6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Petuna napsal(a):
Loní prádlo ehlím..vy to n emáte pokrčené
nemáme...vzhledem k tomu, e spíme v krepu, flanelu a bavlněném saténu, který má neehlivou úpravu...a navíc věím to tak, aby nebylo přeloené...pak to jen sloím...copak, kdy to má sloené ,tak neli povleče, tak to znovu přeehlí ?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Janči napsal(a):
má pravdu, ale já to s ním řeit nechci, s ním se ani nic řeit nedá, jak říká, je ustrnulý a ze svých postojů u ze zásady neslevuje... jeho oblíbené téma je, jak je vecko (počasí,lidi,svět atd.) patné, kadá má odpověď vyvolá jen dalí kritiku protkanou výkřiky jak jsem naivní, nic nevím a neznám - tak raděj "neprovokuju".... to u mám za sebou, teď se jen snaím pomoct a "přeít"... a e by mě tyhle návtěvy mohly někdy něčím obohatit, si fakt neumím představit... :-/
Ví Janči, já ti rozumím
Časem ale určitě pozná, e problémy se musí řeit tam (a s tím) kde (s kým) začly - to jest nejčastěji v dětství a s rodiči. Tvůj otec je tedy jediná kompetentní osoba, se kterou můe řeit svůj strach, svou neschopnost říkat ne, své sebevědomí......
Nedělá to kvůli němu, ale kvůli sobě. Aby se ti lépe ilo, abys se zbavila nejen toho veho, co tě trápí, ale aby v tobě nezůstala ádná trpkost a zranění.
Právě tím tě tyhle návtěvy mohou obohatit, tebe i tvého otce. Má jedinečnou qnci se stát jeho učitelkou a ukázat mu, e ani on se nemusí bát, protoe jeho brblání není nic jiného ne strach, protoe svět není tak patný, jak se mu jeví. Lidem, kteří se bát přestanou, se pak také léhčeji odchází....
Je toho hodně, co můe pro otce udělat, nejde o cíchy, a nejen pro něj, ale hlavně pro sebe.
Ale jak říkám - je to MOC náročné a na dlouho.
Tak tomuhle říkám vzneené teorie.eby se vrátila janči taky do dětství,aby mohla ty problémy řeit?Asi si nikdy nepřila do styku s problémovými starými lidmi,kteří ádné učitelé nepotřebují,protoe oni přeci mají vdy pravdu a jeho vztah k dceři vůbec nemusí být zaloen na jeho strachu proboha,je to naopak taková hloupá suverenita seniorů,kteří si stojí jen za tou svou pravdou.A věřím e jančí je do té míry chytrá,e si nebude kazit ivot s takovým morousem,by otcem.
Není tady
Kukačka napsal(a):
Pisateli - zřídka na tebe reaguji, ale dnes jsi úplnej mimoň
Pisatel je často mimo, ale dneska vyjímečně ne .
Není tady
KALIK napsal(a):
Zvracení je vdycky ne(v)hodné
to snad nemyslí váně.
Není tady
helena napsal(a):
stačí koupit krepové..,
Rozdíl mezi krepem a bavlnou zřejmě nepobere
krep, to neznamená, e to není bavlna...ale je to technologická úprava tkaniny
Není tady
Kuty napsal(a):
Tak tomuhle říkám vzneené teorie.eby se vrátila janči taky do dětství,aby mohla ty problémy řeit?Asi si nikdy nepřila do styku s problémovými starými lidmi,kteří ádné učitelé nepotřebují,protoe oni přeci mají vdy pravdu a jeho vztah k dceři vůbec nemusí být zaloen na jeho strachu proboha,je to naopak taková hloupá suverenita seniorů,kteří si stojí jen za tou svou pravdou.A věřím e jančí je do té míry chytrá,e si nebude kazit ivot s takovým morousem,by otcem.
Čekala jsem, e právě ty zareaguje, protoeprávě ty bys naplnění těhle "vzneených teorií" ve svém ivotě potřebovala jak prase drbání.
