Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 1. 10. 2008 0:07

pajaja
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha
Web

Jak se o vás stará vaše rodina,když jste nemocné?

Pomáhají vám?Nosí čajíčky,uklízí,dělají práci za vás?Mají starost jak vám je?Tím myslím,jestli za vámi přijdou a zeptají se ,jestli něco nepotřebujete?sad

Není tady

#2 1. 10. 2008 0:12

mashanka
Zablokovaný

Re: Jak se o vás stará vaše rodina,když jste nemocné?

Nedělají práci ZA MĚ - prostě, dělají práci oni. I čajíčky... všechno. Můj muž miluje, když jsem nemocná - tedy, ne, že by mi přál tu nemoc, ale to, že mě má "na krku" a musí se o mě starat - nějak mu to dělá dobře. Něco, jako ve filmu Postřižiny - určitě si pamatuješ, jak se vyžíval v tom, když byla teď ten "lazar", že konečně musela chvíli ležet nebo sedět na zadku a nemohla pořád někde poletovat - tak je to u nás taky

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#3 1. 10. 2008 0:22

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Já bych se snad musela skácet na zem aby si všimli,že mi něco doopravdy je.Chtěla bych být obletovaná,jako  v Postřižinách.Když už je mi hodně blbě,pomůže mi máma.Za to když má někdo doma rýmičku,tak o tom slyším celý den,jak umírají a volají o pomoc.(tři chlapi)

Není tady

#4 1. 10. 2008 0:45

mashanka
Zablokovaný

No vidíš. Já bych zase uvítala, kdyby se mě nesnažil s každou rýmičkou držet v posteli se slovy : Musíš to vyležet, ať z toho nemáš komplikace  kapitulation - nesnáším nečinnost. To už mi musí být jóóó blbě, abych vydržela vysloveně v posteli - vždycky uteču alespoň k tomu počítači a on mě, celý nešťastný, chodí alespoň utemovat dekou - prostě si to užívá, když mi něco je - ale musím říct, že je to hodně málo kdy. Miluji ho, tak mu to dopřeji

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#5 1. 10. 2008 5:23

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Bacha-pro chlapy je to smrtelná nemoc-rýmička! big_smile Takže podle toho s nimi musíme zacházet.
Ten můj je při nemoci hrooozně protivný. Ležet nebude, ale vzdychat celý den a naříkat, to ano. Starám se- je to špatně. Ignoruji ho-je to špatně. Prostě když není fit, není s ním k vydržení. myslím, že sám nezvládá svou bezmocnost, a proto je protivný.

Já nemocná nebývám. Naštěstí. Ale když je zle, dokáž se o mě chlap postarat. Bez problémů. Umí být milý a vařit mi čajíčky. Jen je na něm cítit ta nervozita, že má toho najednou víc.
Ale i při nemoci nemůžu ležet celé dny. Věci kolem dětí obvykle zajistím sama. Když se vyhrabu z postele. Za 14 let manželství jsem byla nemocná jednou pořádně (14-denní hnusná chřipka) a párkrát nějaká ta jedno-dvoudenní střevní chřipka s průjmem a zvracením.
Manža je nachlazený s rýmečkou několikrát do roka.

Častější utíkání do nemoci je volání o pomoc: Všimněte si mně! Starejte se o mě!
Pocit, že potřebuji více zájmu.

Upravil(a) Damila (1. 10. 2008 6:31)

Není tady

#6 1. 10. 2008 6:14

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Tak o mě se v rámci možností (pokud je manžel v práci tak ne) stará a to zrovna nemusím marodit. Je mi třeba jen špatně a hned - lehni si, uvařím ti čajíček nebo groček. Taky se o mě strašně rád stará. Dřív jsem to odmítala...já blbá, ale teď si to vychutnávám. A můžu říct, že je to žůžo být někdy takhle rozmazlována. Jen to některé neumějí přijmout jako já dřív. Pokud můřu poradit...holky nechte se rozmazlovávat...potěšení bude na obou stranách.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#7 1. 10. 2008 7:41

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Tak o mě se v rámci možností (pokud je manžel v práci tak ne) stará a to zrovna nemusím marodit. Je mi třeba jen špatně a hned - lehni si, uvařím ti čajíček nebo groček. Taky se o mě strašně rád stará. Dřív jsem to odmítala...já blbá, ale teď si to vychutnávám. A můžu říct, že je to žůžo být někdy takhle rozmazlována. Jen to některé neumějí přijmout jako já dřív. Pokud můřu poradit...holky nechte se rozmazlovávat...potěšení bude na obou stranách.

