to pro tebe duležité, kvuli příští práci. Když o to ředitele slušně požádáš a vysvetlíš mu duvody, byl by id.ot ti to neříct....a nikde není psáno, že musíš do školství stejně je to tam s platama na levačku
jo a s tím věkem to je doufám žert 
Upravil(a) xxxx (1. 10. 2008 11:11)
Není tady
Anjika napsal(a):
Anjiko, nesváděj to na vztah společnosti k učitelům! 
Prostě jsi řediteli nesedla, od toho je zkušební doba, abyste si OBA vyzkoušeli, jestli to půjde nebo ne.
A neoháněj se prosím Tě pořád Tvým věkem, 34 mi bude za chvíli, už z Tebe začíná mít deprese 
Tak já se teda taky přidám ke stěžování si... pracuju na dobu určitou a měla jsem slíbenou smlouvu na dobu neurčitou... Ale poměry se změnily, sml. na dobu neurčitou nedostanu, znovu na dobu určitou, a pak konec. To je prostě život.
Není tady