Jene to bys je nejdříve musela pochopit, co se ti zatím vůbec nedaří.
Doufám ale, e na to příjde mnohem dřív, ne z tebe bude nesnesitelná baba, kterou si děti budou přehazovat jako horký brambor z jednoho domova důchodců do druhého...
Není tady
krobené prádlo jsem niky neměla ráda, přijde mi to takové oklivě tvrdé a já mám ráda měkoučko:)
Není tady
Kukačka napsal(a):
no tak do krepovýho povlečení mě hned tak někdo nedostane. Zajímavý, jak má kadý jiný vkus. Můj exmanel neměl rád froté prostěradla. Bylo mu v tom horko, zadrhával fousama - spal na břie bez poltáře.
Krep mě přijde moc laciný a krábavý. Já mám radi hladký.
holka, kde jsi sebrala, e krep je laciný???? nejlacinějí je hladká bavlna:)...místo froté prostěradla zkus jersey...je to bavlněný úplet a hladký a místo krepu bavlněný satén...říkám bavlněný a ne ten po*n polyester...vem zákaznicím, kterým jsem to doporučila, protoe ti jejich nechtějí froté a krep, tak se vrátily s tím, e ten jejich u nechce v ničem jiném spát
samo nic nekupovat na trnici...ale v kamených obchodech a značku to je základ...
Není tady
Pan, mimořádně s Tebou nesouhlasím.
V určitém momentě je čas se svým rodičům vzepřít a začít dělat věci po svém.
A to i v případě, e se jedná o pomoc nemohoucím rodičům.
Podle mě je správné, pomoct starým rodičům - podle toho, jak jsem ochotná já - a ne tak, jak oni chtějí. Nepíu potřebují, protoe o tom mají obě strany rozdílné názory.
Pokud člověk v dětství musí poslouchat rodiče a nechat si ubliovat... v dospělosti u snad nemusí.
Kdy táta bude chtít aby za ním dcera jezdila kadý den - jinak je patná - tak se to přece "má dělat" - tak taky musí?
To je blbost.
Pokud uznám já, e chci a zvládám jezdit jednou za týden nebo za měsíc, je to moje právo ne?
(v případě e ten otec není nemohoucí či leící pacient, to je pak něco jiného). Ale pokud se o sebe dokáe postarat sám, je soběstačný, pak je to vydírání, ne nutnost, kadodenní návtěvy - tím spí, e dospělá dcera má svoji rodinu, svoji práci, svoje závazky, ne jen plnil rozmary rodičů.
Ta hranice musí být stanovena.
Moje staré téma - kdybych poslouchala svoje rodiče, tak místo vztahu a bydlení s partnerem bych bydlela se svojí dospělou sestrou (resp. ona u mě, na moje náklady) a nejspí ji i ivila... A byla bych hodně neastná.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Kuty napsal(a):
Čekala jsem, e právě ty zareaguje, protoeprávě ty bys naplnění těhle "vzneených teorií" ve svém ivotě potřebovala jak prase drbání.
Doufám ale, e na to příjde mnohem dřív, ne z tebe bude nesnesitelná baba, kterou si děti budou přehazovat jako horký brambor z jednoho domova důchodců do druhého...
Napadá mě,e z tebe u ta nesnes baba je a u vůbec tě nemusí trápit můj moný budoucí stav,kady jsme nějaký,e ano,ale k problému - poučovat je vdy jednoduí mnohem ne se setkat se skutečností tváří v tvář.A fakt mi ty tvoje vzletné teorie nedaly na tvůj příspěvek reagovat.Asi si to fakt napsala jen kvůli mě,jak zareaguji,tak díky e na mě myslí.chacha
Není tady
Já jsem si koupila krepové povlečení právě proto, abych ho nemusela ehlit. Ale moje maminka má jetě cíchy z výbavy (vdávala se v r. 1953) a ta ho ehlí i krobí. A má jenom bílé, barevné by nesnesla. A co se týče jejích ivotních postojů, je na tom stejně jako Janči tatínek - vechno dnes je patné, počasí, jídlo. lidi, politika, kníky, televize, noviny, časopisy, oblečení, doprava, to za jejích mladých let nebývalo. Zajímavé je, e svá mladá léta proila za války a v 50. letech, kdy obecně vechno stálo za houby, al jí se to zdá jako staré zlaté časy, kdy vechno bylo lepí. A já na to taky jenom přikyvuju, protoe maminka se při jakémkoliv projevu nesouhlasu uráí a pláče a mám já to zapotřebí? Odkývám jí klidně i to, e období heydrichiády bylo to nejlepí v českých dějinách, ona je spokojená a já taky.