Grrr, rozmazlovat a nechceš toho trochu moc? Rozmazlujeme Vás celý život, hýčkáme Vás a na rukou nosíme celý život a ještě rozmazlovat v době nemoci, to by jste moc zlenivěly. Žádné takové! Pokud se neprobouzíte na ARO a nebo JIP, makat a makat, jen práce a zas práce, ta uzdravuje ducha a tělesno. A pak máte nám (současně i Vám) poskytnout zdravého pohybu na cizím těle /nejlépe u milenky a nejlépe několika/, když už nechcete být sami zdravé.
A kdo se o nás stará když marodíme? Ha, se koukni na Damilu jak nás pomlouvá, když si dovolí napsat, že když máme rýmyčku je to pro nás smrtelná nemoc. Se koukni jak je postaven strom úmrtí a v kolika umíráme. A víš proč? Protože to je pořád , "nojo, jak má pán nemoc (rýmičku/kašlíček) už nám umírá, houby a kdo se o mě postará, když tu nebudeš, huš do práce a makat žádné prodlevy v práci, příjdeš o velké penízky na moje kabelky a prstýnky a makeupy a td...." A tak makáme, nedbáme na zdraví své a pak v 55 jdeme do penálu a vy naše zhýčkané, pak ještě si dalších 35 let užíváte radostí a slastí života pozemského. Je to je ale nespravednost. Ha a co na tohle řekneš! No odpověz moje drahá, jsi tázána! tongue

No tak trocha srandy poránu musí být, ale není šprochu aby na něm nebylo pravdy trochu. Osobně si myslím, že:
1. Až tak při rýmě či jiné "fatální nemoci" neumíráme, jen hledáme "pochopení", které jsme dostávaly jako malý chlapci u svých maminek.
2. Tak jako vy jsme tak trochu nesví z "jiného stavu nemoce", neboť jako neustálí bojovníci a dokazovateleé, že nás se to netýká jsme jaksi ti druzí a proto hledáme, ochranu a sílu k novému startu.
3. Až tak na Vás, když náhodou v té posteli s virozou jste nezapomínáme, aspoň já se o obě ženy, ale i jiné které byly upoutány na lůžko staral. Sám i o děti. Jo pravdou je, že to pořád z té postele bylo, a dělej tohle a musíš tohle a udělej to takto. Vy místo marodění pořád dirigujete a vládnete a tím si nemoc prodlužujete.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#8 1. 10. 2008 7:48

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

No tak trocha srandy poránu musí být, ale není šprochu aby na něm nebylo pravdy trochu. Osobně si myslím, že:
1. Až tak při rýmě či jiné "fatální nemoci" neumíráme, jen hledáme "pochopení", které jsme dostávaly jako malý chlapci u svých maminek.
2. Tak jako vy jsme tak trochu nesví z "jiného stavu nemoce", neboť jako neustálí bojovníci a dokazovateleé, že nás se to netýká jsme jaksi ti druzí a proto hledáme, ochranu a sílu k novému startu.
.

Tak to je myslím hodně výstižné. Tak nějak to bude.
Manžel občas vzpomene, když byl jako dítě nemocný, jak na něj maminka byla hodná, a jak voněla, když se k němu skláněla nad postýlkou.
Na jsednu stranu chce  být chvíli malým chlapečkem (a kdo z nás občas netouží po trochu té pozornosti a péče), na druhou stranu je nervozní ze své vlastní bezmocnosti.

Jsou lidi, co si myslí, že se bez nich v práci neobejdou...

Upravil(a) Damila (1. 10. 2008 7:49)

Není tady

#9 1. 10. 2008 7:50

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

No BM když jsem onemocněla to bral jako útok na svou osobu - udělala jsem to schválně, abych mu nechala "na krku" děti a domácnost big_smile - on nemocný nebýval, já tak 2x do roka chřipku, ale pořádnou smile
Takže jsem se pro klid doma naučila co nejrychleji nemoc zlikvidovat a fungovat. Což se mi vymstilo - když jsem byla půl roku na nemocenské, nikoho ani nenapadlo mi nějak pomoct - však co, já to zvládnu jako vždycky.........a taky že jo smile
Teď když onemocním, ale už vyjímečně, tak manžel zajistí všechno, včetně čajíčku a potulení ....... ale je fakt jak píše Pisatel - když je mi líp, mám tendence ho z postele dirigovat co a jak má dělat, no ale snažím se už ovládat dumbom dumbom

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#10 1. 10. 2008 7:53

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Na jsednu stranu chce  být chvíli malým chlapečkem (a kdo z nás občas netouží po trochu té pozornosti a péče), na druhou stranu je nervozní ze své vlastní bezmocnosti.
Jsou lidi, co si myslí, že se bez nich v práci neobejdou...

Damilo ano to je onen hnací moment proč chceme být vlastně "včera" zdraví /zvýrazněno/

Není tady

#11 1. 10. 2008 7:58

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Pisateli,
a kdo vám vnutil nutnost být dokonalý, nikdy nestonat, být silný za všech okolností, nikdy nebrečet...a podobné nepřirozenosti?

Není tady

#12 1. 10. 2008 8:04

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Pisateli,
a kdo vám vnutil nutnost být dokonalý, nikdy nestonat, být silný za všech okolností, nikdy nebrečet...a podobné nepřirozenosti?

