21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Amriana napsal(a):
ehlení je pro mě osobně nejvíc nejhnusnějí a ubíjející úplně nejvíc kontraproduktivní práce na světě, nesnáím ehlení čehokoliv včetně loního prádla.
Jediný co mě kdy těilo, bylo ehlení dětských plenek a věciček.
Bohuel hluboko zarytý stereotypy z domova mi velí ehlit ... ach jo ..take nadávám a loní prádlo se skřípěním zubů ehlím...
Necítím ádný uspokojení při pohledu do srovnané skříně ...mnohem víc spokojená bych byla, kdyby to tam za mě srovnal někdo jinej ..
Uspokojení cítím, kdy můu odjet z Prahy a lítat se psem někde po lese, být s kamarádama na chalupě, číst si, hrát beďas, poslouchat muziku, fotit, jet s naima na výlet, jít na houby...atd...
Vyehlený povlečení a srovnaná skříň mi ádné uspokojení nevyvolává
Není tady
Pandorraa napsal(a):
A je moc dobře, e s otcem komunikuje a učíte se spolu vycházet. Je to dobře předevím pro tebe
A má naprostou pravdu: stáří nerovná se moudrost. Tvůj otec opravdu jetě nezmouřel, ale to neznamená, e tě nemá rád a e jetě nezmoudří. Nebude úctu jen vyadovat, ale taky se ji nenaučí prokazovat.
Je taky moné, e ti bude působit jen dalí bolet, pak bys měla mít na paměti, e ji u NEMUSÍ snáet.
Tím, e si stanoví své hranice a za ně ho nepustí, tím ho naučí nejvíc.
Chce to jen trpělivost a důvěřovat sama sobě. A to zase svým "hnusným" chováním učí otec tebe, rozumí?
Kdybys to s ním měla lehké, nejspí bys svou sebedůvěru tolik nepotřebovala a netrápil by tě pocit viny, který se ti vrací.
Ty ale ádnou vinu nemá, ty se jen musí naučit říkat:
Ano tati, tohle udělám x ne tati, tohle neudělám
promiň, asi vemu úplně nerozumím (třeba, e u NEMUSIM snáet bolest....?), ale vezmu si z toho, e se mám naučit říkat: ano x ne, stanovit si hranice. Nedělat nic, s čím vnitřně nesouhlasím - no, "nic" zní a moc kategoricky, ono je těch věcí samozřejmě víc ...např. otec odmítá chodit k holiči, protoe ho vdycky stříhala máma a teď nutí mě, abych ho stříhala, navíc si předtím odmítá umýt vlasy, nikdy to prý nedělal... já předtím chlapa nestříhala, mastné vlasy jsou
ale chápu, e je pro něj asi horí začít chodit k holiči, ne pro mě se to naučit a dělat to... tak to dělám. Jak říká, vechno to chce čas a sebedůvěru, to určitě. Díky.
Není tady
Santala napsal(a):
Amriana napsal(a):
ehlení je pro mě osobně nejvíc nejhnusnějí a ubíjející úplně nejvíc kontraproduktivní práce na světě, nesnáím ehlení čehokoliv včetně loního prádla.
Bohuel hluboko zarytý stereotypy z domova mi velí ehlit ... ach jo ..take nadávám a loní prádlo se skřípěním zubů ehlím...
Necítím ádný uspokojení při pohledu do srovnané skříně ...mnohem víc spokojená bych byla, kdyby to tam za mě srovnal někdo jinej ..Uspokojení cítím, kdy můu odjet z Prahy a lítat se psem někde po lese, být s kamarádama na chalupě, číst si, hrát beďas, poslouchat muziku, fotit, jet s naima na výlet, jít na houby...atd...
V Tobě taky ne ? To je moc fajn .Nejsem sama .
Upravil(a) Amriana (30. 9. 2008 16:25)
Není tady
Ronja napsal(a):
Kukačka napsal(a):
Jessika napsal(a):
tak na tohle neskočím ...
jestli ... tak ehlí "niekto iný (iná)"tak tomu věř
Docela brutální sexismus Jessico, co?
On jako chlap nemá ruce-mozek-potřebu vyehleného prádla, e by si nemohl ehlit?
MMCH já loní prádlo ehlím. Miluju pohodlí - povlečení zásadně flanelové, vyehlené, měkoučké. Pak člověk nepotřebuje pyamo
sexismus?
nemůu se bránit... leč bych prozrazovala víc, ne se tady píe ....
p.s. můj první příspěvek byl jen a jen Oximu
Upravil(a) Jessika (30. 9. 2008 16:26)
Není tady
Santala napsal(a):
Amriana napsal(a):
Necítím ádný uspokojení při pohledu do srovnané skříně ...mnohem víc spokojená bych byla, kdyby to tam za mě srovnal někdo jinej ..Uspokojení cítím, kdy můu odjet z Prahy a lítat se psem někde po lese, být s kamarádama na chalupě, číst si, hrát beďas, poslouchat muziku, fotit, jet s naima na výlet, jít na houby...atd...
přesně, taky souhlasím...
Není tady
Amriana napsal(a):
Santala napsal(a):
Amriana napsal(a):
Vyehlený povlečení a srovnaná skříň mi ádné uspokojení nevyvoláváV Tobě taky ne ? To je moc fajn
.Nejsem sama .
Nejsi
Není tady
navrhuji následujcí :
ty (ti) co rády (i) venčí psy, poberou psy a ven
ty (ti) co rády (i) ehlí, předají psy a obrazí s ehličkou domácnosti těm, kteří zrovna venčí jejich psy
a spokojený budem vici
Není tady
Jessika napsal(a):
navrhuji následujcí :
ty (ti) co rády (i) ehlí, předají psy a obrazí s ehličkou domácnosti těm, kteří zrovna venčí jejich psy
a spokojený budem vici
Jess
To je nápad
Jsem ochotná vyvenčit třeba aligátora kadýmu, kdo mi pomůe zlikvidovat ten nevyehlenej Mount Blanc, co mi tu tak sám od sebe vyrostl.
Není tady
Jessika napsal(a):
Ronja napsal(a):
Kukačka napsal(a):
tak tomu věřDocela brutální sexismus Jessico, co?
On jako chlap nemá ruce-mozek-potřebu vyehleného prádla, e by si nemohl ehlit?
MMCH já loní prádlo ehlím. Miluju pohodlí - povlečení zásadně flanelové, vyehlené, měkoučké. Pak člověk nepotřebuje pyamosexismus?
nemůu se bránit... leč bych prozrazovala víc, ne se tady píe ....
p.s. můj první příspěvek byl jen a jen Oximu
No, na 99% si zehlim sam, mozno aj na viac
Luizi uz u mna nebola ... pekne dlho ... a vlastne mi zehlila 2x ... alebo tak nejak ... myslim, ze viac krat nie.
Flanelove mam rad aj ja - a neznasam pyzamo Najradsej spim nahy, cerstvo osprchovany vo vonavych vypratych a vyzehlenych perinkach
Není tady
Oxi napsal(a):
![]()
Luizi uz u mna nebola ... pekne dlho ... a vlastne mi zehlila 2x ... alebo tak nejak ... myslim, ze viac krat nie.
Flanelove mam rad aj ja - a neznasam pyzamoNajradsej spim nahy, cerstvo osprchovany vo vonavych vypratych a vyzehlenych perinkach
no vida...
... psa nemá?
Upravil(a) Jessika (30. 9. 2008 16:43)
Není tady
Jessika napsal(a):
Oxi napsal(a):
![]()
Flanelove mam rad aj ja - a neznasam pyzamoNajradsej spim nahy, cerstvo osprchovany vo vonavych vypratych a vyzehlenych perinkach
no vida...
... psa nemá?![]()
Pes mi nevyzehli A vyvenci sa takmer sam
Upravil(a) Oxi (30. 9. 2008 16:47)
Není tady
Oxi napsal(a):
Jessika napsal(a):
Oxi napsal(a):
![]()
no vida...
... psa nemá?![]()
Pes mi nevyzehli
ale di ty trdlo
ty bude ehlit a já půjdu se psem...
Není tady
Amriana napsal(a):
Jessika napsal(a):
navrhuji následujcí :
a spokojený budem vici
Jess
To je nápad
Jsem ochotná vyvenčit třeba aligátora kadýmu, kdo mi pomůe zlikvidovat ten nevyehlenej Mount Blanc, co mi tu tak sám od sebevyrostl.
Já taky !!!
Vyvenčím i dítko
Není tady
Jessika napsal(a):
ale di ty trdlo
ty bude ehlit a já půjdu se psem...
Mas pocit ze milujem zehlenie? Neznasam to. Nenavidim. Ale samo sa to nevyzehli. Takze zehlim. Ale zehlit este aj tebe? To by bola uz asi fakt moja smrt
Není tady
Santala napsal(a):
Amriana napsal(a):
Jessika napsal(a):
navrhuji následujcí :
a spokojený budem vici
Jess
To je nápad
Jsem ochotná vyvenčit třeba aligátora kadýmu, kdo mi pomůe zlikvidovat ten nevyehlenej Mount Blanc, co mi tu tak sám od sebevyrostl.
Já taky !!!
![]()
![]()
Vyvenčím i dítko
no já nevím,....
v tom případě pozor - nejdřív vyzvedněte dítko... pak se teprve stavte pro aligátora...
Není tady
Pisatel napsal(a):
Ty brďo a napíu, e já ehlím loní, k tomu koile a kalhoty, tak mě tu holky umlátí válečkem na nudle a nebo umlátí toho svýho.
Dokonce loní prádlo dodnes krobím, jako moje máti, hezky Solamil uvařit, pak namočit, nechat nasát, lehce vydímat a pověsit. (No poslední dobou jsem ji línějí, tak ten Solamil cpu do pračky)
Není nic krásnějího a kouzelnějího do dobře nakrobeného a správně vyehleného loního prádla si lehnout, po vykoupání a cítit, jak to prádlo se vlhkem okolo Vás obtáčí![]()
Dámy přiznám se, e je to jediná domácí práce, kterou mohu a těímě.
Navrhujem barter: pranie - a keď budem spokojná, aj varenie - za ehlenie. Nenávidím ehlenie!!!!
Není tady
Oxi napsal(a):
Jessika napsal(a):
ale di ty trdlo
ty bude ehlit a já půjdu se psem...Mas pocit ze milujem zehlenie? Neznasam to. Nenavidim. Ale samo sa to nevyzehli. Takze zehlim. Ale zehlit este aj tebe? To by bola uz asi fakt moja smrt
Tak proč to dělá ?
Odpovím si sama : Větí, ne nenávist k ehlení je láska k vyehlenému prádlu , viď ?
No, tak musí ehlit , noo
Není tady
Selima napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Ty brďo a napíu, e já ehlím loní, k tomu koile a kalhoty, tak mě tu holky umlátí válečkem na nudle a nebo umlátí toho svýho.
Dokonce loní prádlo dodnes krobím, jako moje máti, hezky Solamil uvařit, pak namočit, nechat nasát, lehce vydímat a pověsit. (No poslední dobou jsem ji línějí, tak ten Solamil cpu do pračky)
Není nic krásnějího a kouzelnějího do dobře nakrobeného a správně vyehleného loního prádla si lehnout, po vykoupání a cítit, jak to prádlo se vlhkem okolo Vás obtáčí![]()
Navrhujem barter: pranie - a keď budem spokojná, aj varenie - za ehlenie. Nenávidím ehlenie!!!!