Není tady
Ivana napsal(a):
Odkývám jí klidně i to, e období heydrichiády bylo to nejlepí v českých dějinách, ona je spokojená a já taky.
To je asi nejschůdnějí řeení - odkývat a myslet si svoje :-) (A dělat si svoje).
Podle mého tatínka zase vechno co dělá on, je to nejlepí - a ostatní jsou lendriáni a prý zbytečně utrácím peníze (za kurzy atd.). V takových debatách se nedá vyhrát.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Podle mě je správné, pomoct starým rodičům - podle toho, jak jsem ochotná já - a ne tak, jak oni chtějí. Nepíu potřebují, protoe o tom mají obě strany rozdílné názory.
Pokud člověk v dětství musí poslouchat rodiče a nechat si ubliovat... v dospělosti u snad nemusí.
Kdy táta bude chtít aby za ním dcera jezdila kadý den - jinak je patná - tak se to přece "má dělat" - tak taky musí?
To je blbost.
Pokud uznám já, e chci a zvládám jezdit jednou za týden nebo za měsíc, je to moje právo ne?
(v případě e ten otec není nemohoucí či leící pacient, to je pak něco jiného). Ale pokud se o sebe dokáe postarat sám, je soběstačný, pak je to vydírání, ne nutnost, kadodenní návtěvy - tím spí, e dospělá dcera má svoji rodinu, svoji práci, svoje závazky, ne jen plnil rozmary rodičů.
Ta hranice musí být stanovena.
Moje staré téma - kdybych poslouchala svoje rodiče, tak místo vztahu a bydlení s partnerem bych bydlela se svojí dospělou sestrou (resp. ona u mě, na moje náklady) a nejspí ji i ivila... A byla bych hodně neastná.
A byla bys stejně furt ta nejhorí,v lepím případě "jen" patná.
Jojo,rady se rozdávají lehce,ovem takové od Pan to nejsou rady ale fantasmagorie
Není tady
Kuty napsal(a):
Ale dy já jsem byla ta patná, celá rodina mi nadávala, jak se stavím zády k rodině, nepomůu atd.
(V 31 letech jsem se stěhovala do svého prvního bytu - garsonky - kvůli které jsem se zadluila do 60-ti, a chtěla jsem tam bydlet s přítelem - rodina si ovem myslela, e tam bude bydlet se mnou sestra, která měla tehdy před sebou asi 6 let studia... - bydlí na internátě - druhá stř. kola).
Asi rok nebyly vztahy nic moc.
Pak jim dolo, e mám svůj ivot...
Musela jsem překonat svoje pocity viny, ale věděla jsem, e dělám dobře.
Dnes u je to minulost, ale lehko mi tenkrát nebylo. Měli přesilu (4 k jedné). Teda ke 2, přítel stál při mně :-)
Není tady
Heřmanka napsal(a):
Kukačka napsal(a):
no tak do krepovýho povlečení mě hned tak někdo nedostane. Zajímavý, jak má kadý jiný vkus. Můj exmanel neměl rád froté prostěradla. Bylo mu v tom horko, zadrhával fousama - spal na břie bez poltáře.