Maminka a potom každá následující žena v našem životě lol potažmo společnost, ale ta zas pod vlivem žen.
Ale myslím, že si Damilo rozumíme. Netřeba dál se přít. Oba máme pravdu, Ty větší i když jen v lepším písemném vyjádření lol

Upravil(a) Pisatel (1. 10. 2008 8:05)

Není tady

#13 1. 10. 2008 8:10

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Nepřu se. Dobře se mi povídá, ale valím do práce...

Není tady

#14 1. 10. 2008 8:11

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Ono to samozřejmě není jen ženami, ale přeci jenom měly na nás asi větší vliv. I já se párkrát přistihnul, že jsem říkal, nebreč, jsi přece chlap... To jsou ty stereotypy...

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#15 1. 10. 2008 8:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nebreč, jsi přece chlap...
Ale když má chlap tu zmiňovanou rýmičku, zalehne a nechá se opečovávat. Já si můžu z titulu toho, že jsem ženská, zabrečet, ale být nemocná je pouhopouhý výmysl a umřít smím až poté, co mám doma hotovo, aby mě smuteční hosti nepomluvili... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#16 1. 10. 2008 8:16

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Ono to samozřejmě není jen ženami, ale přeci jenom měly na nás asi větší vliv. I já se párkrát přistihnul, že jsem říkal, nebreč, jsi přece chlap... To jsou ty stereotypy...

va Hele, když se dva mají rádi tak na pohlaví nezáleží, tos klidně říkat mohl lol trestný to dneska už není lol

Není tady

#17 1. 10. 2008 8:27

Damila
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

nebreč, jsi přece chlap...
Ale když má chlap tu zmiňovanou rýmičku, zalehne a nechá se opečovávat. Já si můžu z titulu toho, že jsem ženská, zabrečet, ale být nemocná je pouhopouhý výmysl a umřít smím až poté, co mám doma hotovo, aby mě smuteční hosti nepomluvili... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Helen,
ale to si děláš sama. Resp. my ženy si to děláme samy. Já bych se mohla na smuteční hosty z vysoka vyprdnout, páč oni by ode mě ani nic jiného nečekali, kdož mě zná, ví, že pohřby nesnáším. smile
Když dělám i při nemoci (jakože kolem dětí dělám), je to z mého vlastního rozhodnutí.
Páč kdybych umřela, neumřou se mnou, někdo by se o něj postarat musel stejně. Všichni jsme svým způsobem nahraditelní.

Není tady

#18 1. 10. 2008 8:29

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

yikes  No a kdo se o mě postará, mám rýmu jak Niagáru. vissla

Není tady

#19 1. 10. 2008 8:31

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Mužská smrtelná nemoc na 7 písmen.? Rýminka

Pisatel napsal(a):

Damila napsal(a):

Není tady

#20 1. 10. 2008 8:33

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Romča napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Damila napsal(a):

Jo umírám dámy ženy pomooooc lol

Není tady

#21 1. 10. 2008 8:35

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Myslím že nějaký pátek ještě s mámi vydržíš, neboj.Máš tuhý kořen. lollol

Pisatel napsal(a):

Romča napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Upravil(a) Romča (1. 10. 2008 8:36)

Není tady

#22 1. 10. 2008 8:36

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

Romča napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Už půl hodiny "odcházím" do práce, ale ještě musím:

Pisateli, Ty bys chtěl přivinout na hruď, pohladit , zabalit do peřinky, anebo se dokonce s některou Babinetkou vypotit???
(Teď jsem málem napsala "vyfotit"lol )

Tak Ti aspoň virtuálně posílám pohlazení.sjuk

Není tady

#23 1. 10. 2008 8:38

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Romča napsal(a):

No pokud nebude ta první pomoc ve smyslu okamžitého vypocení na cizím těle pak asi ano, kořen jsem někde pozapomněl či mě opustil hapčí lol

Není tady

#24 1. 10. 2008 8:41

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Jak znám Pisatele tak mu to pohlazení bude málo. lollollol

Damila napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Romča napsal(a):

Už půl hodiny "odcházím" do práce, ale ještě musím:

Pisateli, Ty bys chtěl přivinout na hruď, pohladit , zabalit do peřinky, anebo se dokonce s některou Babinetkou vypotit???
(Teď jsem málem napsala "vyfotit"lol )

Tak Ti aspoň virtuálně posílám pohlazení.sjuk

Není tady

#25 1. 10. 2008 8:43

Romča
♥♥♥♥♥♥-

Neboj kořen se obnoví wink První pomoc poskytují na čísle 155 lol tak si vem telefon a někam si zavolej. stolt

Pisatel napsal(a):

Romča napsal(a):

No pokud nebude ta první pomoc ve smyslu okamžitého vypocení na cizím těle pak asi ano, kořen jsem někde pozapomněl či mě opustil hapčí lol

Upravil(a) Romča (1. 10. 2008 8:54)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí