|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
My doma povlečení nežehlíme. A nepochybuju o tom, že chlapi v naší domácnosti o povlečení nevědí absolutně vůbec nic. Doufám, že se můj táta nebude jednou domnívat, že se povlečení žehlí a nebude to po mě despoticky vyžadovat. Asi bych se na něj totiž v tomhle případě musela vykašlat a maximálně ho naučila pracovat se žehličkou.
Není tady
Ladie napsal(a):
Tak nejdřív - povlečení nežehlím (max. 1 za rok). Po vyprání ho dobře pověsím a složím - však ono se tím tlakem mezi dalším povlečením, prostěradly... ve skříni stejně vyrovná
Janči, ze tvého prvního příspěvku mám pocit, že tátu ani nenapadlo tě poprosit/požádat (tohle nemyslím jako škemrání, ale jako slušnost) o vyžehlení povlečení.
Ale vies, ono nejde o to, aby bolo uhladne zlozene, ale o ten skvely pocit z vyzehleneho povlecenia, je to prijemne, ako ... nemam slov
to sa neda s nevyzehlenym zrovnavat ... kto nezazil nepochopi 
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Já jsem překvapena, kolik lidí ložní prádlo nežehlí. Přiznám se, dodnes mě nenapadlo, že bych ho někdy nežehlila. Pohybuju se hodně mezi ženami a neznám žádnou, která by ložní prádlo nežehlila.
Zůstanu si u svého žehlení.
Jak píše Oxi. 
P.S. Mám skvělé nové prkno a super žehličku, jdu žehlit čerstvě vyprané ložní prádlo. Fakt! Nekecám!
A podívám se u toho na Ulici.
Upravil(a) majkafa (30. 9. 2008 18:35)
nežehlím 
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Janči napsal(a):
nevím ale proč a za co bych měla chtít dělat radost otci - vím, že tohle nemůže pochopit nikdo, kdo má se svým tátou vztahy zdravé a normální... o tom to bohužel asi celé je...
Takových lidí asi moc nebude.
Nejspíš takový tu není nikdo. Každý tu máme za sebou nějaké to trápení. A největší pravděpodobně ti, co o něm moc nemluví.
Není tady

Já žehlím.... tedy, resp. já ne, ale manželka

Není tady
Janči napsal(a):
...např. otec odmítá chodit k holiči, protože ho vždycky stříhala máma a teď nutí mě, abych ho stříhala, navíc si předtím odmítá umýt vlasy, nikdy to prý nedělal... já předtím chlapa nestříhala, mastné vlasy jsou
ale chápu, že je pro něj asi horší začít chodit k holiči, než pro mě se to naučit a dělat to... tak to dělám. Jak říkáš, všechno to chce čas a sebedůvěru, to určitě. Díky.
Já osobně bych ho ostříhala taky. Ale až po té, co by si umyl hlavu.
To je právě o těch HRANICÍCH.
Tak držím palec, aby se ti je podařilo posunout tam, kdeje chceš mít 
Není tady
Mikeš napsal(a):
![]()
![]()
Ale ano Mikešku žehlíš svoje průse***, kdybys žehlil třeba košile 
Není tady
Žehlím ložní prádlo, mám ráda, když voní krásně čistotou a také je to nutné z hygienického hlediska (damašek, bavlna). Krep nežehlím, protože to není nutné, ale velmi často ho peru.
Je jedno přísloví: Podle oken, peřin a záchoda poznáš kulturu národa. A něco na tom asi bude!
Není tady
Pisatel napsal(a):
Mikeš napsal(a):
![]()
![]()
Ale ano Mikešku žehlíš svoje průse***, kdybys žehlil třeba košile

Není tady

majkafa napsal(a):
Já jsem překvapena, kolik lidí ložní prádlo nežehlí. Přiznám se, dodnes mě nenapadlo, že bych ho někdy nežehlila. Pohybuju se hodně mezi ženami a neznám žádnou, která by ložní prádlo nežehlila.
Zůstanu si u svého žehlení.
Jak píše Oxi.
P.S. Mám skvělé nové prkno a super žehličku, jdu žehlit čerstvě vyprané ložní prádlo. Fakt! Nekecám!A podívám se u toho na Ulici.
Keď mi povieš, že žehlíš aj krepové
, tak to zasa nebudem chápať ja. Nikdy ma zatiaľ nenapadlo žehliť krepové posteľné prádlo, teda bielizeň. 
Není tady
Také téměř nežehlím, ložní prádlo v žádném případě, přijde mi to jako ztráta času. Místo toho si radši něco přečtu nebo prostuduju, zdá se mi to daleko smysluplnější 
Není tady
Nežehlím ložní prádlo. Dřív jsem chodila na mandl, když nám ho zrušili, kašlu na to. Prostěradla mám napínací.
I když Oxiho pocit chápu a umím si ho představit, znám i příjemnější činnosti (u kterých je mi srdečně šumák, jestli ležím v povlečení vyžehleném nebo ne
), než je žehlení. Jestli něco z "domácích prací" opravdu nesnáším, je to právě žehlení.
Janči, jako Pandorra bych to viděla spíš v tom, že zkouší tvoje hranice a trpělivost jako malé dítě, a zároveň potřebuje tvoji společnost. Tak si je včas stanov nebo se jednou nebudeš stačit divit.
Navrhla bych mu třeba, že společně zajdeme k holiči a pak na pivko 
Selima napsal(a):
, tak to zasa nebudem chápať ja. Nikdy ma zatiaľ nenapadlo žehliť krepové posteľné prádlo, teda bielizeň.
Ja krep(ov)e nemusim 
Sel ... poznas tuto? O Blave? http://www.youtube.com/watch?v=VmWmCkuQj9Y
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady

Isidia napsal(a):
Žehlím ložní prádlo, mám ráda, když voní krásně čistotou a také je to nutné z hygienického hlediska (damašek, bavlna). Krep nežehlím, protože to není nutné, ale velmi často ho peru.
Je jedno přísloví: Podle oken, peřin a záchoda poznáš kulturu národa. A něco na tom asi bude!
Ja som myslela, že to je o hygiene - a ono o kultúre. Už viem, prečo chcel Klaus kultúru českú sťahovať na balkón... Po slovensky je kultúra o niečom inom. 
Není tady
Selima napsal(a):
Isidia napsal(a):
Je jedno přísloví: Podle oken, peřin a záchoda poznáš kulturu národa. A něco na tom asi bude!Ja som myslela, že to je o hygiene - a ono o kultúre. Už viem, prečo chcel Klaus kultúru českú sťahovať na balkón... Po slovensky je kultúra o niečom inom.

Oxi napsal(a):
Selima napsal(a):
Ja krep(ov)e nemusim
Sel ... poznas tuto? O Blave? http://www.youtube.com/watch?v=VmWmCkuQj9Y
V robote nemám zvuk
Ja krep celkom rada. Prvé som dostala, ale už si aj sama kupujem. S dobrou avivážou je 
Upravil(a) Selima (30. 9. 2008 19:10)
Není tady
Selima napsal(a):
Oxi napsal(a):
Selima napsal(a):
Ja krep(ov)e nemusim
Sel ... poznas tuto? O Blave? http://www.youtube.com/watch?v=VmWmCkuQj9YV robote nemám zvuk
![]()
![]()
Ja krep celkom rada. Prvé som dostala, ale už si aj sama kupujem. S dobrou avivážou je
No tak vies co? Mozno znova okostujem aj ja 
A tu pesnciku si pusti, ja som zostal s otvorenou hubou ked som to pocul prvy raz ...
Povlečení mám z mikrovlákna a nežehlivého saténu - to nežehlím, pak mám damašek, ten žehlím - i když se spaním pomačká, rozhodně ne tak, jako praním.
A tátovi bych to vyžehlila, zase taková strašná práce to není a on bude spokojený. Mám mámu 80 let, tak o tom něco vím. Někdy je to fakt strašný, ale myslím, že ona pro mě v životě udělala hodně moc, tak mám možnost jí to teď splatit. A moje děti zase vidí, že o rodiče je třeba se v něčem postarat .... a třeba mi to zase oni vrátí, až já budu stará.
Není tady

Oxi napsal(a):
Selima napsal(a):
Oxi napsal(a):
Ja krep(ov)e nemusim
Sel ... poznas tuto? O Blave? http://www.youtube.com/watch?v=VmWmCkuQj9YV robote nemám zvuk
![]()
![]()
Ja krep celkom rada. Prvé som dostala, ale už si aj sama kupujem. S dobrou avivážou jeNo tak vies co? Mozno znova okostujem aj ja
A tu pesnciku si pusti, ja som zostal s otvorenou hubou ked som to pocul prvy raz ...
Doma, domenko...
Není tady
Oxi napsal(a):
Ladie napsal(a):
Tak nejdřív - povlečení nežehlím (max. 1 za rok). Po vyprání ho dobře pověsím a složím - však ono se tím tlakem mezi dalším povlečením, prostěradly... ve skříni stejně vyrovná
Janči, ze tvého prvního příspěvku mám pocit, že tátu ani nenapadlo tě poprosit/požádat (tohle nemyslím jako škemrání, ale jako slušnost) o vyžehlení povlečení.Ale vies, ono nejde o to, aby bolo uhladne zlozene, ale o ten skvely pocit z vyzehleneho povlecenia, je to prijemne, ako ... nemam slov
to sa neda s nevyzehlenym zrovnavat ... kto nezazil nepochopi
přesně tak...ten pocit za tu práci rozhodně stojí 
Není tady
Ronja napsal(a):
...
![]()
No, a o tom to je. Jak komu 
Alosek napsal(a):
Ronja napsal(a):
...
![]()
No, a o tom to je. Jak komu
To je asi najmenej bolestive zehlenie, cokolvek ostatne sa zehli horsie, toto je totalna pohodicka.