Krep mě přijde moc laciný a krábavý. Já mám radi hladký.holka, kde jsi sebrala, e krep je laciný???? nejlacinějí je hladká bavlna:)...místo froté prostěradla zkus jersey...je to bavlněný úplet a hladký a místo krepu bavlněný satén...říkám bavlněný a ne ten po*n polyester...vem zákaznicím, kterým jsem to doporučila, protoe ti jejich nechtějí froté a krep, tak se vrátily s tím, e ten jejich u nechce v ničem jiném spát
samo nic nekupovat na trnici...ale v kamených obchodech a značku to je základ...
já jsem nenapsala e krep je laciný, ale e mi přijde laciný, moná jsem měla doplnit jeho vzhled. Čím jsem starí, tím víc mě oslovuje kvalita - damaek, plátěná prostěradla jak od babičky, jemné vzory a vechno sladěné. Mám ráda lonici v tlumených a uklidňujících barvách. Ve strakatém povlečení divokého vzoru bych se nevyspala.
Ale jsme , otázka zněla - ehlíte? já říkám - větinou ano a ráda. Hezky se mi v tom leí.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Kuty napsal(a):
holky nehádejte se....
Já dřív s otcem nekomunikovala skoro vůbec, teď se oba učíme spolu jak-tak vycházet, take tady má Pandorra pravdu, to nás oba čímsi můe obohatit. Ale jen do určité míry. e starý rovná se moudrý, je nesmysl. Moná některý jiný despotický egoista časem zmoudřel, můj otec jenom zestárnul
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Kuty napsal(a):
Ale dy já jsem byla ta patná, celá rodina mi nadávala, jak se stavím zády k rodině, nepomůu atd.
(V 31 letech jsem se stěhovala do svého prvního bytu - garsonky - kvůli které jsem se zadluila do 60-ti, a chtěla jsem tam bydlet s přítelem - rodina si ovem myslela, e tam bude bydlet se mnou sestra, která měla tehdy před sebou asi 6 let studia... - bydlí na internátě - druhá stř. kola).
Asi rok nebyly vztahy nic moc.
Pak jim dolo, e mám svůj ivot...
Musela jsem překonat svoje pocity viny, ale věděla jsem, e dělám dobře.
Dnes u je to minulost, ale lehko mi tenkrát nebylo. Měli přesilu (4 k jedné). Teda ke 2, přítel stál při mně :-)
Ano,pamatuji si,jak si mi o tom psala,ale snad dnes u ví tekrát tvé pocity viny nebyly na místě a dnes by je měli mít vai.
Není tady
Janči napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kuty napsal(a):
Doufám ale, e na to příjde mnohem dřív, ne z tebe bude nesnesitelná baba, kterou si děti budou přehazovat jako horký brambor z jednoho domova důchodců do druhého...holky nehádejte se....
Já dřív s otcem nekomunikovala skoro vůbec, teď se oba učíme spolu jak-tak vycházet, take tady má Pandorra pravdu, to nás oba čímsi můe obohatit. Ale jen do určité míry. e starý rovná se moudrý, je nesmysl. Moná některý jiný despotický egoista časem zmoudřel, můj otec jenom zestárnul
No zrovna jsem na tebe myslela,kam a můe diskuse o ehlení dospět a e jančí je u určitě v poho a má to neehlení odsouhlaseno babinetem.
Není tady
Janči napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kuty napsal(a):
Doufám ale, e na to příjde mnohem dřív, ne z tebe bude nesnesitelná baba, kterou si děti budou přehazovat jako horký brambor z jednoho domova důchodců do druhého...holky nehádejte se....
Janči, myslím, e je načase, abys svému otci stanovila hranice.
Ano tati, jsem ochotná - odsuď pocuď.
Přijdu, pomůu - vyprat ano, vyehlit ne.
Pokud chce ehlit, vyehli si (nebo si zapla někoho kdo Ti vyehlí). Já to dělat nebudu - nezdá se mi to nezbytné.
Nebo se můe rozhodnout mu vyehlit, protoe je to Tvůj táta a má ho ráda a udělá to ráda - to je ale něco jiného, ne e "musí, protoe to on chce - ale Ty nechce" - to je "já chci, já jsem se rozhodla".
