29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
helena napsal(a):
u nich se to vždycky všecko žehlilo
A to "se" byla nejspíš maminka, viď? Co koupit 2-3 sady nového povlečení, kde je výrazně napsáno "nežehlicí" a pod záminkou nutné výměny ho tátovi přivézt?
PS - Taky nežehlím.
Dle mého názoru by to byly jen vyhozené peníze.Jak psala Martinka-když chce mermomocí vyžehlené,tak ať si za to zaplatí.Vždyť to sám navrhuje.A dnešní důchodci nejsou žádní chudáci s průměrným důchodem 10tisíc.Už ste se nad tím někdy zamysleli - stát je ve velkém mínusu s hospodařením a stále má na to,aby někomu přidával,dokonce i jakési mimoř.3000,-příspěvky důchodcům na vánoce,které naštěstí neprošly.Když my osobně budem v mínusu tak z čeho ještě budem přidávat,třeba naším dětem nebo na svoje dovolené?To je fakt turecké hospodářství.
Není tady
Ano, kromě krepového žehlím. Někdy i krepové, je to pak příjemnější.
Kukačka napsal(a):
no tak do krepovýho povlečení mě hned tak někdo nedostane. Zajímavý, jak má každý jiný vkus. Můj exmanžel neměl rád froté prostěradla. Bylo mu v tom horko, zadrhával fousama - spal na břiše bez polštáře.
Krep mě přijde moc laciný a škrábavý. Já mám radši hladký.
Laciný.., vždyť je přece dražší než bavlna.
Není tady
Ty brďo až napíšu, že já žehlím ložní, k tomu košile a kalhoty, tak mě tu holky umlátí válečkem na nudle a nebo umlátí toho svýho.
Dokonce ložní prádlo dodnes škrobím, jako moje máti, hezky Solamil uvařit, pak namočit, nechat nasát, lehce vyždímat a pověsit. (No poslední dobou jsem již línější, tak ten Solamil cpu do pračky )
Není nic krásnějšího a kouzelnějšího do dobře naškrobeného a správně vyžehleného ložního prádla si lehnout, po vykoupání a cítit, jak to prádlo se vlhkem okolo Vás obtáčí
Dámy přiznám se, že je to jediná domácí práce, kterou mohu a těšímě .
Není tady
Janči, tvůj problém je, že neumíš svému otci oponovat, tak pak se nediv, že to s ním musíš "přežít"
Není tady
povlečení škrobím a žehlím.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Ty brďo až napíšu, že já žehlím ložní, k tomu košile a kalhoty, tak mě tu holky umlátí válečkem na nudle a nebo umlátí toho svýho.
Dokonce ložní prádlo dodnes škrobím, jako moje máti, hezky Solamil uvařit, pak namočit, nechat nasát, lehce vyždímat a pověsit. (No poslední dobou jsem již línější, tak ten Solamil cpu do pračky)
Není nic krásnějšího a kouzelnějšího do dobře naškrobeného a správně vyžehleného ložního prádla si lehnout, po vykoupání a cítit, jak to prádlo se vlhkem okolo Vás obtáčí![]()
Dámy přiznám se, že je to jediná domácí práce, kterou mohu a těšímě.
Já se radši obtáčím/nechám obtáčet od přítele :-)
Není tady
Já se tudle obtáčel okolo záchodu
Není tady
Ahoj,já teda osobně ložní prádlo taky nežehlím,jsem toho názoru,že je to zbytečné.Vlastně pokud to opravdu není potřeba,a prádlo si hezky pověsím a po sebrání hned složím,tak ani to nežehlím.Většinou kupuju nemačkavé věci.Mám velkou rosinu,chlap a pět dětí dá zabrat,volnýho času tudíž moc nemám a věnovat ho žehlení,to teda nehodlám!
Takže pokud máš z domova zaběhlé ložní prádlo nežehlit,tak to nedělej ani když se jedná o přehnané pohodlí Tvého otce.Oni staří chlapi jsou morousové,kor když už zůstanou sami,nic se jim nelíbí a všichni všechno dělaj špatně.Pokud bys mu ty cíchy přece jenom žehlila,tak si na Tobě najde něco jinýho.
Není tady
Pisateli, tak to napiš hezky krok za krokem, to chci taky.
Moje bábuš to má vzorně vyprané, vyžehlené, naškrobené a převázané úhledně mašlí + navoněné levandulí a vt om se tak krásně hajá.
Krep fuj a hnus.
Já dala prádlo tuhle do žehlírny, ale nic moc vyžehlené a pěkně drahé, lepší je to strčit na mandl:)
nejlepší povlčení jsou ta co mám od babičky do výbavy.
Není tady
teda já otce chápu - drží se zaběhnutejch věcí a rituály jsou pro něj důležitý...
blbej příklad, ale vemte si, kdyby vám teď někdo začal zakazovat třeba mytí rukou po použití wc - přece je to zbytečný a ještě to zdržuje... ale pro vás je to přece nezbytně nutný, má to tak bejt...
já osobně ač sobě nežehlim, tak bych tátovi vyžehlila, pokud by to trochu šlo...
Není tady
KALIK napsal(a):
nemáš zvracet
Není tady
lindaB napsal(a):
Kukačka napsal(a):
no tak do krepovýho povlečení mě hned tak někdo nedostane. Zajímavý, jak má každý jiný vkus. Můj exmanžel neměl rád froté prostěradla. Bylo mu v tom horko, zadrhával fousama - spal na břiše bez polštáře.
Krep mě přijde moc laciný a škrábavý. Já mám radši hladký.Laciný.., vždyť je přece dražší než bavlna.
netuším, já ho nekupuji.
Není tady
Ano, zehlim.
Není tady
KALIK napsal(a):
Janči, tvůj problém je, že neumíš svému otci oponovat, tak pak se nediv, že to s ním musíš "přežít"
nojo, máš pravdu - my jsme si nikdy nerozuměli, on jakýkoli odlišný názor zesměšňuje, ironicky se nad tebou uchechtává a dělá z tebe blbce, máš pravdu - neumím s takovým člověkem diskutovat.... a už ani nechci, teď mi stačí "přežít" :-) ale zajímal mě názor ostatních....
Není tady
Povlečení žehlím, stejně tak ručníky, kapesníky atd. V podstatě je to taková desifenkce. Navíc, jak už zde bylo psáno, miluju pohled na poskládanou skříň , také se pak nestydím povlékat čisté přátelům, přecejen na tom nevyžehleném je vidět, že je nevyžehlené. Co se týče žehlení tatínkovi, většina starých lidí má v sobě už zažité návyky a nebudou je měnit, bylo by to pro ně vybočení z už tak křehké reality. Žehlit mu povlečení nemusíš, ale jediné, co to přenese, bude, že si nejdříve bude žehlit sám, při čemž se může zranit, bude ho to vyčerpávat a vaše vztahy se tím nezlepší. Je na tobě posoudit, jak moc ti to žehlení zabírá čas a znepříjemňuje život.
Není tady
Jája napsal(a):
teda já otce chápu - drží se zaběhnutejch věcí a rituály jsou pro něj důležitý...
blbej příklad, ale vemte si, kdyby vám teď někdo začal zakazovat třeba mytí rukou po použití wc - přece je to zbytečný a ještě to zdržuje... ale pro vás je to přece nezbytně nutný, má to tak bejt...
já osobně ač sobě nežehlim, tak bych tátovi vyžehlila, pokud by to trochu šlo...
Není tady
Pokuď je taťka takovej despota, vybod bych se na jakoukoliv pomoc. Mám se přece rád a deptat se nenechám.
Není tady
Janči napsal(a):
máš pravdu, ale já to s ním řešit nechci, s ním se ani nic řešit nedá, jak říkáš, je ustrnulý a ze svých postojů už ze zásady neslevuje... jeho oblíbené téma je, jak je všecko (počasí,lidi,svět atd.) špatné, každá má odpověď vyvolá jen další kritiku protkanou výkřiky jak jsem naivní, nic nevím a neznám - tak raděj "neprovokuju".... to už mám za sebou, teď se jen snažím pomoct a "přežít"... a že by mě tyhle návštěvy mohly někdy něčím obohatit, si fakt neumím představit... :-/
Víš Janči, já ti rozumím
Časem ale určitě poznáš, že problémy se musí řešit tam (a s tím) kde (s kým) začly - to jest nejčastěji v dětství a s rodiči. Tvůj otec je tedy jediná kompetentní osoba, se kterou můžeš řešit svůj strach, svou neschopnost říkat ne, své sebevědomí......
Neděláš to kvůli němu, ale kvůli sobě. Aby se ti lépe žilo, abys se zbavila nejen toho všeho, co tě trápí, ale aby v tobě nezůstala žádná trpkost a zranění.
Právě tím tě tyhle návštěvy mohou obohatit, tebe i tvého otce. Máš jedinečnou šqnci se stát jeho učitelkou a ukázat mu, že ani on se nemusí bát, protože jeho brblání není nic jiného než strach, protože svět není tak špatný, jak se mu jeví. Lidem, kteří se bát přestanou, se pak také léhčeji odchází....
Je toho hodně, co můžeš pro otce udělat, nejde o cíchy, a nejen pro něj, ale hlavně pro sebe.
Ale jak říkám - je to MOC náročné a na dlouho.
Není tady
Barusja napsal(a):
Pisateli, tak to napiš hezky krok za krokem, to chci taky.
Moje bábuš to má vzorně vyprané, vyžehlené, naškrobené a převázané úhledně mašlí + navoněné levandulí a vt om se tak krásně hajá.
Krep fuj a hnus.
Já dala prádlo tuhle do žehlírny, ale nic moc vyžehlené a pěkně drahé, lepší je to strčit na mandl:)
nejlepší povlčení jsou ta co mám od babičky do výbavy.
Teda dámy, teď mě došlo vy žehlíte ložní prádlo? Kdo to prosím Vás vymyslel? Ložní prádlo se odjakživa mandluje, aby se najednou všechny vlákna ohřála. Před mandlováním se lehce kropí a vytahuje, aby vlákna povolily a hlavně, aby se celé povlečení dál nesráželo a na peřině nebylo "našišato". Škrobí se, aby špína, pot a další se neusoazovaly mezi vláknama a déle vydrželo "čisté". Ach jo co Vás na těch školách učily a hlavně Vaše maminky a babičky. No možná že jo, ale protože musíte pořád někde lítat a hlavně hledat ty (pře)vozníky a ošetřovatele, tak na to nejkrásnější ke spánku nedbáte. Se nedivte že jste ......
Není tady
Pisatel napsal(a):
KALIK napsal(a):
nemáš zvracet
![]()
Ale zvracení je lidské...
Není tady
Kuty napsal(a):
Pisatel napsal(a):
KALIK napsal(a):
nemáš zvracet
![]()
Ale zvracení je lidské...
To jistě ,pokud je to vyvoláno chorobou, pokud požitím alkoholu, nehodné lidského tvora
Není tady
Zvracení je vždycky ne(v)hodné
Není tady