![]()
No beru nevím jak to ale z Blavy denně zvládne do Práglu.
Není tady
Santala napsal(a):
Oxi napsal(a):
Jessika napsal(a):
ale di ty trdlo
ty bude ehlit a já půjdu se psem...Mas pocit ze milujem zehlenie? Neznasam to. Nenavidim. Ale samo sa to nevyzehli. Takze zehlim. Ale zehlit este aj tebe? To by bola uz asi fakt moja smrt
Tak proč to dělá ?
![]()
Odpovím si sama : Větí, ne nenávist k ehlení je láska k vyehlenému prádlu, viď ?
No, tak musí ehlit , noo
třeba měl taky konzervativní výchovu jako já a má to jako podmíněnej reflex , e ehlit se musí
.
Není tady
Oxi napsal(a):
Mas pocit ze milujem zehlenie? Neznasam to. Nenavidim. Ale samo sa to nevyzehli. Takze zehlim. Ale zehlit este aj tebe? To by bola uz asi fakt moja smrt
tyjo, Oxi, ta slovetina je ale parádní ...
nejdřív jsem se zarazila (já teda fakt nepotřebuju vyehlit sebe), ale pak mi to docvaklo...
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Judita napsal(a):
Janči, uvědom si, co che - jestli se zbavit péče o tátu, který ti, jak píe v prvním příspěvku, bohuel zůstal viset na krku, nebo s ním zkusit líp vycházet. Buď se sna najít si v jeho přáních smysl, i kdy pro tebe samotnou smysl nemají, nebo se na něj opravdu vyprdni, ale se vím vudy - pus ho z hlavy, nezajímej se o něj, nekomunikuj, nedělej si z toho dilema.
Myslím, e tohle přemítání ti ubírá víc energie, ne kolik by tě stálo několik hodin u ehlicího prkna...Nemyslím e je nutné rozhodnutí ve smylu "hop nebo trop".
Janči se můe starat o tátu - v mezích, ve kterých je potřeba a ve kterých je ochotná. Podle jejího uváení.
Nemusí "skákat, jak on píská".
V tomhle vztahu jsou 2 strany a Janči přece nemusí být ta, která pořád jenom ustupuje...
To je je otec starý (zatím nic nepsala o jeho stavu, moje babička byla samostatná a do svých 94, kdy umřela) neznamená, e to musí být hulvát přece ne?A e musí být ve vem po jeho.
Prečítaj si Janči príspevky č. 24 a 41... Aj keď to môe by JEJ SUBJEKTÍVNy dojem, resp. pravda len o vzahu ich dvoch, pre ňu je To podstatné. No aj ja som za to, aby ocka pouila ako trenaér svojej asertivity a zároveň láskavej trpezlivosti. Odtál-potál. Stanovi si hranice a potom na nich s láskou trva. A bra ho ako milého, no starnúceho a u mono zmäteného človeka, a nie ako neochvejnú autoritu či - boeuchovaj - úhlavného nepriateža. Na to u nemá...
Není tady
Tak nejdřív - povlečení neehlím (max. 1 za rok). Po vyprání ho dobře pověsím a sloím - vak ono se tím tlakem mezi dalím povlečením, prostěradly... ve skříni stejně vyrovná
Janči, ze tvého prvního příspěvku mám pocit, e tátu ani nenapadlo tě poprosit/poádat (tohle nemyslím jako kemrání, ale jako slunost) o vyehlení povlečení.
Upravil(a) Ladie (30. 9. 2008 17:14)
Není tady
Pisatel napsal(a):
Selima napsal(a):
Pisatel napsal(a):
![]()
No beru
nevím jak to ale z Blavy denně zvládne do Práglu.
Myslím, e ani pranie, nai ehlenie neprebieha kadý deň... Dovolím ti nadehli mi post. bielizeň do zásoby.
Není tady
Janči to je jen zástupný problém, myslím, e tatík volá po společnosti....
Není tady