Dělat něco co nechci, protoe přece rodičům se neodmlouvá... moná tak do 15-ti, dýl ne...
Není tady
Janči, uvědom si, co chce - jestli se zbavit péče o tátu, který ti, jak píe v prvním příspěvku, bohuel zůstal viset na krku, nebo s ním zkusit líp vycházet. Buď se sna najít si v jeho přáních smysl, i kdy pro tebe samotnou smysl nemají, nebo se na něj opravdu vyprdni, ale se vím vudy - pus ho z hlavy, nezajímej se o něj, nekomunikuj, nedělej si z toho dilema.
Myslím, e tohle přemítání ti ubírá víc energie, ne kolik by tě stálo několik hodin u ehlicího prkna...
Upravil(a) Judita (30. 9. 2008 15:21)
Pisatel napsal(a):
Dámy přiznám se, e je to jediná domácí práce, kterou mohu a těímě .
tak to je bezva , slyela jsem, e takové cíchy nemají chybu ...ale můu i jiné lahůdky
Není tady
Judita napsal(a):
Janči, uvědom si, co che - jestli se zbavit péče o tátu, který ti, jak píe v prvním příspěvku, bohuel zůstal viset na krku, nebo s ním zkusit líp vycházet. Buď se sna najít si v jeho přáních smysl, i kdy pro tebe samotnou smysl nemají, nebo se na něj opravdu vyprdni, ale se vím vudy - pus ho z hlavy, nezajímej se o něj, nekomunikuj, nedělej si z toho dilema.
Myslím, e tohle přemítání ti ubírá víc energie, ne kolik by tě stálo několik hodin u ehlicího prkna...
Nemyslím e je nutné rozhodnutí ve smylu "hop nebo trop".
Janči se můe starat o tátu - v mezích, ve kterých je potřeba a ve kterých je ochotná. Podle jejího uváení.
Nemusí "skákat, jak on píská".
V tomhle vztahu jsou 2 strany a Janči přece nemusí být ta, která pořád jenom ustupuje...
To je je otec starý (zatím nic nepsala o jeho stavu, moje babička byla samostatná a do svých 94, kdy umřela) neznamená, e to musí být hulvát přece ne? A e musí být ve vem po jeho.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Martínko, to je ale celé jen o pochopení toho, co jsem napsala.
Já zcela souhlasím s tebou.
Právě, e je potřeba se naučit dělat věci po svém, být sám sebou, je třeba komunikovat.
A nikde netvrdím, e je třeba dělat to, co rodiče chtějí. Jen si myslím, e je třeba NĚJAK vůbec začít.
Kadý člověk předevím potřebuje, aby mu někdo naslouchal. I otec Janči byl kdysi malým klukem, rozumí?
A stále a znovu opakuji, e je to velmi těké, hledat cestu k někomu, kdo ti to ztěuje a jen prská.
Take pokud to Janči udělat nechce, nikdo ji k tomu nemůe nutit, je to jen a jen na ni, co si zvolí.
Je jen na ni, který názor u ni převáí. Pokud se alespoň TROCHU naučí s otcem komunikovat, bude to pro ni velká výhra. A nic nemusí být HNED ani zítra.
Není tady
Janči, vyehlit povlečení pro otce je tak cca půl hodiny práce, já bych to určitě udělala, (neví jak dlouho tady jetě bude). Moná se jednou tvoje děti o tebe ve stáří taky postarají a udělají to na co jsi byla zvyklá,
Není tady
aprill napsal(a):
Janči, vyehlit povlečení pro otce je tak cca půl hodiny práce, já bych to určitě udělala, (neví jak dlouho tady jetě bude). Moná se jednou tvoje děti o tebe ve stáří taky postarají a udělají to na co jsi byla zvyklá,
Jene Janči nenapsala, co dalího kromě ehlení pro otce dělá. Třeba je to půlhodina - k dalím 4 hodinám...
Není tady